|
|
| Qursant |
31.03.2008 - 10:27
|
|
Guests |
Na co zwrócić uwagę, po czym mogę poznać że już niebawem stracę świadomośc, tak aby być wtedy nadwyraz czujnym i jej nie stracić. Mam wibrację lecz wiem że to za mało a z drugiej strony za chwilę budzę się rano! Gdybym mógł wiedzieć jakie są objawy poprzedzające utratę swiadomości byłby to dla mnie duży krok.
|
|
|
|
![]() |
| Silverka |
31.03.2008 - 10:35
|
|
Guests |
to normalne na poczatku ciwczen. Gdy zapadasz w paraliz przysenny latwo o utrate swiadomosci. Gdy zaczynasz bardziej cwiczysz tym idzie o wieksza wprawe. Cwiczenie czyni mistrza. Poczytaj sobie o paralizu przysennym na tym forum :) pozdr
|
|
|
|
| Qursant |
31.03.2008 - 10:51
|
|
Guests |
Chodzi o to że paraliżu nawet jeszcze nigdy nie miałem. Tracę świadomość przed paraliżem. Idlatego tak trudno jest mi wiedzieć kiedy powinienem bardziej się skupić.
|
|
|
|
| Silverka |
31.03.2008 - 12:25
|
|
Guests |
caly czas sie koncentruj. ja stosuje metode na oddechu. koncentruje sie na oddechu. nie trzeba wcae wchodizc w paraliz by stracic w swiaofmosc, to juz zalezy od czlowieka. Widocznie duzo wysilku CI to sprawia i po prostu zasypiasz. To zupelnie naturalne. Koncentruje sie na oddechu i na swoim ciele tak ze bodzce zewnetrzne sie odcinaja. wteyd juz latwo o wyjscie.
|
|
|
|
| Qursant |
31.03.2008 - 13:35
|
|
Guests |
Faktycznie. Z jednej strony trzymanie koncentracji na oddechu póki nie odetną się badzce zewnętrzne to dobry pomysl. Ale z drugiej jak tak kiedy leżałem trzymając koncetntrace i świaodmość okazało się żę przeleżałem całą noc ;d hahah xD ewentualnie bo nie wierzę że tak szybko mineło miałem płytkie chwilowe przyśnięcia.
tylko raz jak się obudziłem i polozylem wygodnie na plecy gdzies o 6 nie chcac wcale miec oobe .. zaczęłem krećic sie wkolo wlasnej osi .. do prawdy dziwne uczucie .. ale nie utryzmalem koncentracji i minelo ;xd |
|
|
|
31.03.2008 - 19:39
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Hehe, Qursant a jaką masz pewność, że całą noc nie spałeś? Może miałeś ld, albo cosik ale, że było w łóżku, to nie zauważyłeś przejścia? Następnym razem jak będziesz miał wrażenie, że już minęło pół nocy a ty nie śpisz, chociaż nie czujesz się zmęczony i obolały zrób kilka różnych testów rzeczywistości (tylko nie wyskakuj przez okno!), bo możesz się zdziwić ;)
|
|
|
|
31.03.2008 - 22:11
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To fakt - przy skupianiu uwagi na oddechu można nie stracić świadomości w ogóle przez wiele godzin, ale i nie zasnąć przez całą noc. Poza tym wydaje mi się, że prowadzi to do hiperwentylacji. Spróbuj przed położeniem się do łóżka zmęczyć się czymkolwiek, a następnie położyć się w pozycji niewygodnej np. półsiedzącej - wtedy łatwiej i o zaśnięcie i o utrzymanie świadomości.
|
|
|
|
| Qursant |
31.03.2008 - 22:13
|
|
Guests |
woooow. Wiesz ty co! Może i masz rację!. Oobe nie odróżnie od rzeczywistości. Pewnie stąd tyle tekstów typu .. wstałem ale okazało się że wstałem ciałem fizycznym. Miałem już parę razy oobe .. jednak nie było to coś zaskakującego .. ;d miałem wrażenie że wszyskto rozgrywa się w głowie nie czułem się osobno od ciała.
Było to bardziej LD albo podróż astralna. W każdym razie miałem wrażenie że dzieje się to w jakiejś tkaiej sztuxcznej oddali. A nie tuż przy mnie w świecie rzeczywistym. p.s jaka to pozyucja półsiedząca? z nogami podkulonymi ? a jak się przewrócą na bok ? XD |
|
|
|
31.03.2008 - 22:57
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
półsiedząca to np. z głową opartą o poduszkę, która z kolei oparta jest o ścianę, w ten sposób że głowa jest najwyżej jak to tylko możliwe i jednocześnie poduszka dotyka łóżka ;] . Chociaż lepsze efekty może mieć drzemka na kanapie w czasie której głowa oparta jest o to coś czym kończy się kanapa. Ważne jest po prostu to, abyś był bardzo zmęczony i położył się spać, w jakiejkolwiek pozycji, która normalnie byłaby przez ciebie odczuwana jako niewygodna.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |