Co Nie Zabije To Wzmocni, dobrze jest |
|
|
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 17)
Silverka
|
05.04.2008 - 09:30
|
Guests

|
astraldynamics ma podobna tematyke, poza tym jest jeszcze kippin. Przebudzenie forum, oni chetnie promują, trzeba by pogadać z halleyem... :)
|
|
|
|
|
|
Artur_flyer
|
07.04.2008 - 17:46
|
Guests

|
Hihihi, nikt nie mówi o fuzji :D , tylko o współpracy :)))
...(edit) a to dwie różne rzeczy :D
Pozdrawiam :D
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
07.04.2008 - 18:15
|
Guests

|
Wydaje mi sie ze Catowi chodzilo ot ze obuydwie strony zamiescilyby do siebie linki i na tej zasadzie wspolpracowaly ze jedni uzytkownicy whcodzilisby do drugich i naprzemian bez klotni itp itp
|
|
|
|
|
|
6umerang
|
07.04.2008 - 18:32
|
Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 3906

|
Ja wiem! Ja wiem!!
Z serwisem, który zrobimy :D
Zróbmy portal - nie o Ufo, pierdo...nych czanelingach, wróżkach i fifol wie o czym jeszcze, ale zróbmy portal dla ludzi chcących odkrywać tajemnice swojej podświadomości w postaci eksploracji odmiennych stanów świadomości - tak ogólnie podróże mentalne, wyobraźnia, wizualizacja, ld, oobe, podróże szamańskie - bez kłótnie co jest czym, tylko jakie efekty to daje i możliwości w celu własnego samopoznania, oraz ewentualnych walorów terapeutycznych (wymazywanie wspomnień, odnajdywanie aspektów, etc) ?? :D
Mało tego! Zaprośmy do współpracy kilku ciekawych ludzi - psychologów może, albo psychiatrów, którzy dodadzą całości pro-spojrzenia, żeby nie robić kolejnego fanatycznego pseudonaukowego serwisu o zmutowanych krowach i trójpalczastych, gdzie oobe się przewija dlatego, bo tak. Hehe ;P
|
|
|
|
|
|
6umerang
|
08.04.2008 - 00:06
|
Dziadek do ożehuf

|
Meta -- po nitce do kłębka -- zaczniemy od A. Bytofa, może jeśli projekt byłby w zamiarze poważny a nie tylko rozrywkowy, to pewnie by się zgodził, on zna osoby ze swojej branży, którym ld nie jest obce, oni znają innych a ci inni innych jeszcze :) Sądzę, że wśród psychologów i psychiatrów + filozofów, etc nietrudno byłoby wyhaczyć oneironautów -- prosty przykład - jakiś profesor jakiś już czas temu opowiadał na wykładzie o oobe (było to a propos Domu) -- nie wiem jaki to był przedmiot, ale laska studiuje polonistykę, więc serio nie trudno znaleźć "świadomych".
Może leon nie chce wiedzieć jakie procesy zachodzą w naszych mózgach podczas owych "podróży dalekich", no i dobrze - woli pewnie wierzyć, że robią to "chochliki i demony" - ale pewnie wielu chciałoby toczyć długie dyskusje z doktorami a może i nawet profesorami, jak oni to widzą, przy okazji światek nauki zauważyłby, że nie każdy obenauta, oneironauta, etc jest porąbanym świrem :D
P.S. [dopisany] Ogólnie myśląc o takim projekcie mam na myśli artykuły i rozważania o samych zjawiskach i procesach, nie zaś dywagacji o planach astralnych, czakrach, etc.
Myślę o takim dojrzałym projekcie, który może będzie "świecki" i skupiający się na wszelkich odmiennych stanach świadomości, a więc od super euforii, przez relaks, do głębokiego transu, świadomych snów, etc - zapewne sporo tego w sumie jest, może też jakieś ciekawe artykuły o ich związku z religiami i kulturą różnych społeczności, plemion, blabla - wiadomo...
Po to, żeby miał szansę być choć ciutkę popularny i zaciekawiać ludzi jakie ich mózg ma faktyczne możliwości...
|
|
|
|
|
|
leon
|
08.04.2008 - 07:32
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 1867

|
Gdyby światek nauki chciał wiedzieć i badać to by badał,a oni takich jak wy zamykają w psychiatrykach-tam materiału jest pod dostatkiem,wystarczy zapytać Zbyszka ,przecież on ostatnio zajmował się analizą osiągnięc psyhiatrii.Co do sformułowania zdania ,to fakt wyszło specyficznie,więc koryguje jesli ktos nie zrozumiał-umieralność wśród lekarzy jest znacznie wyższa niż średnia całego społeczeństwa.Średni wiek do jakiego dożywają lekarze wynosi 56 lat.A więc średnio w takim wieku umierają.Mam nadzieję że teraz jest to jasno opisane.Swoją większą umieralność tłumaczą tym że są narażeni na duży stres ,a przecież stres to też choroba a oni są "specjalistami" od leczenia chorób,a to już bezpośrednio świadczy o osiągnięciach wspólczesnej medycyny i zdolności analizy zachodzących zjawisk w organiźmie.Najdoskonalszym narzędziem do badania zjawisk zachodzących w w mózgu jest sam mózg i dopuki człowiek nie nauczy się nim posługiwać należycie to nie pomoże mu jakakolwiek aparatura.To forum jest jednym z lepszych gdzie widać postępy w rozwoju zdolności mózgu.No i sprawa podstawowa,lekarze najpewniej też umieją poługiwać się komputerem i internetem,więc pytam, gdzie jesteście lekarze,dlaczego milczycie ?.
|
|
|
|
|
|
starr
|
08.04.2008 - 14:55
|
Guests

|
Wg mnie promocja z innym serwisem z łatką "paranormalne" nie wyjdzie na dobre. Naprawde bez urazy dla tego typu stron, jednak sądze, że zaczęto by nas kojarzyć choćby z "Nie do wiary" przez co na starcie by nie traktowano tego forum serio. Szkoda, że polskojęzyczna strona Moena http://www.afterlife-knowledge.com.pl/ jest jeszcze tak niedopracowana. Trzeba pomyśleć co to ma wogle przynieść ? Napewno musi coś wiecej niż tylko wstawienie linku na stronie. Można by pomyśleć nad jakimiś wspólnymi dokonaniami. Kontakt ze stroną Adama Bytofa oraz jakaś wspólna praca to bardzo dobry pomysł, jestem za.
|
|
|
|
|
|
6umerang
|
09.04.2008 - 21:43
|
Dziadek do ożehuf

|
Cieszymy się razem z tobą Cat, ale jak skrzyneczki piweczka nie fundniesz wybrańcom, to nie wiemy jakie wypadki się tu przytrafią ;} Przepraszam za 2x post, ale skończyła się jakoś dyskusja... Cat, może trzeba zrobić trochę jakiś banerków, buttonów dla ludzi - zamieści się na blogu własnym, gdzieś w stopce na innym forum, wiadomo - może jednak lekka reklama nie zaszkodzi? A jak już zostaliśmy oświeceni Bytof trzyma z Darasem - oto i powód, żeby głośno nie myśleć, tylko po cichu działać, hehe ;) Ale - daj nam przyzwolenie na pogadanie z kilkoma mądrymi ludźmi i ciekawymi autorytetami, a my się zajmiemy wszystkim - mówię w liczbie mnogiej, bo pewnie nie tylko ja chętnie pomogę -- a jak ktoś się zgodzi, to będziemy myśleć dalej. A czy jeżeli jakiś autorytet zagraniaczny by się zgodził udzielać choć trochę na forum, to jest możliwość utworzenia mu specjalnego działu, gdzie dyskusja będzie się odbywała tylko po angielsku? Bo to ważne... A propos banerków - dodanie ".pl" do logo czyni już ładny banerek :D
oobe.jpg ( 6.29k )
Liczba pobrań: 207
|
|
|
|
|
|

|
 |
|