Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Krótkie Pytanie Krótka Odpowiedź
grej3333
post 05.10.2008 - 19:33
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2739

Dobrze jest słuchać wtedy jakiejś muzyki koncentracyjnej lub Hemi-Sync.
6. 30 min słuchania jest optymalna i powinno wystarczyć. Teraz trzeba zmienić pozycje najlepiej położyć sie na boku nieważne którym ale dobrze by leżeć na brzegu łóżka (ma to pewien związek z wyjściem bo powoduje często efekt upadku z łóżka na podłogę ciałem niefizycznym)

Oto fragment techniki 4+1.
Mam pytanie: czy musi byc to muzyka hemi sync? nie chodzi o to ze mi sie nie podoba tylko nie moge znalezc nigdzie za free zeby sciągnąc owe nagranie 30 minutowe.
Czy zamiast hemi synca moze byc moja ulubiona muzyka która czasami doporwadza mnie do łez?
Wiem ze pytanie jest troche nie na miejscu ale to dla mnie istotne. Chce wiedziec wszystko tip top i w nocy DZIAŁAĆ!
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 14)
Qursant
post 05.10.2008 - 21:36
Post #2

Guests

Mówiłeś że wyszedłeś już dwa razy xD

Przechodząc z ld, zatem to jest właśnie twój klucz. Skup się na nim.
+Quote Post
grej3333
post 05.10.2008 - 21:43
Post #3

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2739

Mówiłem bo i tak też było tylko w tym problem ze chce wyjsc bezposrednio nie tracąc swiadomosci:)
Profile CardPM
+Quote Post
Qursant
post 05.10.2008 - 21:52
Post #4

Guests

Jestem wdzięczny za każdą utratę świadomości.
Wychodzę mając jej jakieś 70 procent. Dzięki czemu gdy wracam do ciała.
Mogę sobie sam skwalifikować "oobe" gdy było wspaniale. Sen" gdy jest ciężej.

Kwestia podejścia. Jeśli wyszedłeś wyjdziesz. Takie jest moje zdanie. xd
+Quote Post
Ketrab
post 06.10.2008 - 09:15
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Możesz słuchać innej "muzyki" niż H-S, lecz z doświadczenia wiem,że ulubiona muzyka lubi rozpraszać uwagę Jest w tym też kilka plusów, rozbudzasz umysł a nie ciało, najlepiej robić to nie wstając nawet z łóżka,jest to ciekawa propozycja dla leni, czyli dla mnie i dla ciebie,nawet dla Kamglowa i Romana i babci klozetowej.
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 06.10.2008 - 10:49
Post #6

Guests

Nie wiem , czy mogę się zgodzić z wypowiedzią mojego poprzednika-fajnego chłopczyka :) .
Z moich wieloletnich doświadczeń (zacząłem w 2006 ;) wynika ,iż muzyka tzw ''normalna'' tworzy pewne ciągi skojarzeń, wspomnień i po jakimś czasie obcinasz się ,że marzysz nieświadomie.,że przywołała Ci wspomnienia z dyskoteki sprzed 3 lat itd . A tu musisz być skoncentrowany na pustce w umyśle - czemu właśnie sprzyjają niektóre dźwięki H-S .
+Quote Post
Ketrab
post 06.10.2008 - 11:37
Post #7

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Ketrab @ 06.10.2008 - 12:45) *
Możesz słuchać innej "muzyki" niż H-S, lecz z doświadczenia wiem,że ulubiona muzyka lubi rozpraszać uwagę

CYTAT(SORROW @ 06.10.2008 - 14:19) *
Nie wiem , czy mogę się zgodzić z wypowiedzią mojego poprzednika-fajnego chłopczyka :) .
Z moich wieloletnich doświadczeń (zacząłem w 2006 ;) wynika ,iż muzyka tzw ''normalna'' tworzy pewne ciągi skojarzeń, wspomnień i po jakimś czasie obcinasz się ,że marzysz nieświadomie.,że przywołała Ci wspomnienia z dyskoteki sprzed 3 lat itd . A tu musisz być skoncentrowany na pustce w umyśle - czemu właśnie sprzyjają niektóre dźwięki H-S .

:):):):):):):):) Sorrow
p.s
Nic nie edytowałem :) pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 06.10.2008 - 13:48
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

Sam miałem podobny problem, ale bardziej związany z tym, że muzyka H-S szybko mnie męczy. Po 10 minutach mam już po prostu dość i muszę zdjąć słuchawki.
Są jakieś alternatywy? Bo jak widzę, "zwykłej" muzyki nie polecacie...
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 06.10.2008 - 16:25
Post #9

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

Szamańskie bębnienie - nie wymaga słuchawek, więc jest znacznie wygodniejsze.

Jeśli się nie ma takowego nagrania, to pozostaje jakoś nagrać dźwięk powtarzany 4x na sekundę.
Profile CardPM
+Quote Post
kamglow
post 06.10.2008 - 18:06
Post #10

Guests

Dziękuje ci Ketrabie za te rade ;> faktycznie jest to ciekawa propozycja.
Chcąc nie chcąc ruch wykonać musze, więc cało swe rozbudze.
Musze sięgnąc po słuchawki bądź guzik od głośników.
Moge mieć jedynie nadzieje że to mnie nie rozbudzi. Zdam relacje, jednak w telewizji mnie nie zobaczycie, bo ta tajemnica nie rozrywa mi gardła jak niektórym :>

Dziwi mnie troszke dla czego hemi synce was męczą. Przeciez ciało zasypia, umysł sie rozbudza. Oczywiste jest ze będziesz zmieczony gdy będziesz o czymś myslał non stop. Np będizesz skupiał sie na tym, żeby nie myśleć. Wtedy pojawiają sie myśli:
"- nie myśle!
-super!
-nie myśle juz wcale...
-koniec!
- pustka ! heh!
- oczyszczam swoj umysł...jak w matrixie hehe!
- wyjde i co? gówno - nie :)
-dobra, cicho, juz nie mysle o niczym
-nicość.... !
-rabarbar, rabarbar, rabarbar. barbara, barbara.. BARBARA!"

Odsłuchałem kiedyś fajnego nagrania o relaksacji, tam dostałem rade, żeby ucinać myśli gdy tylko sie pojawią. TO jest dobra metoda na nie myślenie, w koncu całkowicie przestaniesz wpuszac mysli juz :) medytacja.
+Quote Post
SORROW
post 07.10.2008 - 08:53
Post #11

Guests

CYTAT(Ketrab @ 06.10.2008 - 12:37) *
:):):):):):):):) Sorrow
p.s
Nic nie edytowałem :) pozdro

Ojj, tam miała być kwestia:
''czy mogę się NIE zgodzić " - przyznaj się Ketrab , jak to zrobiłeś ? Jak wywaliłeś to "NIE" z kontextu ?!
;)

Muzyka typu H-S , to intensywna muzyka , nafaszerowana różnymi "wielo-dźwiękami " i gęsta od nich .Mózg wodzony takim dźwiękiem całkowicie zmienia swoje fale , przekierowuje się do zewnętrznego źródła.Rozumiecie ? Programuje się na sposób ustalony przez autora utworu.
Ostatnio w LD-ku załączyła mi się podobna muzyka (skojarzyłem ją z odsłuchiwanym przed snem "Monroe-Part 1" ) tyle,że odbierałem ją całym ciałem -tak, jak czasami przy głośnej muzyce odczuwa się tzw wibracje , tyle,że tu było cichutko - a ja ją chłonąłem .. .
Te wibracje spowodowały ,że rozsypałem się na nieskończoną ilość ... ciałek ?
Nazwałbym to współistniejących punktów świadomości zawieszonych jak sieć na przestrzeni całego Wszechświata .Niesamowite .

uff... musiałem to napisać
+Quote Post
Ketrab
post 07.10.2008 - 09:24
Post #12

Dusza Towarzystwa

CYTAT(SORROW @ 07.10.2008 - 12:23) *
Ojj, tam miała być kwestia:
''czy mogę się NIE zgodzić " - przyznaj się Ketrab , jak to zrobiłeś ? Jak wywaliłeś to "NIE" z kontextu ?!
;)

uff... musiałem to napisać

Sorrow ciężko jest to wytłumaczyć,zrobiłem to poniekąd świadomie, lecz z przyćmionym postrzeganiem
jej w ogóle i pięknie odbierania patrząc z różnych perspektyw,czy to za dnia czy w nocy,zastanawiałem się
jak to zrobić, czy przez kontemplacje, nad jej pierwotną naturą,czy raczej przez doświadczenie jej piękna poprzez dociekliwość mieszaną z ciekawością jej pojmowania.Więc doszedłem do wniosku,że to nie może być takie łatwe,odnalazłem ją,przyglądając się jej z oczu obserwatora , i pojąłem to!!!Tak, ona stała na polanie
a jej piękną w świetle księżyca przechodziło przeze mnie, podszedłem do niej i powiedziałem " Czy jesteś w stanie wymazać NIE" a ona odpowiedziała " NIE" . Więc wynająłem sztab hakerów i uczynili za dość uczynienia
i ot cała historyja AMEN
p.s
A czy ty jeszcze pamiętasz Sleeping Through The Rain? :)
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 07.10.2008 - 09:57
Post #13

Guests

CYTAT(Ketrab @ 07.10.2008 - 10:24) *
A czy ty jeszcze pamiętasz Sleeping Through The Rain? :)

Nie dalej, jak trzy dni temu wrzucałem na uszy. To nadal jest piękne ...
nawet po tylu latach .
+Quote Post
Qursant
post 07.10.2008 - 14:22
Post #14

Guests

Sleeping Through The Rain"

Słuchałem tej muzyki gdy pierwszy raz wyszedłem ^^
Przyznam że jest ona najlepszym HC jaki słuchałem ;d
+Quote Post
Silverka
post 07.10.2008 - 16:16
Post #15

Guests

etam ;) ja wyszlam jak slucha,amm tiesto - adiago for string ; p wiec muzyka robi prawie wieksza roznicę :P
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic