|
|
06.06.2011 - 11:47
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam
Mam takie pytanie do was wszystkich. Czy zadarza sie wam ostanio odczuwać czesto dejavau i uczucie takiej niepewnosci wyczekiwania, że za chwile ma sie cos wydarzyć ?. Od ponad dwoch miesiecy zacząlem miec bardzo sline uczucie niepwnosci i doslownie bardzo czesto mam wrazenie dejvau sam nie wiem skad to się bierze i jaki jest tego powod. Moze ktos z was doswiadcza czegos podobnego lub wie jaka moze byc przyczyna i jak sobie z tym poradzic. |
|
|
|
![]() |
06.06.2011 - 12:40
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mam tak odkad skonczyłam 15lat. 1)Mmhh jeżeli do wrażenia ,że za chwile ma coś się wydarzyc dochodzi wrażenie lub przeczucie ze wiesz co to będzie. To masz uaktywnione predyspoyzcje do jasnowidzenia. Jezli masz lat naście to jeszcze wiele takich dziwnych rzeczy będzie się aktywować (wrażenie telepati, jasnosłyszenia, spontaniczne widzenie aury itp.) Naogół trwaja od kilku dni do kilku miesięcy i nie rozwijane znikaja same. W starszym wieku wystepuja po silnych przeżyciach i tez najcześciej z czasem przemijają. Jak sie tego pozbyć to dokladnie nie wiem bo nigdy nie próbowałam. 2) W medycynie deja vu jest uważane za efekt padaczki skroniowej. 3) Jedno nie wyklucza drugiego. |
|
|
|
06.06.2011 - 14:27
|
|
|
No nie mam juz nascie bo 25 na karku a na padaczki tego typu rzeczy byly mi obce. Ale tak jak mowisz czasem widze jakies zdarzenia nawet widzialem skrawki mnie samego z innego zycia, miejsce reinkarancji dusz czasem widuje dziewczne rzeczy ktore mnie fascynuja i jednoczesnie niepokoja. Ciagle towarzyszy mi uczucie ze musze cos zmienic diametralne wiesz wziasc plecak i pojsc w swiat bo cos mi nakazuje poznawac swiati i samego siebie jest to bardzo silne uczucie
a silne przezycia hm... nie wiem co moglo to spowodowac samotnosc... |
|
|
|
06.06.2011 - 17:00
|
|
|
Poczucie samotnosci to dosć silne emocje. Mi przez długi czas oprócz tego uczucia towarzyszlo jeszcze poczucie ze jestem zamknieta w takiej niby klatce ,ze musze natychmiast opuścić miejsce w którym jestem bo inaczej oszaleje. Meczyłam się tak 3lata i któregoś dnia poprostu wyszlam z domu i wróciłam po paru latach wedrowki z miejsca na miejsce wyciszona i z poczuciem wypelnienia misji choc absolutnie niczego nie dokonałam. Obecnie <syndrom Jasia wędrowniczka> lub budzenie sie z myśla <no to kolejna rewolucja rozpoczęta> włacza mi się co 2,3 lata i na szczeście trwa tylko pare tygodni. Co do poczucia deja vu to poprostu miłam zwyczaj pisania w pamiętniku to co mi sie snilo oraz wszystkie dziwne myśli i uczucia i poprostu z czasem wiedzialam ze dana sytulacja a)snila mi sie b) miłam przelotna wizje czytając książke, oglądając film czy rozmawijajac z kimś, c)myslalm o tym. Teraz odróżniam to automatycznie i niemal natychmiastowo. Jeżeli chodzi o reinkarnacje to takich odczuć nie mialam i na ten temat nie jestem wstanie nic Ci powiedzieć. |
|
|
|
| Gray |
06.06.2011 - 17:16
|
|
Guests |
Wyolbrzymiacie naturalne doznania.
|
|
|
|
06.06.2011 - 17:53
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Gray, nie takie naturalne, skoro niektóre osoby takich doznań nie doświadczają :P
|
|
|
|
06.06.2011 - 17:54
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja mam takie wrażenia od kilku lat i zwykle odczuwam je po tym jak dużo myślę (o świecie, przyszłości ludzkości itp.) Sam nie wiem skąd się to bierze i jakoś nigdy się nad tym nie zastanawiałem :P
A z tymi przeczuciami, że coś będzie też miałem do czynienia - odczuwałem taką jakby pustkę o.O ObZen, nie przeczytałem Twojego drugiego postu i od razu wziąłem się za pisanie ;P Co do drugiego postu, wiesz mam tak samo sam nie wiem o co z tym chodzi. |
|
|
|
06.06.2011 - 17:58
|
|
|
A niemialabyś przypadkiem ochoty podzielić sie takim Swoim <naturalnym> doznaniem? |
|
|
|
| Gray |
06.06.2011 - 18:26
|
|
Guests |
Pewne rzeczy po prostu się dzieją. Skąd, jak, po co, dlaczego, na co. Nie ma problemu dociekajcie tego jak chcecie, mnie osobiście to nie obchodzi kto czym będzie się zajmował. Druga sprawa, że takie "cosie" przestały mnie obchodzić, nie nadaję im znaczenia dlatego ich nie opiszę. Tak czy inaczej jestem w martwej pozycji. Opiszę to będzie, że się przechwalam. Napiszę to co napisałem teraz, to będzie że się przechwalam.
Natura ludzka jest dosyć wrażliwa na swoim punkcie, więc niechaj zabrzmi ego ;) Napisałem co napisałem, bo wynika to z tego co napisałem parę linijek wyżej. Mogę za to przedstawić dlaczego tak uważam. Swojego czasu ekscytowałem się różnymi zjawiskami mniej lub bardziej. Przypisywałem im mniejsze lub większe znaczenie. Nie zdając sobie sprawy z tego, że pochłaniały moją świadomość. Dodatkowo ograniczałem sam siebie na inne doświadczenia, nadając poprzednim na tyle znaczenia, że potrafiły we mnie zamieszkać stając się mną w chwili teraźniejszej (wcześniej). Odwracały moją uwagę od osiągnięcia stabilności, od rigpy. Co najgorsze na najbardziej subtelnym poziomie, na takim który było mi ciężko odkryć świadomie pompowałem ego nie zdając sobie z tego nawet najmniejszej sprawy. Po czasie zrozumiałem, że jestem zablokowany. Odkryłem przyczynę i zrozumiałem. W momencie gdy zacząłem podchodzić do wszystkiego naturalnie, jak do mycia zębów odblokowałem się jakoś i idę do przodu spotykając na drodze całą masę różnych zjawisk i doświadczeń, niektóre bardziej ekscytujące inne mniej. Skoro można i działa to można i działa. Wszystko co opisałem oparte jest tylko na moim zdaniu i doświadczeniu. Nie mam w żadnym stopniu na myśli, że to co piszę jest jedyną "prawdą" i tyczy się to wszystkich, jednak trochę luzu i zrozumienia, że tak się dzieje i dziać się będzie. Będzie jeszcze więcej jeżeli przystaniemy na chwilę i zrozumiemy, że rzeczy pojawiają się i znikają. Nie rodząc przywiązania do żadnej z nich udrożniamy sobie drogę. To tak jak ze słodyczami. Nie możemy stwierdzić, że jeden jest najlepszy do póki nie spróbujemy drugiego. -----:) |
|
|
|
06.06.2011 - 20:15
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Gray dobrze napisał. Wielu ludzi ma takie "coś" tylko, ze się tym nie przejmują po prostu nie zwracają na to uwagi bo dla nich są ta pierdoły i maja ważniejsze sprawy na głowie. Większość problemów z jakimi zmaga się ludzkość jest urojona.
|
|
|
|
06.06.2011 - 20:49
|
|
|
Wtrącę swe nieskromne zdanie na ten temat.Myślę ,że deja Vu jest dowodem na to ,że mamy kolejne wcielenia i ponownie doświadczamy tego samego.
|
|
|
|
06.06.2011 - 21:33
|
|
|
CYTAT Wtrącę swe nieskromne zdanie na ten temat.Myślę ,że deja Vu jest dowodem na to ,że mamy kolejne wcielenia i ponownie doświadczamy tego samego. Co do reinkarancji to nie powinno byc zadnych wtpliwosci. Gurey moze i masz racje ze czasem nie pownismy sie zbyt zaglebiac bo mozna sie za bardzo zakrecic w tym wszystkim i nadac jakies znaczenia rzecza blachym |
|
|
|
06.06.2011 - 22:00
|
|
|
na pewno umrzesz
|
|
|
|
06.06.2011 - 22:29
|
|
|
CYTAT na pewno umrzesz Wrozbita czy jaki chu... ? hahaha jak znasz date, godzine i miejsce to sie podziel bo chcialbym jeszcze zwiedzic swiat potem moge umierac :) |
|
|
|
06.06.2011 - 22:40
|
|
|
tak, teraz jestem tego pewien :(
|
|
|
|
06.06.2011 - 22:59
|
|
|
|
|
|
|
06.06.2011 - 23:45
|
|
|
zyć i umierać to sobie można , sztuką jest zrobić to z rozmachem i niczym bohater :D
|
|
|
|
07.06.2011 - 06:48
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dejavu nigdy nie miałem, ale jest coś co mnie zastanawia... zdarza się nawet dosyć często, najczęściej wygląda to tak że błyśnie mi przez chwilę jakaś myśl tak bez powodu, albo przy chwilowym zamknięciu oczu, kilka razy udowodniłem, że są to mysli osoby z którą np. znajduję się w pomieszczeniu. Nie jest to dokładne co ta osoba mysli, ale np. przemknie mi przez myśl np jakiś krótki wzór chemiczny a potem okazuje sie że ta osoba mysli o egzaminie z chemii, dwa razy zdarzyło mi się przewidzieć całe zdarzenie, niby mało istotne, ale samemu zaniemówiłem i nawet się trochę wystraszyłem. Były to zdarzenia związane bezpośrednio z osobami które znałem, a raczej przewidziałem co w danej chwili zrobią lub robią.
|
|
|
|
07.06.2011 - 12:20
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam Mam takie pytanie do was wszystkich. Czy zadarza sie wam ostanio odczuwać czesto dejavau i uczucie takiej niepewnosci wyczekiwania, że za chwile ma sie cos wydarzyć ?. Od ponad dwoch miesiecy zacząlem miec bardzo sline uczucie niepwnosci i doslownie bardzo czesto mam wrazenie dejvau sam nie wiem skad to się bierze i jaki jest tego powod. Moze ktos z was doswiadcza czegos podobnego lub wie jaka moze byc przyczyna i jak sobie z tym poradzic. Mi kilka dni temu śniło się, że krwawię z nosa a dzisiaj bez powodu w nocy lało się z nochala z 10 minut, potem nad ranem kilka razy.. "To ci dopiero przeczucie", do laryngologa trzeba się wybrać.. |
|
|
|
07.06.2011 - 12:33
|
|
|
mi się śniło, że jadłem i nagle ku memu zdziwieniu rano jadłem śniadanie toż to szok! o.O
|
|
|
|
07.06.2011 - 14:52
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Też mi się śniło, że jadłem a jak rano wstałem to lodówka była pusta :D
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |