Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Zastój.. :/
Aleister Crowley
post 18.10.2010 - 15:38
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8164

Witam,
od czasu gdy zdarzyło mi się mieć spontaniczne oobe,nie miałem już od tego czasu nic!
Ani głupich wibracji które zawsze wybudzały mnie w odpowiednim momencie.
Używam techniki 4+1,jak myślicie czy powinienem używać jeszcze jakieś techniki czy jedna wystarczy.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
My Astral Diary
post 18.10.2010 - 15:43
Post #2

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 6378

Używaj systematycznie aż do skutku, ale jeśli miałeś już oobe i nic się nie dzieje to i tak masz kolosalną przewagę nad tymi u których nic się nie dzieje a jeszcze nie wyszli. Jak widzisz nie jesteś w najgorszej sytuacji. Mister Crowley, What went down in your head? Oh Mistahh Crowley...
Profile CardPM
+Quote Post
Berserk
post 18.10.2010 - 16:10
Post #3

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8106

Nie jestem pewny, ale skuteczność techniki 4+1 tym większa, czym większa koncentracja na wizualizacji. To nie może być tak, że po prostu czekasz koncentrując się na sobie - musisz małymi krokami usypiać organizm, jednak robić to świadomie. Napiszę niedługo na tym forum temat o koncentracji i jej rodzajach, które sprzyjają wyjściu, a które nie. Teraz przez 3 noce wstawałem regularnie po 4 godzinach i siedziałem 1h robiąc cokolwiek, żeby się odmulić z sennego wrażenia i nie udało się osiągnąć w tym czasie OBE ani LD. Jednak dzisiaj po przebudzeniu się miałem ogromną chęć iść spać. Szybko spostrzegłem, że wizualizacja w tym momencie jest bardzo prosta (dlatego rano, w nocy, jak się budzimy zamuleni i mamy ochotę zasnąć, po prostu poddajemy się i zasypiamy nieświadomie). Jeżeli w tym momencie świadomie (to znaczy, że czujemy, że teraz to my wizualizujemy a nie, że obrazy napływają mimowolnie) zaczniemy wizualizować, to przy odrobinie szczęścia po chwili będziemy mieli LD/OBE ;) Techniki niewiele dają, jeżeli nie rozumiemy, jak powinniśmy się koncentrować. Dwa lata temu, jak dopiero poznałem temat OBE, jakimś cudem (nie mam zamiaru się chwalić, bo skoro do tej pory nie wiedziałem, jak to zrobić, to to żadna uciecha) położyłem się i dosłownie po zamknięciu oczu po około 10 sekundach już miałem mocne wibracje. Od tamtej pory nie udało mi się to ani razu, gdyż po prostu w tamtym momencie cieszyłem się z tego, że takie coś mi się udało. Nie przeanalizowałem tego i to był błąd. Przez dosłownie rok nie miałem ani LD ani OBE, bo źle się koncentrowałem albo raczej po prostu chciałem to osiągnąć i koniec. Mam nadzieję, że tą notką coś pomogłem ;)
Profile CardPM
+Quote Post
damcik1995
post 18.10.2010 - 16:42
Post #4

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 8142

Berserk, ja też czuje po 10 sekundach coś typu wibracje to jest piękne jak mówisz :).
@TOPIC

Wyluzuj ! To jest pierwsza podstawa !. Po drugie musisz (ja to tak nazwałem) "ogarnąć" ciemność pod powiekami, czyli się dopatrywać, kontrolować nad nimi w pewnym sensie, mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi bo pewnie wszyscy mają to na myśli.
Profile CardPM
+Quote Post
Aleister Crowley
post 18.10.2010 - 17:44
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8164

Niestety się mylisz,można wejść w stan OOBE.
Nie koncentrując się na niczym,tylko i wyłącznie utrzymując świadomość,czekać na oobe.
Jest to technika skuteczna,zwie się ''strażnik banku''.
Pewnie wiecie o co chodzi,sam ją stosuje od dziś robie tak:
Wieczorem - technika R.Monroe
W nocy - 4+1 i strażnik banku.

Dziś wyjde,ja to wiem.
Grunt to pozytywne myślenie! :)
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 18.10.2010 - 18:03
Post #6

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP