Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Sen Który Chyba Sie Spelnil...
karol...1
post 06.08.2008 - 21:13
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 4955

Siema. 5 razy w zyciu mialem wrazenie ze mój sen jak by sie spelnia. Jako dziecko zrobilismy z kumplami szalas a ze byl kolo drogi a chodzila tamtedy nasza nauczycielka to strzeallismy do nie z luku:P nikt nietrafil;p no ale przejde do sedna. W pewnym momencie gdy sie rozstawilismy kolo drzew zobaczylem scene czyli mialem Deja vu.. i wiedzialem ze juz kiedys to gdzies tą sytulacje widzialem i wydawalo mi sie ze kiedys mi sie cos takiego snila. 2 sytulacja to siedzielisy kiedys u babci tez to bylo z 10 lat tamu i w pewnym momencie poczulem to samo uczucie ze tez tą sytulacje gdzies widzialem a zaraz podojechal samochód z drógiej strony domu, i babcia spytala kto to ?odrazu odpowiedzialem ze Tata a gdy wyjezdzalismy z domu z mamą tata niechail jecha. Oczywiscie jak przyszedl wszyscy zaskoczeni. Przyjechal z sasiadem. Mial ktos cos takiego kiedsy?? Czy czesto macie deja vu?? A innych sytulacji neipamietam dokladnei wiec niebede opowiadal bo to bylo dosyc dawno ale wiem ze byly. Teraz juz mi sie to niezdaza. Bylo to w okresie od 8 do 13 lat. I jedno 4 lata temu to bylo ostatnie. Sory za litanie.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 9)
ldkiler
post 06.08.2008 - 21:57
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 287

Karol muszę Cię zmartwic, ale chyba każdy doświadcza czegoś takiego.
Profile CardPM
+Quote Post
Hermit
post 06.08.2008 - 22:00
Post #3

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 4857

CYTAT
Mial ktos cos takiego kiedsy??

Tak, to mamy wszyscy. Widzę niekiedy z kilku miesięcznym wyprzedzeniem. Ostatnio będąc na kacu u kumpla coś mnie tknęło (ciężko to nazwać; uczucie widzenia już tej sytuacji) i zrozumiałem, że już to widziałem. Naprawdę jest to bardzo interesujące, po tej sytuacji aż do obiadu nie zmienialiśmy tematu rozmowy ;).

CYTAT
Czy czesto macie deja vu??

Trudno określić raz na 2-3 miesiące. Róznie ;P
Profile CardPM
+Quote Post
karol...1
post 06.08.2008 - 22:12
Post #4

Znajomy Rodziny

Wlasnie gadalem z kumplami i wlasnie potraktowali mnie jak debila... Bo nigdy czegos takiego niemail. Tez mnie to cholrenie zastanawia z kąd sie cos takiego bierze hehe no ale neiwydaje mi sie zebym sie dowiedzial:))

A macie cos takiego ze wiecie wczesniej ze taka sytulacja sie zdarzy czydopiero w czasie jej trwania dowiadujecie sie o tym ze to widzieliscie??
Profile CardPM
+Quote Post
Hermit
post 06.08.2008 - 22:19
Post #5

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 4857

Edycja nie boli ;).

CYTAT
Déjà vu występuje z równą częstotliwością w różnych populacjach. W różnych badaniach uzyskano wyniki wskazujące, że doświadczyło go od 30 - 96% ludzi. W znakomitej większości przypadków jest zjawiskiem występującym u zdrowych osób.
Profile CardPM
+Quote Post
karol...1
post 07.08.2008 - 18:17
Post #6

Znajomy Rodziny

Ciesze sie ze jestem zdrowy:P
Profile CardPM
+Quote Post
Spyro
post 08.08.2008 - 00:01
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

To nazywa się deja reve (czyli już śnione)
Profile CardPM
+Quote Post
Deidara
post 08.08.2008 - 11:35
Post #8

Guests

Ja słyszałem że mamy deja vu, bo ciało astralne podczas snu (ale bez świadomości, gdy nie wychodzimy specjalnie) przemieszcza się w czasie, do jakiejś chwili, i gdy ją już doświadczymy na real, to nam się przypomina że to widzieliśmy. Nie wiem czy to prawda...

Ale brzmi to całkiem całkiem :)
+Quote Post
karol...1
post 08.08.2008 - 16:47
Post #9

Znajomy Rodziny

No jesli tak by bylo. To Specjalnie mozna tez by bylo sie przeniesc:) Chyba ze juz ktos z was tego dokonal. POzniej jak bede mial czas to poszukam cos o "deja reve" w koncu gogle prawie wszystko wiedzą:P
Profile CardPM
+Quote Post
Leszczu
post 18.09.2008 - 21:18
Post #10

Przechodzień

Nr użytkownika: 5307

Jak przeczytałam wasze posty odrazu poczułam się lepiej uff... dobrze, że nie tylko ja tak mam :D
U mnie bywa tak, że najpierw śni mi się kilkanaście rzeczy, które zapamiętuje, lecz nie zwracam na nie jakiejś szczególnej uwagi, llecz w miarę upływu czasu sny stają się realne - gesty, ruchy, słowa są takie jak we śnie. Początkowo byłam zaskoczona i nic z tym nie robiłam, ale później pomyślałam ,a co będzie jeśli wykonam coś zupełnie na odwrót lub zmuszę drugą osobę do innego zachowania ? Oczywiście, gdy zmieniałam swoje sny w realnym świecie to wszystko działo się inaczej, lecz niektóre elementy nigdy się nei zmieniały zmieniły.

*Ostatnio jeden z moich koszmarów przybył to świata realnego i naprawdę się przeraziłam O_o Opisze trochę sytuacją ,bo to ważne - Mianowicie w moim bloku są bardzo zdezelowane windy ,aż strach w nich jeździć ,a teraz je naprawiają. Kilka dni temu wchodzę do klatki patrzę nie ma skrzynek pocztowych (pomyślałam - wymieniają na nowe no okej ) idę w stronę windy ciągle patrząc na ścianę na której były skrzynki, otwieram windę, wchodzę, patrzę i ...
Serce zaczęło szybciej bić, cale ciało nagle cofnęło się do tyłu ze strachu - Zobaczyłam dużą, głęboką, ciemną windę z odrapanymi ścianami i sufitem - pierwsze myśli jakie wtedy przeszli mi na myśl - Czy to jakiś żart ? Co jest grane ? plus kilka dodatkowych bluzgów dla uspokojenia XD" Na koniec pojechałam tą winda na swoje piętro ,lecz byłam bardzo niespokojna i ciągle się rozglądałam.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic