oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Bez Medytacji, Relaksacji I Budzenia
emptytemple
post 18.10.2008 - 21:12
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Hej
Chcialam tylko krotko. Na pewno znacie "kurs" ktory przesyla e-mailem purple cat z cwiczeniami. Otrzymalam caly, nie mialam czasu sie tym zajac, przeczytalam tylko o tym (smiesznym na pozor) zadawaniu pytania samemu sobie - czy ja snie? w ciagu dnia itd, nic wiecej
dzis w nocy przez sen zadalam sobie to pytanie, bez kursow, lezenia, relaksacji po 1 sekundzie bylam w ld. pisalam w innych topicach ze zdarzalo mi sie jako dziecko wylazic ale nigdy swiadomie. po pierwszym na pozor glupim pytaniu moglam polatac we wlasnym snie.
sprobowac warto, polecam.
k.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
maku84
post 19.10.2008 - 19:42
Post #2

Dusza Towarzystwa

Jak sobie uświadamiam że śnie to od razu się budzę i doświadczam oobe :)

+Quote Post
emptytemple
post 20.10.2008 - 11:33
Post #3

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

no tak, ale chodzi mi wlasnie o fakt uswiadomienia sobie, ze sie sni, moze to byc prostsze niz nam sie wydaje

+Quote Post
Majster
post 20.10.2008 - 11:48
Post #4

Dusza Towarzystwa

CYTAT(emptytemple @ 20.10.2008 - 12:33) *
no tak, ale chodzi mi wlasnie o fakt uswiadomienia sobie, ze sie sni, moze to byc prostsze niz nam sie wydaje

Nie jest to wcale takie proste jak się wydaję i nie może być proste bo żeby coś sobie uświadomić to trzeba odzyskać świadomość. Wiadomo, jednym wychodzi odrazu innym zajmuje tygodnie jeśli nie miesiące (lata). Po to stosuję się różne techniki i RT by prawdopodobieństwo spontanicznego odzyskania świadomości we śnie było jak największe. Wiadomo że trzygłowa krowa we fioletowe ciapki, gadająca ludzkim głosem jest nierealna, czyli musi to być sen ale gdybyśmy postawili sprawę w ten sposób to przecież każdej nocy mielibyśmy po kilka LD.
No i jasne, że największą rolę odgrywa nastawienie i psychika, autosugestia jest bardzo mile widziana.

Nie ma to jak WILD :)

+Quote Post
6umerang
post 23.10.2008 - 01:50
Post #5

Dziadek do ożehuf

Notatnik

Dokładnie - mało tego - nawet jeśli się już umie odzyskiwać świadomość, to jeszcze nie oznacza to, że się będzie świadomym snu, bo czasami we śnie nie pojawi się nic nadzwyczajnego - nierealnego i mimo świadomości przebrniesz przez sen ze świadomością... hm... zombie(?) po czym się obudzisz i zaczniesz klnąć, że przecież ci przeleciał cały sen - na twoich kurna oczach...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park