Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Kilka Pytań N.t. Oobe, j.w.
maku84
post 29.09.2008 - 23:41
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 5391

1. Czy jeżeli wyjdę w nocy to ujrzę siebie i wszystko inne(będzie jasno czy ciemno wokół)?
2. Czy będę coś słyszał (muzykę lub szum)?
3. Czy ciało astralne można zmieniać (deformować)?
4. Jak wysoko można się unieść?
5. Jak wyglądają inne istoty w tej rzeczywistości? Tak pokrótce.
6. Czy można nabyć jakieś umiejętności takie jak np. w Dragonballu? :D

I tak przy okazji. Czy posiada ktoś linka do całego albumu?
http://foof.most.org.pl/kasety/gourish.htm
A może ktoś da inną przy której można wyjść :)

Ja jeszcze nie wyszedłem. Kiedy sie odprężam to albo coś mi bełkocze w brzuchu albo niektóre mięśnie mi szybko drgają albo ręce sztywnieją. Zwykle wszystko na raz :(
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
MetaPsyche
post 30.09.2008 - 00:28
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

1. Może być ciemno, może być jasno. Raczej będzie jasno, a nawet jak będzie ciemno najprawdopodobniej będziesz dobrze widział otoczenie. Zmysł wzroku nie jest "tam" potrzebny tak bardzo jak w realu.
2. Też może być różnie, choć nie widzę powodów abyś miał słyszeć muzykę lub szum.
3. Pewnie można, ale pewny nie jestem. Nie próbowałem.
4. A jak wysoko jesteś w stanie sobie wyobrazić, że się uniosłeś?
5. Tak jak je sobie wyobrażasz.
6. W "astralu" możesz nawet wytwarzać zupę siłą woli i walczyć za jej pomocą z szeroko pojętym zuem, ale w realu raczej nie zrobisz nic "z Dragonballa" ;] .

Medytacja przed snem może ułatwić wyjście. Polecam medytację środka ciszy, ale i zwykła relaksacja Jacobsona może dać ciekawe efekty.
Profile CardPM
+Quote Post
maku84
post 01.10.2008 - 14:31
Post #3

Dusza Towarzystwa

To było to!!! :D Co prawda nie oderwałem się ale czułem jak "się zapadam" w łóżko i "odklejam" od ciała. Nie miałem żadnych wibracji itp. Byłem całkowicie rozluźniony(osłabiony przez głód, bo byłem głodny) i chciało mi się przez to spać(metodę masochistyczną przypomina :) ) Leżałem na plecach z jedną uniesioną ręką(pozycja jest tu nieważna jak widać). Powoli przychodziły marzenia senne. Śniłem jak brat podłącza magnetowid do kompa w celu obejrzenia filmu :P Nagle sen się urwał i zaczęło się to zdarzenie(spałem pod kołdrą i na samym początku czułem jakby przylegała do mnie). Miałem wrażenie jakby górna część mnie się unosiła (próbowałem wyobrazić sobie coś, drzewo lub wir, ale nie byłem w stanie). I na tym się skończyło :(
Ćwiczę od piątku, przeważnie nocami. Ale teraz zacznę za dnia. Bo to się wydarzyło przed chwilą.
Pzdr :)
Profile CardPM
+Quote Post
maku84
post 02.10.2008 - 03:46
Post #4

Dusza Towarzystwa

Pytanie do osób praktykujących wychodzenie od dłuższego czasu. Kiedy minęła wam euforia z unoszenia się, przenikania przez ściany i z pozostałych zdolności to co teraz robicie w tej rzeczywistości? Jest tam co do roboty? Jest z kim pogadać, pozwiedzać coś czy pozostaje tylko medytacja?
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 02.10.2008 - 09:49
Post #5

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Euforia była tylko za drugim razem i to w LD. Podczas innych LD miałem bardzo przyjemne odczucia, ale euforia to raczej za dużo powiedziane. Jeśli chodzi o OBE to może jestem inny, ale nigdy euforii nie odczuwałem, raczej coś w rodzaju spokoju. No ale OBE też wiele razy nie miałem.
Rób w "tej rzeczywistości" co chcesz. Samo przebywanie i obserwowanie "astrala" to zaje..... zabawa, zwłaszcza przy pierwszych OBE.
Pozwiedzać zawsze jest co, chociażby był to twój pokój. Muszę przyznać, że nigdy podczas OBE nie medytowałem, ale użyłbym raczej słów "aż medytacja" zamiast "tylko medytacja" .
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic