Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> I Ciagle Nic :(
alladyn21
post 18.02.2011 - 23:53
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 2162

Panowie i jeśli sa tu jakies Panie to tez. prosze was o pomoc. Nie mam muz sily raz jeden jedyny raz w zyciu udalo mi sie osiagnac wibracje przez wyobrazanie sobie pkt nad glowa a potem za nia. Za zadne skarby swiata nie moge tego znow powtorzyc.

Oto co robie.

1 klade sie kolo godziny 22/23 na plecach i leze mysle o dupereleach staram sie wyciszyc... Wlasnie minelo 50 minut i sie poddalem.. Wczoraj lezalem tak 2 godziny.

2 moje cialo robi sie ciezkie, i w sumie tlko to sie zmienia... Caly czas piszczy mi w uszach. Czern czasmi sie powieksza.. A w dodatku prawe oko lekko otwiera mi sie samo... Co piekielnie mnie denerwuje.... I rozprasza

3 zaczynam prosic moich kolegow o pomoc ale nic to nie daje mimo ze wierze ze on naprawde istnieja. Czasami mam dziwne fale gorąca.

4 wyobrazam sobie ten pkt nad glowa potem za ale nic to nie daje... Czasami tylko lekkie uczucie na kawalku glowy.

Co robie zle? O czym zapominam...

Prosze o czysta i szczera pomoc, wlasne spostrzezenia, o cos co w finale mi pomoze...

Pozdrawia.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 13)
Astral%Dreamer
post 19.02.2011 - 00:04
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 6487

wiem co to znaczy być w desperacji, ponad pół roku nic się u mnie nie działo, w porównaniu ze starymi czasami, postanowiłem zacząć medytować, i to było to ; ] nie dość że medytacja daje sporo energii to jeszcze przy dobrym dostrojeniu można zaliczyć oobe, daje link do bardzo dobrego filmiku o medytacji :

http://www.youtube.com/watch?v=ksLnbmSa6TM

oraz moją najukochańszą nutę który wyrzuca mnie z ciała bez pozwolenia ; ]

http://w770.wrzuta.pl/audio/1AUj2si3IEq/osho_gourishankar

powodzenia, rób wszystko zgodnie z filmikiem, i polecam jeszcze ubrać słuchawki z moim nuciszem ; ]
Profile CardPM
+Quote Post
Bilu
post 19.02.2011 - 09:38
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8147

CYTAT(Astral%Dreamer @ 19.02.2011 - 00:04) *
wiem co to znaczy być w desperacji, ponad pół roku nic się u mnie nie działo, w porównaniu ze starymi czasami, postanowiłem zacząć medytować, i to było to ; ] nie dość że medytacja daje sporo energii to jeszcze przy dobrym dostrojeniu można zaliczyć oobe, daje link do bardzo dobrego filmiku o medytacji :

http://www.youtube.com/watch?v=ksLnbmSa6TM

oraz moją najukochańszą nutę który wyrzuca mnie z ciała bez pozwolenia ; ]

http://w770.wrzuta.pl/audio/1AUj2si3IEq/osho_gourishankar

powodzenia, rób wszystko zgodnie z filmikiem, i polecam jeszcze ubrać słuchawki z moim nuciszem ; ]

Dzięki AD, obczaję co tam ciekawego zapodałeś. Kto wie, może i mi pomoże ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Bilu
post 19.02.2011 - 14:32
Post #4

Dusza Towarzystwa

Ten filmik co zapodałeś do niego linka, to ja już kiedyś go widziałem.
Co do dźwięków, to dzisiaj obczaję przed spaniem i się zobaczy co z tego wyniknie.
Profile CardPM
+Quote Post
Mefik
post 19.02.2011 - 15:50
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7564

CYTAT(alladyn21 @ 18.02.2011 - 23:53) *
2 moje cialo robi sie ciezkie, i w sumie tlko to sie zmienia... Caly czas piszczy mi w uszach. Czern czasmi sie powieksza.. A w dodatku prawe oko lekko otwiera mi sie samo... Co piekielnie mnie denerwuje.... I rozprasza

3 zaczynam prosic moich kolegow o pomoc ale nic to nie daje mimo ze wierze ze on naprawde istnieja. Czasami mam dziwne fale gorąca.

CYTAT(Obemedia)
Wibracje - fala energii przepływająca przez ciało zarówno fizyczne, jak i nie fizyczne, a w szczególności przez głowę, gdzie zawieszony jest punkt świadomości obserwatora zdarzeń, mająca częstotliwość od kilku do kilkuset herców, w subiektywny sposób odbierana jako falowanie, wstrząsy, wibrowanie, buczenie, piszczenie, a przy skrajnej częstotliwości jako uczucie ciepła lub gorąca. Występująca na styku dwóch, odmiennych częstotliwościach fazowania. Podczas przenoszenia świadomości z jednego stanu skupienia na inne.

Dalej twierdzisz , ze tylko raz udało Ci się osiągnąć wibrację?

Jak dla mnie za bardzo skupiasz się na samym wyjściu za miast po prostu dać się ponieść temu co zaczynasz odczuwać.
Profile CardPM
+Quote Post
FerdekKiepski
post 19.02.2011 - 19:17
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7456

No własnie
Profile CardPM
+Quote Post
lordini
post 19.02.2011 - 19:25
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7915

Jeśli próbujesz przed snem, to się nie dziwię czemu Ci nie idzie PS miłego spamowania :)
Profile CardPM
+Quote Post
kira0sama
post 19.02.2011 - 20:09
Post #8

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 8294

Ja też tylko raz osiągnąłem wibracje i to tą samą techniką. Zdarzyło mi się to tylko raz ale pewnie dla tego, że trochę brak mi motywacji do dalszych prób... nie miałem z tym większych problemów ale zwyczajnie mi się nie chce :) Zamiast tego rozluźniam się, zamykam oczy i staram się doskonalić swoją wyobraźnię oraz pozostawać świadomym i nie zasypiać jak najdłużej :) Nie wiem czy mi to coś da ale po tym jestem dziwnie spokojny i lepiej mi się myśli (dobrze przed wyjściem do szkoły). Ja po kilku próbach (nieudanych) osiągnąłem te wspomniane wcześniej wibracje ale zwyczajnie sobie odpuściłem. Nie wiem czy jest warto żeby tak fanatycznie pragnąć OOBE. Co ma się stać to się stanie, a może po kilku dniach, tygodniach, miesiącach czy latach zrozumiem co trzeba zrobić żeby wyjść. Nic na siłę i tobie polecam to samo.

PS. To do alladyn21
Profile CardPM
+Quote Post
Freddy K
post 20.02.2011 - 00:45
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2547

Bardzo łatwo wychodzi się o poranku, a jeszcze łatwiej w czasie nocnego paraliżu.
Profile CardPM
+Quote Post
Bilu
post 20.02.2011 - 11:55
Post #10

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Freddy K @ 20.02.2011 - 00:45) *
Bardzo łatwo wychodzi się o poranku, a jeszcze łatwiej w czasie nocnego paraliżu.

Nie u wszystkich.
Profile CardPM
+Quote Post
kira0sama
post 20.02.2011 - 16:42
Post #11

Członek Rodziny

Teoretycznie u każdego jest inaczej ale nie musi tak być... Na niektórych mogą przecież działać metody innych. Proponuję poczytać trochę na temat kilku(nastu) technik i popróbować. Jak nie wyjdzie (musi wyjść :)) to zacznij sobie "regulować" te techniki i myśleć trochę samemu na ten temat. Jest to tylko moje odczucie i nie wierz mi na 100% bo sam jeszcze nie wyszedłem ani razu (wydaje mi się, że raz ale częściowo) ale pomyśl nad tym.
Profile CardPM
+Quote Post
Freddy K
post 20.02.2011 - 22:47
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2547

Wskazałem tylko dwie prawidłowości, które wiążą się z występowaniem OBE. Ich znajomość może znacznie ułatwić nauczenie się eksterioryzacji. Nie są one co prawda metodami czy technikami, ale można, a nawet powinno się połączyć je z odpowiednią techniką lub technikami. Trzeba samemu dopasować dla siebie najlepszą technikę a jest z czego wybierać.
A poniżej techniki, które moim zdaniem warto stosować:

1. Zmodyfikowana metoda 4+1 (tak żeby wychodzić rano, nie w nocy). Polecam ją osobom mniej odważnym.

2. Metoda nocna, tzw. sennego paraliżu, celowo wywołuje się paraliż nocny pod OBE, zasypiając w pozycji, która utrudnia zasypianie, np. na plecach. Wady - czasami i nierzadko może pojawić się mega lęk i strach, widma, upiory, zmory, diabły i inne manifestacje złego. :) Wszystko zależy od nastroju i pogody ducha. Jak uniknąć nieprzyjemnych stanów? Nie oglądać horrorów przed snem, nie czytać strasznych opowieści, pozytywne myślenie itd.

3. Metoda transowa stosowana przed snem. Przypomina tą powyższą, ale wymaga czujności, relaksowania się, aż do osiągnięcia paraliżu. Jak już się osiągnie paraliż, to można wyjść techniką rotacji albo po prostu oddzielić się stopniowo, np. zaczynając od ręki lub po prostu wstać, ale tylko wtedy, kiedy już się będzie pewnym, że wstanie się tym drugim ciałem. To idzie wyczuć po nienaturalnych ruchach lub pozycji ciała niefizycznego, stan umysłu też jest trochę inny (zmienione fale mózgowe).

4. Metoda liny,

5. Metoda LD, np. techniką don Juana, zapamiętywanie snów (dzienniczek snów), testy rzeczywistości.

To tyle. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Profile CardPM
+Quote Post
alladyn21
post 20.02.2011 - 23:00
Post #13

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 2162

Zaczne tak jak napisaliscie 4+1

A co do paralizu sennego spokojnie docieram do tego etapu. Ale jesli chce wtedy wstac to mam to robic gwaltownie czy powoli? i tak i tak probowalem ale :p podnosilem sie naprawde. Powoli to napinaly mi sie miesnie a szybko no to szybko :D raz tylko jak lezalem to mialem wrazenie jak by moja reka wisiala do dolu
Profile CardPM
+Quote Post
kira0sama
post 21.02.2011 - 11:38
Post #14

Członek Rodziny

Spróbuj może wyobrazić sobie, że płyniesz, wznosisz się, opadasz, coś cię wyciąga... Jest wiele metod ale nie gwarantuje ci, że któraś z nich na pewno na ciebie zadziała. Musisz sam dojść metodą prób i błędów co będzie dla ciebie właściwe.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic