Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Umiecie Cofnac Sie Do Przeszlych Wcielen?, Do tych, ktorzy wierza w reinkarnacje
inya
post 13.03.2009 - 21:23
Post #1

Guests

Ja kilka razy cofnelam sie do mojego przeszlego wcielenie (tego ostatniego pewnie, ewentualnie przedostatniego - XX wiek) poprzez autohipnoze. Najpierw trzeba sie bylo rozluuuuuuuuznic, a potem zaczal sie taki jakby "sen", w ktorym bylam ta osoba z poprzedniego wcielenia, a czasem widzialam ja (siebie?) z boku - zupelnie jak we snie. Czy cofanie sie do przeszlych wcielen to tez rodzaj OOBE? Dodam jeszcze, ze bedac w poprzednim wcieleniu opowiadalam o tym, co robie w obcym jezyku, w ktorym wymawialam twardo "r", czego w tym zyciu nie potrafie...

+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
chemiq12
post 13.03.2009 - 21:26
Post #2

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 6841

hmm ciekawe przeżycie , ja osobiście nic takiego nie przeżyłem a nie ukrywam że bym chciał :d , jestem dośc ostrożny co do wiary w poprzednie wcielenia tym samym w reinkarnację jednak spotkałem się już z kilkoma przykładami godnymi uwagi i zainteresowania .

Pozdrawiam i życzę sukcesów :]
Profile CardPM
+Quote Post
Haiku
post 13.03.2009 - 21:36
Post #3

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 5919

Jest to bardzo ciekawe, choć mi jeszcze nie dane było doznać swych poprzednich wcieleń za obecnego wcielenia. Znam niektóre nagrania autohipnozy w których po procedurze relaksacji lektor sugeruje za pomocą różnych sugestii opuszczenie swego ciała, a to pasuje jakby do OOBE w jakimś stopniu, ale może się mylę. Może proces doświadczania poprzednich wcieleń jest tylko jakiegoś rodzaju grzebaniem w pamięci, trudno tylko ocenić, w czyjej konkretnie pamięci w sensie nośnika (duszy, ciała?). Może badania aktywności mózgu podczas doznawania poprzednich wcieleń coś by ciekawego wyjaśniło.
Profile CardPM
+Quote Post
Paul 023
post 13.03.2009 - 21:40
Post #4

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 3713

Przyznam, że temat jest bardzo ciekawy i już się kiedyś zastanawiałem czy nie stworzyć tematu o reinkarnacji.

Mam nadzieję, że moderatorzy jak i zarówno administrator nie zamknie owego tematu i nie uzna za spam. :)

Wiele myślałem o tym i jak to zrobić by zobaczyć poprzednie swoje życie.
Sen jaki miałem bowiem do dziś nie jestem pewny czy to z poprzedniego życia mojego.Wymieniony sen jest w notatniku u mnie zapisany.

Po tym śnie dziwnie się czułem i ciągle nad tym rozmyślałem i jest prawdopodobieństwo iż to moje poprzednie życie.
Profile CardPM
+Quote Post
MrocznyHipis
post 13.03.2009 - 22:06
Post #5

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 4446

w tym temacie polecem książkę "Życie przed życiem" Raymonda Moody. Jest tam też intrukcja autohipnozy.
Temat bardzo interesujący. Mogłabyś opowiedzieć o Twojej regresji w przeszłe życie?
Profile CardPM
+Quote Post
GdaJan
post 14.03.2009 - 00:21
Post #6

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 6922

Mialem kiedyś bardzo realistyczny sen , gdzie bylem kloszardem ponieważ nie skończyłem szkoły i żyłem na śmieciowisku, ale lekcja była taka ze całkiem dobrze mi się żyło, pamiętam moment kiedy oglądałem w klasie na tablicy jakieś wzory i powiedziałem ze taka wiedza na nic mi się nie przyda, i wyszedłem:) Autohipnoza, ciekawa sprawa.
Profile CardPM
+Quote Post
MrocznyHipis
post 14.03.2009 - 11:29
Post #7

Gość Rodziny
*

poprawka, chodziło mi o hipnoze. W sumie można osiągnąć nią bardzo dużo. Ale trzeba uważać. W książce opinasany byl przypadek hipnozy przez telefon, była tak głęboka, że nie dało się wybudzić tej osoby. Problem był w tym że w tej chwili przeżywał w tej regresji straszne wydarzenie. Chyba pare chwil przed swoją śmiercią. W takich sytuacjach można zrobić sobie nawet krzywde.
Profile CardPM
+Quote Post
Paul 023
post 14.03.2009 - 11:54
Post #8

Członek Rodziny

Niestety taka hipnoza bywa niebezpieczna.
Najlepiej mieć hipnotyzera obok siebie.
Wtedy jest pewne, że w razie czego on zrobi to co trzeba. A nie dość, że człowiek się dobrze na tym nie zna to sobie bardziej może zaszkodzić.
Ja wolę bardzo dużo posiedzieć w tym temacie i jak najwięcej się o tym dowiedzieć, a nie robić od razu tych rzeczy...
Profile CardPM
+Quote Post
inya
post 14.03.2009 - 15:06
Post #9

Guests

CYTAT(MrocznyHipis @ 13.03.2009 - 23:06) *
w tym temacie polecem książkę "Życie przed życiem" Raymonda Moody. Jest tam też intrukcja autohipnozy.
Temat bardzo interesujący. Mogłabyś opowiedzieć o Twojej regresji w przeszłe życie?

Dzieki, czytalam te ksiazke. Na jej koncu jest zalaczona instrukcja autohipnozy, to wlasnie z niej skorzystalam.
+Quote Post
MrocznyHipis
post 14.03.2009 - 15:31
Post #10

Gość Rodziny
*

CYTAT
Wtedy jest pewne, że w razie czego on zrobi to co trzeba. A nie dość, że człowiek się dobrze na tym nie zna to sobie bardziej może zaszkodzić.
Ja wolę bardzo dużo posiedzieć w tym temacie i jak najwięcej się o tym dowiedzieć, a nie robić od razu tych rzeczy...

Oczywiście. W Polsce podobno można chodzić na terapie regresjii, ale za to trzeba dużo płacić.
CYTAT
Dzieki, czytalam te ksiazke. Na jej koncu jest zalaczona instrukcja autohipnozy, to wlasnie z niej skorzystalam.

Bardzo ciekawa lektura. Ale jeżeli nie uważasz tego za zbyt osobiste to mogłabyś opowiedzieć o swoich regresjach.
tak po za tym za którym razem udało Ci sie wprowadzić w stan hipnozy? Czy pomagał Ci w tym ktoś, czy nagrawałaś się na dyktafon?
Profile CardPM
+Quote Post
inya
post 14.03.2009 - 15:42
Post #11

Guests

CYTAT(MrocznyHipis @ 14.03.2009 - 16:31) *
Oczywiście. W Polsce podobno można chodzić na terapie regresjii, ale za to trzeba dużo płacić.

Bardzo ciekawa lektura. Ale jeżeli nie uważasz tego za zbyt osobiste to mogłabyś opowiedzieć o swoich regresjach.
tak po za tym za którym razem udało Ci sie wprowadzić w stan hipnozy? Czy pomagał Ci w tym ktoś, czy nagrawałaś się na dyktafon?

Sama sie nagralam na magnet i puscilam sobie formulke zamieszczona na koncu ksiazki. Kiedy juz sie cofnelam, nagralam sie na magnet. Jednak wkrotce potem zdecydowalam sie skasowac nagranie (bylo po hiszpansku, wtedy nie znalam w ogole tego jezyka, teraz sie go ucze, ale to tak na marginecie:) Cofnac udalo mi sie za 1-szym razem. Najpierw poczulam jakbym sie unosila, potem zaczal sie "sen" o moim przeszlym wcieleniu. Widzialam fragmenty tego zycia od dziecinstwa do smierci. W niektorych momentach odczuwalam nawet bol. Warte nadmienienia jest, ze w przeszlym wcieleniu, jesli moje doswiadczenie z cofnieciem sie mozna uznac za wiarygodne, przezylam smierc kliniczna. Szlam wtedy przez dlugi korytarz, na koncu ktorego bylo swiatlo. Jednak wczesniej znajdowaly sie drzwi, ktore byly jeszcze wtedy zamkniete dla mnie. W poprzednim wcieleniu byla ateistka, a mimo to widzialam w smierci klinicznej swiatlo i korytarz. Nie moge napisac kim bylam, bo ta osoba byla dosyc znana...

CYTAT(Paul 023 @ 14.03.2009 - 12:54) *

Ja robilam to sama i sie udalo. Nic sie nie stalo. Chociaz jakis czas pozniej widzialam ducha osoby, ktora bylam w poprzednim wcieleniu w swoim pokoju z niezadowolona mina, zblizyla sie troche w moja strone i zniknela.

tom: uważaj co czynisz, pewna zasada jest na KAŻDYM forum. Nie postuj dwa razy pod rząd, masz opcje edytuj i wtedy zmieniasz/rozszerzasz poprzedni post.
+Quote Post
ulcia
post 14.03.2009 - 21:11
Post #12

Przechodzień

Nr użytkownika: 6928

hmm, ja zawsze bardzo się interesowałam tym tematem(tzn. reinkarnacji i poprzednich wcieleń) i bardzo bym chciała przeżyć taką regresje do swojego poprzedniego życia. Mam pytanko, inya, czy po przebudzeniu się pamiętałaś wszystko co się wydarzyło, czy dowiedziałaś się dopiero z nagrań?
Profile CardPM
+Quote Post
landryna210
post 14.03.2009 - 21:28
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 6594

Może to głupie,ale mam nadzieję,że reinkarnacja nie istnieje.Możliwe,że oszalałam,ale gdy o tym myślę czuję strach,smutek itp Nie wiem dlaczego.Może dlatego ,że już nigdy nie zobaczę moich bliskich...chociaż wiem,że i tak bym ich nie pamiętała.Liczę na to,że po śmierci spotkam wszystkich ,których kochałam i w to wierzę...
Profile CardPM
+Quote Post
inya
post 14.03.2009 - 22:01
Post #14

Guests

CYTAT(ulcia @ 14.03.2009 - 22:11) *
hmm, ja zawsze bardzo się interesowałam tym tematem(tzn. reinkarnacji i poprzednich wcieleń) i bardzo bym chciała przeżyć taką regresje do swojego poprzedniego życia. Mam pytanko, inya, czy po przebudzeniu się pamiętałaś wszystko co się wydarzyło, czy dowiedziałaś się dopiero z nagrań?

Po przebudzeniu pamioetalam, ale teraz, z uplywem czasu pamietam juz coraz mniej z moich podrozy do poprzedniego wcielenia. Pozdrawiam.
+Quote Post
GdaJan
post 14.03.2009 - 23:35
Post #15

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 6922

CYTAT(landryna210 @ 14.03.2009 - 21:28) *
Może to głupie,ale mam nadzieję,że reinkarnacja nie istnieje.Możliwe,że oszalałam,ale gdy o tym myślę czuję strach,smutek itp Nie wiem dlaczego.Może dlatego ,że już nigdy nie zobaczę moich bliskich...chociaż wiem,że i tak bym ich nie pamiętała.Liczę na to,że po śmierci spotkam wszystkich ,których kochałam i w to wierzę...

Hmm dziwne. Proponuje przestudiowanie większej ilości informacji na temat reinkarnacji. Nie sądze, że wiem wszystko na ten temat, aczkolwiek, pomiędzy reinkarnacjami masz czas na wiele rzeczy, właśnie między innymi spotkanie z ukochanymi. Reinkarnacja nie wyklucza tego co napisałaś :)
Profile CardPM
+Quote Post
MrocznyHipis
post 15.03.2009 - 11:47
Post #16

Gość Rodziny
*

inya dzięki Ci za to. W krótce postaram się też tak zrobić i zdam relacje z tego. A próbowałaś robić jeszcze jakieś "cofnięcia"?
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 15.03.2009 - 14:19
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Nie widzę kłopotu,wszystko jest jednym ubranym w inne słowa,czym jest wymiar astralny ? Czy nie jest odbiciem początku,źródła,Boga,wszelkiego tworzenia ?Jeżeli tak jest, to przeszłość,przyszłość czy teraźniejszość stoi otworem,przed każdym.Tworzenie nowych teorii jakie tu widzę oddala nas(więcej was niż mnie) a nawet zniechęca.
Profile CardPM
+Quote Post
inya
post 15.03.2009 - 19:07
Post #18

Guests

CYTAT(MrocznyHipis @ 15.03.2009 - 12:47) *
inya dzięki Ci za to. W krótce postaram się też tak zrobić i zdam relacje z tego. A próbowałaś robić jeszcze jakieś "cofnięcia"?

Robilam w sumie kilka rzy, ale zawsze cofalam sie do tego samego wcielenia. Kilka dni po cofnieciach zobaczylam osobe (jej ducha?), ktora bylam w poprzedmim wcieleniu w moim pokoju. Stala przy drzwiach, nastepnie zrobila kilka krokow w moja strone i zniknela. Wtedy sie troche przestraszylam i zaprzestalam autohipnozy. Jednak niedawno snilo mi sie, ze sie cofnelam do innego (juz naprawde poprzedniego mojego) wcielenia, w ktorym zostalam zamordowana w wieku okolo 10 lat. To byl jednak nieswiadomy sen, nie staralam sie poprzez sen cofnac do poprzednich wcielen ani zrobic autohipnozy na jawie...
+Quote Post
Misia
post 15.03.2009 - 19:09
Post #19

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 3881

Można podczas oobe stworzyć/ znaleźć lustro i przywołać w nim jakieś wcielenie. Jak zobaczycie obcą buzię w lustrze, która nałoży się na waszą, wtedy należy do niego wskoczyć a przeniesie was prosto w realia z tamtego wcielenia i przeżyjecie sobie kawałek życia tej osoby. Sprawdzone przeze mnie - działa.
Profile CardPM
+Quote Post
Paul 023
post 15.03.2009 - 19:30
Post #20

Członek Rodziny

Inya to ciekawe co opisujesz...

Właśnie zastanawia mnie ten fakt jak to jest możliwe widzieć ducha osoby, którą się było w poprzednim wcieleniu. Zaskoczył mnie ten twój post bo jeszcze się z tym nie spotkałem, ani nie słyszałem.
Profile CardPM
+Quote Post
inya
post 16.03.2009 - 15:20
Post #21

Guests

CYTAT(Misia @ 15.03.2009 - 20:09) *
Można podczas oobe stworzyć/ znaleźć lustro i przywołać w nim jakieś wcielenie. Jak zobaczycie obcą buzię w lustrze, która nałoży się na waszą, wtedy należy do niego wskoczyć a przeniesie was prosto w realia z tamtego wcielenia i przeżyjecie sobie kawałek życia tej osoby. Sprawdzone przeze mnie - działa.

Kilka razy, po zastosowaniu autohipnozy widzialam w lustrze osobe, ktora bylam w poprzednim wcieleniu, zamiast wlasnego odbicia. Przyznaje, ze to mne nieco wystraszylo. Po zaprzestaniu autohipnozy juz jej nie zobaczylam.
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic