Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Zamknąć Forum?
6umerang
post 07.09.2008 - 15:52
Post #1

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

Forum niestety od dłuższego czasu nie egzystuje - zanim się ktoś wzburzy może wytłumaczę co mam na myśli:

- nowi userzy są mocno niepełnoletni i ich spontaniczne charaktery nakazują najpierw zadać po raz 100000 to samo głupie pytanie zamiast przeczytać choćby FAQ
- jedyne tematy jakie się pojawiają przeznaczone są dla archetypu zwanego "imbecyl"
- każdy temat skazany jest na - prędzej, czy później - blokadę, kosz lub skwitowanie "czytaj forum"
- i tak dalej

To oczywiście nie jest ani wina trolli, bo to nie jest forum super wyjątkowe i wszędzie potrafią sobie z tym radzić, to i tutaj potrafią, tyle, że ezomezo zawsze jest bardziej wystawione na śmiech i krytykę - rzecz oczywista.

Sprawa jednak jest poważniejsza niż się wydaje (albo i niepoważna zupełnie, zależy)!

W kwestii samego zjawiska OOBE , LD i innych wydaje się, że powiedziano wszystko co można było. Są metody mniej, lub bardziej skuteczne, które prędzej, czy później prowadzą do danego stanu świadomości. Są podane problemy począwszy od swędzenia, przez morderstwo śpiącego a na astralnych odbytach kończąc. Same wyjścia są już rzeczą bardzo intymną i subiektywną i fakt, że ty widziałeś larwy, nie oznacza, że ona też zobaczy, etc. Po prostu tutaj nic nowego się już z teorii nie wyciśnie, co najwyżej coraz bardziej kretyńskie metody, czy pytania noobów...

Miały być eksperymenta - małe, wielkie, skomplikowane i proste, udane i nieudane a nie było w sumie żadnych. Społeczność obe jest nędzna - 3000 userów z czego 2700 to nieużywane konta, boty i multikonta.

Powstało błędne koło, bo ci co nie wychodzą, chcą wyjść jak najszybciej więc nie chce im się czytać forum, tylko zadać pytanie i wyjść, ci co wychodzą i mają wiedzę, nie chcą się nią dzielić, bo jest przecie wszystko na forum i tak oto jest co? gówno.

Wydaje mi się, że dni tego forum jak i każdego podobnego są jednak policzone...

Czy można jeszcze jakoś przywrócić chęć do wspólnych eksperymentów, wzajemnej pomocy i nowych pomysłów? Może można! Zamknięcie forum na miesiąc - dwa (nie likwidacja, zablokowanie możliwości pisania i rejestracji) zniechęcą wszystkie trolle i oczyszczą atmosferę. Ludzie skupią się na doświadczaniu i po takim długim okresie, będą mieć o czym pisać i być może faktycznie jeszcze z tego coś będzie...

I nie piszcie, że jest ok, bo nie jest, jest dno, syf i nic poza tym - a problemem zasadniczo nie są trolle, ale brak użytkowników faktycznych, którzy mogliby coś napisać ale nie potrafią, albo nie chce im się. I tyle, to tak dla rozładowania emocji. Uważam, że polskie obe internetowe (nie mówię, że społeczność fizyczna się rozpadnie, kto wie, może sam się jeszcze zjawię na jakimś zlocie, haha) się kończy jak każde ezo subiektywnie intymne, czy cuś....
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
set.h
post 07.09.2008 - 20:38
Post #2

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

CYTAT(6umerang @ 07.09.2008 - 16:52) *
W kwestii samego zjawiska OOBE , LD i innych wydaje się, że powiedziano wszystko co można było. ...
Miały być eksperymenta - małe, wielkie, skomplikowane i proste, udane i nieudane a nie było w sumie żadnych. ...

Tu się mylisz. Aktualnie trwają badania nad filmowaniem wyjścia. Udało się zaobserwowac kilka ciekawych efektów np. podczas wyjścia włosy stają mi dęba, bardzo zwalnia rytm oddechu i zmienia się na przeponowy, wszystko to konkluduje wiele ciekawych wniosków. Aktualnie próbuje także dokonać pomiaru pulsu w trakcie OBE.
Profile CardPM
+Quote Post
Spyro
post 07.09.2008 - 21:11
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

Ale to tylko szczegoly, a Gumerang ma troche racji. Moze jest inny sposob na wprawienie forum w stan drugiej mlodosci?
Profile CardPM
+Quote Post
J.J
post 07.09.2008 - 21:42
Post #4

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 413

Niezwykle rzadko cos tutaj pisze, ale czesto to forum czytuje, zwykle nawet nie jestem wtedy zalogowany. Apeluje, bys nie zamykal tego forum. Jest ono bardzo ciekawe i naprawde wiele ciekawych informacji mozna z niego wyciagnac.

Od dawna tutaj jestem zarejestrowany, nawet bylem w Grupie Astralnych Podroznikow, jednak poglady religijne podpowiadaly mi, bym nie zajmowal sie oobe powaznie. Choc 1 wyjscie mialem i kilka(nascie) LD :). Jednak uznalem, ze to wlasnie tutaj mozna ze wszystkich stron w Polsce ;p "nauczyc" sie oobe i poczytac naprawde ciekawe artykuly wielu wspanialych umyslow (pozdrawiam Starra, Ja:) i wielu innych :)).

Nie zamykaj tego forum, to jest blad. Tyle :).
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 07.09.2008 - 21:56
Post #5

Guests

Forum żyje.
Wielokrotnie pisałem, że to coś więcej niż tylko portal internetowy.

Moje skromne zdanie:

Niii zamykaćććć!!!
+Quote Post
twistoid
post 07.09.2008 - 22:43
Post #6

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

TAK ZAMYKAMY JUTRO OPROCZ KARTOFLI ZOSTAŁY JESZCE POMIDORY :awe:
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 07.09.2008 - 22:44
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Bumi, pierniczysz smuty stary.
Profile CardPM
+Quote Post
Karoru-senpai
post 08.09.2008 - 06:00
Post #8

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 4780

Jedyne co tu się zepsuło to nie forum ale admini którzy tu są. Jest jeszcze mnóstwo użytkowników, którzy chcieliby się podzielić własnym doświadczeniem, ale czekają jeszcze na swoje pierwsze wyjście. W ogóle nie wiem co się z Wami dzieje admini wyrzucacie z czata osoby o innym zdaniu niż wasze pod pretekstem "wszczynania sprzeczek" i oczywiście zawsze wina usera. Nie widzę powodów do zamykania forum. A i temat najlepiej do kosza żeby nie raziło w oczy.
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 08.09.2008 - 07:31
Post #9

Dziadek do ożehuf

forum żyje tylko dzięki tym tzw "trollom" którzy zadają niepotrzebne pytania i zakłądają kolejne tematy w hydeparku, gdyby to wyczyścić okazało by się, że ostatni post był napisany w '49... taka prawda...
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 08.09.2008 - 10:57
Post #10

Ikona Grupy

FORUM JUZ JEST DAWNO MARTWE ZAMYKAMY DZISIAJ NAWET JAJEK NIE MA
Profile CardPM
+Quote Post
KomaR
post 08.09.2008 - 11:53
Post #11

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 3045

Jak zrezygnujecie to już nic nie zostanie dla ludzi widzących świat inaczej. Ale wasza wola. Ja przebywam na forum rzadko, ale jak już jestem to coś przeczytam tu, coś przeczytam tam. Ciężko robić reaktywację takich miejsc, ale jestem z wami.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 08.09.2008 - 11:55
Post #12

Guests

bumi ale pytań o podstawy beda zawsze chyba ze zmienilyby sie rygory forum. By zorbic inne fag i dać gotowe odpowedzi dla nowych userow. Bo forum tak jak wyglada teraz, to napewno beda przychodzic "trolle". poza tym sam wiesz jak wyglada tutaj moderowanie forum, nie ma za duzo funkcji, wiecej ma admin. Musialoby byc wiecej adminow a nie tylko dwoch czy trzech, ktorzy wchodza bardzo rzadko. Tak ja to widzę.
+Quote Post
set.h
post 08.09.2008 - 14:35
Post #13

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Widzisz 6umerang po co publikować swoje spostrzeżania, badania i obserwacje jeżeli w zasadzie prawie nikogo to nie obchodzi. Niestety jest tak że 99,99% userów nie potrafi wychodzić i prawdopodobnie nie będzie wychodzić ale będzie wciąż pytac jak to zrobić. Dodatkowo nawet nie chcą doczytać czy zasugerowac się jakąś informacją a co dopiero wnikać w zawiłości i dziwności OBE.
Faktycznie 90% postów można by spokojnie wyrzucić do kosza.
Pytanie czy ktoś skorzystał na tym ze forum istnieje to pytanie na inny temat.
Pomimo że większość tematów to śmieci to i tak lubię zaglądać na forum i poczytać czasem zupełne bzdury dla rozluźnienia :D. Czasem warto komuś odpowiedzieć, czasem podzielić się własnymi przemyśleniami i obserwacjami a czasem też napisać coś głupiego jak ten post. :/
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 08.09.2008 - 16:06
Post #14

Dziadek do ożehuf

pewnie ktoś skorzystał, zloty pewnie są sympatyczne i przynajmniej jest jakaś grupka świrów (w pozytywnym znaczeniu, a nie tym ankietowym;)) trzymająca się jakoś w kupie (bez obrazy :D) no sam nie wiem, może jakoś rejestrację skomplikować maksymalnie, na wstępie jakieś ebooki powysyłać, albo jakiś newsletter regularnie rozsyłać z paczkami ebooków, czy najlepszych postów miesiąca? Chodzi o to, by nowym użytkownikom podsunąć (skoro już szukajka nie pasuje) jak najwięcej informacji i tym samym ograniczyć ilość powtarzających się pytań? Konta nieużywane dłużej niż 3miechy powinny po wysłaniu przypomnienia usuwane, bo tak to tylko mnożą się multikonta....

no nie wiem jak zapobiec gniciu... sam nie mam obe ale poczytałbym o czymś ciekawym, albo pobrał, na chybił-trafił udział w eksperymentach, zawsze jakaś motywacja, cel, cokolwiek?

Ja w każdym razie nie uważam, że forum ma się dobrze i owszem, może nie padnie, ale raczej nie stać, też nie stoi, powiedziałbym, że forum obecnie kuca...
Profile CardPM
+Quote Post
Spyro
post 08.09.2008 - 19:47
Post #15

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

A może skacze na jednej nodze? Co do usuwania kont po 3 miesiacach to nie jestem za, bo ktos moze po prostu odwiedzac to forum rzadzej niz raz na 3 miesiace. A myslisz ze gdyby nowi podostawali ebooki to by je przeczytali, skoro nie chce im sie nawet czytac forum? :D
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 09.09.2008 - 02:14
Post #16

Guests

Spyro tak, bo obemaniacy wola gotowa wiedze, tylko nietraz nie moga znaleźć jej w sieci. Mysle ze byloby wtedy mniej oytan o oobe ;) pamietam ze glownna motywacja adminow mialobyc to, zeby z tego forum zrobic biblioteke o oobe, by bylo jak najwiecej tematow, gdzie beda wszystkie odpowiedszi na pytanie. Mysle,ze cel osiagnelismy.
+Quote Post
6umerang
post 09.09.2008 - 12:10
Post #17

Dziadek do ożehuf

Pomysł kasowania kont po 3 miechach nie jest jakimś wymysłem całe multum for ma tą opcję domyślnie włączoną a jak ktoś odwiedza forum rzadziej niż co 3 miesiące to po ch*** mu konto?? No pomyśl...
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 09.09.2008 - 13:41
Post #18

Guests

bumi ale wtedy ten ktos zaloguje sie na nowo jeslki mu zalezy wiec jaki jest sens? juz lepiej kasowac same multikonta.
+Quote Post
twistoid
post 09.09.2008 - 18:52
Post #19

Ikona Grupy

Deidara Spyro nie ćpa on wychodzi z ciała przy pomocy acodinu a to znaczna różnica.
Profile CardPM
+Quote Post
Deidara
post 09.09.2008 - 18:53
Post #20

Guests

ćpa, pisał mi na gg że coś tam bierze
+Quote Post
6umerang
post 10.09.2008 - 11:20
Post #21

Dziadek do ożehuf

Sens jest taki, że teraz jest 3000 userów ale każdy dobrze wie, że 2000 to multikonta metawirusa hehe - a na serio, to wiadomo, że jest tu obecnie 30 osób :p Po prostu wszędzie się sprawdza... ale fakt - tu ludzie nietypowi i może racja, to co się sprawdza na świecie niekoniecznie musi się sprawdzić w tej czarnej dziurze :)...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic