oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Udało Się! Wyszedłem - Historyczny Dzień Dla Mnie Xd!
obe_jerry
post 26.06.2007 - 09:14
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ludzie nawet nie wiecie jak ja sie ciesze!!
Tylko ten kto juz kiedyś wyszedł moze wiedzieć jak ja sie dzisiaj czuje!!!!:D Jestem taki szczęśliwy!

tak od początku opisując (chociaż nie bardzo moge skleić litery ze szczęscia..:D)

Przed pójściem spać trzepnąłem sobie moje afirmacje i zacząłem medytować i w pewnej chwili czułem że odjeżdżam, jakbym był na prochach, czułem okropne zawroty głowy i dziwną wirującą ciemność, ale postanowiłem spokojnie dojść do stanu uspokojenia, żeby sie położyć spać, bo wiedziałem że czeka mnie dziś 4+1 i nie chciałem zbytnio przed nią eksperymentować.
Położyłem się i wstałem po ok 3,5 h. rozbudzałem sie dosłownie moze 5-10 minut i położyłem się oczywiscie z mocną chęcią wyjścia i prośbą do Przyjaciół, oraz wyraziłem swój jasny cel dla którego chcę wyjść - TO BARDZO WAŻNE aby mieć cel.
Zaczęło się....czułem podobne "odjeżdżanie" jak podczas poprzedniej medytacji jednak duzo silniejsze. Poczułem lekkie prądy na nogach które zacząłem kontrolować po całym ciele i nagle zaczynałem widzieć przez powieki. Pokój stawał się coraz wyraźniejszy jednak ostatecznie nie był tak wyraźny jak Ś.F.
Widziałem jakby przez mgłę i w innych nieco kolorach. Wstałem bez problemu bo wmówiłem sobie że nie ma zadnych przeszkód typu NGC czy coś w tym rodzaju i zacząłem spacerować po mieszkaniu. Nie widziałem zbyt wyraźnie więc próbowałem się lepiej dostroić. Zacząłem przechodzić przez ściany, a o lataniu nie myślałem bo byłem zbyt podekscytowany. I właśnie nie wiem czy z tego powodu czy zbyt małej energii, moja podróż trwała bardzo krótko. Obraz zaczął ciemnieć, zachodzić mgłą i czułem ze cofa mnie do ciała.... Wtedy otworzyłem oczy - te fizyczne i byłem juz w C.F na łóżku.
Do teraz czuje ogromne szczęscie i radość ze udało mi się wyjść!!! Wiem że może was to nie zainteresuje, ale trzymać w głowie i nie dzielić sie takimi doświadczeniami to aż "grzech" obemaniaków:D
Pozdrawiam! KOCHAM WAS!!!!!!!!! xD

Jeśli miałbym doradzić coś tym którzy jeszcze nie wyszli, to chce powiedzieć że to prawda że najlepiej wypracować własną metodę i nie być zapatrzonym w czyjąś technike i myśleć krok po kroku co robić następnie bo wtedy moze nie wyjść. Pamiętajcie kazdy jest inny i kazdy po jakims czasie dojdzie do perfekcji jedynie własną pracą!! Wiem że to może brzmieć ciężko "wypracuj własną metodę" ale ona sama przyjdzie z czasem. Eksperymentujcie i poznawajcie swoje ciało aby wiedzieć jak funkcjonuje. Nie bawcie sie w żadne Czakry, pozycje Płn-Płd, BWgeny czy cos w tym rodzaju. NIE BLOKUJCIE SIĘ!! JESTEŚCIE WOLNI !!!
Go to the top of the page

+Quote Post
5 Stron V   1 2 3 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 20)
set.h
post 26.06.2007 - 09:37
Post #2

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Gratulacje jerry1990. Jak widać wytwałość w dążeniu do celu procentuje. Na początek parę rad. Jeżeli chcesz się utrzymać dłużej w NŚ. Nie lataj, nie przechodź przez ściany, nie skacz z okna. :D Tych parę NIE pozwoli ci dłużej utrzymać fazę i jak trochę poćwiczysz to dopiero wtedy.
Zaraz po wyjściu jak obraz jest jeszcze zamglony podejdź do ściany lub mebli i dotykaj, trzyj dłońmi co popadnie utrwali cię to w NŚ. Znajdź sobie jakiś punkt bazowy w pokoju gdzie z reguły sie będziesz dostrajał. W przypadku ściągania do ciała wyobrażaj sobie jakbyś stał w tym miejscu i tarł dłońmi to taka prosta metoda odbić. Ćwicz dalej....

+Quote Post
obe_jerry
post 26.06.2007 - 09:42
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

dzięki set.h taka rada na 100% mi sie przyda ;)
Zapomnialem jeszcze dodać że przez cały czas szedłem za ręke z "kimś" a pod koniec puścił mnie i wtedy właśnie zaczęło mnie cofać. Ten "ktoś" na początku był pod wyglądem mojej mamy :D a potem bezpostaciowy.

+Quote Post
Ketrab
post 26.06.2007 - 12:08
Post #4

Dusza Towarzystwa

Mój pierwszy raz kiedy to było .................? Siedziałem tylko jak roślinka wpatrzony w liście za oknem ,nic nie było mnie wstanie zdenerwować ,wiem co czujesz ,wiedz że będziesz się tak czuł za każdym razem jak będziesz wychodził , będziesz żył aby wyjść ,będziesz czekał aby wyjść ,będziesz wychodził aby czuć się tak kurewsko pięknie jak się teraz czujesz
pozdro i gratulację

+Quote Post
Discoverer
post 26.06.2007 - 12:59
Post #5

OBE Maniak 41
Ikona Grupy

Notatnik

Brawo!:) Dalej będzie już łatwiej. Otwiera się przed Tobą droga niesamowitych historii doznań powodzenia badaczu.
CYTAT(jerry1990 @ 26.06.2007 - 10:42) *
dzięki set.h taka rada na 100% mi sie przyda ;)
Zapomnialem jeszcze dodać że przez cały czas szedłem za ręke z "kimś" a pod koniec puścił mnie i wtedy właśnie zaczęło mnie cofać. Ten "ktoś" na początku był pod wyglądem mojej mamy :D a potem bezpostaciowy.

Możliwe ze to Twój opiekun przybrał postać mamy abyś czuł się bezpiecznie.
Dobrą techniką, aby wyostrzyć obraz czy utrzymać świadomość poza pocieraniem paneli czy tez mebli czy innych rzeczy w niefizycznym obszarze jest spoglądanie na szczegóły. Sprawdza się podczas LD i OBE niema znaczenia.
Spoglądanie na szczegóły bardzo uspokaja i silnie zajmuje naszą świadomość. Metodę można stosować od razu po rozpoznaniu, iż to jest sen lub po wyjściu z CF i dostrojeniu przez pocieranie. Jesli tracisz kontrole odpływasz w sen wówczas skup swój wzrok na konkretnej rzeczy znajdującej się w Twoim pobliżu. Spoglądaj na nią kilka sekund - spokojnie, z rozwagą oglądaj każdy jej szczegół! Następnie przenieś spojrzenie na inną rzecz!!!
To bardzo ważne! Nie wolno spoglądać w jedno miejsce - takie zachowanie nie zmusza Twojej świadomości do pracy... Musisz karmić ją coraz to nowymi szczegółami. Przenieś, więc wzrok na inną rzecz! Oglądaj ją znowu przez kilka sekund (dokładnie, szczegółowo) i znowu zmień obiekt! Rób to tak długo aż poczujesz, że mocno jesteś osadzony w POZA.
Jest to dobra metoda, bo uczy panowania nad emocjami i przygotowuje do podróży po naszym wyśnionym świecie czy też jakimkolwiek obszarze niefizycznym. Uczy obserwacji. Z pewnością zdziwi ciebie to jak dokładnie widać szczegóły. Obiekt oddalony o wiele metrów staje się niemalże namacalny
Pamiętaj o zmianie obiektów, na które patrzysz!

+Quote Post
Danrizz
post 26.06.2007 - 14:47
Post #6

Członek Rodziny

Notatnik

No prosze rzeri ^^ great wiadomosc xD to teraz juz mozna leciec na to astralne piwo ^^

+Quote Post
Kronopio
post 26.06.2007 - 22:08
Post #7

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy

Notatnik

he he przyłączam się do gratulacji.
Rzeczywiscie jest tak ze na poczatku podróże trawaja bardzo krotko. Mnie sie zdarzaly i 2 sekundowe oobe... Wyrzucalo mnie gdzies przewaznie i z regóły lądowałem na jakiejś drodze... nie wiem jaki to ma sens ale 90% moich doznan poza zaczyna sie na drodze. Jak sie przemieszczam to zawsze latam - jakos nie potrafie chodzić w poza. To dla mnie zbytnie marnotrastwo żeby chodzic kiedy mozna latać:) To dziwne bo w przeciwienstwie do innych nie czuję takich emocji, euforii. Trochę wam tego zazdroszczę.
Ostatnio zdażyło mi się ponad godzinne wyjście pełne przygód. I to w środku dnia. To było Coś!:) Masz rację zę trzeba wypracować swój styl...
Radę jakiej mogę udzielić (chociaż hameryki nie odkryję) jak naj mniej snu. Będzie Cię wywalać bez problemu do astrala. Z własnego doświadczenia wiem ( a jestem strasznym śpiochem) że im więcej snu tym cieżej wyjsć.

PS.
Jeszcze mam pytanie do podróżników. O statystykę waszych wyjść.
Może uda mi się sondę zrobić. Nie wiem czy takiej juz nie było?
Pytanie.
Ile razy w miesiącu wychodzicie z ciała?

+Quote Post
silverek84
post 26.06.2007 - 22:34
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja również gratuluję wyjścia i życzę dalszych sukcesów związanych z podróżami astralnymi. :)

+Quote Post
Artur_flyer
post 27.06.2007 - 11:58
Post #9

Guests

Gratuluje i życzę powodzenia :)

+Quote Post
Zbyszek
post 27.06.2007 - 13:34
Post #10

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Gratulacje.
Po przeczytaniu waszych postow tez zdecydowalem sie na wyprawe.Czternasta godzina.Dobra jak karzda.
Zaczelo mnie falowac,mysle dobra nasza zaraz bedzie.Gdy przyszed jakis dowcipnis i zaczal borowac mi wiertarka w stopie.No co sie rzucasz ,powiedzial, przeciez chciales miec kanaly otwarte!

+Quote Post
Discoverer
post 27.06.2007 - 17:48
Post #11

OBE Maniak 41
Ikona Grupy

Notatnik

CYTAT(Ketrab @ 27.06.2007 - 08:33) *
Dlaczego ten temat został przeniesiony do działu "Artykuły"?

Dobre pytanie, to jakiś chochlik na ogromną skale:)

CYTAT(Zbyszek @ 27.06.2007 - 14:34) *
Gratulacje.
Po przeczytaniu waszych postow tez zdecydowalem sie na wyprawe.Czternasta godzina.Dobra jak karzda.
Zaczelo mnie falowac,mysle dobra nasza zaraz bedzie.Gdy przyszed jakis dowcipnis i zaczal borowac mi wiertarka w stopie.No co sie rzucasz ,powiedzial, przeciez chciales miec kanaly otwarte!

Hehe:) Swoją drogą jak na razie ani razu w godzinach popołudniowych jeszcze OBE nie doświadczyłem. Może tamten koleś chciał udrożnić w stopach kanały enetgetyczne tą wiartarką:)

+Quote Post
daywalker
post 28.06.2007 - 02:55
Post #12

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Temat powinien zostac przeniesiony do "notatnika", ale ok dajmy sie chlopakowi naciszyc chwila;).. W pelni zazdroszcze przezytych emocji, i gratuluje.:) Masz racje, warto miec swoj cel.. Kazdy jest szczesliwy po jego osiagnieciu. Tymbardziej jezeli przychodzi nam to z trudem i trzeba o niego walczyc. Ogolnie to jestes dla mnie twardziel:D, ja po pierwszej akcji, odrazu spieprzylem do ciala;). Ale nie kazdemu na powitanie wylatuja zjawy przed nos;). Swiadomosc prawdziwosci oobe, wystarczajaco mnie usatysfakcjonowala;). Powodzenia przy nastepnych probach, i dobrego samopoczucia zycze - to jest najwazniejsze!

+Quote Post
obe_jerry
post 28.06.2007 - 11:11
Post #13

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Dzięki wszystkim ;):)
A co do przeniesienia, to sam nie wiem czemu przeniesiono go do tego działu....hmm...

+Quote Post
Karakan
post 28.06.2007 - 12:44
Post #14

Listek
Ikona Grupy

Notatnik

"Your wish is my command" jak to było powiedziane w filmie "The Secret" :)
Przeniesione do Forum, ponieważ w artykułach rzeczywiście średnio pasowało.

+Quote Post
bobek_balinek
post 28.06.2007 - 14:47
Post #15

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jerry a byles trzezwy wtedy ;] [joke] Gratuluje.. cholera ja zostalem tylko z ekipy ktory nie doswiadczyl niczego poza cialem. Heh, wyzbieram sie nie dlugo :)

+Quote Post
alan11211
post 28.06.2007 - 15:23
Post #16

Członek Rodziny

Gratulacje stary super wow zazdroszcze ci bo ja jak bobek jeszcze nie wyszedBem i próbuje próbuje . A mam jeszcze jedno wazne pytanie czy jak jestestescie w obe to to jest podobnie jak w ld jestescie tacy przymuleni nie myslicie racjonalnie czy normalnioe prawie tak jak w sf.Ja przynajmniej tak mam :P

+Quote Post
focus_oobe
post 30.06.2007 - 11:11
Post #17

Dusza Towarzystwa

Notatnik

szczere gratulacje jerry :)

bobek, alan ..wierzycie w siebie ? bo ja wierze w kazdego OBEmaniaka :) ..glowa do gory i pod prad do przodu :P

~ pozdrawiam

+Quote Post
Warlord Shadow
post 02.08.2007 - 14:23
Post #18

Gość Rodziny
*

Notatnik

Gratuluję... nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Ile ćwiczysz eksterioryzację? Ja 2 lata... DWA BITE LATA BEZOWOCNEJ PRACY! PO CO!? NIE WIEM! DOłAćZYłEM DO TEGO FORUM, ABY UDOWODNIć, żE UPOREM I PRACą DA SIę WSZYSTKO OSIąGNąć!

+Quote Post
twistoid
post 02.08.2007 - 14:45
Post #19

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy

Gratuluję z całego serca i życzę dalzych sukcesów!

+Quote Post
set.h
post 02.08.2007 - 23:06
Post #20

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Notatnik

Warlord Shadow gdzieś popełniasz błąd że ci nie wychodzi. Napisz jak próbujesz może coś poradzimy. 2 lata prób to jesteś dobrze przygotowany musisz wyjśc nie ma qurna innej możliwości.

+Quote Post
nerhaa
post 16.08.2007 - 09:41
Post #21

Guests

Hehe - dwa lata - czym to jest ja próbowałem 6 lat, set.h jeśli nic nie mylę coś koło 5-ciu. Ale Set.h wychodzi, a ja nie wychodzę, ale i tak Tam docieram, więc nic się Warlord nie dołuj, tylko patrz uważnie z której strony sygnał leci, bo można go przegapić - prędzej czy później jednak złapiesz sygnał - choćby przypadkiem i będziesz happy jak każdy obeznany :D

+Quote Post

5 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park