|
|
04.11.2008 - 00:55
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Obejrzałem ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=HVbt_JvJRG4...feature=related
I po oglądnięciu tego ów filmiku nasuwają mi się dwa pytania 1. Czy świadome wychodzenie z ciała was odmieniło? zmienił się wasz pogląd na świat? doceniacie każdą piękną chwile w przyrodzie która także jest piękna?. To aż tak niesamowite uczucie że potrafi odmienić człowieka? a jak odmieniło was? proszę opisać w jaki sposób. 2. Zejdźmy bardziej to realu to jest za a kto przeciw teorii że oobe jest to tylko wytwór naszego mózgu a tak naprawdę mózg kreuje te obrazy zdarzenia, że tak naprawdę nie widzimy się ze zmarłymi, nie podróżujemy do innych wymiarów, nie spotykamy się z kolegami, nie podróżujemy po świecie itp.? myślicie że nasz umysł po odpowiednim treningu może nas tak złudzić nie prawdziwym obrazem astralu? Ps. Bardzo prosił bym o wypowiedzenie się w szczególności ludzi którzy osiągnęli już swoje pierwsze wyjścia ,ale opinia innych też jest mile widziana. |
|
|
|
![]() |
04.11.2008 - 01:45
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Temat był wałkowany 100 razy. A zwiazku między obe a przyrodą nie kumam...
|
|
|
|
| Zuben |
04.11.2008 - 08:00
|
|
Guests |
Podróżnik, spotkania w OBE były nawet organizowane na forum z pozytywnym skutkiem. Faktycznie ciągle te same tematy, może przydało by się np. ten przykleić by wszyscy widzieli :D Tak wielu ludzi zmieniło swój światopogląd i wogóle :) TO czego tam doświatczasz jest tak niezykłe....Normalnie jesteś w szoku przez kilka dni po powróceniu do tego świata. :)
|
|
|
|
04.11.2008 - 13:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
ani razu nie wyszedłem do tzw. astrala świadomie ;]
ani razu nie byłem po tamtej stronie. Jednak samo ld odmieniło moje spojrzenie na rzeczywistość. Do autora: - kiedy znajdujesz się w LD, nie masz możliwości powiedzieć sobie " to tylko sen " wszystko jest równie realne co w REALU ;] możesz dotknąć, możesz wąchać, możesz słuchać. Full zmysłów. Możesz LATAĆ :) możesz wszystko, czegokolwiek zapragniesz. LD nie jest wytworem wyobraźni- jest światem paralelnym. O astralu wiem prawie że wyłącznie z książek i forów, jednak miałem jedno AP/OOBE, o którym możesz przeczytać na moim blogu. Nie wyszedłem, lecz zostałem wyciągnięty. Pamiętam jak normalny sen, jednak przeżycia przed wizją były tak potężne i liczne, że nie potrafię stanąć przed lustrem i powiedzieć " to był tylko bzdurny sen " AUTORZE TEMATU: szukam prawdy. uważam że jestem na właściwym tropie i najbardziej logiczne jest stwierdzenie, że prawda o nas i wszechświecie znajduje się w nas, ponieważ każdy z nas jest wszechświatem :) pozdrawiam i sory za olbrzymiego posta ;D |
|
|
|
| Zuben |
04.11.2008 - 13:54
|
|
Guests |
[kiedy znajdujesz się w LD, nie masz możliwości powiedzieć sobie " to tylko sen " wszystko jest równie realne co w REALU ;]u][/u]
Z ym sie niezgodze :P :P :P To zależy od dostroienia się ;) W twoim przypatku masz bardzo duże dostroienie, ja jednak w LD nigdy nie miałem dobrego dostroienia więc mogłem odróżnić ten świat od tamtego :) |
|
|
|
04.11.2008 - 15:58
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Chyba, każdy kto doświadczył fałszywego przebudzenia, ten wie co to znaczy arcydostrojenie w ld , hehe - solidny wild też ma swoje za uszami...
|
|
|
|
04.11.2008 - 16:06
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Freddy K. w sensie paranormalnym nie jest pradziwe, ale za to w sensie faktycznym jest (realnym). Pomysl sobie, ze zawsze wychodziles z ciala, tyloko teraz przygladasz sie bacznie temu zjawisku świadomie.
|
|
|
|
04.11.2008 - 16:20
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
W sensie realnym jest jak najbardziej prawdziwe, bo jednak to zjawisko zachodzi, tylko, że w naszym umyśle, co jest skutkiem jakiś reakcji biochemicznych w mózgu. ja natomiast uważam że niewiele to ma wspólnego z mózgiem. Dopóki mamy fazę i jesteśmy w ciele, wibracje/paraliż senny, szyszynka prawdopodobnie uwalnia psychodeliki, przez nią wytworzone. Natomiast OOBE/AP są to stany kiedy nasza świadomość całkowicie opuszcza ciało ;] i wędruje w światach o innych częstotliwościach ;] żeby to miało uzasadnienie w rzeczywistości, zdaj sobie sprawę z tego, że ludzie, którym się mózg całkowicie wyłączył, którzy nie wykazują żadnych oznak życia, powracają i opowiadają o swoich podróżach, rozmowach z istotami w POZA ;]. wierzyć w to że jesteśmy czymś więcej niż tylko ciałami? nie trzeba doświadczać OOBE albo nawet LD żeby stwierdzić że jesteśmy czymś więcej niż ciałami. - mamy podświadomość, która nie była niezbędna HOMO SAPIENS żeby zapanować nad zwierzętami ;] poco ewolucja/bóg/Źródło/kosmos/absolut dał nam podświadomość? powiedz mi poco? powiedz mi dlaczego śnimy i jak to jest, że mamy świadome sny albo sny prorocze?... możesz odpowiedzieć na te pytania w sposób naukowy i racjonalny?? wątpie ;] spójrz na wszystko co Cię otacza, przede wszystkim na SZTUKĘ. jest naszym dialogiem z czymś wyższym ;] to samo nasza wyobraźnia niby taka normalna, przeanalizuj ją, wytłumacz jak działa, wytłumacz jak działają myśli. ZA MAŁO WIESZ ABY STWIERDZIĆ ŻE OOBE JEST TYLKO BEZSENSOWNĄ GENERACJĄ UMYSŁU :) pozdrawiam ciepło ;) |
|
|
|
04.11.2008 - 16:36
|
|
|
uwazam takze ze nie jest generacja naszego umtyslu, bo czym jest umysl? Filtracja infomacji, ktore jest zbiorką ze swiata realnego, fizycznego. Eh ;) ale kazdy woli nazywac oobe inaczej.
|
|
|
|
04.11.2008 - 17:00
|
|
|
podam WAM żywy przykład tego jak m.in. działa sen :)
byłem kiedyś wkurwiony na mojego kumpla. Te myśli wypełniały mój umysł przed snem. Lubie go ale jednak on mnie wkurwił W nocy przyśniło mi się , że się ze sobą godzimy ;] i jak się obudziłem, tego gniewu już nie było :) oto jak sny wpływają podświadomie na nasz stosunek do innych ludzi oraz na przeżywanie różnych sytuacji :) oobe regeneracja umysłu? bez przesady. A funkcje śnień nocnych są wciąż niewyjaśnione ;] na pewno to ma wiele wspólnego z podświadomością i nadświadomością :) |
|
|
|
04.11.2008 - 17:12
|
|
|
ja natomiast uważam że niewiele to ma wspólnego z mózgiem. (...) ZA MAŁO WIESZ ABY STWIERDZIĆ ŻE OOBE JEST TYLKO BEZSENSOWNĄ GENERACJĄ UMYSŁU :) pozdrawiam ciepło ;) Jeśli nie jest zależne od mózgu, to opuszczanie ciała byłoby możliwe: -- o każdej porze dnia i nocy -- w każdej kondycji psychofizycznej -- bez względu na aktywność samego mózgu Tymczasem nie wyjdziesz z ciała jeśli nażresz się wcześniej jak świnia, jeśli nie przespałeś się wcześniej min te 1,5h to obe jest prawie niemożliwe do osiągnięcia, bo ilu jest obenautów wychodzących zaraz po położeniu się do snu? Aby wyjść musisz też najpierw wejść w trans, czyli mózg musi osiągnąć pewien poziom aktywności - bez tego nie ma chuja chłopie, nie wyjdziesz i już. Więc stwierdzenie, że obe jest niezależne od mózgu, jest fałszywe. A ostatnie capslockowe zdanie to już pycha totalna - bez prawdziwych, niepodważalnych dowodów na jedną, czy drugą tezę, wszyscy gówno wiemy. |
|
|
|
04.11.2008 - 17:26
|
|
|
Jeśli nie jest zależne od mózgu, to opuszczanie ciała byłoby możliwe:
-- o każdej porze dnia i nocy wychodze o kazdej porze dnia i nocy, jesli mam na to ochotę. -- w każdej kondycji psychofizycznej nawet jesli jestem zmęczona zarowno fizycznie i psychicznie (ostanito jak bylam psychicznie zmeczona to mnie samo wyrzucalo z ciala gdy sobie lezalam w lozku. -- bez względu na aktywność samego mózgu bez wzgledu na to czy pracowalam tego dnia ciezko czy lekko. |
|
|
|
04.11.2008 - 17:35
|
|
|
k*** mówie o czymś innym :D
" W sensie realnym jest jak najbardziej prawdziwe, bo jednak to zjawisko zachodzi, tylko, że w naszym umyśle, co jest skutkiem jakiś reakcji biochemicznych w mózgu." sory nie, ale chyba się nie rozumiemy, panowie. Mówię tutaj o Out of body EXPERIENCE czyli o doswiadczeniu poza ciałem a nie o samym wyjściu. Uważam że DOŚWIADCZENIA poza ciałem odbywają się poza mózgiem i ciałem, ponieważ nasza obecność w ciele=percepcja za pośrednictwem FIZYCZNYCH organów odbierających bodźce ;] i sory za kapsle :D i fakt że gówno wiemy, za to możemy dyskutować i zważać argumenty za i przeciw, w ten sposób filozoficznie docierając do czegoś , co może być "prawdą". a jeśli chodzi o dowody to patrząc w tak sceptyczny sposób, dowodów nie znajdziemy. Wszystko sprowadza się do tego, w co wierzymy a w co nie wierzymy. Patrząc sceptycznie na sprawę, mógłbym sformulować takie stwierdzenie " widzę za oknem drzewo, które leży. Ponieważ nie widziałem jego upadku ani nie słyszałem, stwierdzam, że leży tutaj od zawsze ". Rozumiecie o co mi chodzi? niema niepodważalnych dowodów ponieważ KAŻDY dowód można podważyć a patrząc tak bardzo sceptycznie na sprawę, nie możemy być pewni codo niczego. mam nadzieje że rozumiecie co mam na myśli :) pozdrawiam ;) |
|
|
|
| Zuben |
04.11.2008 - 17:37
|
|
Guests |
Silverka a ostatnio mi gadałaś że masz co raz mniej OBE :P Żr juz nie ejst jak dawniej :D Cóż, nasza dusza jest uśpiona w ciele fizycznym i trzeba ją rozbudzić ;) Zresztą jak przesyłąmy sobie informacje, jak sie z kimś spotykamy w astralu/mentalnie? Musimy jakoś coś wysyłać ;) Bo są mozliwe spotkania astralne/mentalne i jak to nazwać? Albo być w czyimś pokoju ;)
|
|
|
|
04.11.2008 - 17:39
|
|
|
ale znowu jest coraz lepiej. wraca mi stary nawyk obemakowania. Więc śmiem twierdzic to co twierdzę. Ostantio mialam dzien w dzien po kilka wyjsc. Opisywalam w notantiku.
|
|
|
|
04.11.2008 - 17:43
|
|
|
Silverka albo kłamiesz, że wychodzisz z taką łatwością albo cierpisz na jakąś psychozę czy coś podobnego. Może powinnaś jednak skonsultować się z lekarzem zdrowia psychicznego, bo takie częste halucynacje mogą doprowadzić do szaleństwa, stracisz kontakt z rzeczywistością moja pani, a do tego te urojenia. Posłuchaj dobrych rad Freddy'ego Kruegera. od razu hallucynacje :P jesteś zagorzałym sceptykiem a tacy nigdy nie dochodzą do sukcesów w POZA ;] chyba że jesteś Monroe ale to raczej odpada ;P chcę komentarza do mojego postu bo sie nad nim przez 5 minut męczyłem ;] chce sie poczuć zrozumiany :D |
|
|
|
04.11.2008 - 17:49
|
|
|
Silverka albo kłamiesz, że wychodzisz z taką łatwością albo cierpisz na jakąś psychozę czy coś podobnego. Może powinnaś jednak skonsultować się z lekarzem zdrowia psychicznego, bo takie częste halucynacje mogą doprowadzić do szaleństwa, stracisz kontakt z rzeczywistością moja pani, a do tego te urojenia. Posłuchaj dobrych rad Freddy'ego Kruegera.
nie martw sie o mnie Freddy juz to kiedys przerabialismy. poza tym nie kłamę. MIalam ntatnik. Mialam blog. Tam bylo udokumentowane wszystko, szkoda ze skasowalamPoza tym wychodze 5 lat i nic mi nie jest. Wiele się zmienilo u mnie pozytywnie. |
|
|
|
04.11.2008 - 18:04
|
|
|
o ile jesteś sceptykiem.
Jeśli spotkania innych w ASTRALU Cię nie przekonują to pozostaje Ci tylko wiara. Kiedy sam kogoś spotkasz z takim samym nastawieniem, też nie będziesz mial niepodwazalnych dowodów bo ich niema w ogóle ;] |
|
|
|
04.11.2008 - 22:03
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Można powiedzieć ze nie ma niepowtarzalnych dowodów na to czy wychodzenie z ciała jest czymś więcej niż "schizą" wywołana przez jakieś bodźce w mózgu. Pozostaje wiara, zobaczyć nie zawsze oznacza uwierzyć ale fajnie tego doświadczyć. Prosił bym o więcej komentarzy na temat waszego odmienienia po przez oobe, nie tylko ze mnie odmieniło tylko jakoś bardziej to rozpisać, w jakim stopniu i co się zmieniło od mojego pierwszego wyjścia!!!!!!!!!!!! bo wszyscy się zatrzymali na tym czy oobe jest związane z nasza dusza czy to wytwór jakiegoś rodzaju reakcji chemicznych w naszych mózgach, a przecież nie można tego w żaden sposób udowodnić która wersja jest prawdziwa można tylko spekulować.
|
|
|
|
05.11.2008 - 01:30
|
|
|
Silverka albo kłamiesz, że wychodzisz z taką łatwością albo cierpisz na jakąś psychozę czy coś podobnego. Może powinnaś jednak skonsultować się z lekarzem zdrowia psychicznego, bo takie częste halucynacje mogą doprowadzić do szaleństwa, stracisz kontakt z rzeczywistością moja pani, a do tego te urojenia. Posłuchaj dobrych rad Freddy'ego Kruegera. Bana mu bezczelnemu! I ja będę się trzymał wersji, że: OOBE, TO JEST... |
|
|
|
05.11.2008 - 04:37
|
|
|
uwazajcie sobei co chcecie ale to nie znaczy ze jak ktos lata to od razu jest nie wiadomo jaki pomylony. Gdybyscie osiagneli oobe, to byscie smai zobaczyli jakie to fajne uczucie. pozdr
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |