oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Puszka Pandory
firmasons
post 10.01.2011 - 23:38
Post #1

OBE Maniak 65
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ostatnio mam dziwne przemyślenia- czy oobe to nie jest swego rodzaju puszka pandory w myśl tej zasady że im trduniej, ciężej z większym bólem, cierpieniem tym wiekszy rozwój tam i zrozumienie całości. Mam takie myśli bo w pewien sposób się tak czuję, może lepiej było sie nie "wychylać" i nie wiedzieć żyć starym życiem, a tak zostałem nagi jakby prześwietlony nie wiem o co chodzi ze starego JA i mojgeo życia zostało jedno wielkie gówno.

Analogie widze w Darku bo w pewnym sensie czuję że on mial podobnie.

Zgubić się żeby odnaleźć się na nowo, symbol zmartwychwstania dzisiaj nabiera dla mnie zupełnie innego znaczenia, innego wymiaru można sobie to tak wyobrażać. Żeby było śmieszniej w wieku 17 lat skontaktowała się ze mna istota o kobiecym głosie która nazywała siebie poszukiwaczką dusz na rzecz Jezusa i zabrała mnie w podróz, najśmielsze oobe w moim życiu, jej głos znajomy, zwariowany, gdy mnie budziła czułem jej ciepły oddech na moim uchu, potem tylko "myśl za myśl" wielki był mój strach i wielka nieufność do niej co mnie niepokoii aż do dzisiaj bo nie wiem tak na prawde kto to był i jakie miał intencje nigdy więcej się nie pojawiła...była czuła, na prawde miła odnosiłem takie wrażenie że się śmieje z mojego strachu który wyczuwałą w moich myślach może też troche z tego że jej nie rozpoznaje...

I mam takie pytania do was drodzy obenauci gdy zaczeliście eksterioryzacje jak zaczęło układać się wasze życie czy spotkały was jakieś trudności zdrowotne albo osobiste czy było tylko lepiej?
Jak to jest z waszymi pomocnikami, częstotliwość spotkań, uczucia jakie tym spotakniu towarzyszą, proces i metody komunikowania się z wami, wszystko co was w tych spotakanich dziwi i porusza głeboko chciałbym poznać i skonfrontować to z moim doświadczeniami. Czy pojawiają się u was punkty świetlne w ciągu dnia, widzicie aure jakieś dziwne rzeczy od tego czasu ?

Ps. Czytam to forum od 4 lat i moja uwaga taka aby było bardziej o "czymś" no wiecie konkrety zeby ludzie mieli mapy, aby zmniejszali swoj strach, a nie pierdolen** typu to "mrowienie czy wibracje pomocy" "noga mi zdrętwiała czy może miałem paraliż" ? Takich bym od razu wysłał do księgarni po Monroe i Sugiera + 10 zdrowasiek co noc bo nie zaszkodzi :)

Ps. Tak się czuję http://www.youtube.com/watch?v=pwT9G6t-SKI
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
dreamer_the_one
post 11.01.2011 - 09:17
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(firmasons @ 10.01.2011 - 23:38) *
Ostatnio mam dziwne przemyślenia- czy oobe to nie jest swego rodzaju puszka pandory w myśl tej zasady że im trduniej, ciężej z większym bólem, cierpieniem tym wiekszy rozwój tam i zrozumienie całości. Mam takie myśli bo w pewien sposób się tak czuję, może lepiej było sie nie "wychylać" i nie wiedzieć żyć starym życiem, a tak zostałem nagi jakby prześwietlony nie wiem o co chodzi ze starego JA i mojgeo życia zostało jedno wielkie gówno.

(...)przychodzi w poszukiwaniu chwila, gdy czujesz się całkiem wyczerpany, zmęczony. Myślisz, że lepiej byłoby nigdy tego poszukiwania nie zaczynać. Czujesz się tak sfrustrowany, że czujesz zazdrość wobec tych, którzy takimi sprawami się nie zajmują. Jest to naturalne, ale to jest właśnie ta chwila, gdy zaczyna się prawdziwe poszukiwanie. Ta wyczerpana energia i zmęczenie pochodzą z umysłu. Umysł czuje się zmęczony, ponieważ umysł jest zawsze sczęśliwy, gdy może korzystać z map. Wobec znanego umysł pozostaje panem, wobec nieznanego jest całkowicie zagubiony(...)
Osho- Mapy Świadomości

ps. zmieniło się wszystko i nic
gdy udaje się ujarzmić emocje, można wydostać się poza matrix własnego umysłu na parę chwil i dostrzec moment takim jakim jest. to jest prawdziwa mistyka :-)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 11.01.2011 - 15:50
Post #3

Dupa Towarzystwa

Ludzkie doświadczenie jest optycznym złudzeniem ludzkiej świadomości. Albert Einstein.

+Quote Post
EverDream
post 12.01.2011 - 13:16
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Po prostu daj sobie na jakiś czas odpocząć, a potem niech Cię ciekawość prowadzi za rękę i odkrywaj dalej i szerzej :) Niech pomocnicy mają lżej z uświadomymi ludźmi którzy byli już w Życiu po Śmierci i wiedzą co ich tam czeka :) Plusa dostaniesz ode mnie za Ironsów :D

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park