oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Czy Deir To, Filozofia W Praktyce?
pyton357
post 12.12.2009 - 10:48
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Systemem DEIR zainteresowałem się, jakiś czas temu, zgromadziłem literaturę tzn.cztery pierwsze tomy. Ale czytanie z ekranu jest dość uciążliwe, ponadto dzielę kompa z innymi, więc postanowiłem kupić książki, okazało się że, pełny program to pięć części, zastanawiam się czy ktoś na tym forum zwrócił uwagę na ten system rozwoju, bądź praktykuje techniki tam zawarte. Piszę o tym bo po zapoznaniu się z całością, uważam że to wielki krok w świadomości i rozwoju człowieka. Dla informacji ogólnej, DEIR (Dalszy Energo-Informacyjny Rozwój) to system wyczuwania i opis działania ciał i mocy duchowych podany w kolejnych krokach, może być doskonały w doświadczaniu OOBE, LD, i pozostałych mocy doświadczanych w większości wypadków spontanicznie.
Otwieram więc dyskusję i proszę o wypowiedzi na ten temat, o ile admin uzna za wartościowy. Pozdrawiam.
Go to the top of the page

+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Gray
post 12.12.2009 - 11:27
Post #2

Guests

Moim zdaniem nie trzeba stosować żadnych systemów ;], no i "moce" ja dla mnie nie są czymś ważnym, raczej efektem ubocznym....

+Quote Post
pyton357
post 12.12.2009 - 12:05
Post #3

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

CYTAT(Gray @ 12.12.2009 - 11:27) *
Moim zdaniem nie trzeba stosować żadnych systemów ;], no i "moce" ja dla mnie nie są czymś ważnym, raczej efektem ubocznym....

Rozumiem że znasz ten system,
Sęk w tym że, eksploracje mentalne to subiektywna zabawa z wyobraźnią nie możliwą do zweryfikowania, przypomina systemy stosowane dla relaksacji czy rehabilitacji psychologicznej umysłu i ciała. OOBE jest czymś innym, bardziej niezależnym od wyobraźni doświadczeniem. Co do "mocy duchowych" to miałem na myśli takie jak; uzdrawianie, kierowanie własnym życiem po uwolnieniu się od wpływu otoczenia, i świadomą eksplorację wyższych poziomów egzystencji.

+Quote Post
Gray
post 12.12.2009 - 13:59
Post #4

Guests

Okej z chęcią przyjrzę się temu dokładniej, tak czy inaczej ciekawy temat.
Faktycznie mentalne eksploracje w pojedynkę ciężko zweryfikować. W moim przypadku często przybierają formę surrealizmów, czy abstrakcji....
Jeśli chodzi o takie "moce" to ok ;)

+Quote Post
SORROW
post 12.12.2009 - 14:52
Post #5

Guests

CYTAT(pyton357 @ 12.12.2009 - 10:48) *
Systemem DEIR zainteresowałem się, jakiś czas temu, zgromadziłem literaturę tzn.cztery pierwsze tomy.

Wrzuć kilka założeń, albo linków proszę .Ciekawie się zapowiada.

+Quote Post
ramzes2411
post 12.12.2009 - 15:44
Post #6

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Popieram przedmówce troche więcej informacji na ten temat

+Quote Post
pyton357
post 12.12.2009 - 15:54
Post #7

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Zapraszam do mojego Chomika, tam są pierwsze cztery tomy
http://chomikuj.pl/pyton357
w zakładce > Książki i e-booki > Parapsychologia > Energie duchowe

+Quote Post
Józef
post 12.12.2009 - 16:01
Post #8

Znajomy Rodziny

Notatnik

Dużo informacji znajduje się na stronie: http://www.deir.vgh.pl/news.php
Ciekaw jestem Pyton co skłoniło Cię do podjęcia tego tematu?

+Quote Post
pyton357
post 12.12.2009 - 16:21
Post #9

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

CYTAT(Józef @ 12.12.2009 - 16:01) *
Dużo informacji znajduje się na stronie: http://www.deir.vgh.pl/news.php
Ciekaw jestem Pyton co skłoniło Cię do podjęcia tego tematu?

Tak znam tę stronę, a temat zainteresował mnie z powodu możliwości jakie daje współdziałanie z własną istotą EI (duszą), szczególną uwagę zwraca możliwość wpływania swoją mocą na zagubione dusze aby doprowadzić je do Centrum Odzyskań, czy osobista ochrona w razie agresji po tamtej stronie. Eksploracje światów niefizycznych są ciekawe, jednak niewielki pożytek z nich dla nas żyjących tu i teraz, z wyjątkiem wycinka wiedzy o świecie niefizycznym, a perspektywa uwolnienia się od szkodliwych czy niechcianych związków karmicznych tu i teraz może rozwikłać wiele zagadkowych wydarzeń które nieświadomie sami prowokujemy, i przeżywamy. Ta tematyka zasługuje na coś więcej, myślę że na małe pod-forum, jednak decyzja należy do admina. Pozdrawiam i życzę miłej i pouczającej lektury.

Porada dla wszystkich zainteresowanych literaturą DEIR.
Każdy kolejny tom zacznijcie od przeglądu, wstęp, podsumowania na końcu tomu, spisu treści. w ten sposób uzyskacie obraz tego co jest przedmiotem podręcznika. Stosuję tę metodę do każdej książki, taka orientacja pozwala na świadomy wybór.
Pozdrawiam

+Quote Post
GdaJan
post 14.12.2009 - 01:08
Post #10

Członek Rodziny

Notatnik

Nie mogę przeczytać nawet pierwszej książki, naturalnie odtrąca mnie jak ktoś zaczyna ksiązkę pisząć od tego, że jacy my smutni, biedni i że każdy chce zmienić zycie i że buhuhu , i że jest jedna jedyna metoda , i oczywiście tej osobie pomogła we wszystkim( w sprzedaży ksiązki też). Mogliby czasami przemilczeć te pierdoły i przejść od razu do sedna.... Eh, wściekłem sie bo spodziewałem się czegoś poważniejszego. Dam jej jeszcze drugą szanse, jak znajdę coś pożytecznego..to napiszę czy jest warta :P Pierwsze wrażenie --iiiiiiiiiii---

+Quote Post
pyton357
post 14.12.2009 - 08:14
Post #11

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

CYTAT(GdaJan @ 14.12.2009 - 01:08) *
Nie mogę przeczytać nawet pierwszej książki, naturalnie odtrąca mnie jak ktoś zaczyna ksiązkę pisząć od tego, że jacy my smutni, biedni i że każdy chce zmienić zycie i że buhuhu , i że jest jedna jedyna metoda , i oczywiście tej osobie pomogła we wszystkim( w sprzedaży ksiązki też). Mogliby czasami przemilczeć te pierdoły i przejść od razu do sedna.... Eh, wściekłem sie bo spodziewałem się czegoś poważniejszego. Dam jej jeszcze drugą szanse, jak znajdę coś pożytecznego..to napiszę czy jest warta :P Pierwsze wrażenie --iiiiiiiiiii---

Każda książka ma tę wadę, że 90% tekstu to tło a reszta konkrety, a takie wstępy są niektórym czytelnikom potrzebne, do stwierdzenia czy znajdzie to czego szuka. Tyle że to "instrukcja obsługi i konserwacji istoty ludzkiej". Ale będę pamiętał o Twoich preferencjach "tylko konkrety". Pozdrawiam

+Quote Post
dreamer_the_one
post 14.12.2009 - 08:32
Post #12

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ech , szukam wyjaśnienia tego wszystkiego:)

jeje

+Quote Post
Zbyszek
post 14.12.2009 - 10:03
Post #13

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Trochę przejrzałem książki i dla mnie dobrze one wyglądają. Pisze je stary nauczyciel i przeciąga strasznie , ale można znaleźć w tekstach sporo jego wnikliwych spostrzeżeń.
Te larwy ciągną się od iluś lat ludziom po głowach i zamydlają trochę obraz, ale pomimo tego fajna lektura. Gdyby dodać wypieranki ciałek do tego , nabierze wszystko konkretów. Zamienic krwiopijcze, astralne potwory na własne pragnienia, przejmujące formę szpiegow- mysloksztaltow i będziemy mieli komplet całkiem do rzeczy.

Gdy ogląda sie Derrena, to widać co można zrobić.

+Quote Post
pyton357
post 14.12.2009 - 11:54
Post #14

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

CYTAT(Zbyszek @ 14.12.2009 - 10:03) *
Trochę przejrzałem książki i dla mnie dobrze one wyglądają. Pisze je stary nauczyciel i przeciąga strasznie , ale można znaleźć w tekstach sporo jego wnikliwych spostrzeżeń.
Te larwy ciągną się od iluś lat ludziom po głowach i zamydlają trochę obraz, ale pomimo tego fajna lektura. Gdyby dodać wypieranki ciałek do tego , nabierze wszystko konkretów. Zamienic krwiopijcze, astralne potwory na własne pragnienia, przejmujące formę szpiegow- mysloksztaltow i będziemy mieli komplet całkiem do rzeczy.

Gdy ogląda sie Derrena, to widać co można zrobić.

Ja powoli wgryzam się w tematykę, ale zauważyłem jedną rzecz, kolejne kroki są proponowane ludziom jakby już "oczyszczonym z pasożytów, bo jak wyczuwać cokolwiek, mając "przypuszczalnie" skorupę takich czy innych powiązań. A co do Derrena, doszedłem do takich samych wniosków

+Quote Post
Zbyszek
post 14.12.2009 - 12:26
Post #15

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Zdenko Domancic jest kolejnym człowiekiem ciągnącym ludzi za sznurki. Znajoma miała u niego kurs. Mówiła , ze goscio ma otwarte oczy w niefizycznych planach i pracuje ze śpiącym ciałem.
Sporo można wyciagnac dobrego z takiej pracy z czyimś astralniakiem. Wykorzystywane jest to wlasciwie we wszystkich niekonwencjonalnych terapiach.
Wyjaśnienie Zdenka na te zjawiska jest proste. Mamy śpiące ciało, którym oddziałujemy na fizyczne:)

+Quote Post
pyton357
post 14.12.2009 - 12:28
Post #16

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Ja tez szukam zrozumienia:)

jeje

+Quote Post
pyton357
post 14.12.2009 - 12:36
Post #17

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

CYTAT(Zbyszek @ 14.12.2009 - 12:26) *
Zdenko Domancic jest kolejnym człowiekiem ciągnącym ludzi za sznurki. Znajoma miała u niego kurs. Mówiła , ze goscio ma otwarte oczy w niefizycznych planach i pracuje ze śpiącym ciałem.
Sporo można wyciagnac dobrego z takiej pracy z czyimś astralniakiem. Wykorzystywane jest to wlasciwie we wszystkich niekonwencjonalnych terapiach.
Wyjaśnienie Zdenka na te zjawiska jest proste. Mamy śpiące ciało:)

Niestety nie znam człowieka, problem w tym że, poza spontanem, jestem teoretykiem i nie potrafię odróżnić ani uchwycić odczuć z własnego wnętrza.

+Quote Post
GdaJan
post 14.12.2009 - 14:36
Post #18

Członek Rodziny

Notatnik

Jeżeli chcesz posiadać większą wrażliwość, to ćwicz ;) Jedni mają to od urodzenia, a inni poprzez ćwiczenia, miesiąc, parę miesięcy, może lata, praktyka czyni mistrza.

+Quote Post
6umerang
post 14.12.2009 - 17:45
Post #19

Dziadek do ożehuf

Notatnik

CYTAT(pyton357 @ 12.12.2009 - 12:05) *
eksploracje mentalne to subiektywna zabawa z wyobraźnią nie możliwą do zweryfikowania

(...)

kierowanie własnym życiem po uwolnieniu się od wpływu otoczenia

Ad.1.
bardzo łatwo o weryfikację doznań w 'wyobraźni' :)

Ad.2.
tak długo jak twoje życie zależy od kasy, tak długo nie kierujesz swoim życiem :)

+Quote Post
Andrzej G
post 15.12.2009 - 21:47
Post #20

Częsty Gość Rodziny
**

Z systemem DEiR zapoznałem się prawie cztery lata temu, przerobiłem dokładne, po kolei kolejne książki. Wprowadziłem program na sukces i powodzenie, do dziś jestem pod wrażeniem "tzw" zbiegów okoliczności jakie mnie spotkały i doprowadziły tu gdzie jestem czyli własnej niezależnej działalność z sukcesami, lokalem w centrum miasta, za śmieszne pieniądze. Potem zajęłam się praca i trochę zapomniałem o DEiR. Teraz wracam i wyznaczyłem kolejne cele do zrealizowania, jak osiągnę to dam znać.

+Quote Post
Zbyszek
post 15.12.2009 - 22:10
Post #21

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Tez sobie coś postanowiłem, będę znanym i bogatym malarzem za rok. Nie stresuje się jeszcze, bo minęły dopiero 2 tygodnie od podjęcia takiej decyzji.

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park