oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Szybkie bicie serca?
David
post 24.02.2007 - 01:27
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

OOBE ćwiczę już od 3 miesięcy, na razie bez większych rezultatów, ale to co przydarzyło mi się 2 dni temu trochę mnie zaskoczyło i przestraszyło. Otóż po raz pierwszy jakbym poczuł energię (ciało astralne?) w moim ciele fizycznym. Postanowiłem to wykorzystać i spróbować metody liny. Podczas spinaczki nagle zaczęło mi bardzo szybko bić serce oraz zacząłem bardzo szybko oddychać. Trochę mnie to przestraszyło (bo w sumie dziwne jest to, że gdy człowiek sobie spokojnie leży nagle zaczyna mu serce wariować), ale zarazem ucieszyłem się, bo wiedziałem, że byłem już blisko celu :) Oczywiście przerwałem wspinaczkę a przez resztę nocy nie mogłem już się nawet skupić.
Może mi ktoś coś więcej powiedzieć o tym efekcie szybko bijącego serca? Słyszałem o tym już kilka razy.
Pozdrawiam.
Go to the top of the page

+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Lukasz
post 24.02.2007 - 03:31
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

Skoro slyszales, powienes wiedziec ze to nie jest serce, tylko najprawdopodobniej czakra serca, kotra jest silnie na energetyzowana, dlatego pulsuje, serce by nie wytrzymalo az takiego tętna.

W astralu i podczas wchodzenia w niego NIC nie moze ci sie stac, wiec sie nie boj, nastepnyym razem nie przerywaj zadnej czynosci, a najwzniejesz, jezeli zauwazysz cos nowego nie skupiaj sie na tym bo to minie, rob to co robiles wczesniej (koncentracja, relaksacja, czy lina:)

+Quote Post
Błażej
post 25.02.2007 - 22:43
Post #3

Znajomy Rodziny

Łukasz ma racje to najprawdopodobniej byla czakra serca.... podczas astrala przynajmniej ja prawie nie oddycham a serce ledwo co bije;]
takze przy takim stanie skupienia takie tetno jest chyba niemozliwe.....

+Quote Post
Vesh
post 02.09.2007 - 09:30
Post #4

Znajomy Rodziny

Notatnik

Dzisiejszej nocy tez tak mialem, zaczalem sobie wyobrazac obrot o 90 stopni (nie bedac do konca zrelaksowanym, postanowilem zaeksperymentowac) i gdy tylko zaczalem, cieplo z dloni i stop nagle przenioslo sie na cale cialo(jakby ktos pstryknal..? ;p), mialem wrazenie ze sie caly trzese(a wrecz czulem fizycznie trzesienie sie, pare razy poruszyly mi sie palce), a najbardziej klatka piersiowa.. A serce wlasnie zaczelo mi tak wariowac ze troche sie przestraszylem, nie wiem czy kiedykolwiek mi tak szybko bilo.. I tez postanowilem przerwac.. Czy na pewno nie bylo to nic groznego?

+Quote Post
ptasiek
post 02.09.2007 - 11:21
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Vesh @ 02.09.2007 - 10:30) *
Dzisiejszej nocy tez tak mialem, zaczalem sobie wyobrazac obrot o 90 stopni (nie bedac do konca zrelaksowanym, postanowilem zaeksperymentowac) i gdy tylko zaczalem, cieplo z dloni i stop nagle przenioslo sie na cale cialo(jakby ktos pstryknal..? ;p), mialem wrazenie ze sie caly trzese(a wrecz czulem fizycznie trzesienie sie, pare razy poruszyly mi sie palce), a najbardziej klatka piersiowa.. A serce wlasnie zaczelo mi tak wariowac ze troche sie przestraszylem, nie wiem czy kiedykolwiek mi tak szybko bilo.. I tez postanowilem przerwac.. Czy na pewno nie bylo to nic groznego?

lol, przecież napisali że to była czakra serca. Nie dziwię się, że się przestraszyłeś, ale pamiętaj: TO CZAKRA SERCA CI TAK BIJE a nie serce. GDYBY TO BYŁO SERCE, TO BYŚ JUŻ DAWNO KOPNĄŁ W KALENDARZ. NIE SKUPIAJ SIĘ NA TYM, CO CZUJESZ, TYLKO RÓB SWOJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(czyli w twoim przypadku wizualizuj sobie linę)
Pozdrawiam.

+Quote Post
Drag0n
post 02.09.2007 - 12:58
Post #6

Świadomie Śniący

Notatnik

mi tez tak kilka razy biło ,nie bój sie to normalne ;)

+Quote Post
set.h
post 02.09.2007 - 16:14
Post #7

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

CYTAT(ptasior @ 02.09.2007 - 12:21) *
lol, przecież napisali że to była czakra serca. Nie dziwię się, że się przestraszyłeś, ale pamiętaj: TO CZAKRA SERCA CI TAK BIJE a nie serce. GDYBY TO BYŁO SERCE, TO BYŚ JUŻ DAWNO KOPNĄŁ W KALENDARZ. NIE SKUPIAJ SIĘ NA TYM, CO CZUJESZ, TYLKO RÓB SWOJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(czyli w twoim przypadku wizualizuj sobie linę)
Pozdrawiam.

Ludzie co wy z tymi czakrami!? Serducho gościowi biło i tyle. Prosta metoda na sprawdzenie. jak ci znów szybko zacznie bić i wyrywać z klaty po prostu wstań i sprawdź sobie tętno. 150 uderzeń/min jak nic. Normalne jak się zestrachasz a ciało masz spokojne i zrelaksowane takie uderzenia odbiera się jakby serce chciało wyskoczyć. Z tym kopnięciem w kalendarz o to lekka przesada:D

+Quote Post
ptasiek
post 02.09.2007 - 16:37
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(set.h @ 02.09.2007 - 17:14) *
Ludzie co wy z tymi czakrami!? Serducho gościowi biło i tyle. Prosta metoda na sprawdzenie. jak ci znów szybko zacznie bić i wyrywać z klaty po prostu wstań i sprawdź sobie tętno. 150 uderzeń/min jak nic. Normalne jak się zestrachasz a ciało masz spokojne i zrelaksowane takie uderzenia odbiera się jakby serce chciało wyskoczyć. Z tym kopnięciem w kalendarz o to lekka przesada:D

Dobra, dobra, ponioslo mnie :)
Po prostu tym biciem serca czy czakry czy huj wie czym nie należy się przejmować. Przynajmniej mi bije mocno, a ja robię swoje. Tyle.
Pozdrawiam.

+Quote Post
Dusza
post 02.09.2007 - 17:50
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(set.h @ 02.09.2007 - 17:14) *

Moze tak a moze nie , ja dzisiaj lezalem rozluzniony caly czas , zero jakiegos strachu i samo zaczelo walic i czulem pieczenie na srodku klatki.

+Quote Post
Vesh
post 02.09.2007 - 19:00
Post #10

Znajomy Rodziny

Notatnik

Hmm no wlasnie ja tez zadnego strachu nie czulem.. I nie pomyslalem o tym, zeby sprawdzic sobie tetno tylko o tym zeby "nie isc dalej", poczekac chwile, zeby sie uspokoilo i wtedy kontynuowac, ale nie wyszlo, poczucie skupienia i ciepla przeszlo, a ja.. Zasnalem ;PP Ale nastepnym razem sprawdze :D Strasznie sie zdziwilem bo leze spokojny, nic sie nie wydarzylo praktycznie a tu nagle serducho kopa dostaje o_O ekh ale no nic, sprobuje nastepnym razem to zignorowac, nie wiem czy sie uda, ale trza isc dalej :D pozdrawiam :P

+Quote Post
set.h
post 02.09.2007 - 19:08
Post #11

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Strach, podniecenie, zafacynowanie, umysł krzyczy ciało odpowiada. Nie szukajcie magi tam gdzie jej niema. Wszytko jest dużo bardziej "fizyczne" i naturalne. Czasem wystarczy jedna przelotna myśl że OBE blisko i wywołuje lawinę.

+Quote Post
lordlorien
post 17.09.2008 - 18:12
Post #12

Przechodzień

oj mi waliło jak po mocnej trawce :) ale nie to że pale, kiedys paliłem. I jak sie przbudziłem i wstałem, też mi wsumie mocno biło, no moze nie tak jak podczas trwania,ale wtedy dużo bardziej odczuwałem.

+Quote Post
SORROW
post 17.09.2008 - 18:50
Post #13

Guests

CYTAT(set.h @ 02.09.2007 - 20:08) *
Strach, podniecenie, zafacynowanie, umysł krzyczy ciało odpowiada. Nie szukajcie magi tam gdzie jej niema. Wszytko jest dużo bardziej "fizyczne" i naturalne. Czasem wystarczy jedna przelotna myśl że OBE blisko i wywołuje lawinę.

Wystarczy w tym momencie przyłożyć dłoń do serca i przekonasz się, że to ono tak napier*ala
nie przyzwyczajone do tak dziwnej dlań sytuacji .

+Quote Post
Mirtrul
post 09.03.2009 - 17:09
Post #14

Znajomy Rodziny

Notatnik

Z moich doświadczeń można to w zupełności opanować. Też miałem dokłądnie tosamo. Ale podczas następnej sesji opanowałem to, a na kolejną na takim poziomie, że serca nie czułem. Według mnie to kwestia skupienia na tym poza, nie na ciele.

+Quote Post
Paul 023
post 09.03.2009 - 20:12
Post #15

Członek Rodziny

Notatnik

podczas pierwszych prób z oobe, kiedy budziłem się nad ranem właśnie zwróciłem uwagę na ten oddech szybki i szybkie bicie serca. Heh też mnie to trochę wystraszyło xD ale po przeczytaniu i przeanalizowaniu kilku postów umieszczonych tutaj. Przestałem się tego bać.

Ale teraz, kiedy się budzę i te bicie serca i szybki oddech towarzyszy to już wiem, że pewnie byłem poza ciałem. :)

Natomiast kilka razy przy powrocie do ciała słyszałem taki klik hehe i nagłe
szarpnięcie czy zryw.Najczęściej czuję wciąganie do ciała mając niekiedy wrażenie jakby się spadało. :)

Szkoda, że po powrocie najczęściej człowiek od razu zapomina podróż
w inne wymiary. Tak jest niestety i w moim przypadku bardzo często nie
pamiętam podróży poza ciałem, jak i rozmowy (we śnie).

+Quote Post
danEG
post 09.03.2009 - 20:20
Post #16

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ciekawe czy to ma jakis związek z tym że OBE już blisko

+Quote Post
Rajdowiec
post 09.03.2009 - 21:25
Post #17

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Ja rozumiem szybkie bicie serca jako próba wyjścia bez wystarczającego zrelaksowania i całkowitego odcięcia od świadomości posiadania ciała. Działo się tak w moim przypadku gdy próbowałem wyjść w godzinach popołudniowych nie mogąc się wystarczająco zrelaksować bo ktoś ciągle mi przeszkadzał. Dochodziło do takiego paradoksu że będąc świadomy cf zaczynałem odczuwać ca i wywoływało to niepokój który powodował gwałtowne bicie serca na nic głębokie oddychanie i uspokojenie myśli. Takich sytuacji nie miałem już w momęcie gdy budziłem się ze świadomością w obszarze przycielesnym w momęcie gotowego paraliżu zbieram świadomość do kupy wywoływuje wibracje i myk daleko daleko.

+Quote Post
mars
post 09.03.2009 - 21:42
Post #18

Członek Rodziny

Moim zdaniem to jednak była czakra serca, przynajmniej tak pisał na ten temat Robert Bruce w swoich książkach...

+Quote Post
rudix
post 14.04.2009 - 01:11
Post #19

Znajomy Rodziny

specjalnie aby to napisać musiałem wysłać smsa za 4 zyle :D. Pare dni temu przy dostrajaniu zaczełem widzieć coś czego nieidzie opisać(pisk tez był) , i czuć przenoszenie do innego wymiaru (jawnie) no co bym innego napisał lepiej by nie było wyjaśnionie, dobra do rzeczy , w tym czasie już wiedziałem ze zaraz się uda, lecz czułem bicie serca co mnie troche peszyło , im te hipnagogi sie powiększały tym serce biło szybciej i co gorsza mocniej , mówie sobie nie przejmuje się czekam ! Ale wkońcu aż czułem bul w klatce piersiowej od uderzeń jakby ktoś mnie tam bił, a to serce. prawie się udało lecz otworzyłem oczy bo serce biło tak szybko i mocno że prawie wybuchło ! po otworzeniu ślipi tez szybko biło(jak po maratonie gdańskim :D) ale nie z taka predkoscia jak przy hipnagogach czy co tam to było, może tak to czułem przez czakre albo spokojne leżenie i cisze (jak jest cicho wszystko sie wydaje głośniejsze) hmm zaraz chyba znow będę próbował ld czy coś więc zobaczymy czy to czakra czy co.

+Quote Post
Wojtek6679
post 25.10.2009 - 15:12
Post #20

Przechodzień

To nie żadne czakry, podczas oobe mózg zmienia fale, które sterują także rytmem serca,
nie ma w tym żadnej magii, to coś normalnego choć nie zawsze występuje.
Podczas snu bardzo łatwo jest wyjść poza ciało gdy śnimy np. o w wypadku (np. jedziesz sobie motorem nagle przyspieszasz i bummm........ . tak można się wybić dla zainteresowanych.
Oczywiście to tylko przykład

+Quote Post
iguana
post 25.10.2009 - 16:33
Post #21

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A taki jesteś pewien,że to nie czakry??
Coś Ci powiem, jestem cały czas na lekach zwalniających/stabilizujących pracę serca. I gdyby rzeczywiście to serce zaczynało mi wariować podczas oobe, nie skończyło by się to ciekawie.
Tak więc nie neguj czakr :)

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park