Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Promblem Z Testami Rzeczywistości
mono
post 03.09.2008 - 09:20
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 675

chyba najglupsza rzecz jaka się moze przytrafić, ja mam z tym problem za każdym razem. przynajmniej kilka razy w tygodniu pamiętam sny, w których sprawdzam rzeczywstość, ale co by się nie działo, i tak nie dociera do mnie że to sen.

jest na to jakis sposob? naprawdę długo się z tym męczę ;/
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 9)
Silverka
post 03.09.2008 - 09:27
Post #2

Guests

poniewaz robisz testy mechanicznie, bez ladunku emocjonalnego. Do wszystkiego musi byc od Ciebie zainteresowanie. Musisz czuć to co robisz, tak jak z OOBE. Wtedy pojdzie znacznie szybciej, a nie zachowywac sie jak robot, ktory powtarza zdanie i jest zadowolony/
+Quote Post
Deidara
post 06.09.2008 - 08:03
Post #3

Guests

silverko wytłumacz bo ja zrobiłem ze 50 emocjonalnych TR i nie miałem LD :/ ale za to idealnie zapamietałem calutki sen! a akurat miałem taki zajebiaszczy :D

w skrócie byłem czarodziejem i sie w czasie przemieszczałem, wiec cofnelem sie kilka lat wczesniej (byłem w ciele z przeszlosci czyli malutki :D) i postanowilem ze poki maly jestem to zaczne cwiczyc zebym nie byl tak gruby jak w swoim czasie :D i wogole taka zwala była bo miałem ze 4 latka a przy mamie zaczolem potegować xD hahaha
+Quote Post
Silverka
post 06.09.2008 - 08:58
Post #4

Guests

widzisz, bo po 50 razem powrtarzania robimy to juz aurtomatycznie a nie o to chodzi, chodzi o to by wkladac w to uczucia bo powtarzanmy zdanie jak robot "czy to sen?" i nic konkretnego nam nie wychodzi. nie wystarczy powtarzac 50 razy, na to trzeba wiecej czasu i cierpliwosci. Trzeba powtzac przynajmniej 100 razy dziennie, az wbijesz sobieto zdanie do "podswiadomosci". Nasza swiaodmosc musi pamietac o testach, np narysuj sobie znak tr na rece i gdy bedziesz na nia spogladal to rob test rzeczywistosci wtedy mozliwe ze we snie zorbisz to samo, albo spogladaj na swoje dlonie czesto i we snie przysnia ci sie dlonie i powinienies sie skapnac ze to sen (metoda don juana).

Fajny sen ;)
+Quote Post
Majster
post 06.09.2008 - 09:17
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Bez sensu, po co robić aż tyle tych testów? Wystarczy kilka za to długich, w momentach odpowiednich momentach, np. przerywając coś rutynowego. Oczywiście powiedzenie sobie "Test rzeczywistości, spię? - nie śpię." to zdecydowanie za mało (chociaż szczeże mówiąc na początku wystarczało, ale to pewnie sama chęć doświadczenia LD je spowodowała).
Ja jak chcem mieć LD to wystarczą dwa dni robienia PORZĄDNYCH RT. Co mam na myśli mówiąc porządne RT? OPCJA SZUKAJ! xD
RT zaczynam mówiąc to co wyżej tylko nie odpowiadając sobie na pytanie a sprawdzam wszystko do okoła, dotykam, staram się poczuć teksturę, cięzar itp rzeczy które mnie otaczają, czasem coś zrzucę, patrząc czy zachowa się tak jak powinno (cały czas analizuję to co się dzieję). Następnie przypominam sobie co robiłem przed chwilą oraz oglądam dokładnie swoje ręce (ten element mnie zawsze budzi we śnie :) ). Skuteczność w moim przypadku 100%
Profile CardPM
+Quote Post
Deidara
post 06.09.2008 - 09:57
Post #6

Guests

pisałem przeciez ze z uczuciami to robilem... ale znaczek na dloni jest glupi bo lubię se włosy rozczesywac palcami ;) i wogole nie chce czesto bo jestem leniwy nie wiem... o! przyzwyczaje sie do TR w kiblu, iiii... o czasami mam sen o chlebie więc jak dotkne chleba to zrobie tr xD
+Quote Post
6umerang
post 06.09.2008 - 10:02
Post #7

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

Wg wątku w innym dziale znaczna większość ma z deklem więc przeprowadzenie RT z odpowiednim ładunkiem emocjonalnym może być albo nieskuteczne z powodu zachwiania owych emocji lub też niebezpieczne z powodu wielu manii xD
Profile CardPM
+Quote Post
Deidara
post 06.09.2008 - 10:03
Post #8

Guests

cooo? xD
+Quote Post
Majster
post 06.09.2008 - 10:23
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

CYTAT(Deidara @ 06.09.2008 - 11:03) *
cooo? xD

To: http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=3183&st=0

haha bumerang, słuszna uwaga :)
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 13.09.2008 - 01:38
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

Co konkretnie macie na myśli mówiąc TR "z uczuciem"?
Jeśli TR ma być 100% skuteczny nie wystarczy rozejrzeć się wokół. Trzeba także spróbować polatać i inne takie bajery. Jeśli nic się nie uda, znaczy - nie śpisz.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic