Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Mam Pytanie Co Do Wychodzenia.
Poul12
post 16.06.2007 - 05:22
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 1311

Dzisiaj zastosowalem technike 4+1, i chyba sie udalo, no wlasnie chyba, bo mialem dziwne objawy. Czy to normalne, ze podczas wychodzenia czuje sie zimno na ciele, serce szybciej bije i zaczyna sie szybciej oddychac, a oczy to lataja jak samoloty??? Bo tak wlasnie mialem, chyba zaczalem wychodzic, bo zobaczylem nawet baaardzo zamazany swoj pokoj, ale to zimno i szybszy puls??? Nie widzialem na forum, aby ktos pisal ze mial takie objawy.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 18)
set.h
post 16.06.2007 - 07:44
Post #2

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Ekscytacja i podniecenie często powodują takie rewelacje. Jesteś na dobrej drodze. Ćwicz pilnie i systematycznie a jak wyjdziesz to nie będziesz musiał pytać czy wyszedłeś :D. Będzie to dla ciebie oczywiste. Powodzenia!.
Profile CardPM
+Quote Post
Marcin181
post 16.06.2007 - 13:57
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

ja wyszedlem 1 i jak na razie ostatni raz przez strach! wydaje mi sie ze to on mnie sparalizowal - moje cialo! a przez paniczna chec zapalenia telewizora wyturlalem sie z luzka! trwalo to chliwe! wrocilem do cialka kiedy uswiadomilem sobie ze nie moge zapalic telewizora! ahh potem juz nie nie moglem zasnac! a co do szybszego bicia serca mam tak kiedy podczas relaksacji cos uslysze jakis trzask! i jak zaczyna sie cos dziac puls rowniez u mnie sie zwieksza oszy tez swidruja ale staram sie je uspokoic!POUL12 wiec mysle ze nie mozesz jeszcze pokonac strachu przez nieznanym chyba ze sie myle! Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 16.06.2007 - 15:30
Post #4

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Tak to już jest że w mózgu mamy zaprogramowane różne schematy postępowań nabyte i wrodzone. Instynkt ucieczki przed teoretycznym zagrożeniem (trzask, pisk, obawa, duchy itp) powoduje wzrost uderzeń serca, napływ adrenaliny itd. w momęcie teoretycznego zagrożenia. zeby się tego pozbyć należy .... ćwiczyć ... ćwiczyć ... ćwiczyć :D
Profile CardPM
+Quote Post
Logan
post 16.06.2007 - 16:45
Post #5

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 1290

Jest tu ktos jeszcze ??
jestem tu nowy i tak jakos nie moge sie tu odnalesc
piszecie sobie o oobe jak by to bylo takie nic poprostu zwykla czynnosc jak zrobienie sobie kanapki ;/

moj kumpel raz to zrobil i tak go to przerazilo ze powiedzial : nigdy wiecej
Profile CardPM
+Quote Post
milordi
post 16.06.2007 - 17:16
Post #6

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 874

Według statystyk (o ile dobrze pamiętam) to tak jak Twój kumpel reaguje tylko 10% ludzi. Pozostałe 90% jest tym zachwycone/zainteresowane itp.

CYTAT(Logan @ 16.06.2007 - 17:45) *
piszecie sobie o oobe jak by to bylo takie nic poprostu zwykla czynnosc jak zrobienie sobie kanapki ;/

Cóż :) Mogę Cię zapewnić, że po pewnym czasie to wszystko zacznie wydawać Ci się zupełnie "normalne". Jednak żeby przywyknąć potrzeba przynajmniej kilku tygodni.
Profile CardPM
+Quote Post
.::Tomek::.
post 16.06.2007 - 17:38
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1169

Dodam jeszcze, ?e przestawienie si? na my?lenie, ?e to jest normalne jak robienie kanapek mo?e pomóc. W ko?cu jest teoria, ?e wychodzimy nie?wiadomie ka?dej nocy podczas snu. Wystarczy tylko wy?wiczy? to ?wiadome wychodzenie. Po prostu nastaw si? na my?lenie, ?e to jest najzwyczajniejsza czynno??. Lepsze to ni? my?lenie" cholera to za trudne w ?yciu mi nie wyjdzie" albo co? w tym stylu ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Poul12
post 16.06.2007 - 18:31
Post #8

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 1311

Macie z lekka racje, że to może być strach przed nieznanym. Bo faktycznie troche się przeraziłem, ale wcale nie tak żeby sie poddać, o nie!!! Spodobało mi się i jutro rano spróbuje jeszcze raz, może pójdzie mi lepiej.
Profile CardPM
+Quote Post
amaś
post 28.06.2007 - 20:37
Post #9

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1391

Marcin181 to działamy podobnie...
gdy usłyszę coś dziwnego... natychmiast pilot do telewizora w ręku :)
Profile CardPM
+Quote Post
bobek_balinek
post 28.06.2007 - 21:32
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1039

CYTAT(Poul12 @ 16.06.2007 - 05:22) *
Dzisiaj zastosowalem technike 4+1, i chyba sie udalo, no wlasnie chyba, bo mialem dziwne objawy. Czy to normalne, ze podczas wychodzenia czuje sie zimno na ciele, serce szybciej bije i zaczyna sie szybciej oddychac, a oczy to lataja jak samoloty??? Bo tak wlasnie mialem, chyba zaczalem wychodzic, bo zobaczylem nawet baaardzo zamazany swoj pokoj, ale to zimno i szybszy puls??? Nie widzialem na forum, aby ktos pisal ze mial takie objawy.

Zimno, to normalne, niektórzy odczują to jako gorąca, inni jako zimno, zwykle bywa :D .. szybszy puls.. to z podekscytowania i z.. doświadczania czegoś nowego.

Co do kolegi.. reakcja zupełnie normalna... :) Jak na osobę, która tak naprawde nic nie wie o oobe.
Strach to jedyna przeszkoda, miną tygodnie zanim go zminimalizujemy, a najlepszą pomocą w takiej sytuacji jest: normalizacja, tak jak koledzy piszą.. traktowanie tego jako coś normalnego.

Mi to już przeszło w głód :) Dzien bez tych wibracji to dzien stracony.. a to ciepło przez zimno. mmmm :)

A samolociki sie nie zderzą prędko xD
Profile CardPM
+Quote Post
Smartek
post 09.08.2007 - 10:34
Post #11

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 311

Wybaczcie, ze wykopuje troche stary temat, ale mam cos do napisania ;-).

Wczoraj po polnocy zrobilem kolejna probe wyjscia, ktora po raz kolejny (czwarty raz bodajze) skonczyla sie na tym, ze:
Leze na plecach z rekoma polozonymi wzdluz ciala, jednoczesnie majac wrazenie, iz cale moje cialo zesztywnialo, choc w kazdej chwili jestem w stanie poruszyc kazda jego czescia, czuje takze skurcze (jesli akurat jakis mam), swedzenie itp. (ogolnie jestem swiadomy wszystkiego). Po czasie dochodzi do tego niesamowicie szybkie bicie serca (lub pulsowanie czakry, choc jestem za pierwsza opcja) i czasem straszne "latanie" oczu ;-) (wiem, ze to komicznie brzmi) na wszystkie strony, ze az ciezko mi utrzymac je zamkniete. Wszystko to konczy sie po tym, gdy probuje sie uspokoic, zostaje mi wtedy uczucie sztywnego ciala i zazwyczaj po kilku minutach takiego lezenia nudzi mi sie to i przekrecam sie do spania...

Co mam robic podczas tego bicia serca i drzenia oczu?
Czy to normalne, ze nie odczuwam czegos w rodzaju wibracji, mrowienia, unoszenia, wyginania czy tez falowania ciala?

Mam wrazenie, ze wlasciwie do niczego nie doszedlem, a cala reszta objawow, ktore mi towarzysza to jedynie wymysl mojej wyobrazni :-(.

pzdr.
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 09.08.2007 - 10:57
Post #12

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Wszystkie ćwiczenia typu relaksacja koncentracja czy medytacja mają doprowadzić tylko do jednej rzeczy.Poszeżyć świadomość i doprowadzić do tego że zachowasz świadomość dłużej niż zwykle podczas zasypiania. Nie próbuj nawet myśleć że wyjdziesz leżąc na plecach i niewiadomo jak medytując. Po prostu nie ma szans. Po skończonej koncentracji połóż sie na boku i staraj sie zachować swiadomość jak najdłużej podczas wchodzenia w sen. Dobrą metodą jest po prostu obserwacja ciała. Staraj się cały czas odczuwać swoje ciało robiąc cały czas jego jakby przegląd. Wtedy po jakimś czasie i wielu takich ćwiczeniach zaczniesz zauważać pojawianie się wibracji.
Jak czytasz posty na forum że ktoś się położył i po kilku minutach koncentracji miał "wibracje" i "prawie wyszedł" to po prostu są to bzdury niewarte uwagi. Skup się na metodzie 4+1 jako najskuteczniejszej i najprostszej metodzie wyjścia. Koncentracje są tylko techniką na drodze do OBE ale oczywiście bardzo potrzebną.
Koncentracje możesz ćwiczyć w ciągu dnia. A w nocy OBE bo jest cisza i spokój i ciało jest naturalnie śpiące. Po obudzeniu straj się pokoncentrować ok 30min bo doprowadzi to wyciszenia i zbliżenia się do stanu uśpienia ciała. A potem przekręć się do wygodnej pozycji na bok i staraj się nie zasnąć jak najdłużej :D. Oczywiście przed koncentracja trzeba trochę poczuwać i się rozbudzić. Czy to takie trudne? Oczywiście poświęcamy nasz czas i możliwość wyspania się. Ale co się nie robi zeby mieć OBE.:D
Walcz o fazę.
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 09.08.2007 - 11:30
Post #13

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

CYTAT(set.h @ 09.08.2007 - 11:57) *
Jak czytasz posty na forum że ktoś się położył i po kilku minutach koncentracji miał "wibracje" i "prawie wyszedł" to po prostu są to bzdury niewarte uwagi.

Przepraszam cię bardzo, ale tak właśnie wyglądał mój pierwszy raz.. Po 4h snu nie rozbudzałem się długo, po powrocie do łóżka, jestem przekonany że leżałem krócej niż 10 minut, zanim doświadczyłem OBE..
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 09.08.2007 - 11:37
Post #14

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Nom. Chodziło mi o to że na sucho w ciągu dnia heh. :D
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 09.08.2007 - 11:48
Post #15

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Aha, w takim razie wybacz;). Na sucho w ciągu dnia... Nie spotkałem jeszcze tutaj osoby, której by się ta sztuka powiodła. Pamiętam że Darek, miał kilka podobnych doświadczeń, ale reszta to hardcore jak z ospuo;) Żeby się przez to przebić trzeba być chyba mędrcem;)...
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 09.08.2007 - 13:32
Post #16

OBE Maniak 36
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1221

hahahha mi się to zdarzyło tylko raz, wyjście na sucho może w 5 minut, ale były spełnione specjalne warunki, tzn. przez cały dzień miałam wibracje, rozluźniłam się przy mojej ulubionej muzyce i miałam mnóstwo energii. Zaczęłam robić rozluźnianie ciała i w połowie ćwiczenia byłam poza. Ale to było tylko raz, więc ogólnie rzecz biorąc jest to bardzo mało prawdopodobne. No chyba że ktoś normalnie w fizyce jest jak w astralu... Zbyszek te połączenia ma bardzo luźne, zamiast się trzymać kupy te ciała mu wypadają:):):)
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 09.08.2007 - 16:14
Post #17

Guests

CYTAT(set.h)
Jak czytasz posty na forum że ktoś się położył i po kilku minutach koncentracji miał "wibracje" i "prawie wyszedł" to po prostu są to bzdury niewarte uwagi.
CYTAT(set.h)
Nom. Chodziło mi o to że na sucho w ciągu dnia heh. :D

Ja swego czasu miałem tak przez około tydzień, dzień w dzień. Kładłem się w środku dnia i nawet nie próbowałem się koncentrować, a wibracje same przychodziły. Do tego jednak trzeba najpierw przez kilka dnia bardzo ograniczyć czas spania. ;]
+Quote Post
ILU
post 01.02.2011 - 20:15
Post #18

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8301

CYTAT(Logan @ 16.06.2007 - 16:45) *
Jest tu ktos jeszcze ??
jestem tu nowy i tak jakos nie moge sie tu odnalesc

moj kumpel raz to zrobil i tak go to przerazilo ze powiedzial : nigdy wiecej

Kanapka go przeraziła??
Profile CardPM
+Quote Post
Polepiony
post 01.02.2011 - 21:45
Post #19

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7982

Biedny.
Co teraz wcina?