Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> 18-22 Sierpnia Gorcstock, góry na duchowo
kater
post 03.08.2010 - 16:24
Post #1

OBE maniak 15
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 717

Jedziemy z kumplem 24 yo 20 yo (obemaniacy-obudzeni) na gorcstock jest to mini festiwal piosenki przy ognisku 50-200 osób zależy od pogody i roku trwa od 20 do 22 czyli piątek sobota niedziela. wyruszamy z Kielc w środę o 4:50 pks 29zł (z legit. 23 około) jedzie przez Kraków do Rabki zdrój. w Rabce jesteśmy około 10:30 i po krótkim sklepie wyruszamy na szlak pieszo na Turbacz czy gdzie nas nogi poniosą, pierwszy nocleg w namiocie na dziko w lesie gdzie będzie najładniej lub nawet pobawimy się w bena drylsa i zrobimy szałas jamę czy domek na drzewie, byle zabawniej. kolejny dzień czwartek chodzenie chodzenie i dojście na miejsce czyli polane na gorcach zwaną gorcstockiem i tam już stacjonarnie w namiocie 4,50 za nocleg. tam gry i zabawy wycieczki bliskie możliwość sklepu w Porębie wielkiej 3h od obozowiska, woda ze źródełka, na miejscu namiot wojskowy z możliwością kupienia wody wrzątku i grześka za 2 zł... wode i tak sami sobie będziemy gotować nie by zaoszczędzić lecz dla fanu;) piękne widoki w okolicy skałki wrzosowiska, opuszczona chatka drewniana foto: http://www.wgorach.art.pl/galerie/2005_gor.../photos/145.jpg w niej drobne piwko można urządzić, wyjazd albo w niedziele rano stopem kto chętny albo oczywiście pks z poręby do krk czy innych miast. Proste pytanie czy ktoś się pisze? najchętniej 2 inteligentne dziewczyny w wieku 18-27 koleżanki namiot mam 4 osobowy na razie mam tylko kumpla i 2 niepewnych ale jeśli zdecydują się takie 2 fajne do pogadania koleżanki koledzy sobie znajdą miejscę i odstąpie jedną komorę w namiocie, na miejscu możliwość spaia w namiocie pożyczonym wtedy 10 zł za noc.
byłem raz genialna wycieczka o której się długo pamięta i aż szkoda że nie można być np 2 tygodnie a nie można bo każdy pracuje... czyli środa czwartek i piątek trzeba by wziąć wolne w pracy. jakieć męskie członki także mile widziane:p jeśli będzie na męsko będzie libacja lekka jeśli będzie koedukacyjnie będzie spokojniej:P gg 7705230 bądź tu, zgłaszać się bo warto, wymagana kultura osobista i moc tematów do rozmowy ciekawa osobowość chyba all. pozdrawiam i zachęcam
ps. rozmowy o duchowości człowieka przez cały okres wędrówki możliwość wspólnej medytacji na plance czy na skałkach
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 17)
Majster
post 03.08.2010 - 16:50
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

CYTAT(kater @ 03.08.2010 - 17:24) *
ps. rozmowy o duchowości człowieka przez cały okres wędrówki możliwość wspólnej medytacji na plance czy na skałkach

Nuuuuudyyyyyy!!!!!! A gdzie dziwki i koks?! :P

-Edit-
Niniejsza edycja ma na celu poinformowanie wszystkich czytających a jednocześnie nie grzeszących inteligencją, że jest to żart. Dziękuję.
Profile CardPM
+Quote Post
kater
post 03.08.2010 - 16:55
Post #3

OBE maniak 15

obudziłeś się już czy tylko udajesz, po takiej wypowiedzi dziwię się że jesteś na takim forum lol dziwek nie ma bo to wykorzystywanie człowieka i tym się powinien obudzony brzydzić a koks czy dragi we własnym zakresie, koś chce bierze ktoś nie chce akceptuje tych co biorą, ja sobie moge ew. zapalić.
Ale i tak wiem ze napisałeś to żartem, chętny?
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 03.08.2010 - 20:44
Post #4

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

KRATER WROCIŁ NASZ KUBA WOJEWUCKI ŚfIATA OBE
Profile CardPM
+Quote Post
Andersenn
post 03.08.2010 - 21:04
Post #5

BÓG ZAZDROSNY
Nr użytkownika: 1883

Nuda; flaki z olejem; piosenka przy ognisku; a będzie ta przesuaoka rodzinna atmosfera wygenerowana tylko na czas imprezy?
Profile CardPM
+Quote Post
kater
post 03.08.2010 - 21:05
Post #6

OBE maniak 15

WojewÓdzki jeśli już, bardzo w zasadzie dziękuje za porównanie Kuba jest wielce inteligentny:P
i nie wrócił bo był i czytał co jakiś czas, po prostu zrozumiałem że żadna akcja z obemaniakami wspólna nie wyjdzie i zająłem się sobą i z powodzeniem.
Cały czas myśle nad Państwem w państwie, np o namówieniu obemaniaków na sprzedanie swoich mieszkać gdzie tylko mieszkacie i wykupić mieszkania domki na jakiejś małej wsi od ludzi i zamieszkać w enklawie, tylko kto by się pisał na coś takiego... chyba tylko ja i pare znajomych, no ale nie powiecie że nie fajnie by się mieszkało wśród samych obudzonych:P idziesz do warzywniaka babka zieleninke sprzedaje i obudzona, idziesz do fryzjera i nawija Ci o tym jak to wczoraj pod Paryżem latała czy czego to nie doznała podczas snu:) jaka szczęśliwość by była

ale teraz chodzi o góry i wycieczke pieszą więc czy ktoś chętny bo gorce są ładne.
Profile CardPM
+Quote Post
kater
post 03.08.2010 - 21:10
Post #7

OBE maniak 15

nie rozumiem chyba czegoś, jeśłi nuda to po co piszesz że nuda, jeśłi forum oobe czyli chodzi o pokój duszy miłość do bliźniego zrozumienie zainteresowanie akceptacje innego bliźniego jakimkolwiek by nie był to po co piszesz że nuda? tak będzie rodzinna atmosferka wspólne przyrządzanie posiłków i gry i zabawy np w pokazywanie filmów.
Profile CardPM
+Quote Post
Andersenn
post 03.08.2010 - 21:15
Post #8

BÓG ZAZDROSNY

CYTAT(kater @ 03.08.2010 - 22:05) *
WojewÓdzki jeśli już, bardzo w zasadzie dziękuje za porównanie Kuba jest wielce inteligentny:P
i nie wrócił bo był i czytał co jakiś czas, po prostu zrozumiałem że żadna akcja z obemaniakami wspólna nie wyjdzie i zająłem się sobą i z powodzeniem.
Cały czas myśle nad Państwem w państwie, np o namówieniu obemaniaków na sprzedanie swoich mieszkać gdzie tylko mieszkacie i wykupić mieszkania domki na jakiejś małej wsi od ludzi i zamieszkać w enklawie, tylko kto by się pisał na coś takiego... chyba tylko ja i pare znajomych, no ale nie powiecie że nie fajnie by się mieszkało wśród samych obudzonych:P idziesz do warzywniaka babka zieleninke sprzedaje i obudzona, idziesz do fryzjera i nawija Ci o tym jak to wczoraj pod Paryżem latała czy czego to nie doznała podczas snu:) jaka szczęśliwość by była

ale teraz chodzi o góry i wycieczke pieszą więc czy ktoś chętny bo gorce są ładne.

Kater- do dupy, nie znasz tych ludzi nie wiesz jakie maja przyzwyczajenia i tak dalej, co z tego ze ktoś jest obemaniakiem, jest obudzony i w ogole a bedzie cie wkurwiac jego myslenie to co robi i tak dalej.
Profile CardPM
+Quote Post
Andersenn
post 03.08.2010 - 21:17
Post #9

BÓG ZAZDROSNY

CYTAT(kater @ 03.08.2010 - 22:10) *
nie rozumiem chyba czegoś, jeśłi nuda to po co piszesz że nuda, jeśłi forum oobe czyli chodzi o pokój duszy miłość do bliźniego zrozumienie zainteresowanie akceptacje innego bliźniego jakimkolwiek by nie był to po co piszesz że nuda? tak będzie rodzinna atmosferka wspólne przyrządzanie posiłków i gry i zabawy np w pokazywanie filmów.

kater wyraziloem swojo opinie mam do tego prawo.;
Ps te dzięki do tego posta dodałem PRZYPADKIEM żeby nie bylo
Profile CardPM
+Quote Post
kater
post 03.08.2010 - 21:30
Post #10

OBE maniak 15

nie ważne... kłócić się nie będę
czuje energie ludzi, wiem jaką masz i dlatego się nie będę wdawać się w dyskusje, nie odpisuj proszę na tego posta
wracam do tematu gór Gorce 18-22 sierpnia z miła atmosferką, skierowana opcja dla ludzi w wieku 18-26 lat
Profile CardPM
+Quote Post
dreamer_the_one
post 03.08.2010 - 23:43
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7097

kater ja jade jeśli wdechniesz mi dym w usta tak jak na twoim avku :-)

ps. Kater w sumie nie wiem, bo zakres lat jest zbyt wąski. nie wpasuję się :-( ani ja ani osoba towarzysząca. niestety
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 04.08.2010 - 06:34
Post #12

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Jak dla mnie inicjatywa bardzo ciekawa i gdybym miał możliwość to bym skorzystał...

Tak sobie myślę, że niektóre wypowiedzi przypominają mi wczorajszą zadymę pod krzyżem. Ludzie tam przyszli aby drzeć mordy a tutaj drzeć posty a winowajca jest jeden. NUDA!

Krytykowanie i zniechęcanie to najłatwiejszy sposób dowartościowywania samego siebie i niestety jest to dość powszechny sposób i jak mówi przysłowie, krowa która dużo beczy mało mleka daje.

...dodałbym jeszcze tylko, że oczywiście nikogo konkretnego nie mam na myśli.

...ale to się okaże bo po uderzeniu w stół różnie bywa:)
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 04.08.2010 - 12:55
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

No i jak zwykle trzeba tłumaczyć, że to żart był. :( Przynajmniej kater się skapnął.
Jeśli twierdzisz, że to przypomina wczorajsza zadymę pod krzyżem to chyba należysz do tych co porównują Katyń 1940 z Katyniem 2010. To jak jesteś prawdziwym Polakiem czy ubekiem? Ręce opadają.
Oczywiście nie miałeś nikogo na myśli ale uderzając w stół liczyłeś na to, że jednak nożyce się odezwą. To jest mentalność pieniacza pod maską inteligenta, moda dzisiaj na takich w mojej ukochanej Polsce, jakże się cieszę, że mogę się temu przyglądać z bezpiecznej odległości 1000km. Jeszcze raz napiszę, TO BYŁ ŻART! Już zrozumiałeś? Jeszcze na wszelki wypadek napiszę w pierwszym poście w razie gdyby czyjaś świętojebliwość się miała obrazić.

Na koniec, żeby nie było offtopu, może i bym się zastanawiał gdyby nie to, że nie ma mnie w kraju.
Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
thias
post 05.08.2010 - 19:41
Post #14

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 7996

No, widzę, że moje okolice. Turbacz fajna górka, warto się wybrać. Ale cóż, widzę, że nie mieszczę się w waszych wymaganiach wiekowych... i jako osoba mająca obe nie jeden raz nie czuję się lepszy i oświecony, tak jak ty, kater. Twoja postawa wdaje mi się z lekka głupia i nieprawdziwa...
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 05.08.2010 - 23:07
Post #15

Dupa Towarzystwa

Z tym obudzeniem wiadomo, że można dyskutować bo ktoś obudzony w pewnym, ale chyba dość istotnym sensie jest w głębokim "śnie" a obudzić się nie jest łatwo i zobaczyć to co widzą i mogą nieliczni...siddhi.

Kater ma chyba na myśli, tak sądzę jedno z przebudzeń, które jest "jedynie" małym kroczkiem na drodze do obudzenia. Pamiętać jednak należy, że kroczyć też można do tyłu:)

Majster jest luzik i powiem Ci szczerze, że nie liczyłem, że nożyczki się odezwą. Ja to wiedziałem, ale myślałem o trochę innych nożyczkach:) Dwukropek i duża literka P raczej nie zmusza do wielkiego wysiłku umysłowego, aby wiedzieć, że żartowałeś...

Jednak dobry żart jest tylko wtedy, kiedy osoba, która jest celem takiego żartu śmieje się i cieszy równie bardzo jak osoba zwana żartownisiem. Kater widać zna i używa dwukropka, nawiasu i literki P w celu wyrażenia emocji, ale Twoja pierwsza wypowiedź jakoś w karterze nie wywołała (tak sądzę) radosnych uczuć i stąd mój taki post, który nie dotyczył zresztą Ciebie. Żartujmy tak, aby odbiorca żartu też się cieszył bo inaczej jest to żart gniot :-]

Zbyt często żarty są drwiną a nawet formą szydzenia i poniżania a to już nie są żarty i tym zdaniem NIE uderzam w stół. Po prostu zwracam uwagę na wg mnie ważny problem dotyczący niby żartów i bardziej chodziło mi o wypowiedzi Andersenna a ta pierwsza wypowiedź jest dla mnie całkowicie dziwna, ale możliwe, że mam skrzywione poczucie humoru lub zachorowałem na brak poczucia humoru :)

Andersenn? Piszesz tak:

Kater- do dupy, nie znasz tych ludzi nie wiesz jakie maja przyzwyczajenia i tak dalej, co z tego ze ktoś jest obemaniakiem, jest obudzony i w ogole a bedzie cie wkurwiac jego myslenie to co robi i tak dalej.

Moje pytanie brzmi. Czy można kogoś poznać nie poznając go? W realu poznać kogoś można tylko poznając go osobiście i konwersując. Poznawanie przez np. posty to takie nawet chyba nie pół poznawanie. Do dupy Andersenn to negatywne i pesymistyczne nastawienie. Pozytywne wibracje przede wszystkim.

Dla mnie powtórzę inicjatywa Kartera bardzo fajna. Gadać łatwiej. Działać trudniej a biadolenie lepiej se odpuścić.

Aha...Majster jak Ci ręce opadają to na wzmocnienie proponuję dziewięćsił.

Dziewięćsił - według górali jest starą nazwą pochodzącą stąd, że w dawnych czasach przypisywano tej roślinie czarodziejską moc dziewięciu sił, dziewięciu tajemnych mocy, które powodują dziewięciokrotnie silniejsze jego lecznicze i magiczne właściwości...

http://www.zegocina.pl/ciekawe/dzieiecsil/dziewiecsil.htm

Taki żarcik Majster:) Też Ciebie ubawił...?:)
Profile CardPM
+Quote Post
kater
post 05.08.2010 - 23:25
Post #16

OBE maniak 15

błagam: kater nie karter czy krater czy kreaton czy krotokaton czy inaczej:P kater jak kocur po niemiecku czy jak w RPA ścinacz diamentów:P
za ramy wiekowe przepraszam ale niestety chce młodą ekipę zebrać po postu i proszę się nie obrażać, podstawę stanowi już 5 osób w wieku 20-25 lat i dlatego taki 40-60 letni by się raczej z nami nudził i dlatego podałem wiekowy przedział.

Swoją drogą bardzo chętnie spotkał bym się także z ludźmi w różnym wieku i gadał przez miesiąc na tematy tylko duchowe, ale jadą ze mną osoby które raczkują w temacie dobrych energii, już tak to nazwę uogólniając i napisałem taką wiadomość nie tylko na forum tym ale i na forum górskim, nie chciałem z tej wycieczki robić zlotu obenautów, chciałem po prostu zaprosić także jakiegoś obenautę bo sobie w pare osób pomedytować i wymienić się spostrzeżeniami na tematy duchowo ufo energio oobowo para inne.

dziękuje Gajowy za wsparcie;)
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 05.08.2010 - 23:39
Post #17

Dupa Towarzystwa

Olej przedział wiekowy...jak ktoś się znudzi to se może iść siku zrobić, albo wrócić do domu. Nikt nikogo na siłę nie będzie przecież trzymał a przecież ogólnie wiadomo z czym taki wyjazd się je. Przypuśćmy, że mam te 60 lat i zaczynam się Wami nudzić to w najgorszym razie będąc na takim łonie natury po prostu klasycznie się alienuję. Samym z sobą nigdy się nudzę bo we mnie są wszyscy...nawet Majster i Andersenn...baaaa nawet Twistoid:) To tylko nasz umysł nas dzieli, tak jak podzieliliśmy czas na godziny a przecież czas można liczyć w eonach - wielkich cyklach kosmicznych i czym tu jest godzina? Próbą zniewolenia ludzi bo do pracy trzeba iść na 8:00?:)

Wprowadzając przedział wiekowy ograniczasz poznanie ciekawych ludzi, ale to tylko moja opinia. Mnie tak ciekawą postać wykluczyłeś! :-( :-)
Profile CardPM
+Quote Post
kater
post 06.08.2010 - 14:16
Post #18

OBE maniak 15

może masz racje, olewam przedział wiekowy kto chce iść a nami niech idzie, tylko nie narzekać na tempo, nie narzekać że pierwszy nocleg będzie na dziko w lesie, nie narzekać że pare osób będzie palić zielsko. (może ktoś napisać że też by zapalił jak znam ludzi więc powiem że używki jakiekolwiek w swoim zakresie, i ja wam piwa nie niosę:P)
organizacyjne: z pola na gorcstocku do miasta jest 2-5h marszu (biegiem godzina) więc piwo można dokupić jak by komuś nie chciało się nieść
możemy się spotkać w Kielcach i jechać razem, możecie się dosiąść w Krakowie albo możemy spotkać się już w Rabce ale jeśli w Rabce to do 11 max w środę 18go sierpnia
autobus z Kielc o 4:49 w Krakowie odjazd o 7:20 w Rabce o 8:35 od 8:35 do tej 11 możemy na kogoś poczekać jakby się chętni znaleźli
ps napisało pare osób ale jadą z nami z Kielc i dosiądą się w Kraowie więc na razie nie musimy czekać w Rabce.

pare słów o gorcstocku link: http://www.wgorach.art.pl/wydarzenia/miejsca_gorcstok.html
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic