Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Musze Wyjść Dzisiaj Wieczorem, Koniecznie, Powiedzcie Jak Wspomóc Oobe!
profesjonalistka846
post 21.05.2007 - 15:07
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 660

Mam dzisiaj wazna misje do wypelnienia i jak nie wyjde to chyba sie postrzelę!
Jak sie wspomoc, jak sie nie rozpraszac? Bo ja sie boje ze skoro dzisiaj mi szczegolnie zalezy to z tego rozemocjonowania efekt bedzie odwrotny...

Zreszta, pojutrze wybije trzymiesięczna rocnica odkąd zaczęłam ćwiczyć, więc to do czegos obliguje!
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 16)
Ketrab
post 21.05.2007 - 15:38
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Ja wyszedłem po 4 lub 3 miesiącach ,ale straszny ze mnie leń i nie prowadzę zadnego dziennika wiec ci nie powiem (: Jeżeli będziesz miała dalej takie podejscie to już kup sobie wiatrówkę (bo na broń powyżej 17J potrzebne jest pozwolenie(: ) i na pewno będziesz musiała z niej skorzystać , nie możesz siebie poganiać ,to do niczego nie dąży,wszystko w swoim czasie bądz dla siebie wyrozumiała to pierwsza rzecz jaką powinnaś zrobić -nauczyć się cierpliwości "jak coś ma przyjść to przyjdzie w swoim czasie" (: ale ze mnie filozof(:(:
Profile CardPM
+Quote Post
.::Tomek::.
post 21.05.2007 - 16:17
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1169

Panie filozof pan ma rację :D chociaż ja jestem bardzo niecierpliwy, a w zasadzie byłem, to zawsze czekanie mi na dobre wyszło, trzeba się nauczyć tej cierpliwości. Ja się nauczyłem, i teraz potrafię zaczekać prawie na wszystko i zawsze się doczekam. Jak czegoś chcę to dostanę prędzej czy później. Więc co tu powiedzieć, oobe jeszcze nigdy nie doznałem, ale bardzo tego chcę i w końcu się uda jeżeli wytrwale będę dążył, i zgadzam się z przedmówcą.
Profile CardPM
+Quote Post
LightRevan
post 21.05.2007 - 17:50
Post #4

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 227

Przede wszystkim z takim podej?ciem nie wyjdziesz.
Dam ci rad?: Kiedy b?dziesz sz?a spa? musisz my?le? ca?y czas o tym, ?e chcesz wyj??. Musisz si? skupi? na tym. Wibracje same przyjd?. Musisz by? cierpliwa...
To mo?e zaj?? 5 minut albo 30 minut.
Profile CardPM
+Quote Post
matt
post 21.05.2007 - 19:11
Post #5

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 1142

dokladnie. to tak jak z prawami Murphy'ego - im bardziej chcesz zeby cos sie udalo tym wieksze prawdopodobienstwo ze sie nie uda;) z tym trzeba na spokojnie, i to bardzo
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 21.05.2007 - 19:55
Post #6

Guests

No pierwsze razy przeje*ane są ... albo cofa, albo zero koncentracji, albo przeraźliwy lęk .Po jakimś czasie ciało osfaja się z dziwnymi stanami i już tak nie wierzga...nie oporuje,wie,że przegra .
+Quote Post
daywalker
post 21.05.2007 - 20:04
Post #7

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

CYTAT(profesjonalistka846 @ 21.05.2007 - 16:07) *
Jak sie wspomoc, jak sie nie rozpraszac? Bo ja sie boje ze skoro dzisiaj mi szczegolnie zalezy to z tego rozemocjonowania efekt bedzie odwrotny...
Zreszta, pojutrze wybije trzymiesięczna rocnica odkąd zaczęłam ćwiczyć, więc to do czegos obliguje!

Ile jeszcze podobnych tematow masz zamiar zalozyc? Przedmowcy maja racje, nic na sile. Myslami o tym zabardzo zakotwiczasz sie w s.f. Moze gdybys powiedziala nam, jak czesto "trenujesz" jakiej techniki uzywasz, bylo by nam latwiej ocenic, poprawic cos, pomoc. Ale ogolnie chodzi oto, zebys sama stwierdzila co sie sprawdza w twoim przypadku. Ja np. pierwszy raz wyszedlem, po bardzo "dziwnym" filmie
"Sztuka Snienia"(Nie, to nie jest film instruktazowy) . Naprawde bardzo abstrakcyjne dzielo, film troche "trudny" w odbiorze ;). W jakis sposob pomogl mi zatrzec granice miedzy tymi dwoma plaszczyznami. Ogladalem go przed snem, ale to nie sposob, u mnie glownie sprawdza sie balans na granicy jawa/snu przez usypianie, wybudzanie. Pozdro.
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 21.05.2007 - 20:05
Post #8

Dusza Towarzystwa

CYTAT(SORROW @ 21.05.2007 - 20:55) *
No pierwsze razy przeje*ane są ... albo cofa, albo zero koncentracji, albo przeraźliwy lęk .Po jakimś czasie ciało osfaja się z dziwnymi stanami i już tak nie wierzga...nie oporuje,wie,że przegra .

Dlaczego wie że przegra ,czyżbym czuł szczyptę zniechęcenia w twoim poście Sorrow? Kto jak kto ale ty? Ale z drugiej strony po tylu latach to ja chyba bym się wycofał(:
Profile CardPM
+Quote Post
.::Tomek::.
post 21.05.2007 - 20:10
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1169

CYTAT(Ketrab @ 21.05.2007 - 19:05) *
Dlaczego wie że przegra ,czyżbym czuł szczyptę zniechęcenia w twoim poście Sorrow? Kto jak kto ale ty? Ale z drugiej strony po tylu latach to ja chyba bym się wycofał(:

Wczytaj się, on tam mówi o ciele, że się podda, że nie będzie stawiało oporu a nie że on się podda..tak przynajmniej myślę
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 21.05.2007 - 20:13
Post #10

Dusza Towarzystwa

Sorry żle to zrozumiałem ,chodziło pewnie o to że ciało przegra z naszą koncentracją ,sorry jeszcze raz za dygresje(: mój mózg chyba coraz wolniej myśli
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 21.05.2007 - 20:31
Post #11

Guests

CYTAT(Ketrab @ 21.05.2007 - 21:13) *
Niech Sorrow się wypowie o co chodziło ,ale znając jego ilość poświęconego czasu w tym temacie tak to osądziłem(:

Czytajcie jak w WIELKIEJ Trylogii Pana MONROE :) między wierszami ...
Tomasz ma całkowitą rację .Chodziło mi o to ,że ciało się podda. Zrozumie ,że w końcu przy pewnym uporze umysłu nie ma szans się przeciwwstawić. Poza tym osfaja się z takimi stanami i jak dziecko zaczyna rozumieć ,że to nie jest "BE" , tylko jak najbardziej OK. Że to daje nowe możliwości i woogóle ;) .
Ketrab * Jakiego czasu ? W lipcu minie 12 miesięcy moich praktyk ( w sumie to zainteresowania tematem) . To rok czasu-rok nowych doświadczeń innych ,niż wszystkie wcześniejsze ... zajebistszych niż wcześniejsze .
Pozdrawiam .
+Quote Post
SORROW
post 21.05.2007 - 20:33
Post #12

Guests

Ketrab - przez ta edycje Twojego posta dziwnie wyszlo , ale napisalem dalszy ciag. :) Juz jest OKEJ !
PS: To po czesci przez moj dziwny jezyk pisania .Podobnie si? wyslawiam ;)
+Quote Post
penumbra
post 21.05.2007 - 20:36
Post #13

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 1174

CYTAT(profesjonalistka846 @ 21.05.2007 - 16:07) *

Już gdzieś tu widziałam podobny temat założony przez Ciebie... Wtedy również Ci się nie udało ;)
Wiesz... Dużo prawdy jest w tym, co przeczytałam w jakimś artykule na tym forum.. Pisało tam m.in. że świat astralny zamieszkują bardzo inteligentne istoty, które same Cię do siebie wezwą, kiedy będziesz na to gotowa :)
W moim przypadku chyba tak właśnie było..
O istnieniu oobe wiem już jakieś 4 lata. Nigdy nie podejmowałam żadnych prób, nie umiem medytować, nie umiem się nawet skupić i odprężyć! Wszyłam przez sen, ale nie świadomy przez zwykły sen bo coś mnie do tego zmusiło. Pytałam się was czy to na pewno oobe, nikt mi nie odpisał... ale gadałam też ze swoim kumplem, który ma już trochę doświadczenia i mi pogratulował.. Także widzisz co się odwlecze to nie uciecze :D nawet jeżeli jesteś tak samo nie rozwinięta duchowo jak ja :D Musisz mieć tylko świadomość, że oobe istnieje, żebyś umiała się zorientować, że właśnie je przeżywasz, bo ja leżałam kawał czasu dopóki nie wpadłam na to, że jestem w astralu, wtedy zaczęłam się strasznie bać i poprosiłam o powrót...
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 21.05.2007 - 20:52
Post #14

Dusza Towarzystwa

CYTAT(SORROW @ 21.05.2007 - 21:33) *
Ketrab - przez ta edycje Twojego posta dziwnie wyszlo , ale napisalem dalszy ciag. :) Juz jest OKEJ !
PS: To po czesci przez moj dziwny jezyk pisania .Podobnie si? wyslawiam ;)

Mój mózg powoli przestawia się na fale "alfa" wiec przestaje myśleć racjonalnie(: choć można to było zrozumieć na dwojaki sposób . Pardone za edycje ale przez chwilę moje drgania mózgowe były na poziomie beta(:
p.s
W komentarzu napisałeś że jak ty próbowałeś to my jeszcze z jajka na jajko skakaliśmy (: trochę inaczej ale podobnie wiec wyciągnełem stosowne wnioski i ot cały morał ( ale dość tych kazuistycznych sofonizmów czy jakoś tak ,hough wracamy do tematu.
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 22.05.2007 - 03:18
Post #15

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Ludzie zwariowalem ze wam o tym mowie, profesjonalistko, okazja dla ciebie. 200g Wykrzywionego OBE zielska za jedyne 50 zl. Kto pierwszy ten lepszy! www.allegro.pl
Profile CardPM
+Quote Post
profesjonalistka846
post 22.05.2007 - 14:20
Post #16

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 660

Ile jeszcze podobnych tematow masz zamiar zalozyc?

To był dopiero drugi;)
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 22.05.2007 - 19:24
Post #17

Guests

CYTAT(Ketrab @ 21.05.2007 - 21:52) *
Mój mózg powoli przestawia się na fale "alfa" wiec przestaje myśleć racjonalnie(: choć można to było zrozumieć na dwojaki sposób . Pardone za edycje ale przez chwilę moje drgania mózgowe były na poziomie beta(:
p.s
W komentarzu napisałeś że jak ty próbowałeś to my jeszcze z jajka na jajko skakaliśmy (: trochę inaczej ale podobnie wiec wyciągnełem stosowne wnioski i ot cały morał ( ale dość tych kazuistycznych sofonizmów czy jakoś tak ,hough wracamy do tematu.

Nie, no... muszę ...
Ketrab , ja wtedy już podejmowałem próby jak większości z Was nie było na tym padole .Ale jednak ktoś kiedyś powiedział ,że w końcu się udało , zaczęło się stale udawać .Przychodzi taka chwila w życiu mężczyzny ,że wszystko staje się łatwe i wspaniałe (też tego doznasz ;) prędzej ,czy później ) .Tak to w życiu bywa .Dobrze wiesz ,że szczególnie w tym temacie cierpliwość jest błogosławieństwem , a nachalność przekleństwem ...
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic