Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Czy W Astralu Istnieją Jakieś Zasady, Których Nie Należy łamać?
Well...
post 10.01.2011 - 21:17
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 8280

WSZYSTKO ma swoje prawa i zasady. Takie PRAWO wszechświata (samo z siebie wynika, ale spytać wolę, bo w końcu, kto pyta nie błądzi).
Więc czy istnieją jakieś zasady/prawa/granice których nie należy łamać/przekraczać? Czy istnieje jakaś ''polityka'' w Poza? Czy jest coś/ktoś kto pilnuje tego wszystkiego? (Boga nie uznaję-uprzedzam)

Sorry, nie byłam tam i nie jestem obeznana :)
Profile CardPM
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
Amras84
post 10.01.2011 - 22:07
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7649

CYTAT(Well... @ 10.01.2011 - 21:17) *
WSZYSTKO ma swoje prawa i zasady. Takie PRAWO wszechświata (samo z siebie wynika, ale spytać wolę, bo w końcu, kto pyta nie błądzi).
Więc czy istnieją jakieś zasady/prawa/granice których nie należy łamać/przekraczać? Czy istnieje jakaś ''polityka'' w Poza? Czy jest coś/ktoś kto pilnuje tego wszystkiego? (Boga nie uznaję-uprzedzam)

Sorry, nie byłam tam i nie jestem obeznana :)

Ja też tam nigdy nie byłem ale do jednej zasady polecam się zastosować i to nie tylko w astralu. Chodzi mi o wyzbycie się strachu. Żelazna zasada, której ja zamierzam się trzymać tak tutaj jak i tam (jeśli tam kiedyś świadomie trafię).

I jeszcze taka rada... piszesz że nie uznajesz Boga - to pewnie go tam nie znajdziesz. Tylko kwestia czy nie lepiej byłoby się na coś otworzyć zamiast z góry to negować i odrzucać? Nie zamierzam Cię nawracać i przekonywać, to tylko rada do przemyślenia, na zasadzie: "co się może bardziej opłacić" ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Danrizz
post 10.01.2011 - 22:48
Post #3

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 909

Jako, że oobe każdy przeżywa indywidualnie, całkiem na swój sposób -> sama w większości kreujesz sobie zasady. Ty tworzysz i nadajesz prawa... przynajmniej w to wierzę, i tak też to wygląda w moim przypadku.

Tylko jedna rzecz powtarza się najpewniej u wszystkich. Można nazwać to prawem.
"Podobne przyciąga podobne". Prawo przyciągania.
Wychodzisz pełna strachu - przyciągasz byty, które dostarczą Ci go więcej, lub same się czegoś boją.
Wychodzisz pełna miłości, optymizmu, radości - czeka Cię piękna, pełna świetnych doświadczeń projekcja.
Wychodzisz napędzana ciekawością - przyciągasz miejsca, byty, okoliczności które pasują do tego podejścia.
To co siedzi Ci w głowie - najpewniej jakoś zostanie wykreowane/zamanifestowane -> Tam, po drugiej stronie.

Tak to wygląda w uproszczeniu. :)
Profile CardPM
+Quote Post
Castiel
post 11.01.2011 - 15:50
Post #4

Guests

Nie, ponieważ astral to tak naprawdę twój mózg i ty tam rządzisz.
+Quote Post
Gray
post 11.01.2011 - 16:51
Post #5

Guests

Castiel chyba sam nie wiesz co piszesz. Kolego bardzo się mylisz ojjj bardzo ;] a przynajmniej jeżeli to jest Twoje subiektywne zdanie to jakoś zaznacz to a nie propaguj stek bzdur.

PS. Polityka istnieje wszędzie, np. prawo silniejszego i słabszego. Myślenie, że wszystko jest równe, oraz że wszędzie z tą równością się spotkasz to tak jak wierzenie, że we wszystkich wszechświatach żyjemy tylko my, jako gatunek ludzki. Takie myślenie jest tylko odzwierciedleniem i próbą podbudowania swoich egoistycznych ambicji i usilnego tłumaczenia, że wszystko mam pod kontrolą. Gówno mamy pod kontrolą, podkreślam że nie chodzi mi o każdy aspekt, jednak ten bardziej globalny. Uczestniczymy we wszystkich światach, jednak nie są one naszą własnością, dlaczego więc miałoby tam nie być praw, nawet jeżeli jest to tylko nasz mózg to sami sobie narzucamy prawa, więc tak czy inaczej one SĄ, dla mnie to dosyć logiczne.....
Doświadczajcie a nie pier****** ;]

Te zdania kierowane są bezosobowo, żeby nikt nie płakał. Żyjta se jak chceta i idealizujta jak chceta, mnie to wisi.
+Quote Post
Castiel
post 14.01.2011 - 11:04
Post #6

Guests

CYTAT(Gray @ 11.01.2011 - 18:51) *
Castiel chyba sam nie wiesz co piszesz. Kolego bardzo się mylisz ojjj bardzo ;] a przynajmniej jeżeli to jest Twoje subiektywne zdanie to jakoś zaznacz to a nie propaguj stek bzdur.

Ponieważ ? Dowodów nie znajdziesz na to, że to jest "realne" opuszczanie ciała, mimo iż OOBE to iluzja (według mnie) to przecież jest to świetne doświadczenie. :)
+Quote Post
Kimkolwiek
post 14.01.2011 - 13:04
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7839

CYTAT(Castiel @ 14.01.2011 - 11:04) *
Ponieważ ? Dowodów nie znajdziesz na to, że to jest "realne" opuszczanie ciała, mimo iż OOBE to iluzja (według mnie) to przecież jest to świetne doświadczenie. :)

A słyszałeś o podziale na atrapy i byty świadome? Ja potwierdzam istnienie takiego podziału w "tamtym" świecie. Te byty myślą samodzielnie, bez twojego udziału bo są innymi świadomościami. Jest to jeden z dowodów na to, że to się nie dzieje w naszym mózgu. Matrix iluzję masz na codzień w świecie fizycznym, tak naprawdę ta fizyczna rzeczywistość jest ograniczeniem "prawdziwych możliwości", jest otoczona przez klauzurę zapomnienia, bo nie pamiętamy po co tu przyszliśmy i co mamy zrobić, jesteśmy odcięci od wyższego JA (w pewnym sensie), który stanowi naszą globalną świadomość. Nie zgadzam się z tym, że OOBE to świadome śnienie z całym szacunkiem do Darka Sugiera.
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 14.01.2011 - 13:54
Post #8

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 6850

CYTAT(Kimkolwiek @ 14.01.2011 - 13:04) *
Nie zgadzam się z tym, że OOBE to świadome śnienie z całym szacunkiem do Darka Sugiera.

Darek Sugier powiedział, że LD to pewnego rodzaju OBE, a nie odwrotnie. Nie przekręcać. :P
Profile CardPM
+Quote Post
braciakmatrix
post 14.01.2011 - 15:40
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7540

CYTAT
A słyszałeś o podziale na atrapy i byty świadome? Ja potwierdzam istnienie takiego podziału w "tamtym" świecie. Te byty myślą samodzielnie, bez twojego udziału bo są innymi świadomościami
CYTAT
Ja się z tym nie zgodzę, każdą spotkana postać można banalnie łatwo sprawdzić tylko trzeba tego chcieć a nie wierzyć jak w jakiś dogmat. ja to np robię tak, że myślę sobie o czymś co faktycznie nie jest prawdą np" lubię palić papierosy" i ta postać to powtarza :) Od razu wiem, że to moje wkręty :D Myślę, że trzeba nabrać dystansu bo jak się wierzy, że są prawdziwe to się takie znajdzie i wtedy nie da sprawdzić tych postaci. Poza tym ostatnio oglądałem program w którym wywoływali stan obee ( program nie dotyczył zagadnienia obee) za pomocą specjalnego urządzenia pobudzającego w odpowiednich miejscach mózg, co niestety raczej dobitnie świadczy o tym, że to nasz mózg jest odpowiedzialny za takie stany. Osobiście wolałbym żeby to było takie rzeczywiste wyjścia no, ale nie zostałem obdarzony łaską wiary :D
Profile CardPM
+Quote Post
lordini
post 14.01.2011 - 17:33
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7915

Szukacie nieistniejących problemów...
Profile CardPM
+Quote Post
Gray
post 14.01.2011 - 20:10
Post #11

Guests

Mówta co chceta ja i tak mam swoje weryfikacje i mnie to wystarcza by stwierdzić, że oobe to nie tylko wymysł czy latanie po swojej bańce..... :)

Pozdroo.
+Quote Post
ajsu91
post 15.01.2011 - 00:24
Post #12

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8292

ja uważam, że OOBE to nie tylko nasza wyobraźnia (choć na bank coś z niej tam jest również), ale że jest to ten 'drugi' świat, wyżej położony od naszego. Że właśnie chodzimy po nim i możemy tam zobaczyć to czego nie możemy widzieć w ś.f. Jeśli nie mam racji to mnie poprawcie, ale nie wyzywajcie, bo dopiero wchodzę w ten temat :p

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
DearWhoever
post 15.01.2011 - 12:24
Post #13

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 7807

CYTAT(Gray @ 11.01.2011 - 18:51) *

To nie jest iluzja, bo można wychodzić i do świata fizycznego w swojej formie energetycznej, a nie tylko latać po obszarze kreowanym przez nas samych. To samo z istotami/ innymi formami energetycznymi w pełni świadomymi. Są i atrapy i świadome byty. Widocznie macie braki w wiedzy i nie czytaliście Trylogii Roberta Monroe'a. Polecam przeczytać, by się doedukować. Naprawdę. Po przeczytaniu książki Sugiera nie uważajcie się za wyedukowanych w tym kierunku, bo ta książka to może być czytana jako zachęta dla kogoś początkującego, kto nic na ten temat nie wie, aczkolwiek sam Darek przyznał , że jego książka jest trochę nieprofesjonalna, a ja sama Wam powiem, że ona nie zawiera nawet 1/3 tego , czego możemy się dowiedzieć od Roberta.
Profile CardPM
+Quote Post
iguana
post 15.01.2011 - 12:46
Post #14

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 6865

Widzisz,
Tu naprawdę nie wystarczy przeczytać książki:) Jakiejkolwiek,bez obrazy.
Każdy doświadczony podróżnik opiera swoje poglądy na własnych doświadczeniach, a osoba która nigdy nie doświadczyła potwierdzenia tu,w świecie fizycznym niezwykłości oobe...nie doświadczyła niczego "magicznego" - Ma jak najbardziej prawo uważać,że całość dzieje się tylko w mózgu. Każdy ma prawo do własnych poglądów.
Są też ludzie, tacy jak np. ja- którzy takie potwierdzenie otrzymali. Dosadne, niepodważalne potwierdzenie,że naprawdę ciało opuszczamy i jest coś więcej niż tylko mózg.
To oczywiście maksymalne uproszczenie....
Do czego zmierzam. KAŻDY ma prawo do własnego zdania. Szkoda czasu na kłótnie, bo jedna strona drugiej i tak nie przekona.

ps. Barciak, co to był za program bo chętnie obejrzę:)
Profile CardPM
+Quote Post
lokop
post 15.01.2011 - 13:01
Post #15

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7905

Jest jedna - nikomu nie narzucać swojej woli.

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 15.01.2011 - 20:14
Post #16

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 6850

Ja zawsze powtarzam żeby NIE czytać książek o OBE. Niepotrzebnie przez to wpływacie na własne doświadczenia. Później ciężko przez to odróżnić "prawdziwe" doświadczenie od tego wywołanego wpływem książki. Ja zdobyłem kilka ciekawym dla mnie weryfikacji dzięki temu, że najpierw sam coś przeżyłem, a później potwierdziłem to z opisami Monroe, Darka Sugiera.
Profile CardPM
+Quote Post
braciakmatrix
post 15.01.2011 - 22:35
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7540

Iguana to było w którymś z ostatnich odcinków serii Zagadki wszechświata z Morganem Freemanem ( dosłownie ze 3 minuty i tam nakładali dziewczynie taki czepek z czujnikami na głowę, zamykali ją na godzinę w ciemnym pomieszczeniu i wywoływali czyjąś obecność, wrażenie odpadania unoszenia, no i wizje widziała siebie na drodze biegnącą czy coś takiego) dokładnie nie pamiętam wszystkiego ale coś w tym stylu było . Dearwhoever wiesz wiedza teoretyczna to tutaj za mało a książkę Monroe polecam czytać z przymrużeniem oka :)
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 15.01.2011 - 23:38
Post #18

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Indianie robią łapacze snów a my czepki z czujnikami do wywoływania oobe. Fajnie.
Profile CardPM
+Quote Post
Dzyeson
post 16.01.2011 - 10:49
Post #19

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7122

Ja Monroe przeczytałem dopiero jakies pół roku temu i to tylko jeden , ostatni tom a wychodzę parę lat:) Z ksiązek o oobe przeczytałem jeszcze tylko Darka i to też jakoś pózniej:)
Profile CardPM
+Quote Post
Castiel
post 17.01.2011 - 14:05
Post #20

Guests

KOD
To nie jest iluzja, bo można wychodzić i do świata fizycznego w swojej formie energetycznej, a nie tylko latać po obszarze kreowanym przez nas samych.

A masz dowód ? Nie da się latać po świecie fizycznym bo wszystko jest iluzją, wykreowaną przez nasz umysł.
+Quote Post
rugwa
post 17.01.2011 - 14:15
Post #21

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 7321

Gdy czujesz to nie potrzebujesz żadnych dowodów. Gdy się zastanawiasz to żaden dowód nie będzie wystarczający. Z punktu widzenia moich energetycznych badań uczucia(nie mylić z emocjami) są bardziej wiarygodną formą weryfikacji niż umysł. Umysł nigdy nie ogarnie tego, co kochająca intuicja po prostu wie.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic