Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Alkohol A Obe, Czy alkohol może być pomocny przy osiąganiu OBE?
Bmetbg
post 02.03.2009 - 13:43
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3538

Chciałbym poruszyć pewną kwestie dotyczącą "sposobów" na ułatwienie osiągnięcia OBE. Jedni słuchają muzyki, drudzy odliczają "od tyłu" itd... Ja zauważyłem że po wypiciu nawet nawet małej ilości alkoholu, cze jestem w stanie się skupić co automatycznie nie pozwala mi osiągnąć stanu o którym mowa. Sprawa ma sie jednak całkiem inaczej gdy np piłem całą noc aż do rana, następnie gdzieś w południe alkohol sobie gdzieś tam ze mnie wyparował po czym pojawił się znany większości (tak myślę) KAC.
Sedno sprawy jest takie ze przy tak wymęczonym organiźmie, sennym, zmęczonym czówaniem, osłabionym baletami dało zauważyć się zwiększoną tendencje do osiągania OBE. Gdy usiadłem nawet na chwile przed komputeram, telewizorem bądz położyłem się, już po chwili odczuwałem silne wibracje, moje myśli odpływały... osiągałem OBE.
Czy alkohol pomaga? czy może jest to skutek osłabienia organizmu? czy możliwe by "kac" pomagał?
Może ktoś miał jakieś doświadczenia w tym temacie? Zapraszam do udzielania sie w tym temacie;)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 14)
Majster
post 02.03.2009 - 15:20
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Jasne, że pomaga ale właśnie w takiej sytuacji jaką opisałeś, wymęczony organizm chce odpocząć i łatwo się zasypia, wystarczy wtedy naprawdę niewielki wysiłek w utrzymaniu świadomości. Ja przecież właśnie na kacu wpadłem na moją zajebistą technikę osiągania LD/OOBE/jak zwał tak zwał.
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 03.03.2009 - 19:46
Post #3

Listek
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 22

Wydaje mi się, że alkohol może działać różnie u różnych osób. Świeżo po alkoholu rzeczywiście nie potrafię w żaden sposób się skupić, ani utrzymać świadomości podczas zasypiania. Za to na kacu... Tu jest prawie tak samo :) Niby wymęczony organizm domaga się relaksu, ale w moim przypadku i tak nie potrafię utrzymać wtedy żadnej świadomości. Wydaje mi się, że to za sprawą złego samopoczucia, wiadomo jak to jest. Majster wspomniał, że jemu to pomaga, ale może to kwestia podejścia, przyzwyczajenia. Może jeśli ktoś częściej doświadczał kaca, przyzwyczaił się do niego tak, że potrafi go wykorzystać (nie żebym sugerował, że Majster dużo pije ;) ). A może to tak jak w przypadku muzyki, jednym pomaga, innym wcale.
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 05.03.2009 - 06:54
Post #4

Pisać na PW jak chcecie GG.
Nr użytkownika: 2427

Ja gdy ostro wypije i kładę się do łóżka, to włącza mi się "helikopter" i dziwnie się czuje. Jakbym się unosił, kręcił i spadał jednocześnie. To mi pomaga w innych stanach świadomości :) Można wyjść oczywiście, ale nie lepiej jest się wtedy przespać, żeby rano być wypoczętym?
Profile CardPM
+Quote Post
Bmetbg
post 06.03.2009 - 13:01
Post #5

Znajomy Rodziny

co racja to racja... ale jednak zaburzenia spowodowane upojeniem alkoholowym mają jakieś własciwości...
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 06.03.2009 - 21:37
Post #6

Co prawda alkohol wypłukuje cały magnez i inne składniki potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, ale jednak pozwala wejść do innego stanu świadomości...
Dzięki niemu, możemy też stać się bardziej odważni więc jak będziemy chcieli wyjść to strach przed pierwszymi wyjściami nie będzie nam straszny xD Przynajmniej ja tak miałem xD
Profile CardPM
+Quote Post
Bmetbg
post 06.03.2009 - 21:52
Post #7

Znajomy Rodziny

Masz tu racje, aczkolwiek dalej stoje przy tym ze jako takie upojenie nie pozwala sie skupić na tyle aby... Dopiero stan po upojeniu i nie przespana noc ułatwia przejscie...
Profile CardPM
+Quote Post
Andersenn
post 06.03.2009 - 22:14
Post #8

BÓG ZAZDROSNY
Nr użytkownika: 1883

Alkohol zmienia świadomość, sprawia, ze patrzymy inaczej na pewne sprawy i w dodatku jesteśmy zrelaksowani ;>
Profile CardPM
+Quote Post
landryna210
post 07.03.2009 - 11:31
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 6594

Wydaje mi się,że pomaga.Wczoraj ,,trochę wypiłam " ,a gdy zamknęłam oczy od razu czyłam spadanie w dół,później unoszenie się.Gdy cwiczę OOBE na trzeźwo trochę czasu musi minąc zeby dojsc do takiego stanu ale to chyba nie o to chodzi.Dzisiejszej nocy miałam bardzo krótkie OOBE ,wydaje mi się,że może przez to wczorajsze picie ;P
Profile CardPM
+Quote Post
Bmetbg
post 07.03.2009 - 11:51
Post #10

Znajomy Rodziny

ciekawe ile trzeba wypić alkoholu na 1 kg masy ciała by miało to znaczenie przy próbach osiągnięcia oobe i gdzie jest granica za którą osiąganie tego stanu jest utrudnione. Oczywiscie wiem ze to każdy inaczej czuje, a na zadane pytanie nie oczekuje odp ;] to tylko myśl. dzieki za wpis (Land)(dry)yna210
Profile CardPM
+Quote Post
Blastard0
post 07.03.2009 - 20:53
Post #11

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 6796

Na dzień dzisiejszy wyjść z ciała udało mi się tylko raz. Byłem akurat po osiemnastce kumpla, wróciłem do domu koło trzeciej. Co tu dużo mówić - wypadało wypić troszkę za zdrowie solenizanta :D. Nie, żebym się spruł, ale troszeczkę tego było... W każdym razie zdrowia będzie miał jeszcze spokojnie na parę lat.
Po więcej informacji o moim pierwszym oobe zapraszam serdecznie na mój blog.
Wniosek z tego taki: alkohol nie wpływa negatywnie na wyjście poza ciało. Przynajmniej nie na mnie.
Co do twojego posta, Meshu... Gdy ja sobie wypiję, mam takie uczucie: świat mi się odchyla delikatnie w lewo lub w prawo na parę milimetrów, a potem natychmiast wraca do normalnej pozycji... i tak w kółko.
Ale wtedy, na imprezie... to było inne. Świat mi wirował, ale tak... "do wewnątrz". Nie wiem, jak lepiej to opisać.
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 09.03.2009 - 21:33
Post #12

hehe xD Też tak miałem :) Fajne uczucie, ale najgorzej jak zamkniesz oczy. Potem kładziesz się i HELIKOPTER xD czujesz jakbyś się kręcił razem z łóżkiem, ale tylko to co dotykasz kręci się razem z Tobą xD Wtedy jest najlepiej wyobrazić sobie, że unosimy się nad łóżkiem i kręcimy się w powietrzu :) A jeszcze lepiej jak jesteśmy w paraliżu :) Więc wtedy możemy wyjść przez przypadek xD
Profile CardPM
+Quote Post
rkowela
post 11.03.2009 - 22:17
Post #13

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 5844

Co do alkoholu to zauważyłem w moim przypadku, że zwiększa skuteczność metody 4+1. Praktycznie za każdym razem jak zdarza mi się wypić 1 piwko pod wieczór (ok. godz. 19-20) lub jak wracam wcześnie z jakichś imienin to nad ranem mam bardzo zadowalające rezultaty. Oczywiście zachowuję w tym umiar, czyli np. 1 piwo na tydzień lub na dwa tygodnie. Bez alkoholu udało mi się wyjść tylko raz i byłem w miarę dobrze dostrojony, ale inne próby kończyły się zaśnięciem i całe wybudzanie nad ranem szło na marne.
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 12.03.2009 - 07:59
Post #14

Więc masz Bmetbg odpowiedź na Twoje pytanie :) Uważam, że do zamknięcia? :)
Wystarczająco dużo argumentów Ci podano, że alkohol pomaga :P
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 12.03.2009 - 13:49
Post #15

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

W sumie racja Meshu.Więc zamykam.
Profile CardPM