Praca Z EnergiĄ, są chętni do utworzenia takiego działu ? |
|
|
SORROW
|
31.08.2008 - 21:41
|
Guests

|
Jak w temacie: wypowiadajcię się obemaniacy i obemaniaczki -każdy wie,że : ENERGIA = OOBE.
|
|
|
|
|
|
2 Stron
1 2 >
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 20)
SORROW
|
01.09.2008 - 04:48
|
Guests

|
Ale mało ludzi się wypowiada ... Myślę,że dział przydałby się, bo niektórzy niepewnie poruszają jednak ten temat i czasami przewija się .No , ale poczekajmy.
|
|
|
|
|
|
6umerang
|
01.09.2008 - 08:49
|
Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 3906

|
Sorrow - ja tam ani za ani przeciw, tylko taki dział musi być ostrożny, bo to pierwszy krok do zufowania i zezoterycznienia forum. Wszystko by zależało od tego, co rzeczywiście miałoby się tam znajdować, czy to będą tylko czakry, czy też inne formy energii (np. słynna Qi), czy poza typowymi "ludowymi" energiami, będzie można pisać i znaleźć coś a propos wizualizacji energii dla celów relaksacyjnych, etc?
A to co od energii pochodne? Np. akupunktura, akupresura, etc?
A sprawy związane z wykorzystaniem energii - telekineza, psychokineza, PYROkineza, kriokineza, fenyloketonuria?
|
|
|
|
|
|
SORROW
|
09.09.2008 - 21:53
|
Guests

|
Okej-nie będzie energy forum ... energy temat ów... energy postów... ... ale nie dziwcie się niektórzy :) ,że wyjść nie możecie .
praca z energią, to podstawa , tak jak codzienne mycie zębów, jak dobre odżywianie się , jak codzienny sex ...
|
|
|
|
|
|
twistoid
|
10.09.2008 - 00:21
|
http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 1525

|
Ja bym to określił tak raczej praca z psychiką niż praca z energią.Chociaż maja inne nazwy sa równie ważne.Nie mam w dupie czakr synchronizacji itd. ale uważam je za półśrodki to tylko piekne patetyczne słowa którymi zywi sie wyobraznia.Energie chociaż podobno istnieją nie "pracowałem" z nimi i nie pracuje ponieważ jak można pracować z czymś do wyczuwania czego nie ma sie mozliwości dogmatyzując je w umyśle można stwarzac tylko ich fantomy . Wynaleziono obecnie potęzniejsze półśrodki takie jak np. psychologia odnosza sie bezposrednio do sfery umysłu one teraz rządzą i wiodą prym ponad słówkami takimi jak energia dla mnie zawsze liczy sie wartość dominująca. Wszystko to gra przy pomocy słów z własnym ego.Nieistotne są słowa a czyny słowa i manipulacja nimi przy pomocy wyobrazni to tylko polsrodki kiedy wkracza sie na rejony niepoznania rzeczy po prostu dzieja sie ujawniajac pierwotna znajomosc wynikła z przypominania sobie słowka maja tylko pomagac ego wkroczyc na wlasciwy trop.Rownie dobrze mozna uzaleznic obe od balansu soli w organizmie.
|
|
|
|
|
|
twistoid
|
10.09.2008 - 01:59
|

|
Roze Twoj system wierzen jest chory i zamiast wolnosci stwarza kolejne pociski ignorancji.Obe to naturalny stan umysłu wiedza o tym Ci co wyszli nie jest uzależniony od snobizmów i słowek tak jak Ty to nakreslasz.
|
|
|
|
|
|
twistoid
|
10.09.2008 - 02:23
|

|
Twoje wnioski sa po prostu głupie przykro mi.Uzależniasz nieodkryte mechanizmy od swoich przemyslen.Ciezkie czasy? Znaczy że co cukier i chleb podrożeją?Żenada :\
|
|
|
|
|
|
SORROW
|
10.09.2008 - 10:07
|
Guests

|
CYTAT(Rosenkreutz @ 10.09.2008 - 02:52)  Początkowi muszą to zrozumieć bo przez takich ludzi jak wy do niczego nie dojdą bo jedyne pytania jakie będą zadawać to pytanie w stylu " jak rozluźnić mięśnie " zamiast " jak nawiązać kontakt z Jezusem " albo " jak złamać system fizyczny ". Może niejeden nowo-przybyły zainteresował by się tematem energii i od tego zaczął ćwiczenia - nie wyszło by mu to na złe , a jeżeli nie udało by mu się osiągnąć ld/oobe , to przywrócił by sobie sprawny obieg życiodajnej energii .Zlikwidował by złogi i blokady energetyczne . Odeszły by w niepamięć : nieuzasadniony lęk i bezpodstawne poczucie winy . Zniknęły by pytania typu : jak zapamiętać sny ? , dlaczego leżę przez dwie godziny jak kłoda , nawet nie pierdnę, a wyjść nie mogę ?, dlaczego...? . Wystarczy ściągnąć z netu broszurę dotyczącą New Energy Way -poczytać, zastosować wstępne techniki-te najprostrze i efekty zaczynasz widzieć po trzech-czterech dniach . Ale jeżeli ktoś woli słuchać utworków z nagranym świergoleniem gołebi, czy innego badziewia , zaśmiecać i zniekształcać sobie fale mózgowe pseudo-''utworami'' stworzonymi w dużej większości przez internautów ''dla jaj'' ... p o w o d z e n i a ! ! !
|
|
|
|
|
|
Majster
|
10.09.2008 - 13:06
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 2298

|
CYTAT(Rosenkreutz @ 10.09.2008 - 03:21)  I takie są fakty czy tego chcesz czy nie, wszystko działa na swoich zasadach. Świat niefizyczny też ma atomy i składy chemiczne różnych rzeczy Faktem nazywamy coś co zachodzi w rzeczywistości, czyli da się udowodnić. Jak narazie dowodów na to co napisałeś ni ma więc swoich wymyślnych teorii nie nazywaj faktami. Czakry i inne pierdy to pic na wodę, czemu tak sądzę? Wychodziłem wiele razy bez tych rzeczy, więc nie bardzo rozumiem o co w ogóle chodzi. Być może te rytuały niektórym pomagają w osiągnięciu stanów głębokiej releksacji ale mi to nie było potrzebne, próbowałem z i bez a różnicy nie widziałem. Czasami wizualizuję sobie, że przepływa przeze mnie energia, czuje wtedy przyjemne ciary na ciele i rzeczywiście dodaje mocy i sił oraz poprawia samopoczucie (jednak w wychodzeniu mi to nie pomaga). Po co się rozdrabniać skoro umysł sam podświadomie to zrobi, tak samo jak jedząc obiad nie myślimy o tym by pamiętać o wydzielaniu soków trawiennych i innych enzymów, to się dzieję bo tak ma być a nakładanie sobie blokad typu 'nie wyszedłem bo miałem źle otwartą czakrę' jest głupotą. Tekstów typu "jak nawiązać kontakt z Jezusem" nawet nie skomentuję. -Edit- Nie oznacza to, że jestem przeciwny powstaniu nowego działu, niech każdy robi to co uważa za stosowne, napisałem jedynie co myśle o czakrach, energiach i innych (niby)niezbędnikach do siągania obe.
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
10.09.2008 - 13:10
|
Guests

|
Tak samo mowilismy o podrozach mentalnych, ale jak chcecie.
|
|
|
|
|
|
Pavveł
|
12.09.2008 - 17:39
|

Nr użytkownika: 3901

|
zgadzam się z Twistoidem... Rosenkreutz, bardzo dobrze, że chcesz się rozwijać duchowo, ale pomyliłeś pojęcia... rozwój duchowy to nie rozwijanie czakr, praca z energią itp. ujmę to inaczej - to nie człowiek jest dla energii, ale energia dla człowieka... jeśli będziesz dobrze rozwinięty duchowo, to skutkiem tego będzie obeznanie z energią... ja tu jednak widzę tendencję odwrotną, wiele osób myśli, że jak będzie miało "władzę" nad energią to będzie guru, a tak nie jest... jeśli rzeczywiście chcesz się rozwijać duchowo, to zamiast kolejnego ćwiczenia z energią na dziś, przeczytaj swoje poprzednie wypowiedzi i spójrz ile w nich jest nietolerancji i nienawiści... nie mówię, że praca z energią jest zła, mówię jedynie że trzeba spojrzeć na to szerzej, a nie zamykać wzrok jedynie na to, co się od kogoś usłyszało czy gdzieś przeczytało... niech nawet w 100 książkach piszą, że praca z energią to jedyna droga do oświecenia, a ja im i tak powiem, że to nie prawda, bo nie jedyna, a przynajmniej nie główna... pierwszą rzeczą, na jaką wg. mnie należy zwrócić swoją uwagę w rozwoju duchowym, to kontrola siebie samego, wyeliminowanie głupich błędów jakie popełniamy na co dzień, a reszta przyjdzie w drodze...
|
|
|
|
|
|
SORROW
|
12.09.2008 - 17:50
|
Guests

|
CYTAT(6umerang @ 12.09.2008 - 16:16)  Sorrow - no to może daj dobry przykład i napisz jakiś ciekawy, konkretny artykuł, załóż jakiś wątek, jak nie będzie iskry to nie będzie ognia nie? Dobrze prawisz brachu .Z braku czasu jednak chwilowo nic nie wymłodzę . Tak to już ze mną jest ,że jak już mam trochę wolnego czasu, to się upijam (tak zrobię dzisiaj) Odreagowanie stresującego tygodnia .Nic nie poradzę . Nad dobrym tekstem popartym zapożyczeniami z netu trzeba by posiedzieć z jedno popołudnie.Ale chętnie się ''przyłaczę'' do czyjegoś textu wspierając słowem i przesyłając pozytywną energię ...
|
|
|
|
|
|
Silverka
|
12.09.2008 - 18:24
|
Guests

|
bumerang a moze ty cos napiszesz?
|
|
|
|
|
|
SORROW
|
12.09.2008 - 18:30
|
Guests

|
CYTAT(Silverka @ 12.09.2008 - 19:24)  bumerang a moze ty cos napiszesz? Nie sugeruj chłopakowi , bo gotowy zatrudnić się w "ENION"SA ;)
|
|
|
|
|
|
SORROW
|
12.09.2008 - 18:35
|
Guests

|
Bumerang nie posiada czakr. On ma tylko naturalne otwory organizmu ... prawdopodobnie stąd niechęć do tematu (kropka)
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|