Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Monroe Rak
feni
post 13.12.2008 - 20:54
Post #1

Guests

Witam.
Wszyscy piszą tak o Robercie Monroe, jego doświadczeniach, książkach, itp.
Wszyscy to studiujemy, medytuję, a czasami słuchamy hemi-sync.
Ja mam takie pytanie, gdyż wyczytałem, ze Monroe zmarł na raka mózgu. Co jak co ale czy to nie jest już jakaś wskazówka?
Rak mózgu albo od dźwięków albo od czego innego.
Co o tym myślicie?
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
picasso
post 13.12.2008 - 21:07
Post #2

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 5439

Zbieg okoliczności.
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 13.12.2008 - 21:15
Post #3

Listek
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 22

Rak mózgu (jeśli chodzi o nowotwór, guz mózgu) to jeszcze dzisiaj choroba dość tajemnicza. Nie wiemy wszystkiego o nowotworach ani o przyczynach ich powstawania. Wątpię żeby HS mogło wywoływać taką chorobę, ciężko żeby zwykłe dźwięki tak działały. A samo oobe? Nasze ciało nie odczuwa oobe jako czegoś nienormalnego, dlatego raczej nie powinno ono reagować w jakiś dziwny sposób. No, ale odmienne stany świadomości działają na nasz umysł, a co za tym idzie na mózg, ale to samo robi medytacja i w bardzo podobny sposób (jakby nie patrzeć medytacja to odmienny stan świadomości), więc raczej nie chce mi się wierzyć, żeby mogło to powodować raka. No, ale lekarzem nie jestem, nie znam się na tym, więc to tylko zwykłe domysły i dedukcja :)
Profile CardPM
+Quote Post
michu19931
post 13.12.2008 - 21:26
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 5349

Wątpię - medytacja jak dla mnie "uzdrawia". Polepsza samopoczucie i tak dalej. Z tego co wiem, to Jogini żyją dość długo z porównaniem do zwykłych śmiertelników, a medytacja/LD/OBE nie jest im obce :)
Profile CardPM
+Quote Post
ciazzz
post 13.12.2008 - 21:43
Post #5

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 5987

A gdzie to wyczytałeś? Na polskiej wikipedii pisze że Monroe zmarł w wieku 80 lat śmiercią naturalną, a na angielskiej nic nie pisze o jakieś nie naturalniej śmierci.
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 13.12.2008 - 21:51
Post #6

Listek
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 22

No właśnie, nie pomyślałem o tym. Rzeczywiście z tego co wiem Monroe zmarł śmiercią naturalną, zresztą nowotworu raczej nie miał, bo kiedy zaczynał doświadczać oobe przebadał się (ze strachu), a lekarze stwierdzili, że żaden nowotwór mózgu nie wchodzi w grę.
Profile CardPM
+Quote Post
feni
post 14.12.2008 - 08:13
Post #7

Guests

CYTAT(picasso @ 13.12.2008 - 21:07) *
Zbieg okoliczności.

Troszeczkę przeżyłem już w życiu i nie wierzę w coś takiego jak zbieg okoliczności. Wszystko musi mieć akcję aby była reakcja.

A wyczytałem właśnie na wikipedii ale widać zmienili, bo ja wyczytałem to jakis czas temu, a przypomniało mi się teraz jak wszedłem na forum.
+Quote Post
wojownikswiatla
post 15.12.2008 - 23:50
Post #8

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 4421

w 'kosmicznych podrozach z Robertem Monroe' na stronie 62 jest napisane : ''smierc jest tylko jednym z pieknych zyciowych doswiadczen'
a OSHO w 'NIRWANA' str.84
Boga mogą poznać tylko hazardziści.
Oni nie troszczą się o to,aby mieć pewność-są zdolni do rzucenia się w niebezpieczeństwo;są zdolni do wyruszenia w nieznane;są zdolni do porzucenia wygodnej przeszłości...są jak dzieci-pełne zachwytu i gotowe do wedrówki.
Bóg jest tylko dla odważnych.To największa odwaga,jaka istnieje-gdyż dla umysłu jest to najtrudniejsze,wręcz niemożliwe.

osobiscie gdybym mial wybor 'kosmiczne podroze za zycia' ale smierc na raka w wieku 80lat nie zastanawialbym sie ani chwili i wybral oobe

ktos kto boi sie smierci boi sie zycia
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 16.12.2008 - 14:49
Post #9

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Też coś słyszałem o tym raku, ale nawet jeżeli to prawda, to nie wiązałbym tego z OBE. Monroe miał różne odbicia - kiedyś eksperymentował nawet z różnymi środkami psychoaktywnymi (głównie działającymi podobnie do środków anestezjologicznych). Jeżeli szukać przyczyny raka, to tutaj raczej szybciej można by ją znaleźć.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic