Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czas Ld I Bramy Wg Don Juana
arrain
post 17.02.2010 - 06:02
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 4064

Nie znalazlem zadowalajacych mnie informacji na temat jak wydluzyc czas trwania LD wiec pytam sie tutaj w tym poscie jak to zrobic. I nie chodzi mi tylko o odpowiedzi typu intencje przed czy afirmacje ale jakie stosujecie triki w samym LD by trwalo ono dluzej.
A drugie pytanko jak wy odbieracie osobiscie i rozumiecie przechodzenie bram snienia wg don Juana Castanedy.
Pozdro dla sniacych.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 16)
Gray
post 17.02.2010 - 10:23
Post #2

Guests

Czytałeś tylko sztukę śnienia czy całość?
Ja nie doszedłem jeszcze do sztuki śnienia więc nie odpowiem Ci na pytanie dot. bram, ale:

"Jedyne co Zuleica powiedziała mi o naszych podróżach i co było można uznać za wyjaśnienie to, że moc śniącego która pozwala mu się skupić na drugiej uwadze zmienia go w żywy pocisk wystrzelony z procy. Im silniejszy i bardziej nieskazitelny jest śniący tym dalej w nieznane może wysłać swoją drugą uwagę i tym dłużej trwa ta projekcja."

Chyba, że nie kojarzysz słowa nieskazitelność w odniesieniu do śnienia :)

Osobiście gdy tracę dostrojenie patrzę w 1 miejsce z całkowitym skupieniem, aż stanie się bardziej rzeczywiste.
+Quote Post
Majster
post 17.02.2010 - 13:35
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Jak zrobić by LD trwało dłużej? Oto jest pytanie! Ciężka sprawa, ale istnieje parę jak to mówisz trików, dzięki którym można je wydłużyć, może nie tyle wydłużyć co dłużej zachować świadomość. Pierwszym, który powinien być Ci znany to oczywiście dostrajanie, w jakikolwiek sposób na ciebie działający, od klasycznego lizania dywanu językiem (lol) czy ogólnie dotykania tamtej rzeczywistości po to by się bardziej zakotwiczyć, do koncentrowania się na odczuciach i tym co widzisz gdzie jesteś itp. po prostu na byciu świadomym. Cofki raczej mi nie przeszkadzały ale jak już występowały to nie walczyłem z nimi bo mam taką własną teorię, że wtedy kończy się faza snu i następuje krótkie przebudzenie tak jak w normalnym śnie i wtedy po prostu nie dasz rady się nie obudzić. Natomiast po wybudzeniu od razu zapadasz w sen i jak się postarasz poprzednie LD można kontynuować, przynajmniej ja tak zawsze robię.
Powodzenia
Profile CardPM
+Quote Post
eLDreamer
post 17.02.2010 - 17:46
Post #4

Przechodzień

Nr użytkownika: 2416

w tybetańskiej jodze snu stosuje się medytację szine :) polecam tę praktykę m.in. właśnie na zwiększenie koncentracji i uwagi podczas świadomego snu (co może skutkować wydłużeniem LD )
Profile CardPM
+Quote Post
Amras84
post 17.02.2010 - 20:31
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7649

Co do przedłuzania LD. Gdzieś czytałem o takim triku, i przy jedynym moim wywołanym LD udało mi się ten trik z powodzeniem wykorzystać. Mianowicie gdy czułem że zaczynam się wybudzać, to jeszcze we śnie zacząłem się gwałtownie kręcić w kółko. Można też zamiast kręcenia się w kółko energicznie kręcić głową w lewo i prawo. Mnie wtedy to pomogło i udało mi się dość znacznie przedłużyć LDka.
Profile CardPM
+Quote Post
braciakmatrix
post 17.02.2010 - 22:38
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7540

Potwierdzam kręcenie w kółko trochę wydłuża LD chociaż u mnie to jest np krótki czas.
Profile CardPM
+Quote Post
arrain
post 18.02.2010 - 01:44
Post #7

Częsty Gość Rodziny
**

Dzieki za podpowiedzi. Jak mozecie przeczytac w notatniku ostatnio zastosowalem trik pt krzycz ostrosc. Podzialalo w malym stopniu ale podzialalo. Zaraz sie tez zabieram za medytacje Szine.:)
Gray
Czytalem wszystkie ksiazki ale dosc dawno. Niektore po kilka razy jak "sztuka snienia" czy "Aktywna strona nieskonczonosci". Jednak z checia podyskutuje o nieskazitelnosci bo zrozumienie jej dosc ciezko do mnie przychodzi. Jak ty odbierasz nieskazitelnosc odnosnie do snienia?

I podsumowanie dla innych szukajacych sposobow na wydluzenie LD

Calkowite skupienie na jednym miejscu
Dostrajanie do POZA roznymi metodami typu dotykanie wszystkiego
Koncentracja na odczuciach w POZA
Krecenie sie w kolko lub energiczne poruszanie glowa z prawa w lewo.
Profile CardPM
+Quote Post
Gray
post 18.02.2010 - 14:33
Post #8

Guests

arrain na przykładzie kilku motywów.
Castaneda idąc został "zmuszony" by zawiązać sznurówkę, gdy chwilę później przeleciał ogromny głaz, on wtedy tłumaczył nieskazitelność tym, że wykonywał "polecenia mocy"...
Dla La Gordy elementem nieskazitelności było przekazanie Castanedzie tego co kazał Nagual w odpowiednim czasie, by wywarło odpowiedni rezultat.

Nieskazitelność jest w skrócie robieniem tego co do Ciebie należy w odpowiednim czasie i miejscu, tak jak Zuleica napisała im jesteś bardziej nieskazitelny tym dłuższa i dalsza jest Twoja projekcja. Na nic nie zdadzą Ci się triki mające dać dłuższą projekcję, gdy sam jesteś pomieszany.
Sny są wypadkową naszych myśli, emocji, działań w skrócie nas samych. Skoro sny są wypadkową reala, to można bez wahania stwierdzić, że real jest wypadkową snów. Gdy Ty się zmieniasz, zmienia się Twoje postrzeganie i świadomość, które mają kolosalny wpływ na sny. Postępując nieskazitelnie gromadzisz energię, tzn. nie tracisz je na pierdoły, skupiasz się na działaniu. Im więcej energii - oczywiście jako jednego z elementów, tym dłużej i dalej zwiedzasz.
Dochodzą do tego jeszcze ćwiczenia zwiększające koncentrację i pamięć. Stąd po czasie zapisując sny pamiętasz nie 1 czy w ogóle, ale po kilka snów. Zdarzają się również dni kiedy nic nie pamiętasz, lub przez mgłę, czy sny są "dziwne". W 100% mogę stwierdzić, że przyczyna tkwi w Tobie, lub w różnego rodzaju interakcjach tj. istotach, które mają wpływ na przebieg snów.
Ogólnie rzecz biorąc rób co do Ciebie należy, nic na siłę ( tylko nie mylić z obijaniem, bo dyscyplina przydaje się jak najbardziej), a zobaczysz rezultaty :)
+Quote Post
urys
post 18.02.2010 - 16:55
Post #9

Przechodzień

Nr użytkownika: 1284

Witam,
Dzisiaj miałem po raz pierwszy ld i muszę się z kimś podzielić moimi wrażeniami.
Miałem jakiś zły sen gdy nagle jakaś pani powiedziała mi, że mam ld. Nagle uświadomiłem sobie że śnie, więc pomyślałem o lataniu, gdy wzbiłem się w powietrze ogarnęło mnie olbrzymie podniecenie. Próbowałem nad tym zapanować, ale niestety nie udała mi się ta sztuka. Urocza pani, która poinformowała mnie, że świadomie śnie posłała mi uśmiech i się obudziłem.

Było to fantastyczne przeżycie i mam nadzieje, że dzisiaj też mi się uda świadomie śnić tylko, żeby było trochę dłużej.

pozdrawiam

edit warmine:
cieszymy się urys razem z Tobą :) tylko taka mała prośba... umieszczaj opisy swoich "wypraw" w notatniku. Uwierz, ludzie czytają notatniki.

sorki to się nie powtórzy.
Profile CardPM
+Quote Post
arrain
post 19.02.2010 - 02:05
Post #10

Częsty Gość Rodziny
**

CYTAT(Gray @ 18.02.2010 - 14:33) *
Nieskazitelność jest w skrócie robieniem tego co do Ciebie należy w odpowiednim czasie i miejscu...

Wielkie dzieki bracie. No w koncu zalapalem cos tak nieuchwytnego i ciezko wytlumaczalnego jak nieskazitelnosc:) A wierz mi juz dlugo staralem sie to rozgryzc. I dopiero moja nieskazitelna postawa checi pelnego uswiadomienia sobie znaczenia jej mi na to pozwolila:)
No dobra zeby nie bylo offtopu to dodaje kolejny sposoba na wydluzenie LD do poprzedniej listy.
Bycie nieskazitelnym:))))))) Takie zachowanie i sposob zycia powoduje zmniejszenie uzywania wlasnej mocy na zbedne cele a wykorzystanie jej do LD i zwiekszenia czasu w poza.
Ponowne pytanie do fanow Castanedy.
Jak wy mozecie przetlumaczyc na europejski jezyk przechodzenie czy zdobywanie bram snienia?
Pozdro dla Sniacych
Profile CardPM
+Quote Post
gala
post 20.02.2010 - 21:42
Post #11

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 6976

chcialbys dostac przepis na to na co nie ma przepisu jestes istota o unikalnych cechach i predyspozyciach ktorych nikt inny nie posiada i twoje dostrojenia moga byc tylko twoje tak ze kazda recepta moze byc dla ciebie jak amfetamina dla marines w wietnamie jak i rowniez moze sie okazac jak jakis lek testowany na szcurach ktory okazal sie klapa, gadaj do NP wypier*alaj swoj sygnal w kosmos a moze ci sie cos przedluzy albo dostaniesz klapsa i dostaniesz LD, OBE o ktorym nawet nie bedziesz w stanie wspomniec ani slowa
Pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
szafasz
post 20.02.2010 - 22:35
Post #12

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 7757

Wszyscy na swój sposób macie racje ale tak naprawdę cały czas gdybacie i puszczacie nowe teorie dotyczące LD i OOBE... Jednakże nie mijacie się z prawdą, a czy zdajecie sobie sprawę z kąd to się wogóle wzieło? Pewnie nie... Tak naprawdę wystarczy poczytać co Tomasz Boros mówi o energii którą jesteśmy obdarzeni... On doskonale wyjaśnia w jaki sposób w ogóle jest możliwe osiągnięcie OOBE... Pokazał naprawdę kawał dobrej teorii i to na tym powinniśmy się wzorować aby osiągnąć Erę Wodnika...

Btw: wszystkie info. znajdziecie na tej stronie w zakładce "Artykuły w Nieznany Świat" polecam to przeczytać ;) Click
Profile CardPM
+Quote Post
Freddy K
post 20.02.2010 - 23:46
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2547

CYTAT(szafasz @ 21.02.2010 - 09:35) *
Wszyscy na swój sposób macie racje ale tak naprawdę cały czas gdybacie i puszczacie nowe teorie dotyczące LD i OOBE... Jednakże nie mijacie się z prawdą, a czy zdajecie sobie sprawę z kąd to się wogóle wzieło? Pewnie nie... Tak naprawdę wystarczy poczytać co Tomasz Boros mówi o energii którą jesteśmy obdarzeni... On doskonale wyjaśnia w jaki sposób w ogóle jest możliwe osiągnięcie OOBE... Pokazał naprawdę kawał dobrej teorii i to na tym powinniśmy się wzorować aby osiągnąć Erę Wodnika...

Btw: wszystkie info. znajdziecie na tej stronie w zakładce "Artykuły w Nieznany Świat" polecam to przeczytać ;) Click

Znowu reklama.

No to niech będzie też antyreklama do pary. :)
Profile CardPM
+Quote Post
szafasz
post 21.02.2010 - 01:20
Post #14

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 7757

CYTAT(Freddy K @ 20.02.2010 - 23:46) *
Znowu reklama.

No to niech będzie też antyreklama do pary. :)

nie to nie jest reklama wejdź w pasku nawigacyjnym w "Artykuły w Nieznany Świat" i tam np Wibracje (link) lub Wszystko jest energią (link) i zauważ, że tam są informacje o których wspominałem... ale wystarczyło się doczytać

CYTAT(szafasz @ 21.02.2010 - 09:35)

prawda można to uznać za reklamę więc poszukaj innej strony gdzie są zamieszczone jego teksty... a ja ci dałem wszystko na dłoni i jeszcze marudzisz...

a tak na marginesie Tomasz Boros już nie żyje!!!
Profile CardPM
+Quote Post
arrain
post 21.02.2010 - 01:54
Post #15

Częsty Gość Rodziny
**

CYTAT(gala @ 20.02.2010 - 21:42) *
chcialbys dostac przepis na to na co nie ma przepisu jestes istota o unikalnych cechach i predyspozyciach ktorych nikt inny nie posiada i twoje dostrojenia moga byc tylko twoje tak ze kazda recepta moze byc dla ciebie jak amfetamina dla marines w wietnamie jak i rowniez moze sie okazac jak jakis lek testowany na szcurach ktory okazal sie klapa, gadaj do NP wypier*alaj swoj sygnal w kosmos a moze ci sie cos przedluzy albo dostaniesz klapsa i dostaniesz LD, OBE o ktorym nawet nie bedziesz w stanie wspomniec ani slowa
Pozdro

Gala nie szukam przepisu tylko wskazowek. To tak jak z nauka chodzenia. Swojej nie pamietam ale widze ja u synka. Najpierw czepial sie wszystkiego probujac ustac na nogach. Chodzil przy scianie. Stopniowo zapuszczal sie samodzielnie co jakis tylko czas szukajac podpory. Az w koncu i one sa coraz mniej potrzebne.
Dla mnie jest to czas nauki i kazda wskazowke chce sprawdzic by moc pozniej powiedziec ze to mi pomaga a to nie.

Dzieki tobie nie przeoczylem kolejnej pomocy czyli "monolog" w moim wypadku do NP. Dzieki za wskazowke Gala.

Szafasz. Fajne artykuly ale co one wnosza do tematu???
Profile CardPM
+Quote Post
dreamer_the_one
post 22.02.2010 - 20:59
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7097

krzycz "Dostrojenieee"
:)
Profile CardPM
+Quote Post
arrain
post 05.03.2010 - 02:26
Post #17

Częsty Gość Rodziny
**

To sobie odpowiem sam na temat bram:) Znalazlem jednak na forum:P tutaj opis bram. I tak wiec:
Pierwsza brama.
Nic wiecej jak tylko zdolnosc utrzymania uwagi na zasypianiu i jakiejs rzeczy ze snu. Inaczej WILD? Znane? Proste:P (Czy aby na pewno?)
Druga Brama
Budzenie sie z jednego snu w drugi. Tradycyjne LD:P
Trzecia Brama
Widzenie siebie jak spisz. Prawdziwego:P Traci lekko OOBE co?
Eksploracja, Eksploracja, Eksploracja. Oczywiscie swiadoma.
Pozdro dla reszty
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic