|
|
15.08.2009 - 05:10
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
uff w koncu udalo mi sie zarejestrowac..
co do oobe to kiedys praktykowalam, udalo mi sie 2 razy wyjsc z ciala..i jak czytam na forum to poraliz senny nie jest z tym powiazany (z tym, ze zamiast miec go podczas wychodzenia ze snu to zawsze mam go przy zasypianiu) czytalam tytaj o przpatkach paralizu ale wszystkim zdazaly sie sporadycznie albo kilka razy... otoz mam 26 lat i paraliz odczuwam od czasow liceum...na studiach zdazylo mi sie kilka razy i nawet opracowalam wraz z chlopakiem system wybudzania mnie z tego...otorz zawsze jak mnie paralizowalo (oczywiscie strasznie sie balam) pomimo tego, ze cale cialo jest sparalizowane to potrafilam go tracac stopa i wtedy mnie wybudzal...studia sie skonczyli, chlopaka juz nie mam i mam 26 lat...raz na jakis czas przytrafia mi sie paraliz..ostatnio czesciej, zawsze bylo to dla mnie nieprzyjemne, zawsze mialam omamy....ze slysze szczek lancuchow, ze jestem w ciemnym miejscu, ze nie wiem co sie stanie.....ale ostatnio siedziala na mnmie kobieta, jakby demon i mowila do mnie-nigdy wczesniej tak nie mialam...czytalam, ze moze wiazac sie to z demonami nocnymi....co teraz? demony to nie zarty |
|
|
|
![]() |
15.08.2009 - 08:46
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak dla mnie te dwa tematy mogą Tobie pomóc, ale na pewno było więcej, użyj więc opcji szukaj w prawym górnym rogu: http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=4296,
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...amp;#entry56952 |
|
|
|
15.08.2009 - 09:12
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Paraliż senny jest zjawiskiem naturalnym, pojawia się zawsze gdy zasypiamy. Jest potrzebny by unieruchomić ciało podczas snu, żeby nie lunatykować i nie zrobić sobie lub komuś krzywdy. Dzięki niemu również ciało jest bardziej wypoczęte. Normalnie człowiek raczej nie jest świadomy stanu zapadania w sen. Jeśli świadomie doświadczamy tego paraliżu to znaczy, że doszło do zakłócenia w funkcjonowaniu naszego mózgu, ale nie ma to poważnego wpływu dla zdrowia psychicznego i fizycznego. Stan ten powstaje w wyniku wysiłku, dojrzewania, przemęczenia, deficytu snu. Pojawiają się wówczas halucynacje zwane hipnagogami i paraliż. Halucynacje te mogą być odczuwane jako dźwięki, smaki, zapachy, zmieniona pozycja ciała i przestrzeni, a także czyjejś obecności w pokoju czy dusiołka, zmory nocnej. Sam wielokrotnie doświadczałem różnych form i postaci paraliżu i hipnagogów, więc wiem co mówię. Jest to bardzo nieprzyjemne doświadczenie, wywołuje paniczny strach. Jak temu zaradzić? trzeba uregulować, doprowadzić do równowagi funkcjonowanie naszego organizmu i psychiki, prowadzić zdrowy tryb życia i pozbyć się lęków przed tym. Jeśli to wyeliminujesz to z czasem odkryjesz, że zdarza się to coraz rzadziej, aż w końcu będzie to na prawdę sporadyczne doświadczenie. Nie wolno się też bać tego paraliżu, lek jest najgorszy i często wywołuje doświadczenie ze zmorami.
Jeśli jesteś świadoma paraliżu to już jeden krok dzieli Cię od doświadczenia poza ciałem, możesz to wykorzystać. Jest to Twoja szansa, bo nie każdy doświadcza świadomie paraliżu nocnego, a on jest warunkiem koniecznym by świadomie mieć OBE. Ps. A więc nie masz chłopaka, hmmm... :) Pozdrawiam |
|
|
|
15.08.2009 - 12:30
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Zamykam bo bylo piec tysięcy milionów razy.Nastepnym razem zanim załozysz temat skorzystaj z opcji szukaj.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |