Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Paradoks Proroczego Snu
6umerang
post 12.08.2008 - 15:34
Post #1

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

We śnie siedziałem przed komputerem gdy nagle potężny głos znikąd powiedział, bym sobie w google wpisał "radio online" i się wszystko wyjaśni... We śnie wpisałem ową frazę i z czegoś bardzo się ucieszyłem.

Godzina 15:00 dzwonię do laski i w trakcie rozmowy przypomniał mi się sen - wklepałem w google 'radio online' zacząłem się chichrać ze snu...

Czy zatem był to sen proroczy - w nim przecież wpisałem w google "radio online" i się cieszyłem?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 6)
Majster
post 12.08.2008 - 22:12
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Albo coś w stylu, śniło mi się, że ide do pracy... po czym rano wstałem i poszedłem do pracy jak codzień.
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 12.08.2008 - 23:06
Post #3

Dziadek do ożehuf

Właśnie, bo sen, to nie żart, serio tak było i właśnie zastanowiło mnie to bardzo. Jakiekolwiek przewidywanie przyszłości nie powinno być możliwe z logicznych powodów - przyszłość przewidziana może zostać zmieniona, zatem jej kopia nie powinna już istnieć, ewentualnie "My" z przyszłości znamy już siebie z przeszłości przewidującego siebie z przyszłości - mamy więc nabytą wiedzę z przeszłości, która była przyszłością - tak czy siak - jakkolwiek to rozumieć, przyszłości zasadniczo przewidzieć jakotako się nie da.

Zatem czy prorocze sny nie są zwyczajnymi snami, które sami z siebie spełniamy??
Profile CardPM
+Quote Post
Spyro
post 14.08.2008 - 15:08
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

Nie bo mozna miec proroczy sen na ktory sie nie ma wplywu, np zdarzenia na ziemi, sytuacje przyjaciol, znajomych itp
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 14.08.2008 - 16:42
Post #5

Dziadek do ożehuf

No ale poprzyj wypowiedź jakimś przykładem :p Sęk właśnie w tym, że zazwyczaj taki "proroczy" sen to takie ustrojstwo popieprzone typu "we śnie poszedłem do kumpla a on był chory" i idziesz do kumpla bo sie wcześniej umówiłeś, że odwiedzisz skoro jest chory ;D
Profile CardPM
+Quote Post
effree
post 14.09.2008 - 14:15
Post #6

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 112

widocznie nigdy nie miałes proroczego snu..
np klade sie spac nie majac najmniejszych planow na kolejny dzien.. w snie jestem w znanym mi miejscu z przyjaciółką którą widze z boku jak siedzi na fotelu.. na przeciwko niej siedzi jakas dziewczyna nie rozpoznaje jej ale czuje ze ją znam dobrze.. i w pewnym momęcie ta postać żyga pomarańczowo łososiową wydzieliną w strone przyjaciółki i wszystko to widze z profilu.. rano dzwoni do mnie przyjacióla pyta sie czy sie jakos ustawiamy.. odpowiadam: bede za godzine.. jestem u niej mowie o moim śnie.. po jakimś czasie przychodzi nasza wspolna znajoma bez zapowiedzi.. jemy razem obiad jej mamy.. makaron w sosie jakimś łososiowym.. jaramy jointa na to pijemy piwko znajoma wypila cale prawie duszkiem.. po chwili znajoma żyga pomarańczowo-łososiowym sosem... wszystko widze z profilu tak jak w moim śnie..
nie czesto spotykam sie z przyjaciółką a z tą znajomą to juz całkiem raz na rok..
takich snów miałam wiele... az za wiele zeby w nie wątpić..
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 14.09.2008 - 22:27
Post #7

Guests

Może jesteś podatny na autosugestię i sugerując sobie ,że ''to się spełni' wprowadzasz w życie sytuacje ze snu ...
Tak chyba działa przewidywanie zdarzeń mających dopiero się wydarzyć .
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic