Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 4380
Witam wszystkich. Jak zwykle przestałem ćwiczyć, nie chciało mi się i wogole dostałem jakiegoś lenia. Ale przejdźmy do rzeczy. Ostatnio we wakacje miałem sen że jestem z kolegą w windzie i nagle winda spada bo on coś zrobił kopnął chyba w przyciski i się wystraszyłem. Dziwne bo niby się obudziłem ale oczy miałem zamknięte i cały tak jakby pulsowałem. Miałem wrażenie jakby chodziło po mnie stado mrówek i tak pulsowało. Wybudziłem się mimo woli tego że chciałem to utrzymać. Tyle lat próbowałem osiągnąć oobe i tu nowa rzecz się trafiła, możecie mi powiedzieć co to było ?? A druga sprawa wczoraj przed snem mówiłem sobie "Dzisiaj będę śnił o OOBE" . Miałem bardzo długi sen i jakby pół kontrolowany. I raz jak się wybudziłem to znowu leżałem z zamkniętymi oczami i znowu zacząłem pulsować itd. Pomyślałem że niby się nie boję ale może sam się nastraszę ? I zacząłem sobie wyobrażać że stoi ktoś koło mojego łóżka z kosą i to wszystko się wzmocniło ale nagle ucichło i się wybudziłem. Odległość między tymi zdarzeniami wynosi 2 miechy. Rzadko mam ten stan a nie wiem co to jest, i nie mogę tego "zbadać". Czekam na odpowiedź pozdro.
Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3481
Czasami tak jest, że jak czegoś bardzo chcemy, to nam nie wychodzi, a jak nie nastawiamy się na nic - wszystko przychodzi "łatwo i samo":). Może podchodź do ćwiczeń na większym luzie? Wiesz, kładziesz sie, ćwiczysz relaks, ale tak niby mimochodem, nie oczekując niczego. W ogóle nie myślisz o obe, tylko czekasz i obserwujesz:).
Nr użytkownika: 5342
A propos dziwnych zdarzen. Dzisiaj w nocy jak zwykle ulozylem sie w bezruchu do oobe, gdy juz sie odprezylem i wszedlem w stan hipnagogiczny poprosilem swojego opiekuna o pomoc w wyjsciu z ciala. W tym momencie chyba zasnalem. Tutaj wlasnie zaczyna sie problem. W tym snie bylem w swoim pokoju tylko ze kilka lat wczesniej gdy jeszcze siostra z nami mieszkala. Ona byla tym opiekunem... Dala mi gazete w ktorej przeczytalem 'bioproady sa zle!'. Polozylem sie i poczulem cos jakby prad przebiegajacy przez cialo, serce zaczelo bic szybciej, jakbym mial stracic przytomnosc, ale bylo to dosyc przyjemne. Chwile polezalem w tym snie w bezruchu nastepnie wylecialem ze swojego ciala plecami do gory. Pomyslalem ze to OOBE wiec wylecialem ze swojego mieszkania i tu sie pojawia problem. Wylecialem w nocy, tam byl dzien w dodatku nie bylo to nigdzie w poblizu mojego miejsca zamieszkania :D. Chcialem sprawdzic czy ktos czuje moja obecnosc i postanowilem przeleciec przez kogos. Tutaj kolejny zonk. Osoba ktora wybralem zlapala mnie za rece i odeslala do ciala, obudzilem sie w snie i dalej toczylem normalny sen. Pytanie, czy to bylo wyjatkowo powalone LD? Czy moze nie tak powalone OOBE :D?
Nr użytkownika: 5373
Witam. Niedawno zacząłem interesować się OOBE. Przed chwilą postanowiłem spróbować jeszcze raz. Położyłem się i zacząłem wyobrażać sobie drzwi przed moim łóżkiem. Od razu poczułem mrowienie w nogach, a nieco później ciemność przed oczami zaczęła wirować i jakoś tak dziwnie się deformować. Wtedy troche się przestraszyłem i serce zaczęło bić w bardzo szybkim tempie. Jednak uczucie strachu szybko minęło, choć serce jeszcze bardziej przyspieszyło. Po chwili przestałem czuć swoje ciało, zostało tylko to bicie serca, które lekko wstrząsało moim ciałem. Ten stan trwał około 1,5min, przy czym czułem takie hmmm dziwne fale energii spływające w dół nóg. Potem to minęło. Jakieś porady jak można utrzymać ten stan, bądź co zrobić, żeby pójść dalej?