|
|
27.11.2008 - 14:08
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zauważyłem (przynajmniej u mnie), że ważne dla osiągnięcia OOBE lub LD jest przyjmowanie, podczas zasypiania, niewygodnych pozycji. Na razie jestem tylko amatorem jeśli chodzi o te sprawy (przeglądając swój notatnik naliczyłem ok. trzech OOBE i tyle samo LD pośród masy zapisanych pół-świadomych snów). Wszystkie OOBE uzyskałem zasypiając na plecach.
Stąd moje pytanie: 'W jakich pozycjach budzicie się po udanym OOBE' ? Tych którzy twierdzą, że nie ma to znaczenia też proszę o odpowiedź. |
|
|
|
![]() |
| Zuben |
27.11.2008 - 16:33
|
|
Guests |
[i][W jakich pozycjach budzicie się po udanym OOBE' ?/i]
w takich jakich zasypiamy :) |
|
|
|
27.11.2008 - 17:51
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja zasypiam na zawsze na boku (obojetnie którym) Leże na plecach i automatycznie po chwili przewracam się na bok (jak nie myśle o OOBE/LD tylko chce zasnąć najzwyczajniej). Przy leżeniu na plecach w jednej pozycji po 20 minutach czy nawet wcześniej czuje dyskomfort, a następnie wogle trace czucie a jeszcze później zaczynają się "jazdy" :). Jak położę się na bok to mija krótka chwila i tracę świadomość.
|
|
|
|
27.11.2008 - 18:12
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja nigdy nie oobuje na plecach - może jestem po prostu zbyt wygodny, ale zawsze układam ciało tak jak mi pasuje najbardziej. Co do wybudzenia z OBE to tylko raz zapamiętałem w jakiej pozycji było wtedy moje ciało. Była to pozycja identyczna albo bardzo podobno do tej, w jakiej wchodziłem w ten stan.... no ale to tylko jeden zapamiętany przypadek.
|
|
|
|
30.11.2008 - 12:10
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Moją intencją było sprawdzenie swojej roboczej tezy, że 'wyjść z ciała' można tylko leżąc na plecach. Jeśli ktos wyszedł z innej pozycji niech pisze. Pozwoli mi to zrewidować swoje spostrzeżenie.
Pozdrawiam |
|
|
|
30.11.2008 - 23:13
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
U mnie jest to obojętne ale najczęściej wychodze leżąc na boku, bo w tej pozycji zazwyczaj zasypiam.
|
|
|
|
01.12.2008 - 04:34
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
u mnie takze obojetne podobnie jak u Majstra ;)
pozdr |
|
|
|
13.12.2008 - 21:49
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
ja na brzuchu, z podpartą lewa reka pod poduszka a prawa wyciagnieta wzdluz lozka :D jestem wygodny a i przy probach nigdy nie udalo mi sie zasnac dlatego nie musze meczyc sie na plecach
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |