|
|
12.12.2009 - 10:48
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Systemem DEIR zainteresowałem się, jakiś czas temu, zgromadziłem literaturę tzn.cztery pierwsze tomy. Ale czytanie z ekranu jest dość uciążliwe, ponadto dzielę kompa z innymi, więc postanowiłem kupić książki, okazało się że, pełny program to pięć części, zastanawiam się czy ktoś na tym forum zwrócił uwagę na ten system rozwoju, bądź praktykuje techniki tam zawarte. Piszę o tym bo po zapoznaniu się z całością, uważam że to wielki krok w świadomości i rozwoju człowieka. Dla informacji ogólnej, DEIR (Dalszy Energo-Informacyjny Rozwój) to system wyczuwania i opis działania ciał i mocy duchowych podany w kolejnych krokach, może być doskonały w doświadczaniu OOBE, LD, i pozostałych mocy doświadczanych w większości wypadków spontanicznie.
Otwieram więc dyskusję i proszę o wypowiedzi na ten temat, o ile admin uzna za wartościowy. Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() |
| Gray |
12.12.2009 - 11:27
|
|
Guests |
Moim zdaniem nie trzeba stosować żadnych systemów ;], no i "moce" ja dla mnie nie są czymś ważnym, raczej efektem ubocznym....
|
|
|
|
12.12.2009 - 12:05
|
|
|
Moim zdaniem nie trzeba stosować żadnych systemów ;], no i "moce" ja dla mnie nie są czymś ważnym, raczej efektem ubocznym.... Rozumiem że znasz ten system, Sęk w tym że, eksploracje mentalne to subiektywna zabawa z wyobraźnią nie możliwą do zweryfikowania, przypomina systemy stosowane dla relaksacji czy rehabilitacji psychologicznej umysłu i ciała. OOBE jest czymś innym, bardziej niezależnym od wyobraźni doświadczeniem. Co do "mocy duchowych" to miałem na myśli takie jak; uzdrawianie, kierowanie własnym życiem po uwolnieniu się od wpływu otoczenia, i świadomą eksplorację wyższych poziomów egzystencji. |
|
|
|
| Gray |
12.12.2009 - 13:59
|
|
Guests |
Okej z chęcią przyjrzę się temu dokładniej, tak czy inaczej ciekawy temat.
Faktycznie mentalne eksploracje w pojedynkę ciężko zweryfikować. W moim przypadku często przybierają formę surrealizmów, czy abstrakcji.... Jeśli chodzi o takie "moce" to ok ;) |
|
|
|
| SORROW |
12.12.2009 - 14:52
|
|
Guests |
|
|
|
|
12.12.2009 - 15:44
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Popieram przedmówce troche więcej informacji na ten temat
|
|
|
|
12.12.2009 - 15:54
|
|
|
Zapraszam do mojego Chomika, tam są pierwsze cztery tomy
http://chomikuj.pl/pyton357 w zakładce > Książki i e-booki > Parapsychologia > Energie duchowe |
|
|
|
12.12.2009 - 16:01
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dużo informacji znajduje się na stronie: http://www.deir.vgh.pl/news.php
Ciekaw jestem Pyton co skłoniło Cię do podjęcia tego tematu? |
|
|
|
12.12.2009 - 16:21
|
|
|
Dużo informacji znajduje się na stronie: http://www.deir.vgh.pl/news.php Ciekaw jestem Pyton co skłoniło Cię do podjęcia tego tematu? Tak znam tę stronę, a temat zainteresował mnie z powodu możliwości jakie daje współdziałanie z własną istotą EI (duszą), szczególną uwagę zwraca możliwość wpływania swoją mocą na zagubione dusze aby doprowadzić je do Centrum Odzyskań, czy osobista ochrona w razie agresji po tamtej stronie. Eksploracje światów niefizycznych są ciekawe, jednak niewielki pożytek z nich dla nas żyjących tu i teraz, z wyjątkiem wycinka wiedzy o świecie niefizycznym, a perspektywa uwolnienia się od szkodliwych czy niechcianych związków karmicznych tu i teraz może rozwikłać wiele zagadkowych wydarzeń które nieświadomie sami prowokujemy, i przeżywamy. Ta tematyka zasługuje na coś więcej, myślę że na małe pod-forum, jednak decyzja należy do admina. Pozdrawiam i życzę miłej i pouczającej lektury. Porada dla wszystkich zainteresowanych literaturą DEIR. Każdy kolejny tom zacznijcie od przeglądu, wstęp, podsumowania na końcu tomu, spisu treści. w ten sposób uzyskacie obraz tego co jest przedmiotem podręcznika. Stosuję tę metodę do każdej książki, taka orientacja pozwala na świadomy wybór. Pozdrawiam |
|
|
|
14.12.2009 - 01:08
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie mogę przeczytać nawet pierwszej książki, naturalnie odtrąca mnie jak ktoś zaczyna ksiązkę pisząć od tego, że jacy my smutni, biedni i że każdy chce zmienić zycie i że buhuhu , i że jest jedna jedyna metoda , i oczywiście tej osobie pomogła we wszystkim( w sprzedaży ksiązki też). Mogliby czasami przemilczeć te pierdoły i przejść od razu do sedna.... Eh, wściekłem sie bo spodziewałem się czegoś poważniejszego. Dam jej jeszcze drugą szanse, jak znajdę coś pożytecznego..to napiszę czy jest warta :P Pierwsze wrażenie --iiiiiiiiiii---
|
|
|
|
14.12.2009 - 08:14
|
|
|
Nie mogę przeczytać nawet pierwszej książki, naturalnie odtrąca mnie jak ktoś zaczyna ksiązkę pisząć od tego, że jacy my smutni, biedni i że każdy chce zmienić zycie i że buhuhu , i że jest jedna jedyna metoda , i oczywiście tej osobie pomogła we wszystkim( w sprzedaży ksiązki też). Mogliby czasami przemilczeć te pierdoły i przejść od razu do sedna.... Eh, wściekłem sie bo spodziewałem się czegoś poważniejszego. Dam jej jeszcze drugą szanse, jak znajdę coś pożytecznego..to napiszę czy jest warta :P Pierwsze wrażenie --iiiiiiiiiii--- Każda książka ma tę wadę, że 90% tekstu to tło a reszta konkrety, a takie wstępy są niektórym czytelnikom potrzebne, do stwierdzenia czy znajdzie to czego szuka. Tyle że to "instrukcja obsługi i konserwacji istoty ludzkiej". Ale będę pamiętał o Twoich preferencjach "tylko konkrety". Pozdrawiam |
|
|
|
14.12.2009 - 08:32
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ech , szukam wyjaśnienia tego wszystkiego:)
jeje |
|
|
|
14.12.2009 - 10:03
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Trochę przejrzałem książki i dla mnie dobrze one wyglądają. Pisze je stary nauczyciel i przeciąga strasznie , ale można znaleźć w tekstach sporo jego wnikliwych spostrzeżeń.
Te larwy ciągną się od iluś lat ludziom po głowach i zamydlają trochę obraz, ale pomimo tego fajna lektura. Gdyby dodać wypieranki ciałek do tego , nabierze wszystko konkretów. Zamienic krwiopijcze, astralne potwory na własne pragnienia, przejmujące formę szpiegow- mysloksztaltow i będziemy mieli komplet całkiem do rzeczy. Gdy ogląda sie Derrena, to widać co można zrobić. |
|
|
|
14.12.2009 - 11:54
|
|
|
Trochę przejrzałem książki i dla mnie dobrze one wyglądają. Pisze je stary nauczyciel i przeciąga strasznie , ale można znaleźć w tekstach sporo jego wnikliwych spostrzeżeń. Te larwy ciągną się od iluś lat ludziom po głowach i zamydlają trochę obraz, ale pomimo tego fajna lektura. Gdyby dodać wypieranki ciałek do tego , nabierze wszystko konkretów. Zamienic krwiopijcze, astralne potwory na własne pragnienia, przejmujące formę szpiegow- mysloksztaltow i będziemy mieli komplet całkiem do rzeczy. Gdy ogląda sie Derrena, to widać co można zrobić. Ja powoli wgryzam się w tematykę, ale zauważyłem jedną rzecz, kolejne kroki są proponowane ludziom jakby już "oczyszczonym z pasożytów, bo jak wyczuwać cokolwiek, mając "przypuszczalnie" skorupę takich czy innych powiązań. A co do Derrena, doszedłem do takich samych wniosków |
|
|
|
14.12.2009 - 12:26
|
|
|
Zdenko Domancic jest kolejnym człowiekiem ciągnącym ludzi za sznurki. Znajoma miała u niego kurs. Mówiła , ze goscio ma otwarte oczy w niefizycznych planach i pracuje ze śpiącym ciałem.
Sporo można wyciagnac dobrego z takiej pracy z czyimś astralniakiem. Wykorzystywane jest to wlasciwie we wszystkich niekonwencjonalnych terapiach. Wyjaśnienie Zdenka na te zjawiska jest proste. Mamy śpiące ciało, którym oddziałujemy na fizyczne:) |
|
|
|
14.12.2009 - 12:28
|
|
|
Ja tez szukam zrozumienia:)
jeje |
|
|
|
14.12.2009 - 12:36
|
|
|
Zdenko Domancic jest kolejnym człowiekiem ciągnącym ludzi za sznurki. Znajoma miała u niego kurs. Mówiła , ze goscio ma otwarte oczy w niefizycznych planach i pracuje ze śpiącym ciałem. Sporo można wyciagnac dobrego z takiej pracy z czyimś astralniakiem. Wykorzystywane jest to wlasciwie we wszystkich niekonwencjonalnych terapiach. Wyjaśnienie Zdenka na te zjawiska jest proste. Mamy śpiące ciało:) Niestety nie znam człowieka, problem w tym że, poza spontanem, jestem teoretykiem i nie potrafię odróżnić ani uchwycić odczuć z własnego wnętrza. |
|
|
|
14.12.2009 - 14:36
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jeżeli chcesz posiadać większą wrażliwość, to ćwicz ;) Jedni mają to od urodzenia, a inni poprzez ćwiczenia, miesiąc, parę miesięcy, może lata, praktyka czyni mistrza.
|
|
|
|
14.12.2009 - 17:45
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
eksploracje mentalne to subiektywna zabawa z wyobraźnią nie możliwą do zweryfikowania (...) kierowanie własnym życiem po uwolnieniu się od wpływu otoczenia Ad.1. bardzo łatwo o weryfikację doznań w 'wyobraźni' :) Ad.2. tak długo jak twoje życie zależy od kasy, tak długo nie kierujesz swoim życiem :) |
|
|
|
15.12.2009 - 21:47
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Z systemem DEiR zapoznałem się prawie cztery lata temu, przerobiłem dokładne, po kolei kolejne książki. Wprowadziłem program na sukces i powodzenie, do dziś jestem pod wrażeniem "tzw" zbiegów okoliczności jakie mnie spotkały i doprowadziły tu gdzie jestem czyli własnej niezależnej działalność z sukcesami, lokalem w centrum miasta, za śmieszne pieniądze. Potem zajęłam się praca i trochę zapomniałem o DEiR. Teraz wracam i wyznaczyłem kolejne cele do zrealizowania, jak osiągnę to dam znać.
|
|
|
|
15.12.2009 - 22:10
|
|
|
Tez sobie coś postanowiłem, będę znanym i bogatym malarzem za rok. Nie stresuje się jeszcze, bo minęły dopiero 2 tygodnie od podjęcia takiej decyzji.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |