Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Proszę O Porady Tych Którzy Już W To Weszli W Oobe....
Hubert_Hnatczuk
post 28.08.2008 - 19:08
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 5185

Witam !
Dziś zalogowałem się na tym forum i od razu napisałem ten temat.
Chciałbym opisać pewną rzecz , którą niedawno doświadczyłem.
Wiec tak:
Położyłem się wygodnie w łóżku ,
i zacząłem się relaksować (bo jest to potrzebne do wejścia w OOBE).
Pogłębiałem ten stan coraz bardziej i bardziej.
Aż tak jakby uniosłem się i spadłem z bardzo dużą siłą, tak jakbym "wbił"
się w łóżko....
Czy to mógł być wstęp w OOBE?
Proszę o odpowiedzi tylko tych którzy mieli już OOBE.
Pozdrawiam hugoh96
kierowałem się tymi zasadami
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 7)
set.h
post 28.08.2008 - 19:57
Post #2

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

hugoh96 nie masz za co dziękować bo nikt nie udzilił ci poprawnej odpowiedzi dodatkowo te odpowiedzi były pozbawione sensu. Poszperaj po forum to znajdziesz odpowiedź co to było.
PS. To nie był żaden wstęp do OBE :/ to normalna reakcja organizmu.
Profile CardPM
+Quote Post
Hubert_Hnatczuk
post 28.08.2008 - 20:42
Post #3

Dusza Towarzystwa

Myślałem że była to poprawna odpowiedź... :/
Profile CardPM
+Quote Post
akaShodan
post 28.08.2008 - 21:03
Post #4

Przechodzień

Nr użytkownika: 5055

hmmmm... było to (jak dla mnie) zjawisko związane z oobe spontanicznym... chodzi o to, że człowiek praktycznie każdej nocy wychodzi z własnego ciała, ale świadomość ludzka jest tak cwana i działa w taki sposób aby człowiek nie miał o tych wyjściach najmniejszego nawet pojęcia :)
miewasz lub miewałeś zapewne podobne zrywy tuż przed zaśnięciem i uczucie spadanie z wielką siłą na łóżko, to było adekwatne zjawisko. zapewne na chwilkę, z czego nie zdajesz sobie sprawy, przysnąłeś (często się zdarza niekontrolowane przyśnięcie) a twoja podświadomość zrobiła swoje
ot moje odczucie na temat twojego posta... :)
Profile CardPM
+Quote Post
Hubert_Hnatczuk
post 29.08.2008 - 09:22
Post #5

Dusza Towarzystwa

Coraz bardziej interesuje się OBE... i chciałbym się zapytać kogoś o porady jak w to wejść bo nie za bardzo wiem o co chodzi :/...
Profile CardPM
+Quote Post
warmine
post 29.08.2008 - 11:11
Post #6

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 2685

Co do tego co Ci się przydarzyło jestem skłonna powiedzieć tak:

W miarę jak zasypianie pogłębia się, rytm alfa powoli zanika, oczy poruszają się powoli pod zamkniętymi powiekami. W tym czasie występuje gwałtowne wyładowanie elektryczne w mózgu, przypominające napad padaczkowy. (Wtedy możemy mieć wrażenie, że spadamy lub tp.) To naturalne i niegroźne zjawisko powodujące nagły skurcz mięśni, drgnięcie całego ciała zwane „zrywem mioklonicznym”.

Co do tego od czego zacząć:

zapisz się na kurs, który jest podany na stronie głównej.

pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Zuben
post 29.08.2008 - 11:22
Post #7

Guests

Cóż nietrzeba się zapisywać na żaden kursy (przynajmjiej ja niemusiałem) wystarczy że przeczytasz to co znajdiesz na forum :) Ja stosuje moetode podobną do 4+1 lecz czas wybudzania nietrwa nawed 40 minut xP Po prostu jak się w nocy czy nad ranem obudze to wybudzam się. Leże se w wyrku i to jest najlepszy moment jak nikt ci nic nieprzeszkadza, mozesz przemyśleć sobie wsystko. Podczas pojawiania się hipnagogów otwieram i zamykam oczy pare razy. No i mam dwa wejścia. Pierwszy z reguły często działa :P Podczas gdy już zasypiam to nagle poiawiają sie drgawki i paraliż-drgawki są extremalnie mocne! Jeśli jednak nic sie niestanie i normalnie zaśniesz możesz po wybudzeniu przypomnieć swój ostatni sen wtedy dostajesz paraliżu i drgawek. :) Tylko że gdy ludzie się budzą to zwykle niepamiętają takich rzeczy że np. przypomnieć sobie ostatni sen. ja sie psychicznie przygotowuje do obe i zawsze po drugim wybudzeniu ODRAZU biore sie zaprzypominanie snu! Sekunda nieminie po wybudzeniu a juz saram się sobie przypomnieć sen. Moim zdaniem motedy tkaie jak 4+1 są najlepsze bo po kilku godzinach snu mózg jest...jak by to powiedzieć bardzoej podatny.
+Quote Post
Silverka
post 29.08.2008 - 11:46
Post #8

Guests

http://www.oobe.pl/park/Pomoc-Dla-Poczatku...ch...-t616.html poczytaj te tematy a sie dowiesz wszystkiego, temat zamykam yo
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic