|
|
19.03.2008 - 23:33
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mam nadzieje ,że nie będzie przeszkadzało ,że tu temat napisał jeśli tak to prosze o przeniesienie [ewentualnie usunięcie]
Więc LDmaniacy napiszcie poniżej ile w swoim życiu zalicziliście LD? Mogą być 1/ śnimy wiedząc ,że to sen 2/ odzyskujemy świadomość ,że to sen ,ale pozwalamy musię toczyć dalej, nie ingerując w niego 3/ odzyskujemy świadomość nad snem, przejmując jego fabułę 4/ świadomie kreujemy sen od podstaw Od dziedziństwa miałem sporo LD wtedy niewiedziałem ,że się tak nazywa. Od kiedy prowadze dziennik snów naliczyłem ,że miałem 34 LD A u was ile? |
|
|
|
![]() |
19.03.2008 - 23:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
A ja nadal nie prowadzę dzienników. Jak byłem dzieckiem, to miałem LD od cholery i ostatnio też zaczynają mi się przydarzać (rzadko pamiętam swoje sny, ale blisko 50% to są LDki).
|
|
|
|
20.03.2008 - 11:02
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Notatnik |
Ja w sumie nie zliczam ;p ale nie jest to rzadkość, tak średnio co drugi dzień jak sie staram :) i tak od... hmm... miesiąca może. Wcześniej to było średnio 1,2 na tydzień z paroma zastojami, od roku :)
|
|
|
|
20.03.2008 - 12:53
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja podobnie, w dzieciństwie miałem LD niemal co noc. W ostatnim czasie(mniej więcej 4 lata), może 10-20.
|
|
|
|
20.03.2008 - 15:32
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
ja w swoim zyciu miałem 50-60 LDków i moim ulubionym typem ld to jest ja najpierw wszystko ogladam z 3 osoby a puzniej wkraczam do akcji co strasznie to jest podobne do matrixa jak by ktos stworzył wszystko a ja sobie wchodze i wychodze kiedy chce:)
|
|
|
|
20.03.2008 - 18:42
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A długo juz praktykujesz ld??
|
|
|
|
| Silverka |
20.03.2008 - 19:15
|
|
Guests |
duzo nie potrafie zliczyc wszystkich gdyz nie zpaisywalam w dzienniku snu tylko na blogu a nie chce mi sie liczyc ael z 60 powinno byc :P
|
|
|
|
21.03.2008 - 10:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
ja miałem może z 10-15 LD, ale niektórych LD rano nie pamiętam i to zawsze wtedy kiedy po LD następuje zwykł sen.
a no i bym zapomniał zapraszam na mojego bloga www.kuba32.blog.pl |
|
|
|
21.03.2008 - 11:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie liczę moich LD ale ostatnio naprawdę rzadko,w dzieciństwie miałam dużo więcej spontanicznych LD-ków niż obecnie.
|
|
|
|
21.03.2008 - 15:01
|
|
|
Jako dziecko miałem bardzo często LD. Teraz... nie wiem może nawet 0.
|
|
|
|
22.03.2008 - 00:38
|
|
|
Jako dziecko nauczyłem się ld przez koszmary, które właśnie za pomocą świadomości mogłem zwalczać, nie myślałem wtedy, że to coś niezwykłego. Później miałem bardzo żadko. Od czasu rozpoczęcia zabawy z obe czyli jakieś pół roku, miałem bardzo dużo LD, teraz jeśli chcem mogę mieć kilka na noc, niestety narazie za ilością nie idzie jakość :P
|
|
|
|
22.03.2008 - 01:03
|
|
|
Nie wiem czy mam się chwalić to powiem tylko, że ponad 100:P
|
|
|
|
01.04.2008 - 00:31
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
niezle...:D ze 30... z tym ze jeden to bylo cos wiecej niz 4 w skali Mikulewa (ehe...fajnie brzmi jak 10 w skali Mosha czy cus...tak naukowo) ale nie wiem jak to sie nazywa po fachowemu...fajnie opisuje to Castaneda. chodzi generalnie o to ze niby sie sni ale wszystko dzieje sie naprawde.
|
|
|
|
15.04.2008 - 17:41
|
|
|
A ja miałem narazie (z tych ostatnich , które zapisałem) 2 , z tym że z takim schematem:
1)zauważam coś niepasującego do rzeczywistości (lusterko odwrócone o 180 stopni i bezsensowne zachowanie niektórych osób w moim śnie :P) 2)stwierdzam , że to ld i mogę zrobić teoretycznie , co chcę 3)czuję nadmiar emocji (radość z sukcesu , podniecenie) i nagle budzę się , z tym że z paraliżem (fajnie , nie....;P) 4)przychodzi jakiś koleś w stylu goluma i włazi mi na klatkę piersiową 5)próbuję od niego uciec no i się dobudzam do reszty , z tym że z ciuuuuut gorszym humorkiem ;p Wiem że to najpewniej jest hipnagog i mogłem spróbować z oobe , ale nie jestem przyzwyczajony do takiej huśtawki emocji i nie ma szans , bym po nieudanym ld zaczął myśleć racjonalniej... |
|
|
|
16.04.2008 - 18:32
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja zliczyłem 24 LD
|
|
|
|
16.04.2008 - 23:45
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Bez kozery powiem pińcet :p
A tak na prawdę, to nie wiem, bo nigdy nie przyszło mi do głowy liczenie - może gdybym prowadził dziennik, to mógłbym rzec, ale w każdym razie w ciągu 25 słodkich latek życia (a nawet szycia) pewnie trochę by było licząc spontany z nikąd, planowane, popołudniowe, przypadkowe nocne, planowane nocne, te mniej wyraźne i te całkiem bujne, te niebieskie, szare i kolorowe, biorąc pod uwagę również te półświadome i te nadświadome, te na javie i te podczas relaksu a także te wszystkie, które siedzą mi w głowie, to może i żarcik na początku nie byłby takim żarcikiem... Ale i tak coraz częściej myślę sobie, że zwykłe marzenie na javie to najbardziej świadomy ze snów, w pełni kontrolowany - jeśli tylko umiesz dodać kolor i wszelkie zmysły do każdego wyobrażenia, to na ch*j nam las? |
|
|
|
16.05.2008 - 20:23
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
ja miałem 40 :D
|
|
|
|
16.05.2008 - 21:36
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie liczyłem, ale stawiam na piętnaście i dwieście trzydzieści dziewięć tysięcznych.
|
|
|
|
16.05.2008 - 22:41
|
|
|
Według moich kalkulacji miałem ich tysiąc pięćset sto dziewięćset.
|
|
|
|
22.05.2008 - 15:42
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
a ja miałam chyba tylko jedno LD w swoim życiu ...
|
|
|
|
22.05.2008 - 16:26
|
|
|
z tego co pamiętam to 2 może 3
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |