Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Swiadomosc, Osobowosc
Inkluzo
post 16.07.2010 - 20:18
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 6305

Znowu zabralem sie za OOBE, tym razem na maxa. Zamowilem ksiazke "Milosc i wolnosc poza cialem", przeczytalem ja chyba ze trzy razy w formie ebooka, ale chcialbym miec taka papierowa;p Mam zamiar w koncu wyjsc, jestem w trakcie takiej troche hardcorowej techniki ze strony Darka Sugiera, ze z piatku na sobote nie spie, w sobote tylko dwie godzinki itd. ale ja nie o tym teraz. Mam pytanie do osob juz wychodzacych z ciala i doswiadczonych. Mam kolege ateiste, no i jak to ateista jest takim sceptykiem. Oczywiscie opowiadalem mu wiele razy o oobe. I troche mi podcielo skrzydla to co napisal:P
No bo zobaczcie. Czym wychodzimy z ciala? Drugim cialem? Swiadomoscia? Kolega mi powiedzial, ze swiadomosc i osobowosc to nic innego jak zlepek neuronow, ze po smierci nie mozemy sobie odejsc do innego wymiaru bo swiadomosc umiera wraz z mozgiem.

Kolejna sprawa, troche przekonywal mnie taki eksperyment, ktory kiedys wykonywano. Pewnie slyszeliscie, ze kiedys na czulej wadze lezal czlowiek, ktory umieral i kiedy umarl ubylo mu kilka gramow czy jakos tak.
No i na ten temat tez z owym przyjacielem rozmawialem. Wytlumaczyl to w swoj "biologiczny" sposob. Mianowiscie kiedy czlowiek zyje wszystko jest w ruchu, krew plynie, organy pracuja, dziala biologia i chemia itd. W chwili smierci to wszystko ustaje, tym samym czlowiek nie wazy tyle ile za zycia, kiedy wszystko pracowalo.

Co o tym myslicie?
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Abi
post 16.07.2010 - 20:44
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 5581

QUOTE (Inkluzo @ 16.07.2010 - 21:18) *
Kolejna sprawa, troche przekonywal mnie taki eksperyment, ktory kiedys wykonywano. Pewnie slyszeliscie, ze kiedys na czulej wadze lezal czlowiek, ktory umieral i kiedy umarl ubylo mu kilka gramow czy jakos tak.
No i na ten temat tez z owym przyjacielem rozmawialem. Wytlumaczyl to w swoj "biologiczny" sposob. Mianowiscie kiedy czlowiek zyje wszystko jest w ruchu, krew plynie, organy pracuja, dziala biologia i chemia itd. W chwili smierci to wszystko ustaje, tym samym czlowiek nie wazy tyle ile za zycia, kiedy wszystko pracowalo.

Co o tym myslicie?

Myśle, ze to gazy uchodzą z człowieka:) Uwaga śmierdzą:P

QUOTE (Inkluzo @ 16.07.2010 - 21:18) *
Znowu zabralem sie za OOBE, tym razem na maxa. Zamowilem ksiazke "Milosc i wolnosc poza cialem", przeczytalem ja chyba ze trzy razy w formie ebooka, ale chcialbym miec taka papierowa;p Mam zamiar w koncu wyjsc, jestem w trakcie takiej troche hardcorowej techniki ze strony Darka Sugiera, ze z piatku na sobote nie spie, w sobote tylko dwie godzinki itd. ale ja nie o tym teraz. Mam pytanie do osob juz wychodzacych z ciala i doswiadczonych. Mam kolege ateiste, no i jak to ateista jest takim sceptykiem. Oczywiscie opowiadalem mu wiele razy o oobe. I troche mi podcielo skrzydla to co napisal:P
No bo zobaczcie. Czym wychodzimy z ciala? Drugim cialem? Swiadomoscia? Kolega mi powiedzial, ze swiadomosc i osobowosc to nic innego jak zlepek neuronow, ze po smierci nie mozemy sobie odejsc do innego wymiaru bo swiadomosc umiera wraz z mozgiem.

Może tak się stać, ze po śmierci do piachu i koniec....nikt tego nie wie tak naprawdę. Ale niezależnie od tego jak będzie warto ćwiczyć OOBE jeżeli Cię to interesuje oczywiście. Bardzo urozmaica życie, możesz się wiele nauczyć i dowiedzieć. Kto wie, może sam odkryjesz co jest po śmierci.

Odnośnie podcinania skrzydeł: dlatego właśnie jak mam jakiś plan nie mówie o nim nikomu;-) Wlaśnie dlatego:)
Profile CardPM
+Quote Post
turysta49
post 16.07.2010 - 21:55
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8000

("Temat był ale się zmył" - Turysta49)
Profile CardPM
+Quote Post
Inkluzo
post 16.07.2010 - 21:59
Post #4

Przyjaciel Rodziny

Myslalem, ze tutaj kazdy wierzy, ze cos jednak jest po smierci. Inaczej jaki sens mialby park, do ktorego trafil Monroe? Nie wiem, zawsze wierzylem, ze cialo to tylko "opakowanie", ze jestesmy energiami i po smierci trafiamy gdzie indziej. Myslalem, ze z ciala wychodzi "swiadomosc"...
Profile CardPM
+Quote Post
Draq
post 16.07.2010 - 23:41
Post #5

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

To nie jest tylko kwestia wiary. Jeżeli chwile człowiek zwróci świadomość do wnętrza, to będzie wiedział na 100% że np. stanowi jedność ze wszystkim i wtedy nie ma potrzeby argumentowania czegoś lepszą teoria. Jeżeli wiesz że nie jesteś ciałem fizycznym lecz wszechświadomością, która z niego korzysta to nie będziesz czuł potrzeby przekonywania sceptyków, bo z doświadczenia będziesz wiedzieć że sami będą musieli do tego dojść :).
Profile CardPM
+Quote Post
Inkluzo
post 17.07.2010 - 00:16
Post #6

Przyjaciel Rodziny

Tak przegladam forum i kurcze trafilem na jednego z postow 6umeranga na temat Darka Sugiera. Cytuje co napisal:

"No a czego się spodziewał - rzeki kasy z obe-pasty na hemeroidy w sklepiku, czy z żółtej ksiażeczki (made in china?)?? Starał się, tworzył, kombinował aż przekombinował z tą obe-wolnością i obe-miłością i go ten cały wasz MTJ w garnek trzasnął, żeby się uspokoił i zaczął żyć póki może i wariata z siebie nie robił"

Czyli kurna co, bo teraz to juz sie pogubilem... Obe nie istnieje? Chodzilo tu tylko o zbicie kasy? Czy zle jego posta zrozumialem?...
Profile CardPM
+Quote Post
Koko1718
post 17.07.2010 - 10:47
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7886

a ja slyszalam,ze wrecz przeciwnie,po smierci czlowiek wazy wiecej,jest ciezszy;>
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 17.07.2010 - 11:30
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Inkluzo, tu udajesz prawda? Powiedz, że tak bo to niemożliwe, żeby człowiek nie miał własnego zdania a jedyny sposób ogarnięcia tematu to kopiowanie cudzych poglądów.

Jeśli jednak to wszytko na poważnie to dam Ci radę. Skoro nie masz, żadnego poglądu na sprawę to postaraj się wyjść z ciała i sam wszystko zbadać bez jakichkolwiek filtrów jakie nakłada konkretny światopogląd. Tak będzie najlepiej wyrobić sobie własną opinie.

Z Darkiem historia była nieco inna, nie chodziło o to czy się mylił lecz o podejście do tematu a wniosek jest taki, że najlepiej we wszystkim zachować zdrowy rozsądek. :awe:
Profile CardPM
+Quote Post
turysta49
post 17.07.2010 - 12:17
Post #9

Dusza Towarzystwa

Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 17.07.2010 - 12:30
Post #10

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Inkluzo...napisz jak uda się Tobie wyjść. Jestem ciekaw co wyniknie z takiego podejścia jakie Ty teraz prezentujesz czyli "na maxa".

Mam wrażenie, że troszkę utrudniasz sobie sprawę bo za bardzo chcesz...chyba lepiej podejść do tematu na luzie...

Jak zawiodą techniki to poproś swoją podświadomość, aby pomogła Ci wyjść...porozmawiaj z nią a zobaczysz, że ktoś przyjdzie do Ciebie podczas snu i wyrzuci Ciebie z ciała tak jak mnie:) Moja rada jest taka, abyś był wtedy przygotowany na takie wyrzucenie bo ja zaliczyłem niezłe zdziwko i czułem pewien niepokój, ale to dlatego bo zostałem zaskoczony nową sytuacją i nowym odczuwaniem wszystkiego. Nie spodziewałem się, że moja prośba wyrażona przed zaśnięciem spełni się tej samej nocy:) Jedna z tajemnic sukcesu...mocne postanowienie!
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 17.07.2010 - 12:47
Post #11

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

E inkluza nie słuchaj się Bumeranga bo to taki krytyk z pod ciemnej gwiazdy:)

Wczoraj przeczytałem wreszcie książkę Darka do końca, dobrze pisze. Podjarany strasznie, ale dobrze spisał swoje spostrzeżenia. Sporo się zmieniło przez te 8 lat.. Ćwiczenia w grupach wniosły spore uzupełnienia.
Żółte słoneczko czytaj na luzie i wierz w obe, aż się dowiesz ze jest.
Profile CardPM
+Quote Post
Inkluzo
post 17.07.2010 - 13:21
Post #12

Przyjaciel Rodziny

To mam jeszcze do Was takie pytanie. Czy jak dowiedzieliście się o oobe, ale jeszcze nie udało Wam się wyjść, to mieliście w sobie takie malutkie ziarnko sceptycyzmu?
Kurcze, wierzę, że to prawda, chcę wyjść, ale zawsze nie wiesz tak na 100% czy to prawda póki sam nie doświadczysz. Właśnie min. dlatego chcę tego doświadczyć. No i na dodatek to takie nagłośnienie oobe, nagłe zniknięcie Darka, to może utrwalić w przekonaniu, że to wszystko ściema, że coś takiego nie istnieje i służyło tylko temu, żeby trochę zarobić na książce, na gadżetach...
Chociaż fakt, że Darek mógł mieć dosyć natrętnych osób, ciągłych wiadomości, telefonów. Można od tego zwariować, a przecież każdy chce mieć także prywatne życie.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 17.07.2010 - 15:10
Post #13

Dupa Towarzystwa

...w Polsce także wykonano bardzo interesujący eksperyment z eksterioryzacją w 1981 r. w grupie jogi holistycznej istniejącej wtedy przy Stowarzyszeniu Radiestetów w Warszawie (obecnie Polskim Towarzystwie Psychotronicznym) i kierowanej przez dr. Wiktora Bodnara. Po mniej więcej godzinie ćwiczeń jogi (asany, pranajama, medytacja, relaks) około dwudziestu osób położyło się wygodnie na materacach i przykryło kocami, by następnie za pomocą specjalnych technik relaksacyjnych, wizualizacyjnych i oddechowych uzyskać subiektywne wrażenie posiadania “drugiego ciała”, w którym można opuszczać ciało fizyczne.

Zadaniem uczestników eksperymentu było wykonanie określonych czynności, na przykład zbadanie ukrytego przedmiotu (zegarek w szklance) lub “odwiedziny” nieobecnego na ćwiczeniach instruktora jogi w jego mieszkaniu. W pierwszym przypadku aż dziewięć osób odpowiedziało, że przedmiotem zadania jest szklanka lub zegarek, żadna nie odpowiedziała, że zegarek w szklance. Inne osoby nie udzieliły żadnej odpowiedzi a tylko dwie udzieliły odpowiedzi błędnych. W drugim zadaniu pięć osób opisało ubiór i czynności nieobecnego instruktora, a trzy osoby dokładnie opisały mieszkanie i przedmioty w nim (meble, markę telewizora itp.) Cały eksperyment oceniony został jako bardzo udany. Informacje uzyskane drogą paranormalną nie mogły być zdobyte w inny sposób.

http://avariat.webpark.pl/site/sny/Oneiro/112-13.htm
Profile CardPM
+Quote Post
turysta49
post 17.07.2010 - 20:13
Post #14

Dusza Towarzystwa

Profile CardPM
+Quote Post
Inkluzo
post 17.07.2010 - 20:36
Post #15

Przyjaciel Rodziny

Szczerze mówiąc, to mam nadzieję, że Darek kiedyś wróci, bo to mega pozytywnie naładowany gość, szczery i otwarty, jak i wiele innych osób z forum:)
Profile CardPM
+Quote Post
turysta49
post 17.07.2010 - 23:06
Post #16

Dusza Towarzystwa

Profile CardPM
+Quote Post
Inkluzo
post 18.07.2010 - 03:13
Post #17

Przyjaciel Rodziny

Bylem na tej obemanii, szkoda, ze nie ma zadnego kontaktu z Darkiem, ale jesli ma dosyc:) Fajnie gdyby kiedys wrocil.
Profile CardPM
+Quote Post
dreamer_the_one
post 18.07.2010 - 07:45
Post #18

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7097

CYTAT(Inkluzo @ 18.07.2010 - 04:13) *
Bylem na tej obemanii, szkoda, ze nie ma zadnego kontaktu z Darkiem, ale jesli ma dosyc:) Fajnie gdyby kiedys wrocil.

mogłoby być różnie bo ludzie różnie na niego reagują

podobają mi się Twoje wątpliwosci, Inkluzo- oznacza to że wciąż myślisz i nie łykasz wszystkiego co ci dają. podobnie jak majster ja Ci radze- zdobądź własne doświadczenia i nie pytaj nikogo o zdanie. Zanim do czegoś nie dojdziesz, nie bierz na wiare :)

ps. po dwóch latach mam podobne wątpliwości jak Ty, Inkluzo :-) ale wiem że mi się rozjaśni to wszystko już niebawem. Pozdro!
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 18.07.2010 - 09:01
Post #19

Dupa Towarzystwa

Jak ktoś ma wątpliwości to niech skonsumuje grzybki i już:) Mało łączek mamy w naszej ojczyźnie? Tylko zbierać, suszyć i doznawać.
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 18.07.2010 - 13:43
Post #20

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

zgromadzający nas tutaj inkluzo , musisz odróżnić kilka ważnych rzeczy , zależy czy pytasz czy szukasz , czy bierzesz coś z zewnątrz czy szukasz wewnątrz,czy jesteś istotą egzystencjalną czy żyjącą ,a jak już odpowiesz sobie na te pytania,wtedy pojawi się najważniejsze pytanie : Czy jesteś umysłem czy świadomością.

podpowiedź

1.raczej wszystko na zewnątrz jest dziełem nieświadomego umysłu
2.idąc do wewnątrz poruszasz się także na zewnątrz, wiesz przeciwwaga .
3. Umysł porusza się tylko w poziomie, przód tył ,
4.świadomość nie zna ruchu poziomego , nie zna przyszłości ani przeszłości
Profile CardPM
+Quote Post
turysta49
post 18.07.2010 - 21:31
Post #21

Dusza Towarzystwa

Profile CardPM