Zamiana Ciałami Ze Znajomymi, z ciała do ciała |
|
|
o-kay
|
28.01.2009 - 19:28
|
Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 6774

|
Nie wiem czy ten temat był... ale pomyślałam się że może się zapytam ... co myślicie o zamienieniu się ciałami... znaczy nei wiem czy to realne, ale jeśli 2 osoby wyszłyby z ciała np.jeśli by u siebie spały to czy mogłyby się zamienić ciałami? No bo z tego co wiem to przecież jest możliwość zajęcia ciała przez inną duszę więc dlaczego nie możnabyłoby się zamienić.. na kilka dni lub nawet 1 ze znajomym?:D
Jeśli już tak próbowaliście albo chociaż wiecie jakie mogłyby być skutki to piszcie... Wrócilibyśmy do ciała no bo przecież dusze można bardzo łatwo wygonić prawda?:)
|
|
|
|
|
|
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 13)
SORROW
|
28.01.2009 - 21:33
|
Guests

|
CYTAT(o-kay @ 28.01.2009 - 19:28)  Nie wiem czy ten temat był... ale pomyślałam się że może się zapytam ... co myślicie o zamienieniu się ciałami... znaczy nei wiem czy to realne, ale jeśli 2 osoby wyszłyby z ciała np.jeśli by u siebie spały to czy mogłyby się zamienić ciałami? No bo z tego co wiem to przecież jest możliwość zajęcia ciała przez inną duszę więc dlaczego nie możnabyłoby się zamienić.. na kilka dni lub nawet 1 ze znajomym?:D
Jeśli już tak próbowaliście albo chociaż wiecie jakie mogłyby być skutki to piszcie... Wrócilibyśmy do ciała no bo przecież dusze można bardzo łatwo wygonić prawda?:) Taak, więcej filmów typu "Vice verse" ... Ile Ty masz lat ? 12 ? Zajrzyj na stronę "gry i zabawy dla młodzieży " . pozdrawiam .
|
|
|
|
|
|
o-kay
|
28.01.2009 - 22:21
|
Gość Rodziny

Nr użytkownika: 6774

|
tak mam praktycznie 12 lat:)
ale to jeślibyłby to przyjaciółka?... no ale to mogłoby być ciekawe.. zresztą niekoniecznie to musiało bybyć w domu to nei wiem mogłaby być jakaś wycieczke.. no ale może i macie racje
|
|
|
|
|
|
Pavveł
|
28.01.2009 - 23:21
|

Nr użytkownika: 3901

|
zamiana ciałami? wg. mnie możliwe, bo czemu nie... jeśli dwie osoby bardzo tego chcą :] ... ale to zbyt ogólnie, bo przecież do tego dochodzi szereg spraw pobocznych, warunków, skutków i innych możliwości, o których możemy nie wiedzieć... przynajmniej do czasu... :)
PS: nie jestem moderatorem, ale swoje zdanie mogę powiedzieć... "Taak, więcej filmów typu "Vice verse" ..." to samo ktoś "z zewnątrz" mógłby powiedzieć Tobie, gdybyś temu komuś wspomniał o oobe... dziwne, że mimo otwartości na oobe niektórzy tak mocno krytykują podobne sprawy :| hm? ... i druga sprawa - wiek, wiek, wiek.... oceniać ludzi po wieku to niezdrowe choćby dla samego oceniającego, bo może go to wprowadzić w niemały błąd... człowiek młody może być np. doświadczony, a stary nie, nie ma reguły dla wszystkich, choć może dla jakiejś części jest... zawsze jednak istnieje też ta druga część, więc nie zawsze wiesz na przedstawiciela której natrafiasz ;] człowieka lepiej więc nie oceniać po wieku, a najlepiej - w ogóle go nie oceniać (tj. od razu ocenić na plus :] )
|
|
|
|
|
|
SkadeGlad
|
29.01.2009 - 03:10
|
Przechodzień
Nr użytkownika: 4946

|
Teoria czy też prawo jest prawem dopóty nie znajdzie się innego, lepiej tłumaczącego faktów - ale skoro nie odnotowano żadnego przypadku zamiany ciał, sądzić można ze prawo jest zachowane
ale dopóki nie można powiedzieć że z pewnością nic nie jest pewne, dopóty wszystko jest możliwe - proste, nie? :P
tak więc próbuj i może okażesz się pierwszym (dwunastolatkiem) po zamianie ciał...
|
|
|
|
|
|
Pavveł
|
29.01.2009 - 09:34
|

Nr użytkownika: 3901

|
Freddy K. - to, co piszesz, jest po prostu niewłaściwe... znalazł się "dorosły", który sądzi że młodzi w przeciwieństwie do starszych są mniej rozgarnięci czy co, i który próbuje to wszem i wobec pokazać... lecz skutek jest taki, że po prostu pokazuje swą niedojrzałość w tym konkretnym przypadku... sprostowanie: nie piszę tego, żeby Ci dogryźć, ale żebyś przejrzał w tej sprawie, bo zdaje się że kontynuujesz topos konfliktu pokoleń :/
ok, teraz na temat... dla wielu oobe, to też tylko jakaś teoria... są też tacy, którzy o tym nawet nie słyszeli... oni też mają prawo powiedzieć, że to tylko bajki itp. być może są przypadki zamiany ciałami, a wy wcale nie musicie o tym wiedzieć... że coś jeszcze nie dotarło do waszych uszu, nie znaczy, że to nie istnieje, tym bardziej że to taka subtelna sprawa... bo jak udowodnisz niedowiarkom, że ciało w którym jesteś nie jest do końca Twoje?.... czytałem kiedyś o przypadku, w którym nie było co prawda zamiany ciałami, ale było przejęcie ciała... tj. właściciel ciała zgodził się je oddać jakiejś innej duszy, która w nim zamieszkała, od razu w dorosłym ciele, nie tracąc swoich wspomnień ani pamięci z poprzednich czy poprzedniego wcielenia... nie każdy je jednak pamięta... nie wiem czy po zamianie ciał, osoba dalej "jest w pełni sobą" czy przejmuje jakoś cechy byłego właściciela ciała, np. jego pamięć... nie wiem też czy zachowuje własną... dlatego, zresztą tak jak wszystko, czynimy to na własną odpowiedzialność... zresztą, my możemy mieć kaprys zamiany ciałami, ale nie koniecznie może nam to wyjść... niekoniecznie musi to wchodzić w zakres naszej nauki na Ziemi... a w końcu niekoniecznie nasz Opiekun/Tutor/My sami, nam na to pozwoli... :]
|
|
|
|
|
|
SORROW
|
29.01.2009 - 11:47
|
Guests

|
CYTAT(Pavveł @ 28.01.2009 - 23:21)  PS: nie jestem moderatorem, ale swoje zdanie mogę powiedzieć... "Taak, więcej filmów typu "Vice verse" ..." to samo ktoś "z zewnątrz" mógłby powiedzieć Tobie, gdybyś temu komuś wspomniał o oobe... dziwne, że mimo otwartości na oobe niektórzy tak mocno krytykują podobne sprawy :| hm? ... i druga sprawa - wiek, wiek, wiek.... oceniać ludzi po wieku to niezdrowe choćby dla samego oceniającego, bo może go to wprowadzić w niemały błąd... człowiek młody może być np. doświadczony, a stary nie, nie ma reguły dla wszystkich, choć może dla jakiejś części jest... zawsze jednak istnieje też ta druga część, więc nie zawsze wiesz na przedstawiciela której natrafiasz ;] człowieka lepiej więc nie oceniać po wieku, a najlepiej - w ogóle go nie oceniać (tj. od razu ocenić na plus :] ) Nie chce mi się sprawdzać, jak długo na tym forum jesteś Pawle , ale swojego czasu zaczęły się tu pojawiać persony piszące posty i zakładające dziesiątki tematów takich, jak ten ,czyli niczemu nie służące , a jedynie wprowadzające zament i zajmujące cenne miejsce na serwerze . Jeżeli czytam takie ''zawiłości'' ,to zdaję sobie sprawę ,że ktoś nasmarował to,żeby zwrócić na siebie uwagę . Druga sprawa: wiek .Właśnie martwi mnie ,że osoby bardzo młode , osoby z nieukształtowaną osobowością zaczynają się interesować ezoteryką.Nie zdają sobie sprawy ,jak negatywne skutki może to odnieść - wszelkie próby opuszczenia ciała, LD , cokolwiek z tym związanego .Szczerze odradzam takim osóbkom praktykowania, a sugeruję wziąść się za odrabianie lekcji . Temat przenoszę do HP .
|
|
|
|
|
|
Andersenn
|
29.01.2009 - 14:08
|
BÓG ZAZDROSNY

Nr użytkownika: 1883

|
CYTAT(SORROW @ 29.01.2009 - 11:47)  Nie chce mi się sprawdzać, jak długo na tym forum jesteś [b]Pawle , ale swojego czasu zaczęły się tu pojawiać persony piszące posty i zakładające dziesiątki tematów takich, jak ten ,czyli niczemu nie służące , a jedynie wprowadzające zament i zajmujące cenne miejsce na serwerze . Jeżeli czytam takie ''zawiłości'' ,to zdaję sobie sprawę ,że ktoś nasmarował to,żeby zwrócić na siebie uwagę[/b] . Druga sprawa: wiek .Właśnie martwi mnie ,że osoby bardzo młode , osoby z nieukształtowaną osobowością zaczynają się interesować ezoteryką.Nie zdają sobie sprawy ,jak negatywne skutki może to odnieść - wszelkie próby opuszczenia ciała, LD , cokolwiek z tym związanego .Szczerze odradzam takim osóbkom praktykowania, a sugeruję wziąść się za odrabianie lekcji . Temat przenoszę do HP . NO TO CZEMU DO... PANA NIE ZAMYKASZ TYCH TEMATÓW?!
Ja rozwiąże Wasz problem- nie da się zająć czyjegoś ciała.sorrow: nie widziałem powodu ,żeby go zamykać .Pomyślałem,że w HP może nadal funkcjonować zważywszy,że są chętni,żeby zabierać w nim głos .Ale ok ...
|
|
|
|
|
|

|
 |
|