Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Podświadome Programowanie, Informacje podprogowe, program Subliminal Blaster
Asha
post 22.03.2010 - 19:25
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7849

Niedawno trafiłam na ciekawy program który można wykorzystać do każdego celu przy pracy z własnym umysłem.

Jest to program, który wyświetla króciutkie informacje tekstowe na ekranie monitora. Nasze oko nie zdąży wychwycić treści tekstu, natomiast podświadomość wyłapie informacje od razu. Więc może być to wykorzystywane do podświadomego zaprogramowania cokolwiek zechcemy.

Trik polega na obejściu krytycznej świadomości i wrzuceniu informacji / afirmacji wprost do podświadomości.

Czy to działa? Właśnie testuję :)

Zalety tego programu są następujące:
- jest darmowy
- można opracować własny zestaw informacji podprogowych
- bajecznie prosty w obsłudze
- wyświetlanie informacji jest zauważalne, ale nie przeszkadza
- podstawowa funkcja edycji wielkości tekstu, długości trwania wyświetlanej informacji etc.
- i tak spędza się dużo czasu przy komputerze, więc to okazja żeby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu

Nie-zalety: program nie posiada polskich liter i jest po angielsku
UWAGA WIRUS, przed sciagnieciem przeczytaj 3 teksty nizej:)

Podaje linka: http://www.subliminalblaster.com/

Fajnie by było pododawać przy tym poście własne sugestywne informacje pomocne w osiągnięciu OOBE, które można wrzucić do programu. Co kilkanaście głów to nie jedna :)
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 13)
Danmaster
post 22.03.2010 - 19:59
Post #2

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 7435

Hmm nie wiem po co ci do oobe ten program 0.o chcesz się czegoś na pamięć nauczyć, np jak wychodzić z ciała ? Nie wiem może ja to źle zinterpretowałem ;p Poza tym wygląda mi to troche jak jakaś reklama . . . PS. "Nie-zalety" trochę głupio brzmi, nie lepiej było napisać wady ? ;p
Profile CardPM
+Quote Post
Darion
post 23.03.2010 - 01:56
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7820

Czytałem kiedyś na temat przekazu podprogowego. Testy wykazały, że ma znikomą skuteczność o ile jakąś w ogóle ma więc nie wiem czy ten program może w czymś pomóc. Było nawet coś na ten temat w programie "Nie do wiary" emitowanym swego czasu w TVNie, tam również przeprowadzali testy skuteczności tego przekazu z udziałem nieświadomych tego studentów i również nie odkryli dowodu na jego skuteczność. Z ankiety przeprowadzonej na koniec eksperymentu wynikało, że % poprawnych odpowiedzi na pytania związane z treścią przekazu nie jest większy od strzału na chybił-trafił z tego co pamiętam. Jeśli jednak uważasz, że może być dla Ciebie pomocny ten program to życzę miłej zabawy :)

PS. Jeśli on faktycznie na Ciebie działa to proponuję wrzucić sobie do niego "afirmacje złotej księgi" :) osobiście jednak wątpię w jego działanie.

Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 23.03.2010 - 10:47
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Darion, radziłbym poczytać o przekazie podprogowym.

Hmm ciekawa opcja, chyba na sobie przetestuję w celach naukowych, dzięki ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Kimkolwiek
post 23.03.2010 - 13:15
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7839

Mam dla was wiadomość: mój COMODO INTERNET SECURITY wykrywa w linku http://www.subliminalblaster.com/ z programem wirusa, nie polecam ściągać, a wręcz przestrzegam przed ściąganiem tego!
(IMG:http://img29.imageshack.us/img29/2463/viruseo.jpg)
Profile CardPM
+Quote Post
Asha
post 24.03.2010 - 16:54
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7849

Hmm to dziwne, bo sprawdziłam ten program dwoma antywirusami, ESETem i Avira i żadne z nich nie wykryło niczego podejrzanego.

Co do programu Comodo to miałam go na chwilę zainstalowanego i dość kłopotliwie uznawał wiele programów i aplikacji za "szkodliwe". Być może tak samo uznał z tym programem, ponieważ zasada jego działania może przypominać szkodliwe oprogramowanie. Polecam też zapoznanie się z pewnymi komentarzami do Comodo http://bit-tech.net.pl/aplikacje-comodo-w-ogniu-krytyki

Według mnie program jest OK (jeśli ktoś też coś znajdzie w nim podejrzanego to proszę o wpis).
Oczywiście nie namawiam nikogo do tego programu, szkoda tylko by bylo wyrzucić coś wartościowego co może się przydać.
Profile CardPM
+Quote Post
Kimkolwiek
post 24.03.2010 - 18:31
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7839

CYTAT(Asha @ 24.03.2010 - 16:54) *
Hmm to dziwne, bo sprawdziłam ten program dwoma antywirusami, ESETem i Avira i żadne z nich nie wykryło niczego podejrzanego.

Co do programu Comodo to miałam go na chwilę zainstalowanego i dość kłopotliwie uznawał wiele programów i aplikacji za "szkodliwe". Być może tak samo uznał z tym programem, ponieważ zasada jego działania może przypominać szkodliwe oprogramowanie. Polecam też zapoznanie się z pewnymi komentarzami do Comodo http://bit-tech.net.pl/aplikacje-comodo-w-ogniu-krytyki

Według mnie program jest OK (jeśli ktoś też coś znajdzie w nim podejrzanego to proszę o wpis).
Oczywiście nie namawiam nikogo do tego programu, szkoda tylko by bylo wyrzucić coś wartościowego co może się przydać.

Zauważ, że te oprogramowanie wpycha mi się w "documents and settings", choć na to nie zezwoliłem, ponieważ chciałem jedynie ściągnąć program a nie zmieniać ustawienia na kompie, skoro coś próbuje mi grzebać po ustawieniach bez mojej zgody to na 100% jest to jakiś syf, programu zaś nie ściągnąłem bo było by to równoznaczne z zezwoleniem na zmianę jakichś ustawień. Więc nie mogę ocenić programu, ale z drugiej strony nie mogę pozwolić na inwigilacje komputera przez jakieś pasożyty już raz miałem spore problemy. Pamiętajcie!!! Ściągacie na własną odpowiedzialność!
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 24.03.2010 - 18:47
Post #8

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

moze niech ktos obada sprawe mocniejszym antywirem nie wiem jakas panda albo kasperskim
Profile CardPM
+Quote Post
r_m
post 24.03.2010 - 19:01
Post #9

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 11

w nazwie programu jest blaster - źle się kojarzy kiedyś był taki upierdliwy wirus po windę czyżby powrót pod inną nazwą pod przykrywką programu ;] żaden program nie odwali za nas pracy nad sobą ale jak ktoś już bardzo chce to jest inny GSMG http://www.diabolic.republika.pl/brain/brain.htm
Profile CardPM
+Quote Post
lokop
post 26.04.2010 - 07:41
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7905

Ja mam AVG i niczego nie wykrył, programik działa wyśmienicie.
Profile CardPM
+Quote Post
Darion
post 26.04.2010 - 11:13
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7820

CYTAT
Zauważ, że te oprogramowanie wpycha mi się w "documents and settings", choć na to nie zezwoliłem, ponieważ chciałem jedynie ściągnąć program a nie zmieniać ustawienia na kompie
To dlatego, że być może pobrany plik jest tylko instalatorem bez danych, które maja być zainstalowane dlatego pobiera on te dane z sieci i dlatego po kliknięciu w niego zapisuje je w katalogu temp w document and settings co z kolei uniemożliwia przeskanowanie całości programu przed zainstalowaniem :S

CYTAT
Ja mam AVG i niczego nie wykrył, programik działa wyśmienicie.

A konkretnie co masz na myśli pisząc wyśmienicie? Chętnie się dowiem czegoś więcej nt. jego działania w praktyce.
Profile CardPM
+Quote Post
aumakumma
post 07.05.2010 - 21:45
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 3084

odwagi puście go przez Gdata!
Profile CardPM
+Quote Post
nikt.kto.by.byl.kims
post 07.05.2010 - 23:01
Post #13

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 5677

lepiej wrzucic sobie nazwe programu w google, znajdzie sie cos niecos..
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 11.05.2010 - 02:29
Post #14

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Wierzę tylko gatewayowi. W tróicy jedyny prawdziwy i w ogóle oko w piramidzie.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic