Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Jak To Nazwać, Do Czego Doszłem?, To było dziwne.
Govicz
post 07.06.2007 - 10:47
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1269

Wczoraj wieczorem le?a?em na ?o?ku, z zamiarem próby doj?cia do tak zwanego mrowienia.. By? to moj pierwszy raz, takiej koncetracji, wyciszenia przed snem. No i tak le?a?em wyobra?a?em sobie ?e moje cia?o jest coraz l?ejsze, coraz s?abiej dotyka ?ó?ka.. wogule tak powolutku przestawa?em czu? swoje cia?o. Oczy mia?em zamkni?te.. Mia?em bardzo delikatne mrowienie w d?oniach i nad kostkami. Nagle mimo ciemnosci moj wzrok si? wyostrzyl(jesli mozna to tak nazwac). Poczu?em i zarazem wyobrazi?em to sobie(samo przysz?o) ?e spadam, moje cia?o oddala sie od miejsca w którym le?a?o, ale nic troszke mnie to zaniepokoilo, ale nie na tyle ?ebym sie zdekoncetrowa?. Tak spada?em i spada?em i wko?cu poczu?em(moze to tylko mi sie wydawalo) ?e cos sie dzieje z moim cia?em tak jak by cos mnie opuszcza?o i w tym momecie sie zlek?em i otworzy?em oczy. Niechce tu mowic ?e odrazu za pierwszym razem udawa?o mi wyjsc, bo to jest ma?o realne ?eby to mnie sie udalo^^, nie wiem poprostu co sie dzia?o.

Za b?edy w texcie przepraszam.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 14)
damiano
post 07.06.2007 - 11:34
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1219

Nie udało ci sie :P Wchodziłeś być może w trans . Nie potrzebnie otwierałeś oczy ,trzeba było pogłębiać ten stan :)
Profile CardPM
+Quote Post
Govicz
post 07.06.2007 - 12:56
Post #3

Znajomy Rodziny

A byłem chociaz na dobrej drodze??
Profile CardPM
+Quote Post
milordi
post 07.06.2007 - 13:02
Post #4

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 874

CYTAT(Govicz @ 07.06.2007 - 13:56) *
A byłem chociaz na dobrej drodze??

Być może. Wchodzeniu w trans zwykle towarzyszą różne "sensacje". Coś na pewno zaczynało się dziać. Próbuj dalej.
Profile CardPM
+Quote Post
Govicz
post 07.06.2007 - 13:22
Post #5

Znajomy Rodziny

A co po uzyskaniu takiego trasu robic? nadal sobei cos wyobrazac? Czy samo pujdzie?
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 07.06.2007 - 15:05
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

CYTAT(Govicz @ 07.06.2007 - 14:22) *
A co po uzyskaniu takiego trasu robic? nadal sobei cos wyobrazac? Czy samo pujdzie?

Jest wiele technik ,jeżeli masz predyspozycję to jeżeli pomyślisz o oddzieleniu się od ciała to tak się stanie ,a jeżeli nie to trochę się musisz pogłowić. A tak pozatym Google.pl jest dobrym rozwiązaniem choć na tej stronie znajdziesz wszystko bo jest tego w ch*uj(:
Profile CardPM
+Quote Post
Govicz
post 07.06.2007 - 15:35
Post #7

Znajomy Rodziny

OK Dzieki Wielkie za pomoc i wyjasnienie.
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 07.06.2007 - 20:28
Post #8

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Wszstkie ćwiczenia skupiające uwagę(koncentracja, medytacja itp...) przynoszą w przypadku OBE jedną bardzo ważną korzyść. Wszystkie pozwalają wyćwiczyć zdolność pozostawania świadomym gdy cialo jest uśpione. A od tego to już parę kroków do OBE :D.
Należy ćwiczyć i się nie poddawać.
Metody wyjścia przez koncentrację lub medytację sa niezmiernie trudne dlatego są dobrym ćwiczeniem do stosowania metody np 4+1 chyba najbardziej skutecznej. Wszystkie efekty odczuwane podczas takich ćwiczeń pozwalają też oswoić i opanować strach oraz poczuć że podążamy w dobrym kierunku. Tak że Govicz oczwiście jesteś na własciwej drodze:D.
Profile CardPM
+Quote Post
Govicz
post 07.06.2007 - 21:48
Post #9

Znajomy Rodziny

To wspaniele! Za 10 min klade sie do łóżka zobaczymy co z tego będzie xD
Profile CardPM
+Quote Post
VegOo.
post 07.06.2007 - 22:38
Post #10

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 258

Z własnego doswiadczenia zgaduje, że nic ;P
lecz ono marne jest, nie zniechecaj sie ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Govicz
post 08.06.2007 - 07:36
Post #11

Znajomy Rodziny

Heh moze to smieszne.. ale to mnei zmotywowalo jeszcze bardziej.. dopiero an drugi dzien uswiadomilem sobie ze to było bardzo przyjemne ^^ No, ale o wczorajszej nocy nie moge juz tak wesolo mowic.. Wszystko mnie rozpraszalo, tu telewizor rodzicow, tu ktos krossem szaleje omg. Wkoncu sie zdenerwowalem, pomyslalem mosze miec LD powiedzialem sobie ze ten dzień to nie był sen i poszlem spac. LD było krótkie, ale było. xD
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 08.06.2007 - 07:44
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

CYTAT(VegOo. @ 07.06.2007 - 23:38) *
Z własnego doswiadczenia zgaduje, że nic ;P
lecz ono marne jest, nie zniechecaj sie ;)

Z własnego dośwaidczenia wiem to co VEGOO ,że na 90% bedzie nic(chodzi o wyjście) lecz każde dodatkowe cwiczenie będzie przybliżało cię do wyjścia ,pozwalało opanować strach ,Kiedy człowiek wychodzi za 1 razem nie jest to spowodowane jego umiejętnościami ale z dużego podniecenia nową sytuacją . Strach jest jak kamień u boku skoczka narciarskiego (: ściaga cię bezustannie w dół ,sztuką jest odciąć ten kamień w locie skupić się na skoku i opanować strach ( tyle mądrości co już napisałem na tym forum to chyba nikt nie zliczy (: (: (: :( :( :( ) pozdrowienia
Profile CardPM
+Quote Post
noizz
post 08.06.2007 - 10:39
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 245

Próbuj, próbuj i jeszcze raz próbuj. Z OOBE jest jak z jazdą na rowerze. To jest na prawdę DZIECINNIE PROSTE! Przypomnij sobie ile cwiczyles jazde na rowerze. Wszyscy dorosli dokoła jeździli z łatwością, a Ty nie.. miałeś trudności..

Nie wiem jak było u Ciebie, ale ja mialem taki malutki rowerek z dodatkowymi kółkami po bokach. Mój tato odkręcił kółka i przyczepił z tyłu taką dług listw. Ja jechałem a on trzymał za listwę żebym się nie przewrócił.

Nauka trwala kilka dni. Pewnego razu jechalem sobie tak jak zwykle. Przejechalem juz calkiem spory kawalek, gdy w pewnym momencie postanowilem sie odwrócic i spojrzec na tate. Jak juz pewnie sie domyslasz.. byl kilkanascie metrów za mna, a ja dumnie jechalem SAM. Przypomnij sobie to uczucie! "przeciez to TAKIE PROSTE", "a ja sie tak balem, ze nie umiem, ze nie dam rady, ze to takie trudne". To wlasnie wtedy myslalem. Towarzyszylo temu duze podniecenie, bo WRESZCIE SIE UDALO! I za chwile sie przewrócilem. Ze strachu, z podniecenia. Ale wazne, ze sie UDALO. Od tego momentu wiedzialem, ze bede jezdzil. Trening, trening i jeszcze raz trening sprawil, ze teraz jezdze bez najmniejszego wysilku.

Tak samo jest z OOBE. Na prawde. Gdy juz tego doswiadczysz, pomyslisz "jakie to proste". I, ze wszystko na prawde ogranicza sie do metody 4+1 i utrzymywania ewiadomoeci. Nic, kompletnie nic wiecej nie potrzeba. Lezysz... Czujesz, ze to TEN moment.. wstajesz.. i juz jestes w POZA. I na poczatku tez prawdopodobnie sie przewrócisz. Szybko Cie sciagnie do ciala. Ale czy sie poddasz? Nieeee... wiesz juz, ze bedziesz wychodzic :) Trening, trening i jeszcze raz trening...

zycze wszystkim wspanialych doswiadczen ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Govicz
post 08.06.2007 - 18:01
Post #14

Znajomy Rodziny

noizz... jesteś wielki.. zmotywowałeś mnie jak nikt! xD Teraz podejde do toego troszke inaczej. Postaram sobie uświadomić że mogę, skro oni mogą.. to ja też! xD Dzieki jeszcze raz. Bez Was bym nawet się za to nie zabrał. x)
Profile CardPM
+Quote Post
Marcin181
post 08.06.2007 - 18:57
Post #15

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

CYTAT(noizz @ 08.06.2007 - 11:39) *
Próbuj, próbuj i jeszcze raz próbuj. Z OOBE jest jak z jazdą na rowerze. To jest na prawdę DZIECINNIE PROSTE! Przypomnij sobie ile cwiczyles jazde na rowerze. Wszyscy dorosli dokoła jeździli z łatwością, a Ty nie.. miałeś trudności..

Nie wiem jak było u Ciebie, ale ja mialem taki malutki rowerek z dodatkowymi kółkami po bokach. Mój tato odkręcił kółka i przyczepił z tyłu taką dług listw. Ja jechałem a on trzymał za listwę żebym się nie przewrócił.

Nauka trwala kilka dni. Pewnego razu jechalem sobie tak jak zwykle. Przejechalem juz calkiem spory kawalek, gdy w pewnym momencie postanowilem sie odwrócic i spojrzec na tate. Jak juz pewnie sie domyslasz.. byl kilkanascie metrów za mna, a ja dumnie jechalem SAM. Przypomnij sobie to uczucie! "przeciez to TAKIE PROSTE", "a ja sie tak balem, ze nie umiem, ze nie dam rady, ze to takie trudne". To wlasnie wtedy myslalem. Towarzyszylo temu duze podniecenie, bo WRESZCIE SIE UDALO! I za chwile sie przewrócilem. Ze strachu, z podniecenia. Ale wazne, ze sie UDALO. Od tego momentu wiedzialem, ze bede jezdzil. Trening, trening i jeszcze raz trening sprawil, ze teraz jezdze bez najmniejszego wysilku.

Tak samo jest z OOBE. Na prawde. Gdy juz tego doswiadczysz, pomyslisz "jakie to proste". I, ze wszystko na prawde ogranicza sie do metody 4+1 i utrzymywania ewiadomoeci. Nic, kompletnie nic wiecej nie potrzeba. Lezysz... Czujesz, ze to TEN moment.. wstajesz.. i juz jestes w POZA. I na poczatku tez prawdopodobnie sie przewrócisz. Szybko Cie sciagnie do ciala. Ale czy sie poddasz? Nieeee... wiesz juz, ze bedziesz wychodzic :) Trening, trening i jeszcze raz trening...

zycze wszystkim wspanialych doswiadczen ;)

Mialem takie samo doswiadczenie z rowerem :)! Super porownanie. cos w tym jest!
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic