Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Rozwój - Scenki Z Udziałem Naszej świadomości, mające na celu zmnniejszenie 3 sił: 1. Chciwości, 2. Żądzy władzy, 3.
ciciak
post 18.06.2007 - 23:37
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1209

Powyżej 18 lat (na wszelki wypadek).
Pierwsza wypowiedź - może administrator - nie jestem pewien czy czegoś nie przekraczam.

ad.1. Były u mnie ale za dużo pisania.
ad. 2. Na razie brak.
ad.3. Strachu przed śmiercią.

Przykład 1
czas trwania ok. 4s.
Ujęcie 1.
Jest widna noc, siedzę za stołem na skromnym przyjęciu u mojego sąsiada, siedzący trochę z lewej łapie się jedną ręką za nos, drugą udaje, że pociąga za sznurek jak przy spuszczaniu wody z toalety - zrozumiałem, że muszę iść zrobić siku.
Ujęcie 2.
Poza domem, noc widno, wyszedłem, robić to siku.
Ujęcie 3.
Jakieś 30m dalej od ostatniego miejsca na dnie wąwozu, zauważam i wyczuwam, że wataha wilków jest naprzeciw mnie - są pojedynczo rozstawione w kształt niepełnego półkola jakieś 50m ode mnie, zbliżają się, wiem, że uciec będzie niemożliwie wręcz trudno.
Ujęcie 4.
Udało mi się cofnąć zaledwie o parę kroków, półkole wilków jest tuż tuż, jednego lub dwóch wyczuwam/widzą obok mnie, to koniec. Umknięcie było niemożliwe, po co nawet próbowałem, od razu było widać, że są doskonale zgrane, zorganizowane, tworzą jedność w tym co robią, osiągnęły najwyższą doskonałość w swojej sztuce, oddaje się podziwowi dla nich.

Przykład 2.
czas trwania ok.5s.
Umieszczono mnie w takiej oto scence:
Jest nas chyba kilku, obserwujemy, jak zgrana ekipa (ok. 10 osób) wysportowanych sylwetek ludzi (sylwetki kształtne a la statuetka oscara) w odległości jakichś 50 m w sposób bardzo rytmiczny, zorganizowany - tak, że tworzą jedność - huśta się i jednocześnie obcina gałęzie dużego (ok.30m.) drzewa. Widać tylko coś jak przeskoki obrotu o 90 stopni pnia drzewa z gałęziami i zawieszonymi na gałęziach sylwetkami (również na jednej ręce) - obrót/przeskok zawis na gałęziach, ścięte kolejne konary, obrót/przeskok zawis na gałęziach, niektóre sylwetki zasłonięte konarami - kolejne ścięte gałęzie, obrót/przeskok zawis, ścięte kolejne, 4 obroty/przeskoki i gotowe, został sam pień - idealnie - szybciej i składniej nie można tego zrobić, doskonałość, jedność, rytm...

Jakaś połowa sylwetek była o połowę mniejsza od innych. Ci więksi wyglądali jak przypakowana na siłowni statuetka Oscara.
Wtem, ja obserwujący czuję, że jeden z tych większych "osiłków" trzyma mnie w uścisku dzudo za szyję (ja jestem od niego o połowe mniejszy)i z łagodną, rozśmieszającą łagodną natarczywością mówi - rzucę tobą. Widzę/czuję ścianę jakieś 10m po lewej - to tam mnie chce rzucić, trzymam go w antychwycie dzudo zastygamy tak, a ja zmieszany i rozbrojony jego chęcią zastosowania perfekcyjnego wytrenowania na mnie mówią: Dlaczego chcesz mną rzucać (czuję że mnie to rozśmiesza, złapał mnie i będzie se mną rzucał, no niepoważny, i taki uczepliwy). Koniec scenki, pobudka.

Wczorajszy cały ranek kończyłem w myślach, inną i tą scenkę w inny sposób, czułem bez wątpienia że tak ma się zakończyć i nie mogłem się powstrzymać od myślowego kończenia jej w ten sposób, robiłem to wiele razy, rozśmieszało mnie to.

W tym uścisku dzudo stojąc mówiłem zamiast :Dlaczego chcesz mną rzucać - Pierdzielnij mną, żeby się aż drzazgi posypały! - Cały czas się śmiejąc w duchu.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 7)
starr
post 19.06.2007 - 14:57
Post #2

Guests

qrcze ciciak czemu zawsze musze czytac wiele razy twoje posty by rowiklac skroty myslowe ktore sa tylko dla Ciebie zrozumiale? :)
+Quote Post
Ketrab
post 19.06.2007 - 16:41
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

CYTAT(starr @ 19.06.2007 - 15:57) *
qrcze ciciak czemu zawsze musze czytac wiele razy twoje posty by rowiklac skroty myslowe ktore sa tylko dla Ciebie zrozumiale? :)

Masz swiętą racje Starr po pierwsze styl pisania bardzo trudny do odczytania dla przeciętnego człowieka z średnim wykształceniem , myślenie abstrakcyjne się kłania Po drugie >zamiast ś,ć,ł,ż.........> ? > czy jest tu ktoś kto zajmuję się tą stroną ? Jak bym umiał to bym się tym zajął ale moje aspirację zboczyły o 180 stopni z tego kursu ,jakiś admin ,moderator ? Wołanie odbija się echem po ścianach tego forum.........
p.s
Ciciak ale o co chodzi ?Chcesz nagrać film,serial czy może wystawić sztukę w teatrze? (:
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 19.06.2007 - 17:24
Post #4

Guests

Jak zwykle po pojawieniu sie tajemniczego pana ciciaka wiecej jest znakow zapytania niz odpowiedzi ;)
+Quote Post
Ketrab
post 19.06.2007 - 17:30
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

CYTAT(starr @ 19.06.2007 - 18:24) *
Jak zwykle po pojawieniu sie tajemniczego pana ciciaka wiecej jest znakow zapytania niz odpowiedzi ;)

najlepszy tekst dzisiejszego dnia (: zajebisty ,zaraz sobie gdzieś zapiszę(:
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 19.06.2007 - 22:17
Post #6

Guests

No ,ale nie może być inaczej ,skoro-o ile dobrze odczytałem gościu zadaje masę pytań, to jak przystało wedgług zasad pisowni polskiej zdania kończy znakami zapytania ;)
+Quote Post
ciciak
post 14.07.2007 - 10:41
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1209

Ciciak ale o co chodzi ?Chcesz nagrać film,serial czy może wystawić sztukę w teatrze? (:
[/quote]

... No ... chodzi (z ociąganiem) o to, że bardzo pragnę przestać grać sztuki w teatrze zwanym "Ziemia"(jak również nie pragnę zaczynać gry w teatrze zwanym rzeczywistość Szarych oraz w teatrze zwanym Plejady, jak również w jakichkolwiek innych teatrach w CZASOPRZESTRZENI).

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 14.07.2007 - 11:39
Post #8

Listek
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 22

No i proszę, udało mi się poprawić cały tekst i magicznie poprawić tajemnicze "?" na mniej tajemnicze literki naszego cudownego alfabetu. Nie czytałem tego tekstu wcześniej, więc nawet nie przyszło mi do głowy aby go poprawiać, ale jak już narzekacie na moderatora, no to proszę :)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic