Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Cudowny Sen?
mick
post 07.08.2009 - 16:20
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 7294

Kiedyś (nie tak kiedyś, 2-3 lata temu) miałem taki sen:
Początku nie pamiętam, pamiętam tyle, że byłem w jakimś lesie, biegałem, coś przestawiałem ...
Potem nagle znalazłem się w moim pokoju, otworzyłem łóżko (takie otwieranie, gdzie można pościel schować :P ) a tam była jakaś dźwignia... pociągnąłem ją i usłyszałem takie głuche stuknięcie. Podchodzę do szafy, otwieram i są jakieś schody na górę ...
Oczywiście wszedłem tam.
Był tam jakiś korytarz, zaraz po lewej taka barierka, a na dole przepaść... ale gdzieś troszkę niżej było widać inne piętro, również otoczone barierką. Na korytarzu były 3 drzwi. 2 po prawej, zaraz za barierką i jedno na końcu korytarza (albo na odwrót, z czasem zapomniałem). Po prawej stronie było okno, takie staroświeckie, z normalnym szkłem.
A za oknem piękny, cudowny lecz surrealistyczny krajobraz - trawa była w ciemnym odcieniu różu, rzeźba lekko pagórkowata, wąska ścieżka, drzewa (nie zielone, koloru zapomniałem), strumyk, ładna słoneczna pogoda...
Potem skierowałem się do jednych z dwóch drzwi po prawej, tych za barierką, a tu nagle... BUDZĘ SIĘ, a raczej rodzice mnie obudzili... Dosłownie myślałem, że ich uduszę, zatłukę, chciało mi się beczeć, że taki sen mi przerwali. A to dlatego, że w tym miejscu we śnie, w tym korytarzu czułem się bezpiecznie, tak jakby wszystko miało być dobrze. Gdy tylko wspomnę o tym śnie, to od razu łzy mi do oczy napływają, sam nie wiem czemu?
Teraz za wszelką cenę usiłuję się tam dostać, do tego pięknego surrealistycznego świata w szafie...
To był "tylko" sen, nie żadne LD czy OBE, bo takie rzeczy raczej odróżniam (nie doświadczyłem ani LD ani OBE). Więc na jakimś portalu natrafiłem na artykuł o oobe, a później na to forum. Pomyślałem, że właśnie dzięki oobe będę mógł się jakoś tam dostać - czy jest to możliwe w oobe?

Miałem też taki jeden dziwny sen, bardzo krótki, i to był tylko jedyny sen jednej nocy.
Śniło mi się, że wstaję z łóżka (jest ciemno) i podążam do jakiejś dziwnej pochodni (takiej staroświeckiej) płonącej na... niebiesko. Potem tak jakby wniknąłem w tę pochodnię i się obudziłem.

Co myślicie o tych snach? Na tym 1-szym najbardziej my zależy, czuję, że JA PO PROSTU MUSZĘ TAM BYĆ. Ale to był sen, a skąd we śnie takie poczucie bezpieczeństwa, poczucie, że "wszystko będzie dobrze" ?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
rynio1982
post 07.08.2009 - 16:47
Post #2

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 5951

Pewnie że dzięki oobe się tam dostaniesz jesli masz to odwzorowane w swojej podświadomości to w ospuo sam sobie to odtworzysz jesli oczywiście panujesz nad świadomymi wyjściami. Jesli rzeczywiście tak bardzo pragniesz tam być, to mozliwe że nawet przypadkiem przy pierwszych wyjściach tam trafisz choćby na chwilę.
Profile CardPM
+Quote Post
podróżnik1
post 07.08.2009 - 19:07
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7276

Kochany, to nie był "tylko sen". W zasadzie nie ma czegoś takiego jak "tylko sen". To po prostu odmienny stan świadomości, w którym nie miałeś świadomości, że tak się mało klarownie wyrażę. DS najlepiej to ujął mówiąc, że "zwykły sen", LD, OBE to to samo, tylko z różnicą w dostrojeniu, poziomie świadomości. Piszę to byś był tego wszystkiego świadom :) Jeszcze jedno - jak chcesz się tam dostać to zacznij trenować OBE, najlepiej metodą 4+1, która przez znakomitą większość uznawana jest za tą, która niesie ze sobą największe prawdopodobieństwo osiągnięcia celu w postaci wysokich lotów. Pozdrówka
Profile CardPM
+Quote Post
mick
post 09.08.2009 - 11:30
Post #4

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 7294

Dobra, zalozmy, ze jakos sie dostalem do oobe. Co bym wowczas spotkal za tymi drzwiami? Spotkalbym pustke, nicosc czy cos innego? Problem polega na tym, ze ja nie wiem, co tam jest bo rodzice mnie obudzili zanim je otworzylem.
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 09.08.2009 - 15:40
Post #5

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Super zamykam.Nastepnym razem pisz takie zreczy w notatniku bo pojdzie ostzrezenie.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic