Dotyczy Kursu Oobe I Pozbywania Się Niewygodnych Tematów |
|
|
Freddy K
|
11.02.2011 - 15:17
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 2547

|
Ponieważ napisałem post do tematu: "Dlaczego?", dotyczącego kursu OBE za kasę, który to temat został chyba usunięty, to zakładam nowy temat - niech admini i moderatorzy zrozumieją, jest demokracja i wolność słowa.
Czy ja wiem, czy komercjalizowanie OBE jest niewłaściwe, złe? Jeśli koleś chce zarobić, to niech zarabia. Ja osobiście w skuteczność takich kursów nie wierzę. Ale jeśli komuś to pomoże, to niech płaci. Ale po co tracić kasę, przecież informacji jest wiele w Internecie, różnych filmów instruktażowych, e-booków, książek w bibliotekach, a wszystko jest dostępne za darmo, tylko trzeba szukać. Zostało bowiem zapisane w Księdze: "szukajcie, a znajdziecie".
Kursy OBE, należą do szeroko pojętych usług z zakresu psychotroniki, która już dawno się skomercjalizowała. Te wszelkie płatne porady tarocistów, bioenergoterapeutów, jasnowidzów, radiestetów, joginów, targi psychotroniczne itd., są po to, by zarabiać na naiwności ludzkiej.
Oświecony ten, który nie da się nabrać na takie usługi.
|
|
|
|
|
|
|
 |
Odpowiedzi
(1 - 18)
Arek Łyjak
|
11.02.2011 - 16:47
|
Częsty Gość Rodziny

Nr użytkownika: 2258

|
CYTAT(Freddy K @ 11.02.2011 - 15:17)  Ponieważ napisałem post do tematu: "Dlaczego?", dotyczącego kursu OBE za kasę, który to temat został chyba usunięty, to zakładam nowy temat - niech admini i moderatorzy zrozumieją, jest demokracja i wolność słowa. Jesli zostal usuniety to nieladnie, oj nieladnie... CYTAT Czy ja wiem, czy komercjalizowanie OBE jest niewłaściwe, złe? Jeśli koleś chce zarobić, to niech zarabia. Ja osobiście w skuteczność takich kursów nie wierzę. Ale jeśli komuś to pomoże, to niech płaci. Co do samego kursu. Pomyslmy... A gdyby ktos napisal kolejna ksiazke o OBE zamiast robic kurs? To wiadomo,ze nie bedzie jej rozdawal za free bo TO JEST O OBE i nie wypada kasowac. Wydawca tez nie powinien brac za jej wydanie bo jest o OBE! Wszystkie rowniez modlitewniki, swiete ksiazki tez powinny byc wydawane na koszt panstwa tudziez kurii. Kwestia formy i ceny. Jakosc ocenia sie po. Nikt tez nikogo jak mniemam do niczego nie zmusza? Czy moze grozi usuniecie z forum?:)))
|
|
|
|
|
|
Asha
|
11.02.2011 - 17:32
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 7849

|
Ludzie nie rozbrajajcie mnie.
Zamiast się cieszyć że inni prężnie działają i opracowują kursy, wychodzą z czymś do ludzi, to jest jakaś dziwna nagonka =]
Uważam że jeśli ktoś robi to odpłatnie, to widać ma ku temu dobry powód, chociażby duże doświadczenie i skuteczność. Nie wszyscy mają ochotę do samego końca działać wolontaryjnie i bardzo dobrze, z doświadczenia można się czasem przekonać, że nie wszystko co dostaje się za free jest cenione tak, jak powinno być.
To właśnie dzięki takim działaniom tematy jak OOBE stają się bardziej popularne a więcej osób ma szansę wyjść z ciała, korzystając z porad wyspecjalizowanej osoby. Chwała wszystkim za to, którzy coś w tej mierze robią.
Myślę też problemem jest taka polska mentalność, że wszyscy chcą orypać na kasę nic nie dając w zamian. Taka opinia niesłusznie krąży wokół wielu tematów wiedzy alternatywnej i to też wielka szkoda, bo większość tematyki niekonwencjonalnej ma swoje solidne podstawy, które dopiero teraz uzyskują naukowe wyjaśnienia. Nie można wrzucać też wszystkich do jednego wora uznając że jak ktoś udziela porad odpłatnie to na pewno żeruje na naiwności. Nie można kojarzyć wróżbiarstwo z TVNu z profesjonalną poradą osoby która wypracowała sobie umiejętności wykraczające poza typowe pojmowanie ludzkie dzisiejszych czasów.
|
|
|
|
|
|
twistoid
|
11.02.2011 - 18:30
|
http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 1525

|
nie wiem kto usunal ten temat ;P
sam nie jestem zwolennikiem kursow...z wielu powodow ale z kolei nikt nie zmusza ludzi zeby je kupowali
|
|
|
|
|
|
Karakan
|
11.02.2011 - 18:44
|
Listek

Nr użytkownika: 22

|
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=5793&st=21 Jak czasem nie można znaleźć tematu to należy szukać w "Koszu". Jak widać Cat zamknął i przeniósł temat.
|
|
|
|
|
|
Monaliz
|
11.02.2011 - 18:55
|
Przechodzień
Nr użytkownika: 8340

|
CYTAT(twistoid @ 11.02.2011 - 18:30)  nie wiem kto usunal ten temat ;P
sam nie jestem zwolennikiem kursow...z wielu powodow ale z kolei nikt nie zmusza ludzi zeby je kupowali Zgadzam się z kolegą. kapitalizm zresztą sam na tym opiera się.. he-he. Robert jest bardzo doświadczonym podróżnikiem, uważam więc iż jeśli chcą, to niech kupują!
|
|
|
|
|
|
Asha
|
12.02.2011 - 00:31
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 7849

|
CYTAT(Majster @ 11.02.2011 - 23:02)  http://www.youtube.com/watch?v=M9w7jHYriFoA tak poza tym to nie twierdze że sie z nim zgadzam w 100% bo ja az takim sceptykiem nie jestem ale to ukazuje to czemu ludzie to robią. Hehe, no tak. Osobiście nie znam osób prezentowanych na tym video, wiem natomiast że jak się zechce to zawsze znajdzie się argumenty jak i kontrargumenty. Tak ten świat działa, co szukasz to i znajdujesz. Takie nagrania są bardziej niebezpieczne pod tym kątem, że kierują umysły laików w stronę podważania istnienia jakichkolwiek niekonwencjonalnych metod. Jeśli śledzi się niezależne media, to łatwo też zorientować się jak niesamowicie prosto można dzisiaj zdyskredytować człowieka i zmieszać go publicznie z błotem, nawet jeśli puści się fałszywą plotkę - czym dzisiejsze media zajmują się na potęgę. Nie przeczę że szarlatanów nie ma. Po prostu uważam że większe zło nastąpi, kiedy ludzie oglądają takie nagrania i zniechęcają się przez to do duchowości i wszystkiego związanego z niekonwencjonalnym myśleniem, tym samym zatrzaskując drzwi do naprawdę skutecznych metod i całego ogromu wiedzy. Myślę że najważniejsze to pamiętać, że umysł ma zawsze zdecydowany prym nad materią. Zachęcam do zapoznania się z nagraniami Bruce Liptona, The Biology of Belief - fantastyczne dokumentacje naukowca będące dowodem na powyższe twierdzenie, są dostepne na necie z polskim tłumaczeniem.
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
12.02.2011 - 08:04
|
cialka.net

Nr użytkownika: 99

|
Temat ciężki to i znowu jęki i pyszczenie, hm,- mało kto go przeżrę. Sam tez się zniechęciłem do pisania o ciałkach. Niewdzięczny temat, za skore włazi. Kursic czasu nie mam, wiec podziw dla Noble i Cata, Tak trzymać !!!! Dobrym ćwiczeniem na oobe jest robota na budowie o suchym pysku, z wiadrami, cegłami, by spuchło i zdechło, gdy ego się zgniecie, nabierze rozpędu i zarobi na kursik. Bez ceregieli nad sobą, podziwiania, żenowania i utrapienia, wtedy przyjdzie oobe i wesprze MTjociak jak panisko.
|
|
|
|
|
|

|
 |
|