Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Pytanie
leapoffaith
post 30.06.2008 - 17:39
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 4703

Przyznaje się bez bicia,że jestem laikiem w temacie i dopiero poznaje co to jest oobe.Kurcze ale mam przeczucie,że doświadczam czegoś podobnego raz na jakiś czas,a mianowicie:zawsze gdy kładę się spać przed zaśnięciem myślę(a może nawet marzę) sobie o jakiś bzdurach,ale wiadomo,że zdarzają sie dni kiedy jest sie wykończonym i po prostu kładzie sie do łóżka i odpływa.I tu zaczyna się ten schemat.Wiem,że leże na łóżku i niby śpię,mam uczucie jakiegoś dziwnego zawieszenie między dwoma różnymi stanami.Nagle znajduje się na huśtawce i najnormalniej w świecie sie bujam(ta huśtawka pojawia się sama,znikąd,nagle po prostu jest ).I tak sie bujam i bujam,czasami nawet czuje te przeciążenia,jakieś dziwne uczucie podniecenia.W pewnym momencie albo spadam z tej huśtawki albo z niej wyskakuje,czuje jak lecę i czuje tą adrenalinę.Mam uczucie jakbym się zapadał.Wszystko jest cholernie realistyczne.W chwili uderzenia o ziemie(podczas tego "snu") w łóżku aż podskakuje.I niby śpię ale z drugiej strony wiem,że mnie telepie.Wtedy mówię sobie:stary otwórz oczy!I "budzę" się,serce bije jak szalone.Gdy jestem na tej huśtawce wszystko zdaje się płynąć normalnym czasem,ale gdy się ocknę ma wrażenie jakby od znalezienia się w tym stania do przebudzenia upłynęło pare sekund.Przytrafia mi się to kilka razy w roku i zawsze ta sama huśtawka i ten sam schemat.Nie wiem czy to jest sen czy jakiś żart ze strony mojego umysłu?Może ktoś podpowie?

pozdro
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 7)
Silverka
post 30.06.2008 - 17:51
Post #2

Guests

gdybys brnal dalej mialbys OOBE. TO paraliz przysenny normalna w swiecie sprawa gdy cialo jest mocno zrelaksowane. Wtedy juz ciut o faze pozdr
+Quote Post
Mano
post 30.06.2008 - 17:53
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2921

"Może ktoś podpowie?"
Poczytaj sobie o metodzie hustawki. Dostepna na tym forum, w multum tematach o technikach - musisz tylko poszukac.
Wydaje mi sie, ze nieswiadomie ja stosujesz, tylko, ze nie wiesz co robic dalej :)

Chyba jestes blisko, o ile dobrze zrozumialem. Powodzenia, jestes o krok.
Profile CardPM
+Quote Post
leapoffaith
post 30.06.2008 - 18:37
Post #4

Przechodzień

Nr użytkownika: 4703

Tak.Tylko ja nie wiem w jaki sposób wpadam w ten trans,a ta huśtawka pojawia się ot tak,sama z siebie.Nie wiem czy uda mi się osiągnąć tą faze ,mam wrażenie,że to ona odwiedza mnie kiedy ma na to ochote:)Może następnym razem zeskoczę z tej huśtawki i pójdę zobaczyć czy nie ma mnie w domu...w końcu stoi na przeciwko mojego bloku.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 30.06.2008 - 19:12
Post #5

Guests

Po prosdtu gdy idziesz spac zazwyczaj oddychasz gleboko i koncentrujesz sie na samym snie.Cialo gdy zapada w sen relaksuje sie bardzo gleboko. Przysypia lekko, a Ty jako umysl jestes swiaodmy tego ze zapadasz w sen po prostu.
+Quote Post
Dexarz
post 08.07.2008 - 10:22
Post #6

Guests

Ja idziesz spać to tez masz trans (chyba ,chodzi o zasypianie) ..Ja myśle ze ta hustawka ma swoje korzenie w podświadomości ...Miałbyś oobe tak ..Chory nie jesteś ...
Jak jesteś na tej huśtawce ,to skocz z niej i porozgladaj sie ..mozę to juz jest oobe ??
+Quote Post
Przemek1993
post 08.07.2008 - 12:45
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1755

Tez ta kczesto mam. Leze a nagle z nikad wyraznei widze ze jade samochodem i uderzqam w cos i nagle boom moje cialo ;D podskakuje ^^. Ulamek sec. to trwa. Tylk ozazwyczaj po tym sie przekrecam na bok i ide spac...
Profile CardPM
+Quote Post
tom
post 08.07.2008 - 20:38
Post #8

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1435

Przemek, piszesz o zrywie mioklonicznym, dexarz ma na mysli technike wyjścia
Profile CardPM
+Quote Post