Praktykowanie Oobe A Zmiana Osobowości |
|
|
3 Stron
1 2 3 >
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 20)
Silverka
|
24.03.2008 - 17:56
|
Guests

|
a ja jestem innym czlowiekiem od ponad 9 lat i ciagle sie zmieniam :) chociaz rodzice sadza ze na gorsze: P chociaz ja widze ze na lepsze tak jak i inni ludzie ktorzy mnie znaja :P
|
|
|
|
|
|
newtotheworld
|
24.03.2008 - 18:02
|
Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 3927

|
CYTAT(gibgibon17 @ 24.03.2008 - 17:06)  Jak myślicie czy praktykowanie oobe może jakoś wpływać na osobowość człowieka ?? Praktycznie odkąd ćwiczę obee rodzice mi powtarzają ze mnie nie poznają i ze sie bardzo zmieniłem a ta zmiana zaszła zaledwie w przeciągu 2 miesięcy. Jestem ciekawy co wy na ten temat sądzicie i czy wy tez sie zmieniliście przez praktykowanie oobe :D ja myślę, że w twoim wieku to normalne, że w tak krótkim czasie coś się zmienia w twojej osobowości, a o tym czy zmiana ma związek z obe można by przypuszczać dopiero, gdybyś napisał, o jaką konkretną zmianę chodzi.
|
|
|
|
|
|
newtotheworld
|
24.03.2008 - 20:46
|
Częsty Gość Rodziny

Nr użytkownika: 3927

|
CYTAT(gibgibon17 @ 24.03.2008 - 20:24)  No to tak rodzice twierdzą ze sie zmieniam na gorsze choć nie wiem do końca o co im chodzi a co do swoich osobistych obserwacji to zacząłem postrzegać wszystko z większej perspektywy hmm... może spytaj, o co im chodzi. nie wiem, jakimi ludźmi są twoi rodzice, ale może im przeszkadzać to, co się dzieje z młodymi ludźmi w twoim wieku - a dzieją się różne intensywne rzeczy. trudno jest nawet zgadywać, o co im chodzi, nie znając ani ciebie, ani ich. to może nie mieć żadnego związku z obe.
|
|
|
|
|
|
Angello
|
24.03.2008 - 21:26
|
Guests

|
Wiele się zmieniło, osobowość także. Chociaż wydaje mi się, że przyczyną tego nie jest praktykowanie OBE, a raczej długotrwałe przebywanie na tym forum i ogólne poszerzanie wiedzy o świecie. ;P
|
|
|
|
|
|
jockey
|
26.03.2008 - 21:27
|
Częsty Gość Rodziny

Nr użytkownika: 3324

|
Fakt zmieniamy się stale, ale poprzez oobe, LDki itp. bardziej diametralnie, taka tam szersza świadomość, świadomość, że to co chcemy, mamy jak na tacy podane, tylko trzeba się do tego przystosować, uwierzyć:} co do osobowości, w sumie stale dojrzewam, nie wystarczy wiedzieć, coś trzeba zrobić z tą wiedzą.
|
|
|
|
|
|
Freelancer
|
27.03.2008 - 22:22
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 3382

|
Jej, prawie u wszystkich rodzice uważają te zmiany jako gorsze, a moi rodzice cieszą się, że wreszcie zacząłem się rozwijać duchowo ^^
A co do moich zmian to nic nie było stricte poprzez OOBE, ale odkąd zainteresowałem się doświadczeniami poza ciałem to zacząłem grzebać na tym forum, zacząłem się intensywnie rozwijać duchowo, medytować co zdecydowanie dało mi zdystansowanie się do wielu spraw, bardziej racjonalne podejście do nich, trzeźwość umysłu, większa cierpliwość. Cały czas odkrywam nowe rzeczy, głównie przez to forum, odkryłem 'Sekret' co bardzo pomogło mi w życiu. Zacząłem starać się przeżywać każdą chwilę i cieszyć się z każdej chwili. Poprzez rozwój duchowy nabrałem więcej samodyscypliny. Też zauważyłem, że się mniej stresuję, staram się rozwiązywać każdy problem w miarę możliwości, ale nie przejmować się nimi zbytnio. Pogląd na kościół już dawno miałem taki jak większość tutejszych forumowiczów. W sumie to uważam, że zbliża się już kres KK. No, czyli tak podsumowując, OOBE rozwija duchowość, daje spokój umysłu i poszerza horyzonty.. to tak ode mnie :)
|
|
|
|
|
|
Monk
|
06.04.2008 - 23:42
|
Przechodzień
Nr użytkownika: 2973

|
Hymmm Czy coś sie we mnie zmieniło? TAK!! czy na lepsze? TAK!! Teraz jak wstaje rano to podziwiam piękno przyrody szum wiatru śpiewiające ptaki, może trochę im zazdroszcze ze mogą z taka lekkoscią pływać w powietrzu bo ja niestety jeszcze nie mogę latać z nimi ale jestem pełny OPTYMIZMU i WIARY ze mi sie tez kiedyś uda wyjść z ciała i spełnie moje marzenie bo bez marzeń człowiek wydaje sie być płytki w swoim sercu i raczej żadne pozytywne zmiany w nim nie zastąpią.
Pozdrawiam wszystkich!!
|
|
|
|
|
|
twistoid
|
07.04.2008 - 00:50
|
http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 1525

|
W sumie kiedys na forum jako temat zadałem podobne pytanie. Teraz doszedłem do wniosku że nie ma ono sensu, jest mało konkretne,ponieważ każde odstępstwo od tego co jest uważane za normy zostaje sklasyfikowane jako zmiana bądź jako początek zmian. Zmiany następują przez cały czas ale sa niezauwazalne bo mało spektakularne nie wyzwalaja emocji ,nie istnieja na innych poziomach.Dlatego według mnie takie pytanie pozbawione jest sensu, większy już miałoby dojście jakiego konkretnego typu to sa zmiany: czy są pozytywne, czy to rzeczywiscie powoduja doznania doswiadczenia z wyjścia, samo doswiadczenie obe, czy ego modyfikacje i przemyslenia.
|
|
|
|
|
|

3 Stron
1 2 3 >
|
 |
|