Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Dlaczego tak sie dzieje ?
Pshemo
post 21.02.2007 - 17:46
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 383

Czemu jak wychodze z ciała to czasem mi coś sie nie zgadza z rzeczywistością? np. w pokoju miałem 2 telewizory albo kolezanka była w moim domu ;/ to nie pasuje. a tak wogóle udało mi sie zrobić w ciagu jednej nocy 3 razy OOBE!!!!!!! boskie! mówie serio nie jestem małym zasmarkanym małolatem co wymysla bajki :p Pozdrawiam!
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
Noble
post 21.02.2007 - 19:01
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 3

ano tak sie dzieje bo trafiasz do ospuo...
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 21.02.2007 - 19:19
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Takie rzeczy jak telewizor czy inne rzeczy materialne moga to być myślokstałty czy jakoś tam,przypomnij sobie czy nie miałes kiedyś tego telewizora w tym miejscu,naprawde nasz mózg jest "wielki" i zapamiętuje nawet takie pierdoły które w naszej podśwaidomosci wychodzą na "powierzchnie"(poprawcie jak się myle)
Profile CardPM
+Quote Post
OOOOOOO
post 05.01.2008 - 11:29
Post #4

Guests

CYTAT(Pshemo @ 21.02.2007 - 17:46) *
Czemu jak wychodze z ciała to czasem mi coś sie nie zgadza z rzeczywistością? np. w pokoju miałem 2 telewizory albo kolezanka była w moim domu ;/ to nie pasuje. a tak wogóle udało mi sie zrobić w ciagu jednej nocy 3 razy OOBE!!!!!!! boskie! mówie serio nie jestem małym zasmarkanym małolatem co wymysla bajki :p Pozdrawiam!

Rzeczywistość w Poza,
Opuszczając ciało fizyczne, opuszcza się tym samym wymiar fizyczny i wchodzi się do całkiem innego świata, który jest niekiedy idealną kopią reala, ale jak zauważyłeś nim nie jest. Różni się niekiedy drobnymi, ledwie zauważalnymi szczegółami, ale jednak się różni. Rządzą w nim odmienne prawa, nijak mające się do ustalonych norm, choć umysł ludzki usilnie pragnie je nagiąć, by pojąć, a przez to zachować zdobyte poczucie intelektualnego bezpieczeństwa, grunt pod nogami i przenieść go na nowopoznane środowisko. Niewprawny podróżnik, jak i początkujący pionierzy zajmujący się tym zjawiskiem uparcie twierdzili, że lądują po wyjściu z ciała w rzeczywistości fizycznej. Trudno mi temu zaprzeczyć, jednak na podstawie swojego, dość bogatego doświadczenia w eksplorowaniu poza, jednoznacznie stwierdzam, że jest niezmiernie trudno, o ile możliwe, by po opuszczeniu ciała fizycznego z powrotem trafić do fizyczności. Osobiście raz na sto przytrafia mi się coś ala dostrojenie do reala. Jednak nie jestem na 100% pewien czy to czysty real, czy już lekko nałożona na niego projekcja. Oba światy nadają na całkowicie odmiennych częstotliwościach. To tak jakbym szukał na falach długich stacji ukf. Mam świadomość, że niektórzy z uporem maniaka pragną się dostroić do ŚF by uzyskać w ten sposób potwierdzenie, że odbyta podróż była faktycznie poza ciałem. Jednak czy po to wsiada się do rakiety, by latać nią po pokoju, tudzież uszczypnąć sąsiadkę w tyłek lub odczytać cyferblat na szafie. Czy wówczas będzie to niezbity dowód? NIE! Zawsze znajdzie się taki, który go podważy, bo warunki nie były laboratoryjne, bo to przypadek, bo nie było prawa prób, błędu statystycznego i innych kocich pierdół wyprodukowanych przez zatwardziałych sceptyków. A jeśli nawet takiemu udowodnisz, to zrobisz mu nieszczęście w głowie i cały empiryczny jego świat runie w gruzach. Zacznie gryźć książki swych profesorów i z wytrzeszczem oczu zostanie odtransportowany do zapoduchowanego pokoiku bez klamki.
OOOOOOO
PS: czy wychodzę z ciała? TAK! Czy po wyjściu trafiam do reala? Raz na 100 i to też nic pewnego. Więc co jest pewnym, namacalnym, niezbitym DOWODEM? Własne przeświadczenie oparte na bezpośrednim przeżyciu, a przede wszystkim kontakt trzeciego stopnia z siłą MTJ !!!

http://www.obemaniak.pl
+Quote Post
Max537
post 05.01.2008 - 12:36
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2479

OOOOOOO z twojej wypowiedzi wnioskuje że jakiekolwiek testy i badania nie mają sensu, że lepiej nikomu niczego nie udowadniać bo jest "ryzyko" że coś sie zmieni. Jak dla mnie to bardzo egoistyczne podejście. Bo gdzie by byłe teraz ludzkość gdyby paru szaleńców nie udowadniała swoich racji.
Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 05.01.2008 - 13:10
Post #6

Guests

a ja sie zgadzam z OOO liczy sie wlasne doswiadczenie, nikomu i tak nic nie udowdnisz, bo ktos kto nigdy nie przezyl OBE, bedzie wciaz je podwazal. Najsmiejniejsze jest to ze doswiadczamy je co noc :)
+Quote Post
wlosi
post 05.01.2008 - 13:21
Post #7

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 2518

Max 357

Mysle, ze ludzkosc bylaby o niebo piekniejsza, gdyby nie odrzucila swojego prawdziwego pochodzenia i nie zawladnela nimi chec rywalizacji, posiadania i ekspansji :)
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 05.01.2008 - 13:25
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1760

O... (za dużo tych O) dobrze gada:)
Profile CardPM
+Quote Post
Max537
post 05.01.2008 - 15:10
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2479

CYTAT(wlosi @ 05.01.2008 - 13:21) *
Max 357

Mysle, ze ludzkosc bylaby o niebo piekniejsza, gdyby nie odrzucila swojego prawdziwego pochodzenia i nie zawladnela nimi chec rywalizacji, posiadania i ekspansji :)

Zgadzam sie z tobą że żyło by sie nam lepiej w harmonii, ale to że człowiek jest chciwy i nierzadko egoistyczny to nie wina postępu.

Silverka Nie chodzi mi oto aby udowadniać ale oto aby wskazać taką możliwość że oobe jest możliwe.

Kiedyś twierdzono że człowiek nie może latać że to jest niemożliwe, ale znalazły sie osoby które twierdziły że jest to możliwe. Zaczeły badania w tym kierunku. Ludzie sie z nich śmiali. Ale z czasem gdy ci szaleńcy zaczeli przedstawiać wyniki swoich badań to niedowiarkowie zaczeli powątpiewać czy oby na pewno to oni mają racje. A za jakiś czas powstał samolot.

Bez badań będziemy stali w miejscu.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic