Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Co Można Napotkać W Oobe?, Ogólnie co można spotkać w oobe, zjawy, larwy etc
Onlyshooter
post 14.12.2008 - 21:19
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 6498

No właśnie, napisałem to na forum dla początkujących...
W sumie z ciała wychodzę, nie mam z tym problemów, ale dzisiaj gdy zszedłem na parter zobaczyłem zjawe, była to smukła biała postać... Skręciłem jej kark, czy coś w tym stylu i znikła.

Mam w związku z tym pytania. Czytałem po trochu o demonach, larwach etc... W każdym razie chciałbym, żeby ktoś mi wymienił "potwory", że tak to nazwe jakie mozna spotkac w podróży.

Nie jestem w tym zaawansowany, co prawda świadomy sen i podróże odbywam od 5 lat, jednak dopiero teraz gdy kolega mi powiedział o oobe się tym zainteresowałem i stwierdziłem ,ze to dla mnie nic nowego...
Podczas swoich snów i podróży odkrywam różne dziwne rzeczy... Przed wszelkimi zjawami się zawsze chowałem, a dzisiaj odważyłem sie jedną z nich "zabić" czy coś w tym stylu.

Proszę, aby ktoś wypisał to na co mozna się natknąć w oobe i rady z tym związane(takie ogólne). Jest w ogóle jakieś stopniowanie zagrożeń ze strony tych zjaw itp?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 8)
tom
post 14.12.2008 - 22:01
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1435

"Skręciłem jej kark, czy coś w tym stylu i znikła" uuuu...stary, podpadłeś już Im xD hyhy
spotkać można larwy, duchy żywych, duchy zmarłych, widma, bezgłowych jeźdźców, pasikoniki... no i cokolwiek jesteś w stanie sobie wyobrazić ;p
Nie no, powaga. Nie sposób wszystkiego wymienić.
W każdym bądź razie osoby od których bije miłość, to być może opiekunowie/np

Jeśli chodzi o całe rzesze materializujących sie lęków, to nie ma sensu ich unieszkodliwiać mechanicznie, bo będą wracać, a czasem i nie będziesz w stanie im dowalić:)
a) wzbudzaj w sobie bezpodstawny śmiech, i polewka z nich:D ale to działa na krótką metę
b) wzbudź miłość :) tego nie przetrwa żaden gad.

Aloha
Profile CardPM
+Quote Post
Onlyshooter
post 14.12.2008 - 22:11
Post #3

Przechodzień

Nr użytkownika: 6498

W oobe czuję się silny, nawet bardzo, kolega zajmujący się tym tematem powiedział mi, że prawdopodobnie była to larwa. Choć z tego co wiem to larwa nie usiłuje na dzień dobry zabić...

Ok, to może opisze to spotkanie ;]
Na końcu slaonu zobaczyłem białą mgiełke, niby bezkształtna, ale jakby czułem, że ma coś na kształt głowy i tłuw. Podszedłem no i nie wiedziałem do końca co zrobic, bo nigdy nie spotakłem niczego podobnego. Jednak gdy poczułem, że to coś stara się mnie pochłonąć, jakby odciąć możliwość powrotu do mojego ciała stwierdziłem, że lepiej jest to zniszczyć, czy zniwelować... Bez trudu unieszkodliwiłem to coś no i znikło. w każdym razie w momencie gdy starało się to cos mnie pochłonąć traciłem kontakt ze świadomym obe...

Wracając do tematu.
Jaka jest hierarcha tego wszystkiego? Co jest najtrudniej zwalczyć?
Własne lęki?
Profile CardPM
+Quote Post
tom
post 15.12.2008 - 14:32
Post #4

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Hierarchie sam ustanawiasz :) im więcej lęku tym gorzej ;p
aloha
Profile CardPM
+Quote Post
laelkrol
post 22.12.2008 - 01:49
Post #5

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 6551

No to mnie panowie nastraszyliście.
Zawsze bałem się takich "rzeczy" i to jest moje oobe-ograniczenie. Zawsze mam dziwne przeczucie, że jak spróbuję wejść i mi się uda to spotka mnie coś złego. Miałem dwa razy stan tuż przed oobe (tak mi sie wydaje, więcej na blogu) i kiedy było już, już, lada chwila... to z całej siły starałem się obudzić, ze strachu oczywiście. Nie wiem czy mogę tam na kogoś (opiekuna) liczyć. Proszę o pomoc, rady, jak przestać się bać oobe? Tylko mi nie wyskakujcie, że pokochać... bo nie wyobrażam sobie, żeby pokochać swoje lęki.
PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC.
GG: 11364386 (jestem dostępny/zaraz wracam praktycznie 24/7, a jak mnie przy kompie akurat nie będzie to się odezwę jak tylko odczytam)

PzDr, Cya
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 22.12.2008 - 03:48
Post #6

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Wiesz czego się boisz konkretnie, czy to bliżej nieokreślony lęk?
Profile CardPM
+Quote Post
tom
post 22.12.2008 - 11:01
Post #7

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Nie musisz sie nauczyć kochać ochydne stwory jakie sie pojawiają xD wystarczy że nauczysz sie emitować miłość :) jakieś skojarzenie, wspomnienie które wypełnia Cie uczuciem kochania. Moment kiedy bardzo kochałeś bądź byłeś kochany. Wspominaj i staraj sie zapamiętać to odczucie jakie Tobie towarzyszy :) a potem tylko wywołujesz te uczucie w niebezpieczeństwie. Cała filozofia :D

AlohA
Profile CardPM
+Quote Post
laelkrol
post 22.12.2008 - 23:55
Post #8

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 6551

Bliżej nieokreślony lęk. Trudno mi wymyślić coś co emanuje super miłością.

PS ja to mam pecha ;/ wyłączyłem gg na 10min i wtedy ktoś mi napisał. hehe
Profile CardPM
+Quote Post
Kpt.Soban
post 16.01.2009 - 19:40
Post #9

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 60

Ja uwarzam że im bardziej czegoś się w astralu bioisz tp tym łatwiej na to wpaść
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic