Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Park Im. Carlosa Castanedy
noktowizor
post 12.07.2008 - 20:21
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 4439

Możnaby założyć taki dział. Castaneda swego czasu napisał książkę 'Sztuka śnienia'. Była to jego relacja z ponad dziesięcioletniego terminowania u indiańskiego szamana z plemienia Yaqui, naguala Juana Matusa. Moim zdaniem zaletą tej książki jest prosty, zrozumiały język a 'oobe' nazywane jest tam zdaje się 'trzecią bramą śnienia'. Tych bram jest ogółem siedem.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 10)
Spyro
post 12.07.2008 - 20:52
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

Nie widze celu w dodawaniu nowego dzialu tego typu. Podaj link do tej ksiazki jesli mozesz to chetnie poczytam
Profile CardPM
+Quote Post
noktowizor
post 12.07.2008 - 21:14
Post #3

Znajomy Rodziny

Na chomiku znalazłem wszystkie dziesięć tomów książek Castanedy. Wszystkie do ściągnięcia ale chyba trzeba się zarejestrować jeśli ciągniesz więcej niż megabajt.

http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=renaeva&sid=46

Pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 13.07.2008 - 09:06
Post #4

Guests

kjak dla mnie jezyk w castenadzie byl lekko nierozumialy musialam sie wczytywac by zrozumiec. Sadze ze pogmatwa to sprawe wielu uzytkownikom gdy beda zaglebiali jeszcze Castanede. Wystarcza te dzialy co sa. A kto bedzie chcial to preczyta.
+Quote Post
Zbyszek
post 13.07.2008 - 10:57
Post #5

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Hej Sylverka. Moze innym poszło by łatwiej. Jak bym wkleił Castanede jak i Bardona. Zmieniło by to trochę oblicze forum ale tez zmusiło tych powolnych do myślenia. Dodał bym kota do biegającej Myszka Miki po kuchni. .:)
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 13.07.2008 - 11:55
Post #6

Guests

Jak chcecie chociaz uwazam ze to bez sensu ;) a dziecinniada bedzie nawet jak zorbi sie dzial carlosa czy bandona to sie nie zmieni
+Quote Post
r_m
post 14.07.2008 - 10:11
Post #7

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 11

dział o Castanedzie nic nie zmieni na forum równie dobrze można dodać dział o Curlingu bo sport też rozwija ducha ;] jak ktoś ma się interesować szamanizmem to i tak trafi na jego książki a niezrozumiałość jego książek może wynikać z odmiennego przedstawienia rzeczywistości niż nam jest "znana".
Profile CardPM
+Quote Post
noktowizor
post 14.07.2008 - 11:35
Post #8

Znajomy Rodziny

.... a niezrozumiałość jego książek ....

Myślę sobie że przesadzasz z tą niezrozumiałością. Dla mnie są proste i konkretne. Zamiast abstrakcyjnych pojęć które są tylko folgowaniem swojej intelektualnej ambicji dostajemy proste, barwne, wzięte z życia opowieści.
A tak nawiasem, szczerze mówiąc, Monroe'ego, swoim małym rozumkiem, w ogóle nie mogę pojąć.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 14.07.2008 - 15:39
Post #9

Guests

a ja znowu monroe moge pojac, wrecz polknelam jego ksiazke niz carlosa ;) trzeba by Cat przeczytal albo Karakan temat i admini zdecyduja czy robienie dzialu jest wogole potrzebne. Bo byl dzial robiony na podroze mentalne i jakos nie idzie on do przpdu jest w nim zastoj a takie podrajanie bylo..wiec zastanowcie sie naprawde czy chciecie taki dzial, nie ma sensu by zakladac dzial w ktorym malo co sie pisze. Rownie dobrze mozna na to poswiecic hybe park czy dzial filozofizyczny,
+Quote Post
Spyro
post 14.07.2008 - 16:16
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

Jak dla mnie to założenie takiego działu wprowadziłoby jedynie bałagan
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 14.07.2008 - 16:19