Silnik Wystartował, jakie menu serwujemy? |
|
|
PurpleCat
|
29.04.2008 - 14:53
|
Administrator
Grupa: Root Admin

Nr użytkownika: 1

|
Uruchomiliśmy silnik dla pozostałej części serwisu. Forum zostaje jak jest i będzie częścią tej nowej wersji portalu. Jak to teraz wygląda można zobaczyć pod adresem http://www.oobe.pl/beta/the-community . To wersja mocno robocza z przykładowymi danymi które oczywiście będę zmienione i niekodończoną grafiką. Teraz chodzi o to aby zaplanować menu. Jakie odnośniki w menu na górze? Czy robimy lewe menu, a może prawe? Wszelkie pomysły piszcie tutaj. Za około tydzień zamykam temat i zajme się wcieleniem marzeń w życie :)
|
|
|
|
|
|
2 Stron
1 2 >
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 20)
6umerang
|
29.04.2008 - 15:24
|
Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 3906

|
To jest 1.5.x , więc oki -- wszystko co trzeba jest na joomla.pl
Footer można całkiem zmienić, żeby nie było możliwości podejrzenia jaki to system (include/footer.php).
Proponowałbym górne menu i jedno boczne dla userów z ich niezbędnymi buttonami, jak np. zaproponuj artykuł, czy kilka innych komponentów. Warto zainstalować Community Builder - w web2.0 przydatny komponent i rozbudowany, chyba jest już wersja pod 1.5 wówczas można faktycznie stworzyć społeczność oobe.
Myślę, że dolne menu również będzie potrzebne. Jeżeli przewidziane są jakieś foty, to jogadgets się nada - ale ja miałem problem ostatnio w 1.5 z jego instalacją i zamieniłem na simple gallery, do której trzeba znaleźć gdzieś po linkach SIG dla 1.5 wówczas działa bez zarzutu - pozwala robić ajaxowe galerie przy minimalnej pracy, ale bez możliwości ingerencji ze strony userów.
Dział download -- może to płytkie, ale ja tam bym se pobrał jakieś banerki promujące portal, tapety nastrojowe o tematyce senno, oobe, ld-owej -- joomla ma komponent do zarządzania banerami na innych stronach jeśli dobrze pamiętam. Dział downoad może też zawierać ciekawe programy w wersji open source -- i tu nie tylko te do dudnień binauralnych , ale również rzeczy pochodne jak np. programiki do mind mappingu, kursy w pdf, etc.
Jeżeli dobrze pamiętam, to joomla ma też trochę komponentów zintegrowanych w pełni czatów - nie we flashu, co poprawiło by jakość rozmów przy większej ilości osób jednocześnie.
Czy coś jeszcze... pomyślę, popatrzę na komponenty dla 1.5, zobaczymy co się może przydać i czy będzie czegoś sens.
Jeżeli potrzebujesz PurpleCat pomocy przy templatce, czy ogólnie joomli, to daj znać, może będę mógł pomóc.
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
29.04.2008 - 18:27
|
cialka.net
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 99

|
a tak po polsku to o co chodzi. Wyjaśnijcie z laski swojej.
|
|
|
|
|
|
6umerang
|
29.04.2008 - 21:23
|
Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 3906

|
Szczerze powiedziawszy to nie zaczynamy od dupy strony z tym portalem? :)
No bo mamy do niego już jakąś zawartość startową? Pośpiechu oczywiście nie ma, ale najpierw powinien być sporządzony plan - mapa serwisu, czyli co dokładnie i niezmiennie będzie zawierał w kwestii merytorycznej, dalej jak sprawa będzie wyglądała od strony interaktywności z userem a na końcu się dogra pod to usability.
Na razie ciężko mówić o większych konkretach, bo nie ma żadnych info co do zawartości - wiemy już, że jednak chodzi o poważniejsze potraktowanie zjawiska, ale czy tylko, czy jednak będzie to też swoista ostoja web 2.0 dla obenautów i solidne źródło wiedzy i komunikacji z autorytetami oraz osobami wręcz z przeciwnej strony - psychologami, filozofami, etc Póki co jest czeski film :D
Bardzo chętnie pomogę - trochę serwisów i portali już na joomli i mambo postawiłem i mają się dobrze, tylko potrzeba trochę szczegółów.
Zdaję sobie jednak sprawę, że konkurencja nie śpi - a tak, właśnie, że jest konkurencja - nie śmiejmy się z tego - myślę, że przydałoby się zrobić zamknięty wątek jeżeli ten portal będzie faktycznie coś nowego wnosił do obe-świata, bo inaczej ktoś inny znowu nas wyprzedzi i zaśmieje się nam w twarz...
|
|
|
|
|
|
Dexarz
|
03.05.2008 - 13:23
|
Guests

|
Fajnie by było pomóc naszemu adminowi :)Znam się na tymbo mialem dużo stron ...Nie akurat na Jomli ale słyszałem o takim CMS'ie ...Ja proponowałbym tkai wyglad jak na moim blog dxr-studio.yoyo.pl
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
10.05.2008 - 09:08
|
cialka.net

Nr użytkownika: 99

|
Nie jest zbyt szczęśliwy podział na forum na świadome śnienie i podrożę mentalne. Jak już to podrożę astralne i podrożę mentalne a każdy sam powinien określić stopień świadomości jaka miał przy tym.Dodal bym tam na swiadome i i z ograniczona świadomości. Jako trzeci dział wkleił bym śnienie. Umieścił bym tu zwykle spanie.
Misza miał podroż w ciele przyczynowym miedzy kuleczkami .Jak się leci za szczelnie to chyba samym duchem,- a wiec trzeba jeszcze podrożę duchowe. . Zagmatwało się jeszcze bardziej. Ciekawe kto się tak napracował.
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
14.05.2008 - 18:23
|
Guests

|
Przydalby sie jak ustalilismy ze starrem nowy dzial do techniki oobe, bo miesza sie on w dziale jestem dla poczatkujacych i jest smientik. pozdr
|
|
|
|
|
|
starr
|
14.05.2008 - 19:25
|
Guests

|
Główny dział http://www.oobe.pl/park/Park-im.-Roberta-Monroe-f2.html należy podzielić jeszcze wg starego planu czyli: OOBE -- początkujący -- obeznani -- obe techniki -- obe wspomagacze -- eksperymenty -- propozycje eksperymentów Dla poddziałów "techniczne", "zjazdy, zloty", "artykuły " nalezy przenieść gdzieś by się nie mieszały. Lepiej by było gdyby miały swoje własne zakładki. Co z tymi artykułami ? Wkrótce trzeba będzie je tam przenieść ? ps Przy okazji przypomnę, że modowie nie widzą galerii uzytkowników, są tylko widoczne foty z pierwszego zlotu. Po wylogowaniu natomiast pojawia sie komunikat, że nie mam dostępu- Do naprawy
|
|
|
|
|
|
PurpleCat
|
15.05.2008 - 20:21
|
Administrator
Grupa: Root Admin

Nr użytkownika: 1

|
6umerang download będzie, świetny pomysł. Pojawi się zaraz jak uporamy się ze zmianami w menu. Starr Racja, artykuły dostały dziś nowe miejsce. Teraz tylko poczekać na poprzenoszenie. Techniczny właśnie powędrował "Za klisy". Co do zjazdów, zlotów narazie pomysłu nie mam gdzie można je dać więc zostają. Jak wam się podoba koncepcja "portal" http://www.oobe.pl/park/index.php?act=uportal ? No i jest nowe menu górne, jak się podoba?
|
|
|
|
|
|
starr
|
16.05.2008 - 10:25
|
Guests

|
Nieźle , strona zaczyna być coraz bardziej rozbudowana. Widzę, że porady Monroe'a i Moen'a zostały przeniesione do artykułów wiec strona startowa www.oobe.pl zostanie usunięta a po wejsciu na witryne od razu ukaze sie forum ? W sumie tak by było lepiej bo nie wygląda zbyt dobrze szczerze mówiać. Ten oobe kurs można by było przeniesc do portalu i stworzyc dla niego nową zakładkę. Był tez pomysł zmiany szaty graficznej na pierwszej stronie ale sadzę ,że ta pierwsza opcja jest bardziej praktyczna.
Od wczoraj przy wysylaniu pw wyskakuje błąd
|
|
|
|
|
|
twistoid
|
16.05.2008 - 10:58
|
http://demotywatory.pl/762

Nr użytkownika: 1525

|
Ja mam takie małe pytanko http://img223.imageshack.us/my.php?image=clipboard012cw7.jpg to jest to lepiej? :D A jak daję zakładke OOBE zamiast przenosic mnie na główną stronę forum przenosi na główną wogóle.Nie ma to jak nowy sprawny silnik.
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|