Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Wsłuchiwanie Się W Dźwięki Hemi-sync
Ero Cras
post 27.12.2008 - 22:02
Post #1

Guests

Chciałbym zadać pytanie tym co używają Hemi-Sync do OOBE. Czy tylko wsłuchujecie się w dźwięki czy też wykonujecie polecenia ,,mentora''? Ja tylko się w nie wsłuchuje, troche to pomaga, ale niezabardzo.
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 10)
Freddy K
post 27.12.2008 - 23:49
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2547

Kiedyś słuchałem hs, nawet próbowałem stosować instrukcje, ale potem przestałem i tylko sobie biernie dla relaksu słuchałem. Jeśli chodzi o OBE to stosując hs (Gateway experience) nie udało mi się doświadczyć tego nadzwyczajnego stanu bytu. W moim przypadku dźwięki te tylko wprowadzały w trans i nic więcej. Myślę, że przez słuchanie tych dźwięków zmniejszyła się moja zdolność do OBE jaką miałem zanim zacząłem je stosować. Podobno na R. Monroe też nie działały.
Profile CardPM
+Quote Post
Werix
post 28.12.2008 - 12:52
Post #3

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 1658

CYTAT(Ero Cras @ 27.12.2008 - 22:02) *
Chciałbym zadać pytanie tym co używają Hemi-Sync do OOBE. Czy tylko wsłuchujecie się w dźwięki czy też wykonujecie polecenia ,,mentora''? Ja tylko się w nie wsłuchuje, troche to pomaga, ale niezabardzo.

Hemi - Sync są bardzo dobre w kształtowaniu i doskonaleniu swoich umiejętności oraz w określaniu terytoriów nieznanym oraz przekształcaniu je w sfery i doznania znane.
Po pierwsze muszą być dobrej jakości najlepiej w pliku flac, po drugie należałoby zadać sobie pytanie czego oczekujemy poprze słuchanie muzyki, poleceń to w zależności od wyboru płyty.
Jeśli chodzi o Gateway experience są rewelacyjne i dają dużą wiedzę o stanach świadomości. Uczą panowania nad sobą oraz sposobów odcięcia się od otaczającego nas środowiska w chwili "medytacji".
Wymagają też dłuższego czasu. To co mówi R. Moroe w tych nagraniach bardzo pomaga i naprawdę jest pomocne przynajmniej na początku.
Jeśli chodzi o inne nagrania te które przesłuchałem są pomocne chociażby dlatego że zakładając słuchawki nie słyszy się zgiełku dnia codziennego co w konsekwencji też pomaga w medytacji i eksterioryzacji.
Czasami też prozaicznie polepszają jakość snu (mało śpimy a czujemy się wyspani).
Profile CardPM
+Quote Post
Ero Cras
post 28.12.2008 - 14:52
Post #4

Guests

Jak narazie to słucham pierwszego ,,utworu'' Orientation. Wczoraj przesłuchałem go 3 razy pod rząd, i miałem LD. Dla mnie LD to nic wielkiego, ciągle je miewam. Już zaczyna mnie to wkurzać. Orientation jest dobre tylko dla relaksu, a dalsze np: Intro to Focus 10, jest dla tych którzy się potrafią wprowadzić w głębszy trans i tak dalej, aż do wyjścia z ciała.
+Quote Post
twistoid
post 28.12.2008 - 17:37
Post #5

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Skoro miewasz tak często LD jak utrzymujesz to po co Ci Hemi-Sync?No uwaga jest potzrebna zeby np rozumiec co lektor do Ciebie mówi, wazby jest odpowiedni stan który polega na czestych cwiczeniach i cierpliwosci a nie tylko na jednokrotnym przesłuchaniu.To nie jest fastfood trzeba nad tym pracowac długo.
Profile CardPM
+Quote Post
Karamoon
post 28.12.2008 - 23:25
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 6470

CYTAT(twistoid @ 28.12.2008 - 17:37) *
Skoro miewasz tak często LD jak utrzymujesz to po co Ci Hemi-Sync?No uwaga jest potzrebna zeby np rozumiec co lektor do Ciebie mówi, wazby jest odpowiedni stan który polega na czestych cwiczeniach i cierpliwosci a nie tylko na jednokrotnym przesłuchaniu.To nie jest fastfood trzeba nad tym pracowac długo.

Użyj świadomego snu do obe najpierw wczuj się w wibrację (pogłębiaj ją) potem np.porusz astralną ręką. Niewiele potrzebujesz.
Pozdro dla Twistoida, dobrze prawi.
Profile CardPM
+Quote Post
Archangel
post 31.12.2008 - 19:26
Post #7

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 5720

QUOTE (Ero Cras @ 28.12.2008 - 13:52) *
Jak narazie to słucham pierwszego ,,utworu'' Orientation. Wczoraj przesłuchałem go 3 razy pod rząd, i miałem LD. Dla mnie LD to nic wielkiego, ciągle je miewam.

Jesli to prawda to sobie daruj sobie HS. Poczytaj na necie o technikach przechodzenia z LD do OOBE. Przedtem sprawdz definicje LD;)
Profile CardPM
+Quote Post
RED2
post 01.01.2009 - 04:52
Post #8

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 6603

Witaj he. tylko mi szkodzi ale to jest tylko moje spostrzezenie POZDRO.
Profile CardPM
+Quote Post
miclis
post 01.01.2009 - 12:52
Post #9

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 4274

CYTAT(RED2 @ 01.01.2009 - 04:52) *
Witaj he. tylko mi szkodzi ale to jest tylko moje spostrzezenie POZDRO.

^^mógłbyś rozwinąć?

Ja osobiście bardzo lubię używać H-S, mam całkiem sporo utworów tego typu. Dzięki tej "muzyce" łatwo jest wejść mi w stan wysokiego skupienia i relaksacji.

Ostatnio myślałem nad wrzuceniem wszystkich swoich HS na np. Rapidshare (lub coś podobnego) i zrobienia odpowiedniego tematu na forum w którym podał bym te linki. Znalazło by się tam kilkanaście H-S, w tym część dość rzadkich o których nie znalazłem żadnej wzmianki na forum. Co Wy na to podróżnicy?
Profile CardPM
+Quote Post
.:Klerni:.
post 05.01.2009 - 20:22
Post #10

Przechodzień

Nr użytkownika: 6694

No to wrzucaj ;)
Zobaczymy czy będzie to "warte" wysłuchania :)
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 05.01.2009 - 20:30
Post #11

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Nie mozna dawac na forum linkow do oryginalnego oprogramowania.Pozatym temat spełnił juz swoja role zamykam.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic