Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Lucidology
picasso
post 24.06.2009 - 20:12
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 5439

Hello obemaniaki:p

Dość często czytam wasze forum, żadko pisze (żadko mam coś do napisania), ale ostatnio znalazłem coś ciekawego, i myślę, że warto by było się tym podzielić.

Ze strony lucidology.com można pobrać fajnego ebooka (niestety po angielsku, ale napisany dość prostym językiem) o samym oobe, towarzyszących mu zjawiskach, najczęściej popełnianych problemach, etc. Oprócz klarownych rysunków / wykresów zaciekawiło mnie hasło "How To Have 100 OBEs In 100 Days Even If You're A Jetlagged Insomniac Right Now". Czyli chodzi o to jak zrobić kilka krótkich oobe (Micro OBE) podczas jednej sesji (5, 10, a nawet 20).

Tutaj można pobrać ebooka:
Lucidology 101
a tutaj to samo tylko w formie filmików

PS. Druga część (lucidology 102) sporo kosztuje, ale z tej można się też sporo dowiedzieć:P
PS2. Wiem, że według niektórych to napewno kolejny bezsensowny topic, że to kolejny temat do kłotni, że przez takie wypowiedzi ludzie tracą wiarę w boga(xD), że mam w sobie dużo chaosu i potrzebuje to zamanifestować, a wszystko ogólnie tylko po to, żeby wszystkich wkurzyć, ale może się komuś przyda (czego oczywiście nie zamierzałem:D).

Pozdrawiam :)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
set.h
post 24.06.2009 - 21:42
Post #2

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Picasso nie bardzo rozumiem co ma być tematem kłótni. Dzięki za link.
Profile CardPM
+Quote Post
picasso
post 25.06.2009 - 09:39
Post #3

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 5439

CYTAT(set.h @ 24.06.2009 - 22:42) *

Taka ironia :D
Profile CardPM
+Quote Post
Vodnik
post 27.06.2009 - 20:39
Post #4

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 5936

QUOTE (set.h @ 24.06.2009 - 22:42) *

Może rzadko tu zaglądam, ale chyba kilka razy już widziałem głupie (nie raz agresywne) komentarze do niegłupich postów/tematów... ;p vide: mój post xD

A z letargu się wybudziłem, by polecić wam ten materiał i co ważniejsze (bo wynikające z mego egoizmu^^) dopytać się, jak to na was działa. Wg mnie jest to najlepsze źródło *praktyczniej* wiedzy odnośnie OOBE & LD, interesują więc mnie opinie innych ludzi.

Więc jeśli masz problemy z OOBE/LD to z czystym sumieniem polecam Lucidology101... naprawdę miło by było dowiedzieć się jak opisane tam techniki działają na innych ludzi ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Mildreams
post 25.01.2010 - 13:21
Post #5

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 7697

Czesc,

choc watek ten nie nalezy do najswiezszych, chcialbym dodac kilka slow od siebie.

po pierwsze jestem bardzo malo zaawansowany w LD i OBE, moje doswiadczenia sprowadzają sie glownie do wiedzy teoretycznej z ksiazek, oraz pierwszego doswiadczenia dzieki Lucidology 101.

Wczesniej probowalem kilkukrotnie Hemi-Sync, osiagajac glownie relaksację. OBE i LD wydawaly się odległe jak wakacje na malediwach.

Dzieki 101 mialem pierwsze LD/OBE - trudno mi zaliczyc swoje doswiadczenie na 100% do jednej z kategorii, mianowicie,

uzywając poleconego przez autora L...101 timera - zastosowalem metode 4+1, nastepnie odczekalem 30min na probe zasniecia i zapuscilem schemat 8,4,8,12,16,20,20,6,6,6... min. W ciagu pierwszej 20tki poczulem ze spadam kilkakrotnie napiąłem miesnie i wrocila mi swiadomosc. Potem pomyslalem o wyjsciu z ciala poprzez obrot. Po chwili obrocilem sie i poczulem ze zaraz spadne z lozka, ale tym razem nie poruszylem się. Poczułem jakbym spadł z lozka, ale bardzo delikatnie, jak chmura pierza, ladując jak galareta i rozlewając się po podłodze.
Postanowilem uruchomic 2gie oczy i zobaczyc pokój w ktorym bylem. Postanowilem przyjrzec cie detalom ktore potwierdzą OBE. Niestety wystroj byl sprzed kilku lat, a przedmioty powstaly w wyobrazni.

Wylecialem przez okno na ulicę, było piękne slonce i zielen, poruszyla mnie głebia kolorow i dokladnosc szczegolow ktore moglem obserwowac,

nagle obodzil mnie dzwiek drugiej 20stki.
do konca dnia przepełniała mnie ogromna radosc i ekscytacja na mysl o kolejnej przygodzie.

Doswiadczenie to mialo miejce rano 19 lutego 2010. Od tej pory juz 5 krotnie probowalem powtorzyc to doswiadczenie, jak na razie osiagajac lekkie wibracje i nic pozatym.

Lucidology 101 sprawia wrazenie tandetnego produktu z telezakupow, a autor wydaje się odkrywac kilkoma teoriami amerykę na nowo. Niemniej jednak ogladanie wszystkich tych wykresow i opisow, oraz zastosowanie budzika w metodzie 4+1 przynioslo w moim przypadku blyskawiczny efekt i rezultat o wiele, wiele lepszy od oczekiwan.

Patrząc wstecz chyba najbardziej porusza mnie moment niefizycznego wypadnięcia z ciala i opadnięcie na podłoge, poniewaz wydaje mi sę ze ani na moment nie stracilem swiadomosci.

Chetnie uslysze doswiadczenia z L...101 jak rowniez wskazowki do dalszych podrozy.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic