Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Dlaczego Właściwie Chcesz Osiągnąć Oobe?
Blade
post 28.05.2008 - 15:32
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 4053

Pytanie postawione w tytule tego tematu może wydawać się proste i oczywiste, ale gdy się nad nim zastanowimy, może okazać się, że tak naprawdę nie znamy na nie odpowiedzi...:P

Dlatego właśnie kieruję je do każdego z osobna... Czemu właściwie chcesz osiągnąć oobe?? W celu udowodnienia sobie czegoś, stania się lepszym i bardziej uduchowionym człowiekiem, poznania nieznanego (być może samego siebie) i przeżycia przygody??

Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
podróżujący
post 28.05.2008 - 15:46
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 4472

Cieszę się bardzo że poruszyłeś taki temat. hmm.... Ja narazie cwiczę oobe, ponieważ jestem znudzony Tym życiem, pora doświadczyc czegoś zupełnie odmiennego od otoczenia a poza tym spotkania się z zmarłymi np. dziadkami, z którymi można rozmawiac, oraz spotkanie Boga, którego na ziemi trudno zauważyc. Pozdro..
Profile CardPM
+Quote Post
Elva813
post 28.05.2008 - 15:49
Post #3

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 4448

jak dla mnie jest to chęć poznania swego prawdziwego "ja" . noi może troszke zetknięcia się z 'tamtym' światem? xD pzdr;]
Profile CardPM
+Quote Post
Blade
post 28.05.2008 - 16:02
Post #4

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 4053

Szczerze mówiąc, stworzyłem ten temat, ponieważ sam nie znam na to pytanie konkretnej odpowiedzi...pomniejszych pobudek mam mnóstwo, ale z tym głównym, ostatecznym argumentem/celem to już inna śpiewka ;P

Oobe samo w sobie uważam za coś dobrego i przydatnego, ale trzeba pamiętać, że jeśli naszym głównym celem jest ucieczka (oderwanie się choć na chwilkę) od rzeczywistości, to w takim wypadku "wyjście" może przysporzyć więcej kłopotów, niż pozytywnych zmian :P
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 28.05.2008 - 19:51
Post #5

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

Ja chcę mieć oobe, żeby zweryfikować opisywaną jakość doznań i potwierdzić/zaprzeczyć, że oobe jest... czymś.

Poza tym odmienne stany świadomości są ciekawe z natury i stanowią doskonałą odskocznię od monotonnej i szarej niekiedy rzeczywistkości - jednakowoż, albo osiągnę oobe bez męczenia się, albo wcale, bo żadna iluzja nie jest warta nerwów i zdrowia.
Profile CardPM
+Quote Post
wojownikswiatla
post 28.05.2008 - 20:41
Post #6

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 4421

doswiadczajac oobe otrzymalem duzo energii milosci,otworzyla mi sie czakra serca i bylem bardzo szczesliwy -dlatego robie co w mojej mocy by doswiadczyc oobe jeszcze raz:)
Profile CardPM
+Quote Post
student
post 28.05.2008 - 21:54
Post #7

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2656

Chcę wiedzieć po co jestem tu i teraz, czemu pojawiłem się w takiej rodzinie i w takim miejscu, jakie jest
moje zadanie w życiu, czym byłem wcześniej - o ile byłem, chcę sprawdzić czy to prawda oraz pragnę
poszukać przyjaznych mi istot które być może znają mnie lepiej niż ja sam znam siebie w celu zdobycia
informacji kim jestem i jaki jestem.
Profile CardPM
+Quote Post
konczal
post 29.05.2008 - 00:39
Post #8

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 4429

Bardzo mądre pytanie , myślę, że chcę nad soba popracować , chce być lepszy ponoć dobra ze mnie dusza, poczęści doświadczyć "nowego, nieznanego" poza jest inaczej , myslę że dzięki oobe zmieniam się na lepsze
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 29.05.2008 - 14:41
Post #9

Guests

Temat był :D

Zachęcam gorąco :)
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...t=0&start=0
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic