Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Ld Czy Nie
Lewitacja
post 30.04.2008 - 23:17
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 4252

Dzisiaj wieczorem śniła mi się dziewczyna która mi się podoba.Więc chodziłem z nią na randki( oczywiście w śnie) i pytałem się jej czy zostanie moją dziewczyną.Co w tym dziwnego a to że sam wymyślałem co ma być w tym śnie każde element snu ja wymyśliłem po raz pierwszy miałem coś takiego jestem poczontkujący i chciałem sie dowiedzieć czy to LD.A tak przy okazji dzisiaj spytałem się ją naprawde czy będzie moja dziewczyną i się zgodziła:)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
MetaPsyche
post 30.04.2008 - 23:53
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Przede wszystkim gratuluję ;] .

A co do pytania czy to LD:
Piszesz, że sam wszystko wymyśliłeś. Jeśli wymyśliłeś to przed snem (zanim zasnąłeś planowałeś to wszystko - planowałeś sen), ale we śnie nie miałeś świadomości i nie wiedziałeś, że śnisz to nie był to LD, tylko planowanie snu lub coś takiego (nie pamiętam jak to się nazywa). Jeśli natomiast budowałeś sen w czasie rzeczywistym i miałeś świadomość, że właśnie śnisz, to był to LD.
Profile CardPM
+Quote Post
Riskbreaker
post 01.05.2008 - 23:06
Post #3

Przechodzień

Nr użytkownika: 4280

Czy sen w którym czuję ból,możliwość robienia co chcę i bardzo realistyczne latanie (czuję wiart itp.) jest LD?
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 02.05.2008 - 00:00
Post #4

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

W większości snów odczuwa się ból, jeśli następuje w nich sytuacja, która w realu by spowodowała odczucie bólu.
Co do latania, to nie świadczy ono samo w sobie o tym czy sen jest świadomy. Podobnie realizm doznań, choć z zasady w snach świadomych jest on wyższy niż w tych nieświadomych.
Nie bardzo rozumiem kontekstu robienia co się chce.

Jeśli podczas snu zdawałeś sobie sprawę, że śnisz, to w połączeniu z tym co napisałeś, można stwierdzić, że na pewno był to świadomy sen. Jeśli nie zdawałeś sobie sprawy z tego, że śnisz - z całą pewnością nie był to świadomy sen ;] .
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic