oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Poziomy Swiadomosci
waha55
post 12.08.2008 - 20:34
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Nie wiem, w ktorej z ksiazek R.M. bylo o tym, ale chcialbym sie spytac czy ktos tego doswiadczyl , chodzi mi konkretnie o rozne stany swidomosci jakich doswiadczyl R.M. dokladnie nazw nie pamietam, ale bardzo ciekawie je opisywal miedzy innymi ze przebywanie w nich bylo szalenie przyjemnie i nie bardzo chcial wracac. Kazdy kolejny poziom byl doskonalszy , jemu udalo sie dojsc chyba do piatego a podobno on slyszal o siedmiu, dostanie sie do coraz wyzszego poziomu bylo coraz trudniejsze.
Nazw tych stanow nie pamietam dokladnie wiem ze pierwszy poziom to nasz obecny drogi to astralny itd
Moje pytanie to czy moze ktos slyszal cos wiecej o tych stanach ,a moze komus udalo sie tam dotrzec???
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
Spyro
post 12.08.2008 - 23:42
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jeśli nie podasz nazewnictwa to trudno będzie się komukolwiek domyślić o co Ci chodzi.
Może chodzi Ci o plany? Fizyczny, astralny, mentalny, eteryczny itp?

+Quote Post
6umerang
post 13.08.2008 - 00:00
Post #3

Dziadek do ożehuf

Notatnik

Ja chyba zamieściłem w tym wątku odpowiedź - więc gdzie ona jest?

+Quote Post
Wojownik
post 13.08.2008 - 02:07
Post #4

Znajomy Rodziny

raz miałem coś takiego że wyszedłem z ciała i wisiałem nad łóżkiem po czym wyszedłem jeszcze raz i widziałem siebie w łóżku oraz wiszącego nad łóżkiem jakbym spoglądał trzecim ja. Najbardziej odczuwałem wtedy mnie trzeciego, nie miałem żadnego kontaktu z pierwszym i drugim ciałem poza wzrokowym. Nie wiem czy można to nazwać 3 stanem świadomości ale było to coś pięknego.

+Quote Post
tom
post 13.08.2008 - 12:52
Post #5

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

Jesli mamy jakies doświadczenie -w tym wypadku bycie POZA ciałem- to jeżeli zaczynamy je określac, stawiać granice, to istnieje prawdopodobieństwo że wytyczymy sobie te granice przy czym pominiemy jakąś część CAŁOŚCI i zamkniemy sie wyłącznie na doświadczanie już posegregowanych i nazwanych stanów :)
Szufladkowanie nas ogranicza ;] dlatego jestem anty:D
Zbyszka - i jego ciałka :) - lubie, ale wole teorie jednolitej duszy z różną ilością przelanej świadomości ;-)
PAX ;*

+Quote Post
waha55
post 13.08.2008 - 15:00
Post #6

Gość Rodziny
*

mala poprawka bo postanowilem dokladnie opisac o co mi chodzi, ale ksiazkach R. Monroe nie znalazlem i przypomnialem sobie ze jest o tym gdzies indziej a mianowicie w traktacie o projekcji astralnej chodzi mi o wymiary : mentalny , buddyczny , atmiczny

+Quote Post
Spyro
post 13.08.2008 - 16:17
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

http://www.astraldynamics.pl/index.php?m=a...ain&aid=173 tu jest coś o tych wymiarach

+Quote Post
6umerang
post 13.08.2008 - 20:59
Post #8

Dziadek do ożehuf

Notatnik

CYTAT(Spyro @ 13.08.2008 - 17:17) *

haha i z tekstem na wstępie:

Po tym jak fizyczne ciało zapadnie w sen, ciało astralne zawsze dokonuje projekcji w świat fizyczny.

xD

+Quote Post
Zbyszek
post 14.08.2008 - 19:31
Post #9

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Fajna tabelka . Moja atma jest trochę inna , z zamiarciem wszelkiego ruchu w naszej jażni.
Poczucie całkowitego spokoju-jako chwilowego stanu, powstałego z oderwanwania elementu dysku, odgrywającego określona role w całości JAZNI wszechświata.
Miałem ostatnio ostre odloty z z samodzielnie wyższą jażnia. Jak dla mnie to atma w ruchu to już jest jedno z połączeń z MTJ. wyz. jaźnią. Stan atmiczny jest przyczyną odczucia zaniku ciągłości trwania człowieka w realu.
A, ze zawsze jesteśmy na połączeniu ( odczucie obecnosci Boga- wyższej jazni- nadswiadomosci) to mało kto sie tym zamarciem ruchu przejmuje. Występuje on tylko sporadycznie w szczególnych sytuacjach, -bo nie idzie juz w tym stanie samemu :)))
Dopatrzyłem sie paru połączeń.Od biernego stanu do uczestniczenia w zarządzaniu,- po zjednoczeniu wszystkich elementów.
U Darka wyczytałem gdzieś na forum jego przygodę. MTJ wlazł w niego i robił wszystko za niego a on sie tylko przyglądał. Jest to polacznie z wyłączeniem indywidualnej woli, czy aktywności przez W. JAZN,hm

.troche podobny tekst w temacie z artyk.
http://www.oobe.pl/park/Zmienne-Stany-Swiadomosci-t2922.html

pozdro badacze i nie dawajcie sie namowić na nieanalizowanie, nawet jak namawia do tego sam Herkules.

jeje

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park