Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Zaniki Pamięci
milordi
post 13.05.2007 - 15:10
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 874

Ostatnio przydarzyło mi się coś dziwnego. Wieczorem nastawiłem budzik na godz. 3:30 i poszedłem spać. Obudziłem się w środku nocy. Spojrzałem na zegarek - była godzina 4:20. W pierwszej chwili pomyślałem, że nie włączyłem budzika w telefonie, ale po sprawdzeniu okazało się, że jednak był włączony i nastawiony na 3:30. Wynika z tego, że musiałem wstać, wyłączyć budzenie, przez 45 minut się rozbudzać (całkiem dobrze się rozbudziłem - prawie nie byłem śpiący) i położyć się z powrotem do łóżka. Tylko że absolutnie nic z tego nie pamiętam.
Spotkaliście się z czymś takim?
Dodam jeszcze, że kiedyś już zdarzyło mi się coś takiego. Matka obudziła mnie po coś w środku nocy, a ja rano niczego nie pamiętałem.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 10)
Ketrab
post 13.05.2007 - 18:08
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Zdarzyło ci się kiedyś lunatykować? Ja lunatykuję często ,gdy dzwonek zadzwoni to wstaję i szukam po pokoju żródła dzwięku potrafię nawet odsuwać szafy jeżeli nie mogę go znależć ,czasami mam tak jak ty patrzę na zegarek a tam inna godzina niż powinna być ,ale nie mam takich dziur pamięci jak ty,jednoznacznie wyglądasz mi na Lunatyka (:
Profile CardPM
+Quote Post
Wesoły Pierożek
post 13.05.2007 - 18:32
Post #3

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1122

Takie wyłączanie budzika to normalna sprawa :) Ja mam tak stosunkwo często.. 2 razy na miesiąc.. to kwestia kompletnego zmęczenia organizmu. Ciało budzi sie wyłącza to co je bardzo wkuw**rza :P i idzie dalej spać pozwalając świadomości dalej odpoczywać. Czasami takie coś pamieta sie jak mrugnięcie. Jedna rada na coś takiego. Budzik daleko od łóżka albo wiecej sypiaj :)
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 13.05.2007 - 18:51
Post #4

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Wesoły Pierożek @ 13.05.2007 - 19:32) *
Takie wyłączanie budzika to normalna sprawa :) Ja mam tak stosunkwo często.. 2 razy na miesiąc.. to kwestia kompletnego zmęczenia organizmu. Ciało budzi sie wyłącza to co je bardzo wkuw**rza :P i idzie dalej spać pozwalając świadomości dalej odpoczywać. Czasami takie coś pamieta sie jak mrugnięcie. Jedna rada na coś takiego. Budzik daleko od łóżka albo wiecej sypiaj :)

Nie można zasadniczo stwierdzić jaka jest przyczyna lunatykowania ,być może stres? Lutatycy pogrążeni są w głębszej fazie snu niż spiący ludzie wiec wieksza ilość snu nic chyba nie pomoże(: ale nie ma co się martwić to nie choroba tyko cecha swoista(:
Profile CardPM
+Quote Post
Wesoły Pierożek
post 13.05.2007 - 19:26
Post #5

Przyjaciel Rodziny

Ja w takim czasie nie lunatykuje.. bo jak ide po pokoju w strone guzika to choćbym był nawalony ;) Jest to czysta oznaka gigantycznego zmęczenia.. matka moja widziała jak już keidys sie czołgałem do budzika zeby go wyłączyć a ja o niczym nie pamiętałem :) . Często nie pamietam też rozmów z matką jak wybiera sie do pracy.
Profile CardPM
+Quote Post
LightRevan
post 13.05.2007 - 20:39
Post #6

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 227

Mi też coś takiego się przydarzyło jakiś tydzień temu. Nastawiłem sobie budzik na 3:50, a obudziłem się o 4:05. Patrzę na budzik w telefonie i widzę, że był ustawiony na 3:50. Dzwonki były włączone. Ale nic nie pamiętam żebym wyłączał.
Być może to jednak zmęczenie, bo tamtej nocy poszedłem spać ok 0:00 i mogłem nieświadomie wyłączyć kiedy zadzwonił. Dziwne...
Profile CardPM
+Quote Post
Zaborcza
post 13.05.2007 - 21:10
Post #7

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 1055

Raczej pospolite zjawisko. Sama od czasu do czasu doświadczam czegoś podobnego i zazwyczaj wtedy, gdy późno pójdę spać, lub gdy jeszcze się nie wyśpię. Budzik stoi na biurku, potrafię sobie najzwyczajniej wstać, wyłączyć go i spać dalej. Później rzuciłabym go ze złości o ścianę, bo znów zaspałam. Ale miło wiedzieć, ze nie tylko ze mną dzieją się takie rzeczy. :P

Cytat: Ciało budzi sie wyłącza to co je bardzo wkuw**rza :P i idzie dalej spać pozwalając świadomości dalej odpoczywać.

Zastanawia mnie jedno: skoro umysł śpi, to co kontroluje wtedy ciało?
Profile CardPM
+Quote Post
Wesoły Pierożek
post 13.05.2007 - 21:37
Post #8

Przyjaciel Rodziny

Odruchy i podświadomość.
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 14.05.2007 - 00:13
Post #9

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Niebezpieczni z was ludzie, pasami do lozek powinni was przypinac ot co! Wy macie zaniki pamieci we snie... a mi sie to zdarza w trakcie dnia, heh skleroza w przyszlosci chyba mnie czeka :/... ;) miejmy nadzieje ze do tego czasu WYEWOLUUJE, polacze sie ze swoja nadswiadomoscia!
Profile CardPM
+Quote Post
milordi
post 14.05.2007 - 15:17
Post #10

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 874

Przypinanie pasami do łóżek to przesada, to nie jest zwyczajny lunatyzm polegający na samoistnym wstawaniu wkrótce po zaśnięciu. Dopóki żaden budzik (lub coś innego) nie usiłuje przeszkodzić we śnie nie ma mowy o żadnym nieświadomym wstawaniu. Na szczęście normalnie nic takiego mi się nie przydarza, wstając rano nigdy się z tym jeszcze nie spotkałem - używam radiobudzika stojącego tuż przy łóżku, nie zdarzyło mi się wyłączyć go odruchowo. A do budzenia się w nocy nastawiam budzik w telefonie i kładę go dla bezpieczeństwa z dala od łóżka, choć wygląda na to, że i ten sposób może zawieść.
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 14.05.2007 - 19:26
Post #11

Dusza Towarzystwa

Sory Day ,zapomniałem Traktaty czytałem jakieś 4 miechy temu więc: Bruce przypomina na wibracje najlepsza jest lina(:
Nie chodzi tu o budziki ani inne budzące duperele chodzi o prawdziwy przypadek Księżycowego jegomoscia
Był czas kiedy dzień w dzień przez cały tydzień(: lunatykowałem a w drzwaiach lub przy moim łóżku stał czarny pan ,nie żartuje ,nie ma z czego miałem niezłego doła ,to takie gorsze historyje(: ale zdarzyło mi się oddać honorowo mocz do kwiatka lub rytualnie na podłogę ale to w młodszym wieku(:
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic